Šta mislite o EU

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SRBIJA u bogati BRICS, nikako u propalu i siromašnu EU. A najvažnije čuvanje teritorije Srbije i pokrajine Kosovo i Metohija.
BDP BRICS PLUS 75 trilion $
BDP EU 15 trilion $

bneIcon_bneGeneric_BRICS.jpg
374221339_1287853468769732_3755921878838742842_n.jpg356196821_233945509447259_7245585644481775929_n.jpg

Koje emocije EU gaji prema Šiptarima s Kosova pa ih podržavaju protiv nas?

Lule, bilo je vreme pre više od 20 godina, tačnije 33 (1991 recimo) kada smo se mogli odlučiti za stranu. Biti deo NATO i Zapada ili ne. Primiti NATO bazu na Kosovu dok je bilo "naše" ili ne. Kako je to vreme davno prošlo, i kako na teritoriji Ksoova živi preko 90% ljudi koji priznaju tu novonastalu državu kao svoju i ne žele drugu, ta pitanja su sada potpuno izlišna i stara. Kao da se pitaš zašto neki tvoj prijatelj nije podržao tebe a ne tvog muža kada ste se pre 30 godina razvodili. Na žalost je tako.

Ajdde da si na mestu komesara EU DANAS. Da li bi ti palo na pamet da predložiš da se Ksoovo vrati u sastav Srbije? To je sad već istorija.

Naravno da jest, ali ti članstvo u EU ne dozvoljava da uzimaš lovicu jednostavno kao i prije, moraš se gadno pomučiti da mazneš lovu iz EU fondova u svoj džep.
znaš zašto? zato šta lovu od eu u pravilu vraćaš njima. šta je sa lovom poreznih obveznika? šta je sa nekolkio milijuna eura šta su prije par mjeseci preko hep-a na račune tajkuna? operu nekoliko milijuna eura i svima glava na ramenu ostane a raja za kikiriki radi :bljak:

Srbi pre svega ne vole Srbiju; a to sto ne vole EU u narativima, a trte se da beze da zive i rade tamo, odlaze na letovanje, primaju pare u Srbiji koje postoje smo zato sto je Srbija otvorenija prema zapadu, to i nije toliko bitno.

Zapravo, niti jedan narativ srpskih patriota nije bitan.

Vezano za slobodan trgovinski odnos i pristup šengen zoni kontam da ne moramo biti deo EU niti u nekoj uniji sa Rusijom za tako nešto sve to može i preko ugovora sa pojedinim članicama, kako što je slučaj Mađarske i Kine iako Mađari jesu deo EU, ili pak Švajcarske koja je povukla zahtev za članstvom u EU a danas rukovodi i štiti Ruske fondove od zamrzavanja i preuzimanja od strane Brisela?

Pogledajte prilog 1601423
Da li bi nam ulazak u EU doneo korist,da imamo slobodan i otvoren trgovinski odnos i šengen zonu..
I da li ce Srbija da udje u EU, sa trenutnom vlašcu ili ne ?
Ili još preciznije pitanje: Da li ce Srbija ikada da udje u EU
mislim da ima puno kravetina
kaki bfe evfopska unija bfe zna nas je franzuska i kina i rusija idemo u afiju! kaborizansko da idemo na posetu tajlandu i kambozdi jer nas uni mogu nauciti tj vucica tajlandskom boksu pa da se sa putinom raskosura jer neche dfa doze u Zrbifu!

Pa verujem da i Hrvati nose neke poklone doktorima kao i ranije. Verujem da snei tamo skuplja novac sa skupe operacije i za lekove u inostranstvu.
ma koje poklone o čemu pričaš. moje osobno iskustvo, trebao sam slikati lakat...a to vam je godina dana čekanja ako i tada ali imate polikiliniku sunce sa suvremenim aparatima...ok rekoh sebi idem okrenuti tu polkiliniku sunce dobardan kad mogu...pa možete odmah popodne ako imate vremena. ja sav izbezumljen, tamo ni nakon godine čekanja nemogu upasti a ovde me odmah po pozivu uzmu...e ali ode sto eurića.(prije nekih 10 godina sad bi bilo možda i 3 puta skuplje ) ja sam si mogao priuštit ali komšija sa dvoje djece može samo sanjati o tome, nego čekati pa taman umro...dok doktori rade malverzavije...

Ako se vratimo na 1991 i raspad SFRJ, i naše odluke da ne krenemo kao Slo i HR prema Zapadu da budemo članovi NATO, nego smo rešili da budemo neutralni sa vekikim simpatijama prema Rusiji itd, da li je ta naša odluka bila ispravna?

Sada, 30 godina kasnije, vidimo da se kao što je i tada bilo jasno NATO širi na Istok, da su sve naše susedne zemlje u NATO, da smo izgubili deo teritorije jer nismo hteli NATO bazu na Kosovu, da smo u odnosu na ono šđto je bilo 91 nazadovali u odnosu na sve susede, da će čak i Crna gora (ko se tome nadao) biti član NATO i EU. ...

Dakle, naše strateške odluke nisu bile dobvre, moj zaključak. A ako neko mnisli da jeste, ok, no argumenti mu ne idu u prilog.

