Šta je to stvarnost?

Ruzicaste naocare samo oboje vidokrug. Ako imas amove, ruzicaste naocare oboje samo ono sta amovi ne skrivaju... plava pilula prosiri vidike u neogranicenost.

Ниси ме разумео... или се нисам довољно јасно изразила...
Мени изгледа да говоримо о потпуно истој ствари... ти је називаш ''пилулом'' а ја ''наочарима''...
Наравно... оно са ''ружичастим наочарима'' је требала да буде новогодишња шала... но није ни важно...

Pa to mu dodje isto...

Surov i sirov... iste reci, zar ne?

Surova istina = sirova istina
surova istina <> ruzicasta ili ukrasena, ublazena istina.

cak i da je ogranicis samo na sebe.

Ne mora da bude.
Sirova istina je ona "ogoljena do daske", što ne mora da znači i da je surova.
Možda je i isto, ali nisam razmišljala na taj način.:roll:
U svakom slučaju, uvek možemo da uzmemo sopstvene pilule za lilule ili ružičaste naočari, i da nas boli uvo za tamo neku stvarnost, tj. istinu.
Jbg, Medo, ja sam kreativac, a kreativci često sanjaju na javi i vide realnost kroz sopstvenu prizmu. Surova istina im je samo inspiracija, materijal koji treba modifikovati.
Eto meni sirove, tj. surove istine.;) Vidim je, prepoznajem, ali i ne hajem previše za nju.

Ниси ме разумео... или се нисам довољно јасно изразила...
Мени изгледа да говоримо о потпуно истој ствари... ти је називаш ''пилулом'' а ја ''наочарима''...
Наравно... оно са ''ружичастим наочарима'' је требала да буде новогодишња шала... но није ни важно...

Cek da procitam prethodno malo bolje pa cu da ispravim sta ima das e ispravlja,

Ne mora da bude.
Sirova istina je ona "ogoljena do daske", što ne mora da znači i da je surova.
Možda je i isto, ali nisam razmišljala na taj način.:roll:
U svakom slučaju, uvek možemo da uzmemo sopstvene pilule za lilule ili ružičaste naočari, i da nas boli uvo za tamo neku stvarnost, tj. istinu.
Jbg, Medo, ja sam kreativac, a kreativci često sanjaju na javi i vide realnost kroz sopstvenu prizmu. Surova istina im je samo inspiracija, materijal koji treba modifikovati.
Eto meni sirove, tj. surove istine.;) Vidim je, prepoznajem, ali i ne hajem previše za nju.

Ne trebas da (mi) se pravdas. To sta ti kazes (op potrebi da se nekad stave i ruzicaste naocare) je jedna sasvim normalna stvar... to mu dodje kao jagnjece pecenje bez kupus salate, kao rakija bez meza, kao paprika bez belog luka i ulja ;-), kao ljubav bez coveka, kao dusa bez tela... prednost je da kad zelis da vidis sirovu/sirovu stvarnost i uspes u tome, ruzicaste naocare nisu beg od istine nego uzitak u stvarnosti. Meni to dodje Bozanstveno.

prvi put sam spojio surovo i sirovo kada sam procitao na zapadnosrpskom da pise: surovinski sastav. CIni mi se da su u Srbiji te dve reci odvojene, iako sustinski su identicne.

...ja sam kreativac, a kreativci često sanjaju na javi i vide realnost kroz sopstvenu prizmu. Surova istina im je samo inspiracija, materijal koji treba modifikovati.
Ja mislis da ne sanjarim? Na isti nacin. Kad vidis stvarnost onakvom kakva jeste onda nije pogresno da na nju pogledas i kroz sopstvenu prizmu jer time ne bezis od stvarnosti.

...Borac dali mi se cini il ti odgovaraš i potavljaš pitanja nekako dosta recito,imaš nekakav odgovor i pitanje baš na dosta stvari,pa još malo o temi stvarnost je da sam živ,smišljam još da kažem o temi...

Back