možda zato što raj ne postoji?
Mislite...
ne verujete Bogu na reč?
Rev 21:1 И видјех небо ново и земљу нову; јер прво небо и прва земља прођоше, и мора нема више.
Rev 21:2 И видјех Свети град, Јерусалим нови, гдје силази са неба од Бога, припремљен као невјеста украшена мужу својему.
Rev 21:3 И чух глас громки са неба који говори: Ево Скиније Божије међу људима, и Он ће становати с њима, и они ће бити народ његов, и сам Бог биће с њима;
Rev 21:4
И Бог ће отрти сваку сузу из очију њихових, и смрти неће бити више, ни жалости ни јаука, ни бола неће бити више; јер прво прође.
Rev 21:5 И рече Онај што сједи на пријестолу: Ево све чиним новим. И рече ми: Напиши, јер су ове ријечи вјерне и истините.
Rev 21:6 И рече ми: Сврши се! Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак. Ја ћу жедноме на дар дати са извора воде живота.
Rev 21:7 Који побиједи наслиједиће све ово, и бићу му Бог, и он ће ми бити син.
Rev 21:8 А страшљивима и невјернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удио у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт.
...
Rev 21:27 И неће ући у њега ништа нечисто, ни који чини гадост и лаж, него само записани у Јагњетовој Књизи живота.
Rev 22:1 И показа ми ријеку воде живота, бистру као кристал, која извире од пријестола Божијег и Јагњетовог.
Rev 22:2 Насред трга његова и са обје стране ријеке Дрво живота, које рађа дванаест родова дајући свакога мјесеца свој род, и лишће од Дрвета бијаше за лијечење народа.
Rev 22:3 И више неће бити никаквога проклетства; и пријесто Божији и Јагњетов биће у њему, и слуге његове служиће Му,
Rev 22:4 И гледаће лице Његово, и Име Његово биће на челима њиховим.
Rev 22:5 И ноћи више неће бити, и неће требати свјетиљке, ни свјетлости сунчане, јер ће их обасјавати Господ Бог, и цароваће у вијекове вијекова.
Rev 22:6 И рече ми: Ове су ријечи вјерне и истините, и Господ Бог светих пророка посла анђела својега да покаже слугама својим шта ће бити ускоро.
Rev 22:7 И ево долазим ускоро. Блажен је који држи ријечи пророштва књиге ове.
Rev 22:8 И ја, Јован, чух и видјех ово. И када чух и видјех, клањајући се падох пред ноге анђела који ми ово показа.
Rev 22:9 И рече ми: Пази, немој! И ја сам слуга као и ти и као браћа твоја пророци и они који држе ријечи књиге ове. Богу се поклони.
Rev 22:10 И рече ми: Не запечати ријечи пророштва књиге ове, јер је вријеме близу.
Rev 22:11 Ко чини неправду нека још чини неправду, и нечисти нека се још прља; а ко је праведан нека још чини правду, и ко је свет нека се још освећује.
Rev 22:12 Ево долазим ускоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по дјелима његовим.
Rev 22:13 Ја сам Алфа и Омега, Први и Посљедњи, Почетак и Свршетак.
Rev 22:14 Блажени су који творе заповијести његове, да имају право на Дрво живота, и да уђу на капије у Град.
Rev 22:15 Напољу су пси и врачари и блудници и крвници и идолопоклоници и сваки који воли и чини лаж.
Rev 22:16 Ја, Исус, послах анђела својега да вам посвједочи ово у Црквама. Ја сам Изданак и Род Давидов, сјајна Звијезда Даница.
Rev 22:17 И Дух и Невјеста говоре: Дођи! И који чује нека каже: Дођи! И ко је жедан нека дође, и ко хоће нека узме воду живота на дар.
Rev 22:18 Ја свједочим свакоме који слуша ријечи пророштва књиге ове: ако ко дометне овоме, Бог ће на њега наметнути муке написане у књизи овој;
Rev 22:19 И ако ко одузме од ријечи књиге пророштва овога, Бог ће одузети његов дио од Дрвета живота, и од Града светога, што је написано у књизи овој.
Rev 22:20 Говори Онај који свједочи ово: Да, доћи ћу скоро. Амин, да дођи, Господе Исусе!
Rev 22:21 Благодат Господа нашега Исуса Христа са свима светима. Амин.