Šta je sa ovim prodavcima na Kupujemprodajem

može , ako su razmenjivali poruke na KP.
ocena negativna sve dogovoreno . zavlačio ga za slanje i na kraju nije posao .
Nisam to ptobao,jer ne zelim nikom da dajem negatuvnu ocenu.Niti ce se prodavac osiromasiti,a niti ja obogatiti.Jednostavno ne trazim vise nista od njeg.Imalo je momenata gde sam narucivao od ljudi koji su imali po 2-3 negativne ocene.Nisam imao ptoblema sa njima.Ko zna kakve su i te osobe sto im daju negativne.Ima i onih koji potenciraju da ih ocenis,a ne uzvrate ocenu,ali sta me briga.Nije mi nesto stalo do toga.Bitno je da je stiglo ono sto sam narucio.Inace kako ces oceniti coveka,jer ko zna sta ga sprecava da posalje.Ima i tu problema.

Ljudi moji pa šta je ovo? Vidim neku tehničku stvar, primamljiva cena, kontaktiram prodavca naručim. Lik ima trocifrene pozitivne ocene, možda 2-3 negativne. Jel ste poslali? Na putu sam sutra? Jel ste poslali? Nisam stigao danas sutra obavezno.
Prođoše 3-4 dana ništa. Ja ga pitam pa jel ste poslali? On odgovara sutradan Da jesam čudi me da još nije stiglo. Sačekam i sutra i prekosutra, opet mu kažem Od pošte ništa nisam dobio da je stiglo za mene. On meni- Ako ni sutra ti ne pošalju, javi mi da vidim o čemu se radi.
Prođe i taj sutra i ja ništa ne dobih od pošte. Pisao sam mu, samo je video poruku i više se nije oglašavao.
Drugi prodavac slična situacija, naručim, dam posatke on kaže Važi. I nikad ne pošalje, a oglas mu i dalje stoji.
I treći prodavac Pitam ga da li je poslao, Nisam sutra ću ili prekosutra jer sam prehlađen. Prođe i to prekosutra, Jel ste poslali, E sutra ili prekosutra, javljam ti kad pošaljem. Dođe i nakosutra ja kažem Ako mi ne pošalješ ni sutra onda nemoj ni da mi šalješ. Nije se više oglašavao.
Imam oko 90 pozitivnih ocena i 0 negativnih.
Znam da na Aliexpresu ima "prodavaca" koji postave primamljive cene ali robu nikad ne pošalju. Novac ti ostane zarobljen tih nedelju dve dana i vratiti se sa umanjenjem za bankarsku proviziju. To i da razumem da su ubacile konkurentske platforme neke kvaziprodavce da se kupci iznerviraju i napuste Aliexpres platformu kao nepouzdanu. Ali šta je sa ovima na Kupujemprodajem? Da ih molim ko kupac da mi prodaju umesto oni da jure mene. Od sva tri prodavca oglasi su i dalje aktuelni dakle te stvari nisu prodali pa da nesto kao kalkulisu.
No comment
Samo sirotinja i cigani kupuju na tom sajtu. Bez uvrede.

Pa nas je vucko napravio sirotinjom,a ja nisam od onih penzionera sto ide za njim zbog nekog sendvica sa salamcinom.
Nisam ni sumnjao matori da ces vucka da uvedes u pricu. Za sve tvoje zivotne neuspehe naravno da je kriv on, ni slucajno nisi ti.

Kupujemprodajem postoji 17 godina, Halo oglasi postoje skoro 30 godina. A da li samo sirotinja i "cigani" kupuju na online oglasima drug @ljubota moze samo da pretpostavlja i da izrazava "elitisticko" gadjenje. Jer zasto bi neko Tehnomaniji, Gigatronu ili Yettelu davao 20-30% vise za jedan Krshomi mobilni nego oglasivacimai na KP/HO za toliko manje novca, mislim da moras biti bolid prve lige da placas porez na budale vlasnicima tih lanaca koji su neuporedivo bogatiji od tebe a imas mogucnost da nesto nabavis po pristojnijoj ceni. Jer niko nije toliko bogat da ga sibaju po usima za bas sve tj da placa "porez" za enormnu zaradu monopolistima na srpskom trzistu. Dok u Srbiji ne zazive i fullu pocnu da rade Amazon i Aliexpress sasvim dobri su i KP i HO jer je vreme robnih kuca i velikih prodavnica proslo, online trgovina je preuzela njihovo mesto.

Uzgred nisu KP ili HO izmislili toplu vodu, na ideji online trgovine su neki sajtovi zaradili milijarde $, na Zapadu postoje craigliste i E-bay a na neki nacin i Aliexpress i Amazon su nesto slicno, sem oficijalnih prodavnica proizvodjaca na tim sajtovima postiji daleko veca armija malih prodavaca koji preprodaju i zaradjuju po principu trange-frange. Tebe kao kupca zabole, ako ti neko isporuci robu na kucni prag i po ceni koja je poprilicno niza u regularnoj prodavnici zasto bi se bunio.

Ah da, zato sto bisi "ciganin" i zato sto si bogat...

Da, to se isto dešava i može da prođe dobro ako si sa pažnjom "proverio" prodavca. Ocene, komunikaciju sa njim itd...

Zaista se dešava da ljudi neke stvari prodaju povoljno jer im se na primer žuri ili nisu alavi za novac (nisu preprodavci).

Međutim, ako bi to krenuo svaki dan da radiš, da juriš jeftine telefone, imao bi dosta zeheba. Sad imaš gomile refubrished telefona, neko ti ga prodaje kao nov a ustvari je polovan i prepakovan.

Ja sam kupio Macbook Pro M2 zapakovan u celofanu (ono njihovo čuveno vakum pakovanje), pa samo posle proverom na Apple sajtu video da je aktiviran pre godinu dana. Toliko daleko idu prevare.
Nisam razumeo sta se desilo...jesi kupio novi MacBook? i gde si ga kupio?

Back