Шта данас значи бити паган

Iznenadio bi se koliko Pakistanaca, Indijaca i ostalih doseljenika sa Istoka radi jako dobro plaćene poslove, uglavnom u farmaciji i IT industriji. Nepismeni indijski seljak i indijski doktro ne mogu da očekuju iste uslove i to je sasvim u redu. Romi, ne "cigani" kako ih ti zoveš su proterani jer nemaju nikakvog osnova za boravak u zemljama EU.

Nego, ne reče mi gde tačno piše da su službenici NASA dobili to...uputstvo?

ja kazem ciagni jer ih nemci narodski zovu cigojner a ako cemo u eu moramo da se slazemo sa obicnim svabom ko sa bratom :lol:
kazes proterani zbog toga sto nemaju dozvolu boravka :lol: sto ne proteraju one afrikance u cije kvartove francuska policija ne sme uopste da zadje? pola njih nema dozvolu boravka? sto zabranjuju burke a sad i dzamije?

А у бре, где ми оде тема.
Но, нема везе. Ако је на самом почетку паганство дефинисано као свет ван догми, онда се све може свести под тему :)

Tebi su templari satanisti?:lol:

Ако су хтели да обнове Соломонов ХРАМ (одакле им име иначе?), а постоји легенда како је Соломон свој храм сазидао уз помоћ десетина демона, онда...
Уосталом, појам сатанисти ми много не значи. Прво је означавао скуп параноја католичке цркве. Онда скуп људи, бунтовника, који су се идентификовали с тим оптужбама. Сада углавном скуп наложених клинаца.
Чињенице су, међутим, следеће:
1. Темплари настају у време Крсташких ратова који су били пљачка & геноцид пар екселанс.
2. За кратко време су се обогатили пружањем банкарских услуга, ерго лихварством.
3. Не зна се ко су данас темплари, да ли изворних уопште има. Али ако име узмемо као генерички синоним (или један од синонима) за све оне "лубање & кости" и слична груписања око 1000 маторих белих мушкараца који владају светом... Па рецимо да је јасно на шта је Вуду мислио :)
Јел тако? Тако је!!!

eu je nacisticka tvorevina skrojena po meri adolfa od a do z.

Хвала колега.
Не знам баш за сва слова азбуке, ал' знам да је било доста преписивања идеја.
Треба видети шта су сами нацисти говорили.
Корени уједињене Европе
„Нас више интересује уједињена Европа као хармонична породица народа од
било које државе”, Адолф Хитлер, Нирнберг 1937.

Наравно, ја сам паган и у односу на евроатланску догму.
Ниједан систем, свети или профани, не може бити решење за све. Па ни тзв. либерализам.

А у бре, где ми оде тема.
Но, нема везе. Ако је на самом почетку паганство дефинисано као свет ван догми, онда се све може свести под тему :)

Ако су хтели да обнове Соломонов ХРАМ (одакле им име иначе?), а постоји легенда како је Соломон свој храм сазидао уз помоћ десетина демона, онда...
Уосталом, појам сатанисти ми много не значи. Прво је означавао скуп параноја католичке цркве. Онда скуп људи, бунтовника, који су се идентификовали с тим оптужбама. Сада углавном скуп наложених клинаца.
Чињенице су, међутим, следеће:
1. Темплари настају у време Крсташких ратова који су били пљачка & геноцид пар екселанс.
2. За кратко време су се обогатили пружањем банкарских услуга, ерго лихварством.
3. Не зна се ко су данас темплари, да ли изворних уопште има. Али ако име узмемо као генерички синоним (или један од синонима) за све оне "лубање & кости" и слична груписања око 1000 маторих белих мушкараца који владају светом... Па рецимо да је јасно на шта је Вуду мислио :)
Јел тако? Тако је!!!

Kralj Solomon je bio Božiji miljenik, koji je, po legendi, kontrolisao demone i primorao ih da naprave ono što mrze, dakle, Božiji Hram, pomoću pečata koji su sadržali Božija Imena. Dakle, tvoja teza ne pije vodu.
Legenda o nameri Templa da ponovo podigne Solomonov Hram je, upravo, legenda, kao i mnoge druge koje su se isplele oko njih. Kao što sam već napisao, nema nikakvih dokaza da su se Templari bavili bilo čime okultnim ili ezoteričnim, a Vatikan je pre koju godinu objavio dokumenta koja potvrđuju da su optužbe za jeres i satanizam bile lažne. Čak ni optužbe za praktikovanje paganorum deorum culto ne stoje, jer su Templari, i chevaliers i ostali, bili fanatični hrišćanski vernici, spremni da poginu za svoju veru.
Hodočasnici u Svetu zemlju bili su veoma zahvalni Templarima zbog bankarskih usluga; nisu morali da nose novac i druge vrednosti sa sobom, već bi ih poverili Templarskoj dijecezi u Francuskoj, na primer, ili drugoj zemlji, dobili "garantno pismo", šifrovano, u Svetoj zemlji ga pokazali Templu i podigli svoj ulog.Banka je veoma korisna ustanova; ja, recimo, keš ne držim u slamarici nego u banci.
Templara danas nema; postoje raznolike egzotične grupacije koje skupljaju naivne koristeći ime jadnog Templa.
Uzeti templarsko ime kao generičko za razna imaginarna tajna društva koja "vladaju sevtom" je isto kao i uzeti ime mladih goranaca u istu svrhu, dakle bez ikakve osnove.

