Sta cemo da radimo u raju !!!

Kod:
Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojim, što ima da se skoro zbude, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu slugi svojemu Ivanu,

Dakle bog dao Isusu
Isus dao anjdelu
Andjeo dao Ivanu

I onda se kaže bog pokazao Ivanu.

Vrlo logičan redosljed.

Nešto slično kao Mojsiju se bog direktno obratio preko Andjela.

Ja sam zadovoljan sa ovim što imam sada i ovde i ne treba mi ništa bolje.

OK!

(to je Vaš izbor i Bog ga poštuje... mada i sami znate da ćete morati da odgovarate za sve grehe koje ste za života učinili)

Ali u prethodnoj poruci ste sami izražili žalost što nećete biti u raju:

Blago tebi prijatelju kada si siguran da ideš u raj pa postavljaš ovakvo pitanje. Žao mi je što u ovima "mi" nisam i ja.

Zato sam Vas upitao, zašto ne biste i Vi bili tamo?

Nije tačno, bog ne postoji. A čovek je rekao da mu se bog obraća kako bi ta njegova knjiga dobila na značaju. Da je to bog napisao, došla bi sa neba a ne da se gubi u nekakvom prenosu i prevodu i štatijaznam.
Danas kada bi neko izjavio da mu se bog obraca,zavrsio bi mucenik u Kovinu.A zasto,mozda bog ima jos nesto da nam poruci.Kad je mogao pre,sto to ne cini i sad?

Kod:
Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojim, što ima da se skoro zbude, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu slugi svojemu Ivanu,

Dakle bog dao Isusu
Isus dao anjdelu
Andjeo dao Ivanu

Vrlo logičan redosljed.

A znate onu igri -pokvareni telefoni-?Na kraju od pocetne reci piksla dobijemo rec stikla.

OK!

(to je Vaš izbor i Bog ga poštuje... mada i sami znate da ćete morati da odgovarate za sve grehe koje ste za života učinili)

Ali u prethodnoj poruci ste sami izražili žalost što nećete biti u raju:

Zato sam Vas upitao, zašto ne biste i Vi bili tamo?
Izgleda da nismo dovoljno razmenjivali postove pa da shvatiš šalu u mojoj izjavi. I drago mi je da Bog poštuje moj izbor. (Nadam se da sada shvataš da je i ovo šala, jer ja za Boga ne dajem ni pet para. I ko kaže da sam ja u životu bio grešan, osim što smrtno grešim izjavljujući da je Bog umišljen).

A znate onu igri -pokvareni telefoni-?Na kraju od pocetne reci piksla dobijemo rec stikla.

To bi mogla biti i poanta pisca da ne vjeruje se sve što piše jer redaktori djeluju i na kraju čak Otkrivenje ima dodatak da ako netko promjeni bilo što da neće biti dionik ...
Dakle bilo je prekrajanja u igri čim se prijeti na kraju..Dakle bog nije zaštitio od korupcije uopće nego treba se riječima upozoriti da se ne prčka po spisu....

Po mome mišljenju ništa čudno jer sam Pavao kaže da imaju evandjelja od ljudi kao i evandjelje od boga valjda aludirajući na Luku i Marka kao ljude ako se ne varam ili su oni bog.

Nije tačno, bog ne postoji.

Na osnovu čega ste zaključili da nema Boga?

A čovek je rekao da mu se bog obraća kako bi ta njegova knjiga dobila na značaju. Da je to bog napisao, došla bi sa neba a ne da se gubi u nekakvom prenosu i prevodu i štatijaznam.

Recimo da Bog ovog trenutka napiše na nebu...

(ko je On i šta zahteva od svojih stvorenja)

zar ne mislite da bi to bilo silovanje čovečije volje?

Nadam se da možete da shvatite da biste tada i Vi i svi ljudi u strahu MORALI da se povinuju tom autoritetu...

umesto toga čovek može svojim razumom da razmotri dokaze i da zaključi da postoji STVORITELJ svemira i života, a zatim može da pogleda šta je taj STVORITELJ rekao ljudima...

i na kraju, ako hoćete, možete mu zahvaliti za život...

