Šta mislite o EU

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
354.590
Clip.jpg

Da li bi nam ulazak u EU doneo korist,da imamo slobodan i otvoren trgovinski odnos i šengen zonu..
I da li ce Srbija da udje u EU, sa trenutnom vlašcu ili ne ?
Ili još preciznije pitanje: Da li ce Srbija ikada da udje u EU

Srbija nece nikada resiti korupciju na zadovoljavajuc nacin. Bez toga nema sudova, tuzilastva, policije. Nema ulaska u EU

Bez toga nema jake pravne drzave.

Zato Srbija ima samo dva zatvorena poglavlja od kad su poceli pregovori za sve godine unazad.

I da se razumemo ne mislim na 100% da se suzbije korupcija, ali bar na neku razumnu minimalnu meru.

Medjutim kod Srba je korupcija nacin zivota, pozeljna je. Zato ce Srbija samo na silu i teskim zavrtanjem ruke uci u EU. I EU ce biti ta koja mora da zavrce i usi i ruke Srbiji, ali ne znam da li mogu da uspeju u tome

Da li bi nam ulazak u EU doneo korist,da imamo slobodan i otvoren trgovinski odnos i šengen zonu..
Не, донео би нам само нове обавезе и издатке, са привилегијама само за богате слојеве.

Надам се да неће, јер није у интересу ни државе, ни народа; понављам, то је у интересу само богатијих слојева, којима ни овако није лоше, па би могли мало и да "олабаве"...

Srbija već ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa EU, tamo se godina putuje bez pasoša. Srbija bi ulaskom u EU morala da poništi sporazume o slobodnoj trgovini sa Kinom i Rusijom, kao i sa drugim zemljama.
Лукашенко му је лепо рекао да се већ једном одлучи за коју је страну, а не да седи на две столице

Smatram da Srbija treba da bude deo EU.

Ovo sedenje na mnoštvo stolica je kao mlada koja flertuje sa mnogo udvarača ali nikako da se uda i počne da živi.
Na kraju, niko je više neće ceniti kada vide da nema nameru da odluči između bilo kojeg od njih. Mislim, odustaće svi.
Mora da se prizna Kosovo kao nezavisna država. A i moraju da se ponište trgovinski sporazumi sa mnogim zemljama.

A vlasti koja je sada tu u Srbiji nije stalo da rešava ova navedena poglavlja. Jer, ako su to mogli Crnogorci, mogli bismo i mi. Pitanje Kosova ako i nije rešeno, to bi jedan problem, a ne 33 poglavlja koliko do sada nije zatvoreno, a dosta njih nisu čak ni otvorena.

A vlasti koja je sada tu u Srbiji nije stalo da rešava ova navedena poglavlja. Jer, ako su to mogli Crnogorci, mogli bismo i mi. Pitanje Kosova ako i nije rešeno, to bi jedan problem, a ne 33 poglavlja koliko do sada nije zatvoreno, a dosta njih nisu čak ni otvorena.
Namerno ove birokrate iz EU ne pokreću ta poglavlja zbog Kosova i Metohije.

Dovoljno je pogledati standard zemalja EU u gde ko migrira, da li oni kod nas ili mi kod njih. Tako da je valjda jasno gde je bolje. Drugi argumenti nisu potrebni.

Sa trenutnom vlašću nije moguće. Njihov model vlasti je autokratija i korupcija, potpuno suprotno od onoga što čini EU.

Ili još preciznije pitanje: Da li ce Srbija ikada da udje u EU

Zavisi od nas. Ako hoćemo, možemo. Spisak standarda u vidu pristupnih poglavlja nam je ispostavljen pre 15 godina. Nismo se pomerili sa početka. Kad budemo videli da neki sledeći režim krene po tom spisku da uređuje sistem (pa čak i radi nas samih) to će biti znak da smo konačno na pravom putu.

eu , iznutra se raspada po mnogim pitanjima koja razjedaju zemlje unutar te veštačke zajednice, previše je konkurencija između samih eu članica
ako ikad Srbija i Makedonija uđu u tu veštačku tvorevinu, biće to poslednje zemlje sa članstvom tamo , i kada bi želeli da napuste tu eu, kao zadnje postojeće "članice"opet , sa strane , neko će im tražiti da ispunjavaju uslove iako ne bi bilo više drugih članica

ПД потписивања ССП ми смо бацили на колена домаћу производњу, заправо уништили од сточног фонда до било које врсте базне индустрије и прераде. Неконтролисан и опорезован увоз свега и свачега сумњивог квалитета (опорезованог као и домаћи производ који је губио ценовну трку) је овој држави донео само лоше - уништење домаће производње.
На спољнополитичком плану (да га тако назовемо) ми смо доживели фијаско јер нас та унија тера да се одрекнемо КиМ, да уводимо родно сензитивни језик у обавезну употребу, да нам децу служују од вртића ЛГБТ причом, да се окренемо и напустимо Србе преко Дрине и у ЦГ. Терају нас да се одрекнемо суверенитета.
Ја не видим ништа доброг шта би нам понудила ЕУ.

Back