Хвала колега.
Корени уједињене Европе

Ниједан систем, свети или профани, не може бити решење за све. Па ни тзв. либерализам.

Veliki sam euro skeptik, ali to je preterano. Jedino što vredi na sajtu vecnavatra.com je link ka recenziji knjige mog prijatelja Dorijana Nuaja. :)

Kralj Solomon je bio Božiji miljenik, koji je, po legendi, kontrolisao demone i primorao ih da naprave ono što mrze, dakle, Božiji Hram, pomoću pečata koji su sadržali Božija Imena. Dakle, tvoja teza ne pije vodu.

Дакле, демонска работа је демонска, волели они то или мрзели. Тако су браћу црнце натерали у Бразилу да осликавају католичке цркве, па си има колико хоћех црних Христоса, чак трудних светица :)
Дакле, ако волиш библијску дијалектику - твој проблем.

Kao što sam već napisao, nema nikakvih dokaza da su se Templari bavili bilo čime okultnim ili ezoteričnim

По ком основу су се окупили?!
Да није што рече једном Слободан Милошевић "Као Холанђани или продавци сира"?!

Hodočasnici u Svetu zemlju bili su veoma zahvalni Templarima zbog bankarskih usluga; nisu morali da nose novac i druge vrednosti sa sobom

И сада су неки у дужничком ропству задовољни банкама. Другачије не би могли имати стан...

Uzeti templarsko ime kao generičko za razna imaginarna tajna društva koja "vladaju sevtom" je isto kao i uzeti ime mladih goranaca u istu svrhu, dakle bez ikakve osnove.

Али име младих горанаца није искоришћено, а име темплара јесте.
То ни десет Ден Брауна неће изменити.
И тачка!

п.с. Значи ипак има нешто занимљиво на Вечној ватри :)
А што се тиче пријатељаства, ако постоји обично је двострано...

Дакле, демонска работа је демонска, волели они то или мрзели. Тако су браћу црнце натерали у Бразилу да осликавају католичке цркве, па си има колико хоћех црних Христоса, чак трудних светица
Дакле, ако волиш библијску дијалектику - твој проблем.

Crnci su u Brazilu sačuvali svoju veru. Pod likovima hrišćanskih svetaca i svetica i dalje se obožavaju afrički primordijalni duhovi, pa tako trudna svetica nije niko drugi do Pomba Gira, recimo.
Biblijska dijalektika, odnosno Stari Zavet, odnosno hebrejski spisi, moraju da se tumače simbolički, pa tako i 72 demona treba tumačiti u svetlu Kabale, Gematrije, Temure i Notarikona, ali ne bih sad da širim raspravu.

По ком основу су се окупили?!
Да није што рече једном Слободан Милошевић "Као Холанђани или продавци сира"?!

Po osnovu zaštite hrišćanskih hodočasnika u Svetoj Zemlji i borbe protiv "nevernika".

И сада су неки у дужничком ропству задовољни банкама. Другачије не би могли имати стан...

Bolje da plaćaju za svoje, nego da bacaju pare na kiriju.

Али име младих горанаца није искоришћено, а име темплара јесте.
То ни десет Ден Брауна неће изменити.
И тачка!

Pa šta ako je iskorišteno? Ko ga je iskoristio? Kojekakvi slaboumni teoretičari zavere.:lol:

п.с. Значи ипак има нешто занимљиво на Вечној ватри
А што се тиче пријатељаства, ако постоји обично је двострано...

Ima, link ka drugom sajtu i recenziji knjige drugog autora.

Naravno da je obostrano i dugogodišnje.