život kojeg sada imate, i za VEČNI ŽIVOT koji će svi spaseni ljudi dobiti.

: )

Nije li to radosna vest... radosna vest da ne morate da nestanete zauvek? Već da imate večni život!

Poslednja izmena:
Izgleda da nismo dovoljno razmenjivali postove pa da shvatiš šalu u mojoj izjavi. I drago mi je da Bog poštuje moj izbor. (Nadam se da sada shvataš da je i ovo šala, jer ja za Boga ne dajem ni pet para. I ko kaže da sam ja u životu bio grešan, osim što smrtno grešim izjavljujući da je Bog umišljen).

Ja ne vidim tu nikakva boga nego čovjeka koji ima ideju da je bog osobno kad kaže da bog te poštuje a piše on sam.

Danas kada bi neko izjavio da mu se bog obraca,zavrsio bi mucenik u Kovinu.A zasto,mozda bog ima jos nesto da nam poruci.Kad je mogao pre,sto to ne cini i sad?

A šta mislite da radi Vaša savest?

I ako hoćete da zahvalite Bogu za dar koji Vam je dao...

Psa 116:12 Šta ću vratiti Gospodu za sva dobra što mi je učinio?
Psa 116:13 Uzeću čašu spasenja, i prizvaću ime Gospodnje.

zar ne biste prvo trebali da mu kažete, jedno...

HVALA

Kod:

Dakle bog dao Isusu
Isus dao anjdelu
Andjeo dao Ivanu

Vrlo logičan redosljed.

Bog nas je lepo informisao o hijerarhiji i o AUTORITETU nadahnuća poslednje biblijske knjige - Apokalipsis.

Ako ne verujete Bogu na reč, verujte mu kada se budu ispunila proročanstva iz te knjige...

mislite li da se nisu ispunila mnoga proročanstva i da nije sve spremno da se i ostatak proročanstva ispuni?

?

- - - - - - - - - -

Ta želja je bar realna i ostvariva, za razliku od onog raja.

A šta je realno za Vas posle smrti?

Da li verujete da ćete postojati ili ne?

?

Poslednja izmena:

Pa nije tako sa SAVRŠENIM STVORITELJEM...

verni Božji anđeli nisu pokvareni kao ovi pali anđeli (koji vode ovu planetu u propast).

Uzgred da Vas pitam..

zar Vam nije žao Vašeg anđela, koji Vas je od rođenja čuvao i pazio...

šta mislite da li bi on voleo da Vas vidi u večnom životu?

A koliko bi više Vaš STVORITELJ i Spasitelj Isus Hrist to hteo...

Isa 49:14 Ali Sion reče: Ostavi me Gospod, i zaboravi me Gospod.
Isa 49:15 Može li žena zaboraviti porod svoj da se ne smiluje na čedo utrobe svoje? A da bi ga i zaboravila, ja neću zaboraviti tebe.
Isa 49:16 Gle, na dlanovima sam te izrezao; zidovi su tvoji jednako preda mnom.

Jer 31:3 Odavna mi se javljaše Gospod. Ljubim te ljubavlju večnom, zato ti jednako činim milost.

Lepe reči od našeg STVORITELJA, zar ne?

: )

Ja ne vidim tu nikakva boga nego čovjeka koji ima ideju da je bog osobno kad kaže da bog te poštuje a piše on sam.

Stvar je u tome da on vidi tog Boga, i pridaje mu osobine koje mu se sviđaju, dok bi sam Bog, da je onako "aktivan" kao pre par hiljada godina, rado mene spržio pošto ne poštujem Njegovu prvu zapovest. Ali već mi je zapretio, ne Bog već SDG, da će doći vreme kada ću platiti za svoje grehe. Sada mi samo ostaje nada da je Bog ljubav, inače sam gotov.:D

Prvo sotona bi morala postojati,mislim u tom obliku da ima moc,da bih ti realno odgovorila.Za mene svako u sebi nosi svoju sotonu i svog boga,ili plus i minus,ili dobro i zlo,nazovi kako hoces,ali ta sotona nema moc da ikome nesto ponudi.

Hajde da pretpostavimo da postoji Sotona (razgovora radi) pitanje glasi:.

