Šta biste voleli da se desi posle smrti?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih voleo da naiđe jedno veliko ništa. Ni reinkarnacija, ni večni život, ni drugi život. Jedno veliko ništa. Bez gladi, žeđi, bolovanja, tuge, radosti, ljubavi (jer ipak prođe, pa joj se samo u sećanjima vraćaš), politike, društvenog statusa. A naročito bez mržnje. Mržnje sam se nagledao više od svega ovoga što sam nabrojao. Samo da me nema.

Ja bih voleo da naiđe jedno veliko ništa. Ni reinkarnacija, ni večni život, ni drugi život. Jedno veliko ništa. Bez gladi, žeđi, bolovanja, tuge, radosti, ljubavi (jer ipak prođe, pa joj se samo u sećamjima vraćaš), politike, društvenog statusa. A naročito bez mržnje. Mržnje sam se nagledao više od svega ovoga što sam nabrojao. Samo da me nema.
Nije što bi voljeo, nego te to i čeka, kao i mene i sve na ovome svijetu!

Jesi li i ti vidio nešto?
Ja sam bio u anesteziji. To je nešto približno smrti.I to je ono što me plaši.
Ušpricana mi anestezija koja počinje da deluje. nastupa potpuna paraliza tela. Ostaje još svest, nemogućnost govora, čak ni disanja.
Ostaje samo vid, sluh i svest. Zato što ne možeš da dišeš a svestan si paničiš jer znaš da ćeš umreti ako ti neko ne stavi kiseonik na lice, a toliko si bespomoćan jer ne možeš apsolutno ništa.Što zbog manjka kiseonika, što zbog dejstva anestezije na vidnom polju se pojavljuje najbolje bih opisao efektom na telefonu kad obrađuješ sliku, efekat vinjeta, gde se krajevi crne i to crnilo se širi i vid nestaje, ostaje još malo sluh i nestaje svest.
Da nisam pri samom kraju gubljenja vida video da mi stavlja masku za kiseonik na lice ''otišao'' bih u nesvest uznemiren.
Samo što kod umiruće osobe nema ko da stavi masku na lice. Mislim da odlaze uznemirene, isprepadane. Ali ne na nekakav drugi svet nego u večno najpre nesvesno stanje, a zatim u gašenje i smrt.

Ušpricana mi anestezija koja počinje da deluje. nastupa potpuna paraliza tela. Ostaje još svest, nemogućnost govora, čak ni disanja.
Ostaje samo vid, sluh i svest. Zato što ne možeš da dišeš a svestan si paničiš jer znaš da ćeš umreti ako ti neko ne stavi kiseonik na lice, a toliko si bespomoćan jer ne možeš apsolutno ništa.Što zbog manjka kiseonika, što zbog dejstva anestezije na vidnom polju se pojavljuje najbolje bih opisao efektom na telefonu kad obrađuješ sliku, efekat vinjeta, gde se krajevi crne i to crnilo se širi i vid nestaje, ostaje još malo sluh i nestaje svest.
Da nisam pri samom kraju gubljenja vida video da mi stavlja masku za kiseonik na lice ''otišao'' bih u nesvest uznemiren.
Samo što kod umiruće osobe nema ko da stavi masku na lice. Mislim da odlaze uznemirene, isprepadane. Ali ne na nekakav drugi svet nego u večno najpre nesvesno stanje, a zatim u gašenje i smrt.

Sećam se da je trebalo nešto da brojim unazad, nisam nešto odmakao, kad mi neko ugasio svetlo... ne sećam se tog stavljanja maske.

Ja sam bio jednom u anesteziji ali sam jednostavno zaspao.
Ničeg se ne sećam. Kad su počeli da me drmaju i viču, probudio sam se.

Back