Који је твој мотив да браниш темпларе? Изгледа да ти није јасно да су били део злочиначке организације познате под именом Римокатоличка црква. Преиграли су се и друг рара их је сјебао. То је био сукоб лоших момака... и лоших момака.
Видео сам да се на овом форуму сумња у твој ван-виртуални живот, а на СМС ми јављају да обично не излазиш из четири зида. Као таквоме ти је вероватно тешко да схватиш фолксгајст у Срба. Пример тог народног духа је песма Вуду Попаја после које си се нарогушио на "акцију" (наводници јер праве акције преко интернета не може бити).
Ако је неко слобоуман то је онда лик који се представља као телемита, а без икакве ограде прихвата библијске приче као стварне догађаје.

jel.. a sta je ono tamo sukob dve velesile? koliko god da su libijsko zlato i nafta u pitanju itakako ima veze sto su jedni muslimani a drugi protestanti ustvari hriscani. i mislis li da smo mi kasapljeni samo zbog politike milosevica ili zbog toga sto ekumenisticki ne senimo dok nam oni bacaju bombe na kojima pise srecan uskrs srbi... moje misljenje vezano za religioznost je jako prosto i savet je ateistima. ne plljuvati po necemu sto ne znate, bolje reci osecate. znaci u prevodu ako se ne osecas da si dostojan neke zene zaobidji je daj joj pedalu ili se pravi da je ne poznajes a ne da ides okolo i opanjakavas je na sva usta. religija ti je ko zena.

ne pita te zelja vec te pita ponos i dostojanstvo a oni su takođe od boga.
и шиптари су муслимани па им амери гладе јајца
и даље сам на становишту да се ратови свугде воде ради интереса и искључиво ради интереса.

па ако је Бог свестворитељ, ваљда нам је уметнуо:) и тај понос у нашу природу.

u meni jeste a veruj i da sam toga svestan zato ti i ovo pisem .

p.s tri metra ne mozes da preskocis osim ako nisi na lsd-u, belom, steroidima, il' da ti promene svu krv dvaput godisnje, odgajaju od trece godine samo za to vezanih tegova na cukljevima. i zasto, da bi skocio po metra vise? to nije bozanski jer jedini bozanski cilj je cist duh a ne konjsko telo.

колико је вере потребно да кажеш оној гори пређи одавде тамо, и прећи ће, и ништа неће нам бити немогуће.

Хвала колега.
Корени уједињене Европе

vidis to sam jedno vreme i ja tako posmatrao...kao neliberalna ekonomija buducnosti, multikultoroloska sredina koja je zajednica ljudi dobre volje gde su gube granice i boje koze, kolektivni umetnicki performans takve zajednice koji te inspirise samo na pozitivno... i onda shvatis da je politika bas kao i ideologija samo papir kao seoska taraba na koju svaka dileja napise sta mu nadodje. onda jednog dana shvatis da u zivotu postoji nesto sto se zove doktrina lazi koja te steze sa svih strana pre svega od realnog zivota pa preko religije pa politickog sistema pa ako hoces i "egzatnih" stvari kao sto je nauka...shvatis sistem lazi koji od pojedinca pravi kretena, onog kretena koji je kreten po prirodi tuposti pa sve do onog kretena koji mislis da je pametan zato sto poznaje bolje od drugih nijanse te doktrine ne shvatajuci da je to znanje obicna laz.. kada shvatis uslovljenost i koliko je sve do tancina svemirski ako zelis iscizelirano jer uvek imas validan alibi za beg od sebe npr u religiju jer je ovo taj pdf, skontas koliko je milenijuma bilo potrebno da ljudi zamaskiraju pravu sustinu postanka i boravka na ovom mestu nas svih bez da imamo pojma ko nas to s oprostenjem yebe u mozak i ne dozvoljava da shvatimo makar deo sustine stalno ubacujuci klipove novih "saznanja" pod tockove naseg zdravog rasudjivanja. onda shvatis poentu da postoji nesto sto se zove iskonsko zlo i koje obitava na ovoj planeti samo sa jednim ciljem a to je da se ne dozvoli nikome da ga spozna u svoj njegovoj velicini. tad skontas da su religije opijum, da misteriozno nema ni prefiks m od misterioznosti, da odnos bog-bal ne postoji jer postoji samo zlo a da je iracionalno dobro ono samo sto nadjes u sebi i shvatis da samo jedna oblast moze da ekpresijom oplemeni kamen razocarenja koji si zabetoniro u sebi znajuci da si zivot uzalud protracio jureci neko "saznanje", neku "tajnu", neku "misao". onda si svestan da si blizu sopstvene metamorfoze i da te je zlo deformisalo kao sto radi sa svima na ovoj planeti. umetnost.

Poslednja izmena od moderatora:
Извини морам :lol:
Мада у свакој шали помало истине. Лексички гледано у појму национал-социјализам нема расизма, али само у тој сложеници. Рецимо кад Чанак каже "национал-социјалистички режим Слободана Милошевића" он је формално у праву јер тај режим је бар (знамо колико успешно) бранио националне интересе и социјална права. Сада се од оба отворено одустало. Е сад то што Чанак алудира на нешто друго :roll:
Но, не морамо ван теме. Можда би било занимљиво гледати ко је од нациста био паган, пошто је лако сложити се да нису сви пагани нацисти. Колико знам Гебелс - ватрени католик, Адолф Хитлер - између атеизма и паганства, Хајнрих Химлер - паган са чудним теоријама. Лично мислим да корен идеологије није био у паганству, него у социјал-дарвинизму, еугеници, дакле томе како су они схватили чика Дарвина. И данас неки покушавају да тако "научно" објасне расну хијерархију.