Da li biste prodali svoj večni život za prolazna zemaljska zadovoljstva?

?

Poslednja izmena:
sad ga mrzi, neće da se cima

Ne mrzi ga, nego nema kome da da...

da li mislite da bi svet STVORITELJ dao Vama Božju reč da je prenesete drugim ljudima?

2Pe 1:21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

Pogledajte ovaj izveštaj o svešteniku Zahariji i njegovoj supruzi Jelisaveti..

Luk 1:5 U vreme Iroda cara judejskog beše neki sveštenik od reda Avijinog, po imenu Zarija, i žena njegova od plemena Aronovog, po imenu Jelisaveta.
Luk 1:6 A behu oboje pravedni pred Bogom, i življahu u svemu po zapovestima i uredbama Gospodnjim bez mane.

Da li se slažete da ovakvom čoveku Bog može da progovori?

?

Ili je digo ruke od nas?:zper:

Moguće...a možda je oduvek bio samo deo naše mašte :D

Na osnovu čega ste zaključili da nema Boga?

!

Na osnovu toga što ga nigde nema, kao npr što nema zmajeva...to nije toliko teško shvatiti. Siguran sam da ne verujep da postoje zmajevi, zar ne?

Recimo da Bog ovog trenutka napiše na nebu...

(ko je On i šta zahteva od svojih stvorenja)

zar ne mislite da bi to bilo silovanje čovečije volje?

!

Jok. Nek nam bar pravila igre budu jasna, i dalje bi mogao da činiš dobro ili da ubijaš po svom nahođenju.

Nije li to radosna vest... radosna vest da ne morate da nestanete zauvek? Već da imate večni život!

Lažna obećanja za lakoverne ljude. To se zove kontrola i autoritet, radi ono što ti kažem i dobićeš nagradu na nebu, a ako me ne slušaš, gorećeš u paklu...kako da ne. Pa jasno je da je tadašnje ljude bilo lakše zaplašiti. Danas smo valjda shvatili koliko je to razmišljanje iracionalno.
Elem, još ne videsmo neki dokaz da bog postoji, a čekamo evo već 2000godina

...........................................................................
A šta je realno za Vas posle smrti?

Da li verujete da ćete postojati ili ne?

?
Mislim da smo o ovome već raspravljali a ti nisi zapamtio. Smrt je kraj života, svidelo se to tebi ili ne. I ti i ja završavamo život na isti način, dakle smrću. Razlika je samo u tome što se ti bojiš smrti, pa si prigrabio primamljivu ideju o večnom životu posle smrti, a ja znam da je smrt kraj života, a večni život je obična izmišljotina.

Božja reč SVE LJUDE ocenjuje kao grešnike...

Psa 14:1 Reče bezumnik u srcu svom: Nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga da dobro tvori.
Psa 14:2 Gospod pogleda s neba na sinove čovečije, da vidi ima li koji razuman, traži li koji Boga.
Psa 14:3 Svi su zašli, svi se pokvarili, nema nikoga dobro da tvori, nema ni jednog.

Rom 3:10 Kao što stoji napisano: Ni jednog nema pravednog;
Rom 3:11 Ni jednog nema razumnog, i ni jednog koji traži Boga;
Rom 3:12 Svi se ukloniše i zajedno nevaljali postaše: nema ga koji čini dobro, nema ni jednog ciglog.
Rom 3:13 Njihovo je grlo grob otvoren, jezicima svojim varaju, i jed je aspidin pod usnama njihovim.
Rom 3:14 Njihova su usta puna kletve i gorčine.
Rom 3:15 Njihove su noge brze da prolivaju krv.
Rom 3:16 Na putevima je njihovim raskopavanje i nevolja;
Rom 3:17 I put mirni ne poznaše.
Rom 3:18 Nema straha Božijeg pred očima njihovim.
...
Rom 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Rom 3:24 I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.

&

Rom 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

Ili je digo ruke od nas?:zper:

Bog se trudi do kraja...

(ne prepušta nijednu dušu bez nade)

.. ali može da se desi da čovek ostane tvrdoglavo uporan...

(ta odluka je onda konačna)

.. i onda takve ljude Bog PREPUŠTA njihovom izboru..

