Šta mislite o EU

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
boli me johnny pričam kako je hrvatska prošla. industrija je sravljena do temelja ostao nam je turizam. evropa nije tu da ti pomogne jer ako ti da dvije jabuke uzet će nazad tri. mi smo joj obična prčija na periferiji evrope, šupak evrope i tako se prema nama i ponašaju. nije joj u cilju da se razvijamo.
Ako se ne varam HR je pre ulaska u EU rasprodala sve svoje puteve tako da sada naplata putarina ide u EU fondove?
Plus možda sem Dubrovnika veći deo HR obale je prodat Nemcima/Italijanima?

Poslednja izmena:
Naše strateške odluke nisu bile naše.
Sve vreme ovde vladaju NATO službe i službenici.
Sve vreme rade tačno ono što im je NATO zadatak.
Rusija to dobro zna i ponaša se u skladu sa time da joj je ovde narod prijateljski, a vlast ucenjena, marionetska.

To što je Sloba podržavao kumunjare pučiste, bilo je takođe po NATO zadatku.
I to Rusi dobro znaju.

Da, ovde je uvek neko drugi kriv. Sada je znači priča takva, tada je bila drugačija, za 20 godina će biti neka druga, da je i Vučko po direktivi uradio ovo ili ono... A mićemo tonuti i nikad nećemo doneti odluku. Čak su i naši saveznici u komšiluku, Crna gora, krenuli drugim putem, iako su i oni pre pričali da su svi protiv njih.

Mene to podseća na čoveka koji završava u ludnici pričom da se ceo svet urotio protiv njega.,

Ali me mrzi dalje da diskutujem, ponovo se vrte slične priče na temi i to unedogled. toliko od mene.

nek me neko ispravi ako griješim, povjesno kosovo je bilo albansko u ono kratko vrijeme nacističko fašističke uzurpacije kad su ga dodijelili albaniji kao članici.
e zašto nije vraćeno majci sad bi se moglo razglabat godinama. istra i dalmacija na sreću jesu.

Ako sam razumela ti si u HR?

Zahvaljujući kome je HR povratila svoje teritorije i postala zemlja ovakva kava je sad?

Mislim, znam ja lično Hrvate koje su protiv EU, ali onako iz svoje udobne fotelje, sa zemljom koja priznata i nema teritorijalne probleme, lako je umovati o velikim pitanjima.
Povratila?
NDH avnojevske teritorije nikad nisu bile hrvatske.

koji teritorij? istru i dalmaciju nam je tito vratio nakon šta je italija uzurpirala. a vama je isti taj tito napravio jebadu oko kosova i sad imate šta imate.
Problem Kosova je postojao i u Kraljevini Jugoslaviji. Albanci su još tada nakon zuluma postali veluka većina na Kosovu i Metohiji. I da Tito nije menjao ustav isto bi bilo.

Da, ovde je uvek neko drugi kriv. Sada je znači priča takva, tada je bila drugačija, za 20 godina će biti neka druga, da je i Vučko po direktivi uradio ovo ili ono... A mićemo tonuti i nikad nećemo doneti odluku. Čak su i naši saveznici u komšiluku, Crna gora, krenuli drugim putem, iako su i oni pre pričali da su svi protiv njih.

Mene to podseća na čoveka koji završava u ludnici pričom da se ceo svet urotio protiv njega.,

Ali me mrzi dalje da diskutujem, ponovo se vrte slične priče na temi i to unedogled. toliko od mene.
Naravno da je kriv.
Od kada su pobijeni srpski političari ovde vladaju internacionaline marionete.

Ne bi ti to shvatila i kad bih ja imao volje da te opasuljavam.

boli me johnny pričam kako je hrvatska prošla. industrija je sravljena do temelja ostao nam je turizam. evropa nije tu da ti pomogne jer ako ti da dvije jabuke uzet će nazad tri. mi smo joj obična prčija na periferiji evrope, šupak evrope i tako se prema nama i ponašaju. nije joj u cilju da se razvijamo.
Видио и сам. Земља у Далмацији запуштена. Домаћи се исељавају, непалски "Хрвати" досељавају и тако то.

eu treba hitno da promeni spoljnu politiku, da se odrekne vojne moci, da proglasi neutralnost, da pregovara direktno sa rusima o vracanju na neko prihvatkjivo stanje iz 1990.

naravno da pohapsi sve ratne zlocince pocev od slo, cro, alijinih, siptarskih, gruzijskih, ukrajinskih, poljskih i ostalih

Nemam izvore, sećam se američkog ambasadora koji je sedeo na jednom hrvatskom tenku. Galbrajt mislim da je bio.

Ne bih više da učestvujem na temi, rekoh neke svoje misli.
istina je negdje između.