шалио се ти или не ти си рекао онако како јесте, што је и лако доказиво, мада еволуционисти негирају јер им не иде у прилог љага коју је хитлер и слични користећи чика дарвина оскрнавили светињу "теорију еволуције".

али то си добро приметио, да свака филозофија, идеологија, религија, научна достигнућа па чак и теорије могу и често буду злоупотребљаване.

Који је твој мотив да браниш темпларе? Изгледа да ти није јасно да су били део злочиначке организације познате под именом Римокатоличка црква. Преиграли су се и друг рара их је сјебао. То је био сукоб лоших момака... и лоших момака.
Видео сам да се на овом форуму сумња у твој ван-виртуални живот, а на СМС ми јављају да обично не излазиш из четири зида. Као таквоме ти је вероватно тешко да схватиш фолксгајст у Срба. Пример тог народног духа је песма Вуду Попаја после које си се нарогушио на "акцију" (наводници јер праве акције преко интернета не може бити).
Ако је неко слобоуман то је онда лик који се представља као телемита, а без икакве ограде прихвата библијске приче као стварне догађаје.

Branim Templare? Na tvoju žalost, iznosim dokumentovane istorijske činjenice, dok ti iznosiš teorije zavere na kojima bi ti i Obrazovci i bagra sa stormfronta pozavideli.
Javljaju ti na sms? Bolje da ti ne kažem kako ti javljaju; bojim se da ti je taj orao pao.:lol: No, pokretanje ad hominem argumenta redovno dokazuje nemoć onoga ko takav "argument" pokreće.Volksgeist? Nije se nešto pokazao u poslednjih dvadesetak godina, sem u nedostatku inteligencije.
Ne predstavljam se kao telemita, izuzev ako citiranje Kroulija u određenom kontekstu ne smatraš izjavom telemitstva, što je vrlo ograničeno. Ako neko Bibliju shvata doslovno, to ste vi "pagani", tragikomična udruga fantasta koji svoju "religiju" baziraju na bajci zvanoj "Pad Arkone" i povremeno se okupljaju da bi lokali i đipali oko vatre; već sam ti objasnio u kakvom svetlu treba posmatrati biblijske priče. Dismissed.:bye:

a ne.. kolega koji je postavio ovu temu je jedan od najobrazovanijih likova ovde
ovo sto pise je samo za sada da vidi kako disete

Хвала колега.
Ево да поделим са форумашима нешто што можданису знали.
Бенд косовског преговарача Борка - Генерација без будућности.
И жал што конфедерални Југ није победио
И питам се само како је ово промакло борцима за љуЦка права. :)

kolega molim vas za dostojanstvo
ako imate postavite vi nesto tako, bas obrazovano, za razliku ovoga do sad sto ste postavljali
da se ne vracam na nasu pricu od pre neki dan kad ste samo trazili a posle pobegli u nemanju odgovora

Čudno, dragi kolega, ja sam stekao sasvim drugačiji utisak. Ja sam baratao činjenicama i istorijskim dokazima, dok ste vi kao argumente isticali razne vidove toerije zavere i povezivali onog psihopatu i ubicu dece sa Beringovim moreuzom.

Čudno, dragi kolega, ja sam stekao sasvim drugačiji utisak. Ja sam baratao činjenicama i istorijskim dokazima, dok ste vi kao argumente isticali razne vidove toerije zavere i povezivali onog psihopatu i ubicu dece sa Beringovim moreuzom.

tis baratao ko crni djavo sto barata :lol:

sto si trazio to si i dobio. kolko se secam nisam dobio obecane linkove da je hologram iz nase u pitanju i da je ono falsifikat dokumenta bele kuce. no da ih ponovim posto su obrisani.

znaci dragi kolega...sad smo na vi posto se proseravas.... :lol: kad mi dokazete da je ovo laz kao sto ste celo vece onanisali da to ne postoji onda ste nekompetentni kao ozbiljan pregovarac bilo o paganstvu, agarti ako ste uopste citali tu knjigu koja je u srbiji prodata u zanimljivom tirazu od 25.000 primeraka ili o templarima, hazarima i kakvog je porekla bervik tj. bering. do tad mozete sa djavolom i jerohincem da razglabate utroje o veri.

Poslednja izmena od moderatora:

Back