Шта данас значи бити паган

Биће и тога. Размишљао сам да образложим три негативне ствари које сада могу бити повезане са паганством/родноверјем/политеизмом "у нас и у свету" :)
Ако треба могу да образложим, сада телеграфски то су:
1. Наци варијанта (расизам)
2. Антихришћанство
3. Деца цвећа (негирање друштвене стварности)
О осталом, мало касније.
Само још да кажем, задовољан сам јер се у целој овој дискусији појавила само спорадично трећа ствар, и друга ствар у реактивном смислу. Првог није било.
Додуше, није много нас бранило паганство :)

1. Наци варијанта (расизам) - није тако лоше, али без расизма и мржње друге нације
2. Антихришћанство - тотална грешка, вера своја се не пропагира борбом против друге
3. Деца цвећа (негирање друштвене стварности) - делује ми тинејџерски
:)

a sta cemo ako je neko spoznao smisao i ne traga za njim?

зашто би трагао ако сматра да је спознао, међутим то је немогуће, човек учи и трага цео живот.
неко се наново роди, неко не, остаје у поменутим ланцима и зачараном кругу.

1. Наци варијанта (расизам) - није тако лоше, али без расизма и мржње друге нације
2. Антихришћанство - тотална грешка, вера своја се не пропагира борбом против друге
3. Деца цвећа (негирање друштвене стварности) - делује ми тинејџерски
:)

1.sale legendo... rasizam ne postoji ni pod razno ako sebe ne volis do boga a drugima se molis da crkne krava...a takav je danas zapad... ne javno, ali intimno u sebi, a takvi su i nasi ljudi u tudjini koji izgube ono slobodoumno nacisticko sto mi srbi imamo u genima a to je duhovna sloboda kroz pravoslavna krvna zrnca.
2. zanimljivo... sto onda nigde ne pisu i bune se sto je nato bombardovao prvo fabriku za prozivodnju vodovodnih cevi u libiji a zatim centralni vodovod i ostavio 70 posto ljudi.... znaci ljudi ne muslimana.... bez vode. znaci nema hriscanina na zapadu ni pod h vise, samo u promilima, a to je i cilj satanista koji su im isprali svest i napravili ih potrosackim robovima
3. deluje i meni veruj ali neki put je to sjajan alibi za mach kojim posle otkfikaris hidri zla jednu po jednu glavu...alibi pred bogom, naravno.

зашто би трагао ако сматра да је спознао, међутим то је немогуће, човек учи и трага цео живот.
неко се наново роди, неко не, остаје у поменутим ланцима и зачараном кругу.

pa to ti ja i kazem evo ja ne tragam iz prostog razloga sto sam spoznao najvecu zivotnu istinu a ona je da postoji granica koju ne mozes preci. sto bi se mucio oko necega sto nije rezervisano za ljude jer smo svi mentalno osakaceni na jedan ili drugi nacin.

i buba traga po travi pa moze da je zgazi cizma slucajnog pesaka namernika. otkini muvi glavu i gledaj sta radi. takvi su i ljudi.

pa to ti ja i kazem evo ja ne tragam iz prostog razloga sto sam spoznao najvecu zivotnu istinu a ona je da postoji granica koju ne mozes preci. sto bi se mucio oko necega sto nije rezervisano za ljude jer smo svi mentalno osakaceni na jedan ili drugi nacin.

i buba traga po travi pa moze da je zgazi cizma slucajnog pesaka namernika. otkini muvi glavu i gledaj sta radi. takvi su i ljudi.

док сам тренирао атлетику, увек сам покушавао да оборим свој рекорд, а то ми се и дешавало док сам имао вере

док сам тренирао атлетику, увек сам покушавао да оборим свој рекорд, а то ми се и дешавало док сам имао вере

ne znam sta si trenirao ali ako si npr skako u vis, mozes da verujes da si sergej bubka i da ti je sv. ilija gromovnik posto je jelte danas, dodo krisom motku da je mi ne vidimo ali 3 metra ne mozes da preskocis pa da se 'ebes.

1.sale legendo... rasizam ne postoji ni pod razno ako sebe ne volis do boga a drugima se molis da crkne krava...a takav je danas zapad... ne javno, ali intimno u sebi, a takvi su i nasi ljudi u tudjini koji izgube ono slobodoumno nacisticko sto mi srbi imamo u genima a to je duhovna sloboda kroz pravoslavna krvna zrnca.
запад сматрам као једну трулеж споља гладац изнутра јадац.
Христос је такве лепо назвао

2. zanimljivo... sto onda nigde ne pisu i bune se sto je nato bombardovao prvo fabriku za prozivodnju vodovodnih cevi u libiji a zatim centralni vodovod i ostavio 70 posto ljudi.... znaci ljudi ne muslimana.... bez vode. znaci nema hriscanina na zapadu ni pod h vise, samo u promilima, a to je i cilj satanista koji su im isprali svest i napravili ih potrosackim robovima

не могу ти одговорити у вези овога јер једноставно не практикујем да везујем рат за верска осећања, сматрам да то нема никакве везе са религиозношћу.

3. deluje i meni veruj ali neki put je to sjajan alibi za mach kojim posle otkfikaris hidri zla jednu po jednu glavu...alibi pred bogom, naravno.
јесте, али не заборави да оно што посејеш то и жањеш, увек добијаш оно што желиш, зато пажљиво са жељама.
кажу нама интелектуалци да нам је наметнуто - е па није сами смо то хтели.
од броза па на овамо, о томе бар могу да сведочим

ne znam sta si trenirao ali ako si npr skako u vis, mozes da verujes da si sergej bubka i da ti je sv. ilija gromovnik posto je jelte danas, dodo krisom motku da je mi ne vidimo ali 3 metra ne mozes da preskocis pa da se 'ebes.

