Sta igrate trenutno?

Screenshot 2024-11-22 170438.png

ICBM: Escalation

Screenshot 2024-11-22 170658.png

Baš šteta što je zapušten razvoj strategija... kad bi konačno neko napravio kvalitetnu i ozbiljnu RTS igru koja bi uključivala i složen city building sa ekonomijom i ratnu taktiku i složenu diplomatiju, trgovinu i ostale sfere sa raznim customization opcijama.

Još jedan primer koliko je ovaj forum propao je to što se tema o igricama nalazi na pdf Tehnika i nauka.

A da ne bude da samo oftopičarim ne igram ništa :)

Ne znam da li bi zabava bila bolje mesto za to mada nova reorganizacija je zakomplikovala dosta neke stvari. Mislim da su na neke delove mogli vise da se fokusiraju na kvalitet sadrzaja a ne samo na kvantitet.

Vezano za temu, poceo da igram Red Dead Redemption 2, bio na nekoj akciji. Za sada mi prica deluje zanimljivo i svidja mi se sto ne mora da se luta suviše po mapi.

Meni je Age of Mythology uvek bio relax zbog onih mitskih bića tako da se nisam bavio baznom igrom kao moji drugari.

Kažu statistike da je Age of Empire II sa najvećom igračkom zajednicom iako AoE III i IV imaju bolju grafiku, pogotovo IV
Ali da je engine u AoE prošao test vremena.
Ajd da probamo, maločas ga uzeo na popustu (i ostali su, Microsoft Store)

Dakle trenutno sigram Age of Empires II Definitive Edition

Ovo mi lagano, Starcraft je majka za brzo razmišljanje...
Ko misli da se keca online u Starcraftu mora da nauĉi napamet shortcutove sa tastature, sa mišem gubite vreme... Kako su me oprali sramota me da pišem dalje...

A za Starcraft II morate prvo da se pripremite koju ćete rasu da vodite a protiv koje da igrate online
Tu je tek igranka bez prestanka...

Heroes of Might and Magic 3 HD. :D

Prvi utisak koliko su igre nekada bile bolje i koliko je opustenije igrati single plejere, nema trolova, budala, smaraca i ostalih.

Takoreci, povratak u mladost.

A pre ovoga sam igrao Sacred Gold jos jednu igru od pre 20 godina. :D
Koliko su se studiozno posvetili i pratećoj muzici.
Imam na disku III Complete (glavna igra i dva expansiona) kao i Heroes II

mada su neke operske arije sumnjive... :lol:

Samo trojka Necropolis i Dread Knights :zblesav:

Sad sam se nalozio idem da igram
I u trojci mi vilenjaci sa naj naj pejsažom i muzikom, prosto se oseća vazduh sa one livade (Rampart Town)

A za Tower Town nemam reči

Nastavimo li sa podsećanjima, vidim ja da ću imati neprospavanu noć... :D

Ej... Za igricu da se ubiju ovoliko... Nije se desilo da još neko uradi ovako śta... A biće da ni njima samima nije viśe uspelo da ponove ovo čudo sa "trojkom" iako su grafički otišli u holivudske efekte sa nastavcima ..

Poslednja izmena:
Koliko su se studiozno posvetili i pratećoj muzici.
Imam na disku III Complete (glavna igra i dva expansiona) kao i Heroes II

mada su neke operske arije sumnjive... :lol:
Heroes 2 je vrh, mozda i najbolja u celoj fransizi. Mnogo zarazna.

Mada iz nekog razloga ljudi najvise vole trojku.

Dok cetvorku svi mrze, a meni je ona vrh igra. Jer su tu heroji bili najmocniji. To je bila najkompleksnija igra i takticki najzanimljivija. Jer nije bila samo resursi i trupe, nego si i heroje mogao da nabudzis da sami dobijaju bitke.

Posle toga delovi su bez veze, a mislim da sledece godine izlazi novi 8mi ili 9ti. :D

Heroes of Might and Magic 3 HD. :D

Prvi utisak koliko su igre nekada bile bolje i koliko je opustenije igrati single plejere, nema trolova, budala, smaraca i ostalih.

Takoreci, povratak u mladost.

