Šta je sa ovim prodavcima na Kupujemprodajem

Meklaud

Iskusan
Poruka
6.217
Ljudi moji pa šta je ovo? Vidim neku tehničku stvar, primamljiva cena, kontaktiram prodavca naručim. Lik ima trocifrene pozitivne ocene, možda 2-3 negativne. Jel ste poslali? Na putu sam sutra? Jel ste poslali? Nisam stigao danas sutra obavezno.
Prođoše 3-4 dana ništa. Ja ga pitam pa jel ste poslali? On odgovara sutradan Da jesam čudi me da još nije stiglo. Sačekam i sutra i prekosutra, opet mu kažem Od pošte ništa nisam dobio da je stiglo za mene. On meni- Ako ni sutra ti ne pošalju, javi mi da vidim o čemu se radi.
Prođe i taj sutra i ja ništa ne dobih od pošte. Pisao sam mu, samo je video poruku i više se nije oglašavao.
Drugi prodavac slična situacija, naručim, dam posatke on kaže Važi. I nikad ne pošalje, a oglas mu i dalje stoji.
I treći prodavac Pitam ga da li je poslao, Nisam sutra ću ili prekosutra jer sam prehlađen. Prođe i to prekosutra, Jel ste poslali, E sutra ili prekosutra, javljam ti kad pošaljem. Dođe i nakosutra ja kažem Ako mi ne pošalješ ni sutra onda nemoj ni da mi šalješ. Nije se više oglašavao.
Imam oko 90 pozitivnih ocena i 0 negativnih.
Znam da na Aliexpresu ima "prodavaca" koji postave primamljive cene ali robu nikad ne pošalju. Novac ti ostane zarobljen tih nedelju dve dana i vratiti se sa umanjenjem za bankarsku proviziju. To i da razumem da su ubacile konkurentske platforme neke kvaziprodavce da se kupci iznerviraju i napuste Aliexpres platformu kao nepouzdanu. Ali šta je sa ovima na Kupujemprodajem? Da ih molim ko kupac da mi prodaju umesto oni da jure mene. Od sva tri prodavca oglasi su i dalje aktuelni dakle te stvari nisu prodali pa da nesto kao kalkulisu.
No comment

Ljudi moji pa šta je ovo? Vidim neku tehničku stvar, primamljiva cena, kontaktiram prodavca naručim. Lik ima trocifrene pozitivne ocene, možda 2-3 negativne. Jel ste poslali? Na putu sam sutra? Jel ste poslali? Nisam stigao danas sutra obavezno.
Prođoše 3-4 dana ništa. Ja ga pitam pa jel ste poslali? On odgovara sutradan Da jesam čudi me da još nije stiglo. Sačekam i sutra i prekosutra, opet mu kažem Od pošte ništa nisam dobio da je stiglo za mene. On meni- Ako ni sutra ti ne pošalju, javi mi da vidim o čemu se radi.
Prođe i taj sutra i ja ništa ne dobih od pošte. Pisao sam mu, samo je video poruku i više se nije oglašavao.
Drugi prodavac slična situacija, naručim, dam posatke on kaže Važi. I nikad ne pošalje, a oglas mu i dalje stoji.
I treći prodavac Pitam ga da li je poslao, Nisam sutra ću ili prekosutra jer sam prehlađen. Prođe i to prekosutra, Jel ste poslali, E sutra ili prekosutra, javljam ti kad pošaljem. Dođe i nakosutra ja kažem Ako mi ne pošalješ ni sutra onda nemoj ni da mi šalješ. Nije se više oglašavao.
Znam da na Aliexpresu ima "prodavaca" koji postave primamljive cene ali robu nikad ne pošalju. Novac ti ostane zarobljen tih nedelju dve dana i vratiti se sa umanjenjem za bankarsku proviziju. To i da razumem da su ubacile konkurentske platforme neke kvaziprodavce da se kupci iznerviraju i napuste Aliexpres platformu kao nepouzdanu. Ali šta je sa ovima na Kupujemprodajem? Da ih molim ko kupac da mi prodaju umesto oni da jure mene. Od sva tri prodavca oglasi su i dalje aktuelni dakle te stvari nisu prodali pa da nesto kao kalkulisu.
No comment
To je fora, neko ponudi vise i prodaju drugom.

Imao sam jednu situaciju pre mesec dana na kp, pitam lika jel poslao paket, kaze jeste...zove me posle odredjenog vremena ...e evo sad saljem u postu sam, bla bla...nista ....ja ocekujem paket od Poste sledeci dan, vidim nikakvo obavestenje ne stize...nista ja mu posaljem poruku, pa ovo ono nisam poslao niste se javili..ja mu kazem alo bre, ja sam narucivao mnogo skupkje stvari od toga pa nisam nikoga zeznuo....poceo nesto da me zove ja se ne javljam i napisem mu batali me i blok...i posle nekog vremena narucim kod drugog mnogo ozbiljnijeg prodavca i sve ok ...ovakj prvi je tacno prodao nekom drugom jer je bio dogovor da spusti malo cenu i ladno slagao da je poslao.

bilo nekad.............kvalitet je na nuli i za skupu i za jevtinu robu.............samo ce budala platiti visu cenu verujuci da je kupio kvalitet.
Ne znam koja budala kad sve sto sam kupovao sa kp je bilo ok ..i polovne i nove stvari.
To moze samo neko da pise ko nije nikad ni kupovao na taj nacin.
Veci problem su prodavci ne roba toliko, ozbiljni i profesionalni prodavci, ima i takvih koji prodaju dosta robe.

bilo nekad.............kvalitet je na nuli i za skupu i za jevtinu robu.............samo ce budala platiti visu cenu verujuci da je kupio kvalitet.