постављаш границу, немаш веру, данас би још коњима путовали.
у нама је сво божанство, само тога нисмо свесни.

не могу ти одговорити у вези овога јер једноставно не практикујем да везујем рат за верска осећања, сматрам да то нема никакве везе са религиозношћу.

jel.. a sta je ono tamo sukob dve velesile? koliko god da su libijsko zlato i nafta u pitanju itakako ima veze sto su jedni muslimani a drugi protestanti ustvari hriscani. i mislis li da smo mi kasapljeni samo zbog politike milosevica ili zbog toga sto ekumenisticki ne senimo dok nam oni bacaju bombe na kojima pise srecan uskrs srbi... moje misljenje vezano za religioznost je jako prosto i savet je ateistima. ne plljuvati po necemu sto ne znate, bolje reci osecate. znaci u prevodu ako se ne osecas da si dostojan neke zene zaobidji je daj joj pedalu ili se pravi da je ne poznajes a ne da ides okolo i opanjakavas je na sva usta. religija ti je ko zena.

јесте, али не заборави да оно што посејеш то и жањеш, увек добијаш оно што желиш, зато пажљиво са жељама.
кажу нама интелектуалци да нам је наметнуто - е па није сами смо то хтели.
од броза па на овамо, о томе бар могу да сведочим

ne pita te zelja vec te pita ponos i dostojanstvo a oni su takođe od boga.

Poslednja izmena od moderatora:
постављаш границу, немаш веру, данас би још коњима путовали.
у нама је сво божанство, само тога нисмо свесни.

u meni jeste a veruj i da sam toga svestan zato ti i ovo pisem .

p.s tri metra ne mozes da preskocis osim ako nisi na lsd-u, belom, steroidima, il' da ti promene svu krv dvaput godisnje, odgajaju od trece godine samo za to vezanih tegova na cukljevima. i zasto, da bi skocio po metra vise? to nije bozanski jer jedini bozanski cilj je cist duh a ne konjsko telo.

Наци варијанта (расизам) - није тако лоше, али без расизма и мржње друге нације

Извини морам :lol:
Мада у свакој шали помало истине. Лексички гледано у појму национал-социјализам нема расизма, али само у тој сложеници. Рецимо кад Чанак каже "национал-социјалистички режим Слободана Милошевића" он је формално у праву јер тај режим је бар (знамо колико успешно) бранио националне интересе и социјална права. Сада се од оба отворено одустало. Е сад то што Чанак алудира на нешто друго :roll:
Но, не морамо ван теме. Можда би било занимљиво гледати ко је од нациста био паган, пошто је лако сложити се да нису сви пагани нацисти. Колико знам Гебелс - ватрени католик, Адолф Хитлер - између атеизма и паганства, Хајнрих Химлер - паган са чудним теоријама. Лично мислим да корен идеологије није био у паганству, него у социјал-дарвинизму, еугеници, дакле томе како су они схватили чика Дарвина. И данас неки покушавају да тако "научно" објасне расну хијерархију.

Извини морам :lol:
Мада у свакој шали помало истине. Лексички гледано у појму национал-социјализам нема расизма, али само у тој сложеници. Рецимо кад Чанак каже "национал-социјалистички режим Слободана Милошевића" он је формално у праву јер тај режим је бар (знамо колико успешно) бранио националне интересе и социјална права. Сада се од оба отворено одустало. Е сад то што Чанак алудира на нешто друго :roll:
Но, не морамо ван теме. Можда би било занимљиво гледати ко је од нациста био паган, пошто је лако сложити се да нису сви пагани нацисти. Колико знам Гебелс - ватрени католик, Адолф Хитлер - између атеизма и паганства, Хајнрих Химлер - паган са чудним теоријама. Лично мислим да корен идеологије није био у паганству, него у социјал-дарвинизму, еугеници, дакле томе како су они схватили чика Дарвина. И данас неки покушавају да тако "научно" објасне расну хијерархију.

i paganska crkvica u paderbornu

Ма ко хоће да се занима кључне речи - ahnenerbe, thule society, vril society
Ово последње је најјаче ;)

mnogo misterije kolega evo i najnovije malo je off ali mislim da je zanimljivo... u ren-l-satou je pronadjena pecina puna neprocenjivog blaga sto arheoloskog a sto onog drugog… ren-l-sato je mitsko mesto poznato sa pusenove slike a u novije vreme po knjizi sveta krv sveti gral i vezan je za templare… one templare kojima je pripadao ubica bervik-bering iz osla… koincidencija da se u roku od dve nedelje templari i sionski priorat pominju dva puta je skoro frapantna. templari su inace izmislili novac i banke i od njih su nastale sve danasnje okultne grupe kao sto su masoni, iluminati, bildeberg…. zvanicno se smatra da je poslednji od njih bio pjer plantar koji je imao sina tomasa o kome se danas malo zna gde je i sta je.

Колега, што се тиче тих темплара могу им поручити само што и Вуду Попај, одавно

Jošjedno ubistvo za vreme rituala!
Vernik u transu ubija kardinala.
Iz daleke Amerike preko naših međa
Satanisti služe Đavolu preko naših leđa!
Mi nismo tražili vraga, stoga
Templari videćete svoga boga!
Nebeski narod ide u lov na demone i veštice!
Gnev im je napunio pesnice!
Politika u savez sa vama stupa,
ali ko s đavolom tikvu sadi o glavu mu se lupa!
Bliži se sveti rat Armagedon!
Šta će biti sa mnom, meni je svejedno!
Više neću tolerisati vaše postupke.
Uzeću pravdu u svoje ruke za čas! Ubice hoću da Vam vidim lice.
Ja sam veći ludak od Vas!!!

Back