Šta je to stvarnost?

haha znači eto odgovora

stvarnost je sve što nije privid

ali obrati pažnju na slijedeće
stvarnost na koju je upravljena pravna nauka nije stvarnost prirode, koja čini predmet prirodnih nauka

Ето одговора... а како да разликујемо привид од стварности...:roll:

Обратила пажњу... али нисам сигурна шта хоћеш да кажеш...
Ја бих економске и политичке науке укинула... а тиме би и право било мање обимно...

:D:D:D
Skoro sam čitala o najnovijem istraživanju američkih antropologa; kažu da postoji oko 40 tipova ljudi (ne osnovnih tipova, kao kod Junga, već ljudi koji razmišljaju na istovetan način i, uopšte, u mnogo čemu liče jedni na druge). Možda u tome leži odgovor? ;)

Ili... znas da slusas eho iz mojih misli... treceg ja...

Americkim istrazivanjima verujem samo kad istrazivanjima dokazu da je Sadam Husein imao 'sredstva za masovno unistenje' ;-)

Какво је ово умножавање? :roll:
ах... да... и то је део стварности...:D

Јок бе, није то умножавање.
ово је вишестручење.

да бе, и то је део стварности.
Као што је стварност да ја имам љубав свог живота. Додуше ни она ни ја нисмо обавештени. Ај ја... демонкрата необавештеног блока али што она кад је вадикал? ;-)

ово је вишестручење.

Као што је стварност да ја имам љубав свог живота. Додуше ни она ни ја нисмо обавештени. Ај ја... демонкрата необавештеног блока али што она кад је вадикал? ;-)

Gde ti je ta ljubav, da je obavestimo?
I prevaspitamo.

ово је вишестручење.

Е, то... недостајао ми је прави израз...:D
Како бре политику уплете у љубав, није ми јасно...:roll:

Pa, kako je to moguće, dvojniče? Ja sam iz onog demonkratskog bloka koji je obavešten. Možda mogu da pomognem?

Otkud sad dvojnici? Meni su ukinuli dvojnika onomad proslog veka kad su uveli opticarski kabli za tlf???

Modovi, nije ovo chat!
Stvarnost koja je neumitna, kad se skinu roze naocare, kaze da ja ne mogu da budem obavesten dok se moja ljubav i ja ne sretnemo. Licem u lice. Plava pilula mi omogucava da to vidim. Crvena bi mi rekla da 'samo' treba da cekam a ona, prava ljubav, doci ce sama jer je obavestenija valjda, bem li ga

stvarnost?u sustini da li stvarnost uopste postoji?sta je to?trenutno samo mnogo reci naslaganih u jedan niz koji predstavljaju recenicu...
pravo pitanje je da li mi STVARNO postojim...ako nismo svi iluzije onda ni stvarnost nije iluzija...onda stvarnost postoji...
STVARNOST-to smo mi

Otkud sad dvojnici? Meni su ukinuli dvojnika onomad proslog veka kad su uveli opticarski kabli za tlf???

Modovi, nije ovo chat!
Stvarnost koja je neumitna, kad se skinu roze naocare, kaze da ja ne mogu da budem obavesten dok se moja ljubav i ja ne sretnemo. Licem u lice. Plava pilula mi omogucava da to vidim. Crvena bi mi rekla da 'samo' treba da cekam a ona, prava ljubav, doci ce sama jer je obavestenija valjda, bem li ga

Е, ту си потпуно у праву... женска страна је увек ''боље обавештена''... :D
А зашто је то тако, ко зна...

Svako svijet oko sebe doživljava drugačije. Svaka pojava u spoljašnjem svijetu samo je asocijacija koja budi neku sliku, misao ili emociju u unutrašnjem biću. Svaka stvar oko nas predstavlja neki simbol, značenje je samo naše. Neko u ruži vidi samo jednu običnu biljku, za drugoga je ona simbol ljubavi, rascvjetane ljepote, eteričnosti. Svako ima svoj pogled na svijet, svoje tumačenje, svoju mentalnu sliku. Onoliko koliko nam je bogat unutrašnji svijet, toliko nam je stvarnost svaki dan drugačija, čudnovatija, raznovrsnija.

stvarnost?u sustini da li stvarnost uopste postoji?sta je to?trenutno samo mnogo reci naslaganih u jedan niz koji predstavljaju recenicu...
pravo pitanje je da li mi STVARNO postojim...ako nismo svi iluzije onda ni stvarnost nije iluzija...onda stvarnost postoji...
STVARNOST-to smo mi

Hej,ovo me je podsetilo...postoji neka filozofska teorija (ne bih znala tacan naziv,nisam bas poznavalac..) po kojoj stvarnost objektivno ne postoji...odnosno,sve sto za pojedinca postoji on je ustvari zamislio u svojoj glavi iz nekog razloga...npr.prijatelje,svoj izgled,park kojim recimo seta...bukvalno sve...
...i sad se ja pitam,zasto bih ja npr. izmislila Jelenu Karleusu???:shock:
Sigurna sam da ne bih....

Hej,ovo me je podsetilo...postoji neka filozofska teorija (ne bih znala tacan naziv,nisam bas poznavalac..) po kojoj stvarnost objektivno ne postoji...odnosno,sve sto za pojedinca postoji on je ustvari zamislio u svojoj glavi iz nekog razloga...npr.prijatelje,svoj izgled,park kojim recimo seta...bukvalno sve...
...i sad se ja pitam,zasto bih ja npr. izmislila Jelenu Karleusu???:shock:
Sigurna sam da ne bih....
A kako nam se onda stvarnosti podudaraju?
Ili si i ti zamišljena i suštinski ne postojiš?

Back