Sta igrate trenutno?

20231007_105625.jpg

Prilozi

• 20231007_105625.jpg
    20231007_105625.jpg
    138,7 KB · Pregleda: 2
Pogledajte prilog 1731328

Sta reci, sigurno igra godine i decenije. :ok:

Poslednjih 20 godina je veliki problem kreativnost i originalnost u igrama.

Sve je vec vidjeno, ali ovo je nevidjeno. :D

Vise ludaka se skupilo na jednom mestu da napravi ovu igru, od price, muzike, sistema borbi, animacija, bukvalno filmova u igri.

42 sata do sada i tek sam zavrsio drugi akt.

Clair Obscur Expedition 33 ;)
Da li je ovo stvarno takvo čudo od igre kao što se priča?
Čitajući priču, čini se da su inspiraciju pronašli u knjizi "Sofijin svijet", koja je praktički uvod u filozofiju.

Da li je ovo stvarno takvo čudo od igre kao što se priča?
Čitajući priču, čini se da su inspiraciju pronašli u knjizi "Sofijin svijet", koja je praktički uvod u filozofiju.
Jeste. Svi koje znam da su je igrali su odusevljeni.
Prosto sve je originalno, Prica je nevidjena do sada bar u igrama.
Sistem borbi je potpuno nov i nesvakidasnji.
I tako dalje po svim stavkama.
Muzika na primer gde je kreator igre nasao nekog kompozitora ludaka koji mu je napisao stotine kompozicija za igru.
Nacin na koji je crtano...
Ima mnogo igara u igri, od izbora oruzja i kako doci do njih, do kombinacija raznih moci i pojacanja za razne taktike...
Ima mali milion tih taktika, da li se boris sa jednim likom ili vise, kako da napravis one shot kill...
Pa ima najludji grind ikad vidjen, bijes se sa bossicom ali ne smes nju da ubijes nego njene pomocnice, ali to kad si neki veci nivo i to samo jednom.
I svaki put kad ih ubijes ostavljaju neke latice ili sta vec u vazduhu kojih je sve vise i na kraju su ljudima pucali racunari posle sat - dva vremena...
Meni je puklo posle 10-12 sati, mislim da sam oborio rekord koliku sam uzeo nagradu.
I tako uzivanje od igre.
Sve je top. 10/10.

Jedino sto je mozda nedostajalo je co-op, kao sto ima Borderlands 4. To bi dodalo novi nivo zabave.

Jeste. Svi koje znam da su je igrali su odusevljeni.
Prosto sve je originalno, Prica je nevidjena do sada bar u igrama.
Sistem borbi je potpuno nov i nesvakidasnji.
I tako dalje po svim stavkama.
Muzika na primer gde je kreator igre nasao nekog kompozitora ludaka koji mu je napisao stotine kompozicija za igru.
Nacin na koji je crtano...
Ima mnogo igara u igri, od izbora oruzja i kako doci do njih, do kombinacija raznih moci i pojacanja za razne taktike...
Ima mali milion tih taktika, da li se boris sa jednim likom ili vise, kako da napravis one shot kill...
Pa ima najludji grind ikad vidjen, bijes se sa bossicom ali ne smes nju da ubijes nego njene pomocnice, ali to kad si neki veci nivo i to samo jednom.
I svaki put kad ih ubijes ostavljaju neke latice ili sta vec u vazduhu kojih je sve vise i na kraju su ljudima pucali racunari posle sat - dva vremena...
Meni je puklo posle 10-12 sati, mislim da sam oborio rekord koliku sam uzeo nagradu.
I tako uzivanje od igre.
Sve je top. 10/10.

Jedino sto je mozda nedostajalo je co-op, kao sto ima Borderlands 4. To bi dodalo novi nivo zabave.
Vidim da je JRPG žanr, a izbornik me najviše podsjeća na Atlusove Persona naslove.
Izgleda baš prezanimljivo izgra.

Kolika je razlika kada se uporedi sa EU4?
Osećam da je igra na putpuno drugom nivou, u odnosu na EU4.
Nisam siguran da li je to dobro ili loše - još uvek pokušavam da shvatim kako se uopšte igra. :D

Svaki deo igre izgleda daleko kompleksniji od bilo čega u EU4, čak i sa svim ekspanzijama. Rekao bih da više liči na neki total overhaul mod, kao na primer MEIOU and Taxes, samo još zamršeniji. Teško je snaći se po svim šarolikim dugmićima, tabovima i nebrojenim podacima. Očigledno je da tu postoji neki sistem, koji dobro funkcioniše - samo ga treba skapirati. Nije ekonomija i stanovništvo (pops) kompleksnije od Victoria 3, ali bih rekao da je dosta manje razumljivo i intuitivno. Opet kažem, to sve verovatno dobro funkcioniše, samo treba malo razbijati glavu kako. Mislim da je veoma potrebno pokrenuti tutorijal za EUV, čak i za one što su dobro upoznati sa Paradox igrama.
Nisam ja neki ekspert za Paradox igre, ali sam prešao po gomilu kampanja na svim njihovim modernijim strategijama. Ovo je druga priča. Evo, igram sa Srbijom i na ''mišiće'' se borim da se održim na vodi. Ali osećam da će sve vrlo brzo da pukne i da ću morati jedan restart. Samo što ovog puta moram detaljnije da uđem u tutorijal.

Inače, mislim da je igra dosta stabilna, što se tiče performansi. Doduše, ne znam kako će biti nakon par stotina godina. Igra ''uglavnom'' lepo izgleda. Mapa je lepa, mada ima tu nekih ružnijih detalja. Dugmići su šaroliki, dakle ružni. Ali to je već do ličnih preferencija.

Davno sam probao CK2 da igram ali mi EU najvise odgovara, kao da imam najvise slobode tamo.
I sa EU3 na EU4 je bio veliki skok, sve drugacije i komplikovanije.
Sa EU5 cu morati da sacekam neko vreme, nisam siguran da to moze da radi na mom laptopu bez problema cak i na minimumu.

Back