Croatian E2R
Rom 1:18 Ali s neba se zaista očituje Božji gnjev na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji bezbožnim životom sprečavaju da istina o Bogu iziđe na vidjelo.
Rom 1:19 Jer što se o Bogu može znati, zapravo im je već poznato. On im je to obznanio:
Rom 1:20 njegova nevidljiva svojstva - vječna sila i božanstvo još se od stvaranja svijeta mogu umom razabrati po njegovim djelima. Zato nemaju isprike.
Rom 1:21 Jer iako su znali da Bog postoji, nisu mu kao Bogu iskazali ni slavu ni zahvalnost, nego su im misli postale ispraznima, a nerazumno im je srce potamnjelo.
Rom 1:22 Tvrdeći za sebe da su mudri, postali su bezumnima
Rom 1:23 te su se, umjesto slavnome i besmrtnome Bogu, počeli klanjati raspadljivim obličjima, kipovima i slikama čovjeka, ptica, četveronožaca i gmazova.
Rom 1:24 Zato ih je Bog prepustio nečistoći njihova pohotnog srca pa sami obeščašćuju svoja tijela.
Rom 1:25 Jer oni su umjesto Božje istine odabrali laž. Klanjali su se i služili stvorenju umjesto Stvoritelju kojemu pripada slava uvijeke. Amen.
Rom 1:26 Bog ih je zato predao njihovim sramotnim strastima: umjesto da imaju prirodne spolne odnose, žene opće međusobno, što je protunaravno,
Rom 1:27 a muškarci također nemaju naravne odnose sa ženama, već su usplamtjeli pohotom jedni za drugima. Muškarci s muškarcima čine sramotne stvari te na sebi primaju zasluženu kaznu za svoje zastranjenje.
Rom 1:28 Zato što nisu držali vrijednim spoznati Boga, Bog ih je predao pokvarenu načinu razmišljanja da čine ono što ne dolikuje.
Rom 1:29 Žive u kojekakvim grijesima, pokvarenosti, lakomosti i pakosti; puni su zavisti, ubojstva, svađe, lukavštine i podmuklosti; ogovaraju,
Rom 1:30 klevetnici su, mrze Boga, nasilnici su, oholi, umišljeni. Stalno smišljaju nova zla, neposlušni su roditeljima,
Rom 1:31 nerazumni, nevjerni, bešćutni i nemilosrdni.
Rom 1:32 Znaju da prema Božjoj odredbi ljudi koji tako čine zaslužuju smrt, ali svejedno tako postupaju. Štoviše, i drugima odobravaju takve postupke te ih tako na njih potiču.

Kako su žalosne posledice takvog izbora!

Božja reč SVE LJUDE ocenjuje kao grešnike...

Psa 14:1 Reče bezumnik u srcu svom: Nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga da dobro tvori.
Psa 14:2 Gospod pogleda s neba na sinove čovečije, da vidi ima li koji razuman, traži li koji Boga.
Psa 14:3 Svi su zašli, svi se pokvarili, nema nikoga dobro da tvori, nema ni jednog.

Rom 3:10 Kao što stoji napisano: Ni jednog nema pravednog;
Rom 3:11 Ni jednog nema razumnog, i ni jednog koji traži Boga;
Rom 3:12 Svi se ukloniše i zajedno nevaljali postaše: nema ga koji čini dobro, nema ni jednog ciglog.
Rom 3:13 Njihovo je grlo grob otvoren, jezicima svojim varaju, i jed je aspidin pod usnama njihovim.
Rom 3:14 Njihova su usta puna kletve i gorčine.
Rom 3:15 Njihove su noge brze da prolivaju krv.
Rom 3:16 Na putevima je njihovim raskopavanje i nevolja;
Rom 3:17 I put mirni ne poznaše.
Rom 3:18 Nema straha Božijeg pred očima njihovim.
...
Rom 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Rom 3:24 I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.

&

Rom 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

stnco 1:1 Ma ostavi se ovih citata onih mučenika od pre 2000 god. koji su malo toga znali osim za tamo nekog Boga, i Njima plašili svoje bližnje.

Back