Šta je to stvarnost?

I moj drugar obaožava Ursulu, ja više volim Lema iako je suvoparan, i zna da zamara sa
poduuuuuužim rečenicama s vremena na vreme.
topic: stvarnost je ono što je isto za sve ljude, životinje, (biljke?) a ono ostalo je
samo jedinkina percepcija ostatka stvarnosti.

Naša stvarnost je sve više nezaposlenih ljudi, koji drugi posao teško da mogu pronaći.
Stvarnost onih koji se mogu nazvati zaposlenim srećnicima je trpljenje raznih tortura
na tom istom poslu, rad bez plate, neprijavljeno, ili kako god već, samo da se i bez tog
posla ne bi ostalo.
Naša stvarnost su i ledeni radijatori ovih dana u hiljadama stanova i kuća,
nepostojanje elementarne kulture u ophođenju, bacanje otpadaka na svakom koraku,
kao da ti ljudi i sami ne žive u toj sredini i već sutradan neće proći tom istom ulicom...
Još mnogo toga se može uvrstiti u tu stvarnost...
Rađamo se, radujemo životu, patimo, volimo, trpimo, umiremo...
Svako od nas gleda drugačije na svet oko sebe, i stvara sliku neke svoje, unutrašnje stvarnosti.
Možda je to bedem kojim se štiti od poplave teških trenutaka...

Neko je nekad rekao..

"Ono što mi vidimo, ne vide drugi, i obrnuto.
Ili možda ne vidimo dobro.
"Ružičaste naočari" omogućavaju nam da uzletimo tamo, gde nije moguće bez njih.
Za nazovi-stvarnost uopšte nam i nisu potrebne naočari - samo oštar vid.
I sebe, kao deo stvarnosti, možemo videti u tuđim očima."

Slazem se,ali sa mislju se pocinje ili ponekad zavrsava.Misao je stvarna iako nije vidljiva.;)

Da TTTTT..misao jeste stvarna ali u nekoj drugoj dimenziji...ali nije stvarnost...
ili ja tako doživljavam.Stvarnost je opipljiva a misao imaginarna.Od nje sve počinje
i stvarnost ne bi postojala da nije nje ali ona sama nije stvarnost.

ps..nas dve filozofkinje kad počnemo da filozooofiramooo...:hahaha:

Da TTTTT..misao jeste stvarna ali u nekoj drugoj dimenziji...ali nije stvarnost...
ili ja tako doživljavam.Stvarnost je opipljiva a misao imaginarna.Od nje sve počinje
i stvarnost ne bi postojala da nije nje ali ona sama nije stvarnost.

ps..nas dve filozofkinje kad počnemo da filozooofiramooo...:hahaha:

pa tako pocinje :P

misim opipavanje...i to...:roll:

Ej,aj,begam...mnogo,bre,pipanja ovden....:hahaha:

Pa i misli kao "određene hemijske i fizičke reakcije u mozgu" su stvarne i "opipljive"...

Stvarnost je sadašnjost...
Sadašnjost je sad, sad, sad, evo, evo, evo, sad, sad, evo, sad, sad, evo... : )

Inače u društvenom poimanju stvarnosti, u centru je upravo ono "opipljivo" "materijalno" što se lepo vidi u korenu ove reči - stvar, res.

Back