Ljudi moji pa šta je ovo? Vidim neku tehničku stvar, primamljiva cena, kontaktiram prodavca naručim. Lik ima trocifrene pozitivne ocene, možda 2-3 negativne. Jel ste poslali? Na putu sam sutra? Jel ste poslali? Nisam stigao danas sutra obavezno.
Prođoše 3-4 dana ništa. Ja ga pitam pa jel ste poslali? On odgovara sutradan Da jesam čudi me da još nije stiglo. Sačekam i sutra i prekosutra, opet mu kažem Od pošte ništa nisam dobio da je stiglo za mene. On meni- Ako ni sutra ti ne pošalju, javi mi da vidim o čemu se radi.
Prođe i taj sutra i ja ništa ne dobih od pošte. Pisao sam mu, samo je video poruku i više se nije oglašavao.
Drugi prodavac slična situacija, naručim, dam posatke on kaže Važi. I nikad ne pošalje, a oglas mu i dalje stoji.
I treći prodavac Pitam ga da li je poslao, Nisam sutra ću ili prekosutra jer sam prehlađen. Prođe i to prekosutra, Jel ste poslali, E sutra ili prekosutra, javljam ti kad pošaljem. Dođe i nakosutra ja kažem Ako mi ne pošalješ ni sutra onda nemoj ni da mi šalješ. Nije se više oglašavao.
Imam oko 90 pozitivnih ocena i 0 negativnih.
Znam da na Aliexpresu ima "prodavaca" koji postave primamljive cene ali robu nikad ne pošalju. Novac ti ostane zarobljen tih nedelju dve dana i vratiti se sa umanjenjem za bankarsku proviziju. To i da razumem da su ubacile konkurentske platforme neke kvaziprodavce da se kupci iznerviraju i napuste Aliexpres platformu kao nepouzdanu. Ali šta je sa ovima na Kupujemprodajem? Da ih molim ko kupac da mi prodaju umesto oni da jure mene. Od sva tri prodavca oglasi su i dalje aktuelni dakle te stvari nisu prodali pa da nesto kao kalkulisu.
No comment