Vezano za slobodan trgovinski odnos i pristup šengen zoni kontam da ne moramo biti deo EU niti u nekoj uniji sa Rusijom za tako nešto sve to može i preko ugovora sa pojedinim članicama, kako što je slučaj Mađarske i Kine iako Mađari jesu deo EU, ili pak Švajcarske koja je povukla zahtev za članstvom u EU a danas rukovodi i štiti Ruske fondove od zamrzavanja i preuzimanja od strane Brisela?
sad kad si spomenila mađare, dobila ti hrvatska od eu pravo na proizvodnju toliko i toliko milijuna tona šećera godišnje...a naši tajkuni to pravo prodali mađarima :cepanje:jadni li su ljudi šta su gubili ruke noge živote da bi iimai sad prčiju kakvu imamo :cepanje:eu je šlag na tortu :cepanje:

Ako se vratimo na 1991 i raspad SFRJ, i naše odluke da ne krenemo kao Slo i HR prema Zapadu da budemo članovi NATO, nego smo rešili da budemo neutralni sa vekikim simpatijama prema Rusiji itd, da li je ta naša odluka bila ispravna?

Sada, 30 godina kasnije, vidimo da se kao što je i tada bilo jasno NATO širi na Istok, da su sve naše susedne zemlje u NATO, da smo izgubili deo teritorije jer nismo hteli NATO bazu na Kosovu, da smo u odnosu na ono šđto je bilo 91 nazadovali u odnosu na sve susede, da će čak i Crna gora (ko se tome nadao) biti član NATO i EU. ...

Dakle, naše strateške odluke nisu bile dobvre, moj zaključak. A ako neko mnisli da jeste, ok, no argumenti mu ne idu u prilog.
Mora Kosovo da se prizna kao nezavisna država? Da li si spremna da budeš najveći srpski izdajica u istoriji? Da te istorija zapamti kao osobu koja je izdala svoju državu i priznala Kosovo?

zbog tog širenja nata i uzurpiranja šta su smili i šta nisu sad imaju rat sa rusijom, i koliko mrtvih zbog njihovog čačkanja po istoku

sad kad si spomenila mađare, dobila ti hrvatska od eu pravo na proizvodnju toliko i toliko milijuna tona šećera godišnje...a naši tajkuni to pravo prodali mađarima :cepanje:jadni li su ljudi šta su gubili ruke noge živote da bi iimai sad prčiju kakvu imamo :cepanje:eu je šlag na tortu :cepanje:
Не руши снове српским петоколонашима. :namcor:

Не руши снове српским петоколонашима. :namcor:
boli me johnny pričam kako je hrvatska prošla. industrija je sravljena do temelja ostao nam je turizam. evropa nije tu da ti pomogne jer ako ti da dvije jabuke uzet će nazad tri. mi smo joj obična prčija na periferiji evrope, šupak evrope i tako se prema nama i ponašaju. nije joj u cilju da se razvijamo.

zbog tog širenja nata i uzurpiranja šta su smili i šta nisu sad imaju rat sa rusijom, i koliko mrtvih zbog njihovog čačkanja po istoku
Ako sam razumela ti si u HR?

Zahvaljujući kome je HR povratila svoje teritorije i postala zemlja ovakva kava je sad?

Mislim, znam ja lično Hrvate koje su protiv EU, ali onako iz svoje udobne fotelje, sa zemljom koja priznata i nema teritorijalne probleme, lako je umovati o velikim pitanjima.

Naše strateške odluke nisu bile naše.
Sve vreme ovde vladaju NATO službe i službenici.
Sve vreme rade tačno ono što im je NATO zadatak.
Rusija to dobro zna i ponaša se u skladu sa time da joj je ovde narod prijateljski, a vlast ucenjena, marionetska.

To što je Sloba podržavao kumunjare pučiste, bilo je takođe po NATO zadatku.
I to Rusi dobro znaju.

Pa sada da sam bio na mestu Slobe lično bih pre ostao na strani neutralnosti, mada ne bih sprečavao ove da odu (iako bi morali da se rasčiste neki računi i da narodi u državama raskrste - tipa Srbi u HR). Za NATO lično nikada nisam bio, niti ću biti jer su po meni genocidna/eksplorativna govna.
Mislim da se većina nas ovde seća kako izgleda NATO tretman - posle tako nečeg što su nam priredili što bismo imali išta sa njima?
Od 91ve pa nadalje smo nazadovali zbog lošeg rukovodstva države + sankcija UN-a, problem je bio što se tada zemlja zatvorila za strane države a nije počistila sopstveno dvorište.
Rukovodstvo nam nije bilo dobro, previše narcisa i ljudi sa seljačkim sposobnostima...
Sa druge strane tada se ni narod nije dohvatio oružja pa svrgao ove sa vlasti. Maltene identična priča kao u Rusiji 90ih, u sličnim smo govnima bili samo što su oni imali resurse i neke stvari bili spremni da rešavaju nasiljem

Ako sam razumela ti si u HR?

Zahvaljujući kome je HR povratila svoje teritorije i postala zemlja ovakva kava je sad?

Mislim, znam ja lično Hrvate koje su protiv EU, ali onako iz svoje udobne fotelje, sa zemljom koja priznata i nema teritorijalne probleme, lako je umovati o velikim pitanjima.
koji teritorij? istru i dalmaciju nam je tito vratio nakon šta je italija uzurpirala. a vama je isti taj tito napravio jebadu oko kosova i sad imate šta imate.

Back