Šta je to stvarnost?

Stvarnost. Ono posle onog juče i pre onog sutra. 99 posto ljudi ne ume da živi u njoj. Žene tu nažalost dominiraju.

Из сопственог искуства...:roll: мислим... како ти можеш да завириш у туђе мисли....:-?

Приметила сам да приличан број људи, на овој теми, преплиће време са стварношћу... не разумем...

Hoćeš da kažeš da žene nisu sklonije više od muškaraca fantaziji, mašti i tome da se konstantno vraćaju u prošlost i sagledavaju sebe u nekom flash-u in future?

Stvarnost je totalno irealna kategorija. Bila je napr. kad sam sagledavao nečiji lik na jedan način. Onda sam vremenom shvatio da je taj lik drugačiji i da sam ga pogrešno skapirao. Stvarnost je sagledavanje njega na prvi i na drugi način.

Hoćeš da kažeš da žene nisu sklonije više od muškaraca fantaziji, mašti i tome da se konstantno vraćaju u prošlost i sagledavaju sebe u nekom flash-u in future?

Нећу да кажем. Уопште ми није јасно о чему причаш... Ја не знам како други људи размишљају.

Stvarnost je totalno irealna kategorija. Bila je napr. kad sam sagledavao nečiji lik na jedan način. Onda sam vremenom shvatio da je taj lik drugačiji i da sam ga pogrešno skapirao. Stvarnost je sagledavanje njega na prvi i na drugi način.

Да. То је нешто мало ближе стварности, јер постоји и трећи и четврти... и онолико ''начина/погледа'' колико си сам способан да створиш/видиш...
Време је у овом случају мање битан фактор.
Претходним постом си желео да кажеш да је стварност тренутак између прошлости и будућности... или сам ја погрешно разумела...

Ako imaš ženski nik onda razumem da ne želiš da kažeš da padaš neki put u iracionalne tripove. Za utehu da ti kažem da su tome skloni i muškarci, ali je ta odrednica bliža ženama. Zato su ona savršenija bića od nas jer mogu da budu i jedno i drugo, a mi samo jedno. U globalu.

Postoji i sedmi i tridesetsedmi ali to nije tema. Rekoh ti da je stvarnost irealna kategorija. Šta je stvarnost za nekog ko ima paranormalna iskustva ili je izašao iz kome? Za dete može da bude polomljena igračka, nepravda ili loša ocena u školi, za nekog na izmaku životu dijagnoza da je neizlečivo bolestan data pre 2 godine. Diskutabilan pojam, veruj.

Postoji i sedmi i tridesetsedmi ali to nije tema. Rekoh ti da je stvarnost irealna kategorija. Šta je stvarnost za nekog ko ima paranormalna iskustva ili je izašao iz kome? Za dete može da bude polomljena igračka, nepravda ili loša ocena u školi, za nekog na izmaku životu dijagnoza da je neizlečivo bolestan data pre 2 godine. Diskutabilan pojam, veruj.

Верујем. Зато и дискутујем.
Да ли да поверујем и да сам погрешно разумела паралелу време-стварност? Или ћеш ми из четвртог пута одговорити на питање...:roll:

Ako imaš ženski nik onda razumem da ne želiš da kažeš da padaš neki put u iracionalne tripove.

То што имам женски ник, не даје ми за право да говорим у име ''свих'' жена...
Рекох да не знам како други људи размишљају. Шта је ту нејасно?
Не знам шта су за тебе рационални а шта ирационални трипови...

Верујем. Зато и дискутујем.
Да ли да поверујем и да сам погрешно разумела паралелу време-стварност? Или ћеш ми из четвртог пута одговорити на питање...:roll:

То што имам женски ник, не даје ми за право да говорим у име ''свих'' жена...
Рекох да не знам како други људи размишљају. Шта је ту нејасно?
Не знам шта су за тебе рационални а шта ирационални трипови...

Ja ti po peti put odgovorih da je irealno, čak sam ti boldovao vreme u opisu stvarnosti. Nadam se da si akademski građanin i da možeš da shvatiš šta sam mislio time.

Ne moraš da govoriš u ime svih žena. Niti na ovom svetu ima dve iste žene, niti govorim ovo kao postulat kome se trebamo klanjati. Stvar je vezana za psihološko stanje svesti kod žena, ravnodnevnicu, mesečeve mene, plimu i oseku. Treba li još? :lol:

Ja ti po peti put odgovorih da je irealno, čak sam ti boldovao vreme u opisu stvarnosti. Nadam se da si akademski građanin i da možeš da shvatiš šta sam mislio time.

Ne moraš da govoriš u ime svih žena. Niti na ovom svetu ima dve iste žene, niti govorim ovo kao postulat kome se trebamo klanjati. Stvar je vezana za psihološko stanje svesti kod žena, ravnodnevnicu, mesečeve mene, plimu i oseku. Treba li još? :lol:

:shock:

Крај разговора.

Mogu li ja to da razumem i na ovaj način: žena je sklonija (od muškarca) idealizaciji, nagradnji, projektovanju sopstvenih emocija kao tuđih?

Da, između ostalog. Zato je i smatram savršenijom. Ali to je stvar iskustva. Kad si mlad misliš da je to nedostatak, malo kasnnije uvidiš koliko je to duhovno bogatije i stilski čistije od onog drugog. Otprilike nešto kao rasprava da li svet sa naukom grabi u svetlu ili tamnu budućnost.

Da, između ostalog. Zato je i smatram savršenijom. Ali to je stvar iskustva. Kad si mlad misliš da je to nedostatak, malo kasnnije uvidiš koliko je to duhovno bogatije i stilski čistije od onog drugog. Otprilike nešto kao rasprava da li svet sa naukom grabi u svetlu ili tamnu budućnost.

Nije nedostatak, nego kvalitet. Oplemenjujuća sposobnost, i još bogatija ako je interaktivna.

Nije nedostatak, nego kvalitet. Oplemenjujuća sposobnost, i još bogatija ako je interaktivna.

Da. Nemoj pogrešno da me skontaš da sam neko ko misli da su žene savršena bića, nisam muški feminista. :lol: Svi smo nesavršeni, muškarci koji su duhovno bogati moraju da imaju malo tog ženskog crva kreativnog ludila u glavi inače nikad ne bi bili to što jesu. :lol:

Back