Nije stvar u tome da je skuplja roba bolja, često je potpuno ista kao i jeftinija. Suština je u sigurnosti. Kad kupuješ od prodavca sa realnom cenom, ti ne plaćaš "bolji proizvod" nego mir, uredno slanje, normalnu komunikaciju i to da se sve završi bez nerviranja. Koliko puta smo čuli ljude koji stalno uzimaju najjeftinije kako se žale da su opet "naleteli na zaheb"? E pa to je ta cena, platili su živcima umesto parama. Nije džabe ona stara: "Nisam toliko bogat da kupujem jeftino". Dakle kad vidiš više ponuda za nešto, orjentiši se na one koje su skuplje i nećeš imati problema u životu ;)

Ne znam koja budala kad sve sto sam kupovao sa kp je bilo ok ..i polovne i nove stvari.
To moze samo neko da pise ko nije nikad ni kupovao na taj nacin.
Veci problem su prodavci ne roba toliko, ozbiljni i profesionalni prodavci, ima i takvih koji prodaju dosta robe.
komsija kupio nov mercedes , posle par meseci zamenio ga za nov BMW a posle godinu dana zamenio ga za Renault Kangoo..........koji vozi, evo 10 godina.
Kod mercedesa (sport, kabriolet) ulazila voda kroz krov i pukao prednji amortizer , u MBW otisli lezajevi na zadnji tockovi....................oba auta kupljena nova, direktno iz salona.

komsija kupio nov mercedes , posle par meseci zamenio ga za nov BMW a posle godinu dana zamenio ga za Renault Kangoo..........koji vozi, evo 10 godina.
Kod mercedesa (sport, kabriolet) ulazila voda kroz krov i pukao prednji amortizer , u MBW otisli lezajevi na zadnji tockovi....................oba auta kupljena nova, direktno iz salona.
Razumem sta hoces da kazes...ja to i pisem na Automobilima da nova vozila nisu kvalitetna kao starija.

Nije stvar u tome da je skuplja roba bolja, često je potpuno ista kao i jeftinija. Suština je u sigurnosti. Kad kupuješ od prodavca sa realnom cenom, ti ne plaćaš "bolji proizvod" nego mir, uredno slanje, normalnu komunikaciju i to da se sve završi bez nerviranja. Koliko puta smo čuli ljude koji stalno uzimaju najjeftinije kako se žale da su opet "naleteli na zaheb"? E pa to je ta cena, platili su živcima umesto parama. Nije džabe ona stara: "Nisam toliko bogat da kupujem jeftino". Dakle kad vidiš više ponuda za nešto, orjentiši se na one koje su skuplje i nećeš imati problema u životu ;)
Ne mora da znaci ja sam skoro kupio jedan telefon nov...za taj model to je bila bukvalno najniza cena sto sam nasao i sve ok i garancija ima i sve sto ide.

Ne mora da znaci ja sam skoro kupio jedan telefon nov...za taj model to je bila bukvalno najniza cena sto sam nasao i sve ok i garancija ima i sve sto ide.

Da, to se isto dešava i može da prođe dobro ako si sa pažnjom "proverio" prodavca. Ocene, komunikaciju sa njim itd...

Zaista se dešava da ljudi neke stvari prodaju povoljno jer im se na primer žuri ili nisu alavi za novac (nisu preprodavci).

Međutim, ako bi to krenuo svaki dan da radiš, da juriš jeftine telefone, imao bi dosta zeheba. Sad imaš gomile refubrished telefona, neko ti ga prodaje kao nov a ustvari je polovan i prepakovan.

Ja sam kupio Macbook Pro M2 zapakovan u celofanu (ono njihovo čuveno vakum pakovanje), pa samo posle proverom na Apple sajtu video da je aktiviran pre godinu dana. Toliko daleko idu prevare.

Da, to se isto dešava i može da prođe dobro ako si sa pažnjom "proverio" prodavca. Ocene, komunikaciju sa njim itd...

Zaista se dešava da ljudi neke stvari prodaju povoljno jer im se na primer žuri ili nisu alavi za novac (nisu preprodavci).

Međutim, ako bi to krenuo svaki dan da radiš, da juriš jeftine telefone, imao bi dosta zeheba. Sad imaš gomile refubrished telefona, neko ti ga prodaje kao nov a ustvari je polovan i prepakovan.