Drugo, teško bi se moglo reći da je Oluja bila samo hrvatska, kada nije tajna da su značajnu ulogu u njezinoj pripremi i logistici igrali i u ovom času moćni hrvatski više pokrovitelji nego saveznici. Neku su ulogu valjda odigrali i umirovljeni američki oficiri (koji hrvatsku vojsku instruiraju, kako je izjavio sam hrvatski ministar obrane Gojko Šušak, sa znanjem i odobrenjem američke vlade). Oluju su prethodno blagoslovile, i valjda nisu ostale samo na tome, dvije najmoćnije zemlje Zapada, SAD i Njemačka. Ne samo da je Hrvatska vojska imala avio snimke i detaljne podatke o svim položajima i naoružanju krajinskih Srba, već su joj avioni NATO na početku operacije Oluja pritekli u pomoć, kada su bombardirali i uništili glavni radarski centar kod Knina.

Treće, Hrvatska se upustila u Oluju sa pouzdanim saznanjem da će to biti obračun samo sa Srbima iz Krajine, da se Srbija, odnosno SR Jugoslavija neće umiješati, a da će eventualnu manju pomoć krajinskim Srbima pružiti bosanski Srbi. Da je Tuđman znao da Milošević neće ratovati za hrvatske Srbe i da će ih prepustiti NJEGOVOJ volji i milosti moglo se zaključiti i po njegovim izjavama o tome kako je i što razgovarao s Miloševićem, u vremenu dok su se sastajali...

https://www.portalnovosti.com/oluja-vec-mit-a-jos-zbilja

eu treba hitno da promeni spoljnu politiku, da se odrekne vojne moci, da proglasi neutralnost, da pregovara direktno sa rusima o vracanju na neko prihvatkjivo stanje iz 1990.

naravno da pohapsi sve ratne zlocince pocev od slo, cro, alijinih, siptarskih, gruzijskih, ukrajinskih, poljskih i ostalih
Denacifikacija SFREU

Ako se ne varam HR je pre ulaska u EU rasprodala sve svoje puteve tako da sada naplata putarina ide u EU fondove?
Plus možda sem Dubrovnika veći deo HR obale je prodat Nemcima/Italijanima?
bilo je riječi da će ih dati u koncesiju na 50g ali se odustalo. a od naplate velikim djelom se vraća kredit.
a šta se tiče hotela tu su većinski vlasnici stranci.

A vlasti koja je sada tu u Srbiji nije stalo da rešava ova navedena poglavlja. Jer, ako su to mogli Crnogorci, mogli bismo i mi. Pitanje Kosova ako i nije rešeno, to bi jedan problem, a ne 33 poglavlja koliko do sada nije zatvoreno, a dosta njih nisu čak ni otvorena.

Kosovo je nabogatija zemlja rudama na cijeloj teritoriji Evrope nisu slucajno tu amerikanci napravili najacu vojnu bazu na svijetu,zato sto tu cuvaju najveci moguci interes

To nijedan narod na svijetu ne bi dao

Misliš de jure? Pošto smo de facto priznali.

Bez Kosova narod sam po sebi nema smisla samo je pitanje vremena kada ce izgubiti svoju filozofiju zivota i postojanja to ti je kao Izrael bez Jerusalima.Kosovo nije samo pitanje istorije i ekonomije vec i duha i filozofije postojanja jednog naroda.

To sto je ta zemlja Saturn koja nosi karmu astrolosku nevidjenu sudbinska i napacena to ne znaci da ce je srbi nece vratiti.Srbi su jarcevi Saturn i srbi ce se kao Jarac popeti na vrh planine pa makar morali da se penju cijelu vjecnost

nek me neko ispravi ako griješim, povjesno kosovo je bilo albansko u ono kratko vrijeme nacističko fašističke uzurpacije kad su ga dodijelili albaniji kao članici.
e zašto nije vraćeno majci sad bi se moglo razglabat godinama. istra i dalmacija na sreću jesu.
Далмација и Истра никада нису биле хрватске до 1945. године

Srbi koji su astroloski jarcevi kao nijedan narod trpe golgotu,patnje,nepravdu jer Jarac je zrtva ali i Jarac Saturn vlada karmom a karma se vrace.Zato sve sile koje su kroz istoriju cinile zlo srbima vratila im se karma i vremenom su nestajale Turska imperija,Austrougarska,Vizantija

Jarac trpi najacu muku i patnju pa to je strasno ali i ima najvecu i najacu karmu a karma vraca duplo jace.Zivotna karma vrati svakome

Srpske svetinje kada su rusili na Kosovu a ja prvi kazem svima zelim dobro,ali svi koji su rusili svetinje srpske na Kosovu poceli su da oboljevaju da od raka itd.Ne dao bog to nikome ali Saturn je mjesec Januar a znamo svi sta taj mjesec znaci i sta se tada slavi i koja svetinja

Back