A pre ovoga sam igrao Sacred Gold jos jednu igru od pre 20 godina. :D

E ćao!
Da požurim pre nego me banuju pošto tamo na Politici ima ozbiljnih kandidata za napušavanje :D
Nekom nešto oni objašnjavaju a toliko lažu da ni sami ne veruju da će da prodje.... :dash:

Elem stvar stoji ovako...
ne...
nego ovako:

Malo sam guglao i proveravao igračke platforme pa ćemo prvo teoriju a onda praksu
80-ih muzika je bila super a igrice smešne, 90-ih je muzika bila smešna a igrice fenomenalne
Heroes of Might an Magic III HD jeste remasterovana verzija trojke i ono kao cimali su se oko dorada animacija i tako to...
Trend remasterovanja tj oživljavanja starih hitova zarad igračke zajednice kako bi one radile na 64-bitnim operativnim sistemima je dalo lepe rezultate.
Ja sam se recimo oduševio kada su remasterovcali Microprose The Majesty, realtime strategija ali sa esencijalnim engineom - "jesi ti omogoćio i napravio ali da li će se desiti ko zna"
Poslednji Windows na kom je iva igrica mogla da radi je bio Windows XP ali je i tu moralo da se bilo čačka Windows 98 kompatibilnost bilo da se ubaci virtual machine (pa tu kao instaliraš Windows 98, drajvere haha i onda The Majesty. znači igrica je toliko ekstra dobra da je vredela ovog cimanja)

elem da se vratimo na HoMM III HD - malo su zakazali...
Restoration of Erathia (zvanično ime za HoMM III) se pored osnovne igre sastojao i od 2 zvanična dodatka: Armageddon's Blade kao i Shadow of Death
Verovali ili ne - autori su na ko zna koju foru "izgubili" nastavke???!!!
Da kontroverza bude veća vlasnici original diskova su im slali CD-oce ali iz još čudnijeg razloga oni nisu obradjeni,
Ko bi ga znao šta je sve tu u opticaju - od premnogo ljudi koji su učestvovali u kreiranju do vlasničkih prava.
Tako da MoMM III HD ima samo remasterovanu originalnu priču ali ne i nastavke.

Ali to nije razlog za očajavanje
Potrebno je instalirati aplikaciju "Ubisoft Connect" pošto su oni vlasnici i lepo izabrati šta vam se igra.
HoMM III Complete (osnova i oba expansiona) se ttrenutno može kupiti za 10 evra dok je HoMM III HD na Steam-u malčice skuplji
Kome treba može i prvi deo da kupi na Ubisoftu, zapravo tu su svi delovi iz serijala
sa napomenom da je u trenutku pisanja ovog komentara HoMM V na novogodišnjem popustu i sa 75% popusta košta simpatičnih 2.50€ :D
Sad je samo pitanje koji vam deo srcu najviše leži a ja nekako ne mogu ove 3D verzije (od četvorke pa nadalje)
Ostao sam vezan za prva tri dela.

A ovolika priča o Heroes of Might an Magic zapravo ujedno kazuje da je "trojak" ujedno NAJBOLJI deo ali ne samo "po Stojkovm mišljenju" već globalno :super:

p.s. na Ubosoft Connect možete nabaviti i Hasbro Monopoly i tako zaobići vezani launch ako ste ovu igru kupili na Steam-u ili EPIC Games-u
Takodje, pod pritislkom javnosti, trenutno su vratili Monopoly PLUS! pošto se novi i dugonajavljivani Monopoly Standard uprkos agilnom reklamiranju em nije pokazao boljim em je naišao na silne kritike tako da je Ubisoft iz komercijalnih razloga vratio "staru" (mnogo bolju) verziju igre pa ko šta hoće nek kupi.

Poslednja izmena:
Ma nema... ovo podsećanje na Heroes of Might and Magic me je definitivno vratilo skoro 30 godina nazad...

Dvojka zbog operskih arija u zamkovima, trojka sa grafikom (i muzikom koja i najveće analfabete uvlači u lepotu klasične muzike)

Kida i u 2024/5-oj...

Stojko-Heroj235.jpg

počastih sebe za rodjus :D

Poslednja izmena:
Ovo mi lagano, Starcraft je majka za brzo razmišljanje...
Ko misli da se keca online u Starcraftu mora da nauĉi napamet shortcutove sa tastature, sa mišem gubite vreme... Kako su me oprali sramota me da pišem dalje...

A za Starcraft II morate prvo da se pripremite koju ćete rasu da vodite a protiv koje da igrate online
Tu je tek igranka bez prestanka...
Увек сам више наклоњен потезним стратегијама, мада сам играо Старкрафт и јединицу и двојку.

За мене је пре Цивилизација или Master of Orion.

Вртим Ориона на једном онлајн серверу, игра из 1993. године, увећање на 200% да попуни екран.
Није важна брзина прстију, него да смислиш како. Игра где је графика само присутна, а размишљање у првом плану, основа свега.

Back