Ja sam kupio Macbook Pro M2 zapakovan u celofanu (ono njihovo čuveno vakum pakovanje), pa samo posle proverom na Apple sajtu video da je aktiviran pre godinu dana. Toliko daleko idu prevare.
Ne, ovo je proveren prodavac koji godinama radi a i nije neki preskup telefon odnosno model.
Cena je bila malo nize da bukvalno pokrijem postarinu, meni je to odgovaralo.

No comment
bajo moj samo placanje uzivo pouzecem
reportuj tu gamad i to je to

pa daj im negativnu ocenu i napiši zbog čega su je dobili.....
za sada nisam imao negativna iskustva a kupovao sam i tehniku preko 1000e....
za novo sa garancijom plaćanje pouzeću a polovno treba proveriti ..

a da jedan me je nešto zeznuo za neko Nad pojačalo za plac od 100e na tihom slušanju se gasio jedan kanal , a probali smo samo glasnije,
pa sam morao da pratim popravku nešto sitno....

Kupovao sam dosta na K.P i desilo mi se par puta da je paket kasnio,ali je stizao.Nije to sam do njih,vec i do kurirske sluzbe.I oni ne odlaze bas svuda na vreme da preuzmu paket.Zato su ljudi poceli sve vise da salju Post Expresom,sto mnogima po selima ne odgovara,jer ne dolaze na kucnu adresu,vec mora da se ode do poste za paket.Medjutim,ne mogu to svi da urade.ne bi kupovali stvaro online,kada bi mogli normalno da se krecu i voze auto.

pa daj im negativnu ocenu i napiši zbog čega su je dobili.....
za sada nisam imao negativna iskustva a kupovao sam i tehniku preko 1000e....
za novo sa garancijom plaćanje pouzeću a polovno treba proveriti ..

a da jedan me je nešto zeznuo za neko Nad pojačalo za plac od 100e na tihom slušanju se gasio jedan kanal , a probali smo samo glasnije,
pa sam morao da pratim popravku nešto sitno....
Ne moze da ga oceni,ako paket nije stigao,ali postoji mogucnost da se prijavi i da ga poslovodstvo K.P. izbaci i zabrani da vise prodaju preko njih.

To je fora, neko ponudi vise i prodaju drugom.
Najcesca fora je da nemaju to sto prodaju, pogotovo tehnicku robu, te kad narucis pokusaju da nabave po ceni na kojoj mogu da zarade u odnosu na onu po kojoj tebi nude.
To je ona sitna svererska fora, sedim u lokalnom kaficu i cedim produzeni pola dana a telefonom obavljam "posao", oglasi se na sajtu i stavi da ima 10 modela novih Xiamija a da ih u zivotu nije video, naleti mu neko i naruci modernu verziju Krshomija od onog koji @mario80 ima vec 10 godina a onda on zove Pishtu u Subotici koji ima lager tih Krshomija svercovanih iz Szegeda ili Kechkemeta i sredi slanje za 10 jurica provizije. A cesto ga Pishta od.ye.be ili samog Pishtu za.y.ebu carinici na granici...

No comment
SVAKO ko plaća KP oglase može da vara i krade kako hoće. Pre par meseci sam poručio nekoliko NOVIH dukseva 600+ pozitivnih ocena dve negativne.
Paket stigao unitra stare i pocepane stvari pune dlaka mačjih.

Dam negativnu ocenu i ništa. Posle par dana se javlja moderacija da proveri?!?? Da im pošaljem dokaze?!?? Ja pošaljem prepisku i fotke oni okk ocena je aktivna. Pogledam ja posle nekog vremena nema negativno. Onda ih ja kontaktiram i pitam jel mi ista osoba ukrala pare i negativnu ocenu? I tek tada se pojavila negativna!

Dakle ne kupujte robu od ljudi koji PLAĆAJU oglase na kp jer će vas PREVARITI!

КП има велики потенцијал као и све икада што је постојало и постоји у Србина, али наравно то се никада не достигне. До сад што сам имао прилике да продам успео сам продати за кратко време и добру цену јер сам знао шта продајем и коме продајем односно циљна група. Лепа презентација, тачни подаци о томе шта је и углавном волим округле бројеве. Тачније продајем фигурице, играчке итд. што ми је остало из личне колекције, очувано али немам сврху. Тарифе су нас мало зезнуле, па не могу на Ebay да продајем Американцима ако сам из Србије, односно тешко да ће купити јер им је скочила поштарина а и наша је пошта престала да шаље у САД (не знам јел се што променило).

Доста је заебано ако ће ти произоводи дуго стајати, а немам нон стоп одакле да вадим паре да одржавам оглас, ту су мало је бена услуга што би се рекло. Сајт треба још доста да се модернизује, а не знам зашто то још нису урадили, што се је бено не потруде и покоре купопродају на читавој територији бивше СФРЈ, да су паметни ишли би том путањом. Овако како ствари стоје, опет је идеалније окренути се услугама белог човека на Западу и баталити српска посла, мајке ми миле.

Back