Srpski lekari u Nemačkoj

Drage kolege, zna li neko kakvi su uslovi za rad na patologiji? Tek sam zavrsila fakultet, tako da nemam iskustva, na stazu sam itd. a zanima me patologija. Hvala svakome ko odgovori.????

Pozdrav,
trenutno je u mojoj bolnici otvoreno mesto na patologiji, tu su ukratko dali opis posla
https://www.helios-gesundheit.de/kl...-in-weiterbildung-mwd-pathologie-in-vollzeit/

U nekim teskim trenutcima na internoj sam razmisljala da se prebacim na patologiju, jer sam cula da ne rade vikendom i nemaju nocna dezurstva,tako da je sigurno mnogo opustenije. Drugih informacija nemam.

Postovane kolege,
interesuje me da li neko ima iskustva sa aprobacijom u NRW?
Da li se priznaje plan i program niskog Medicinskog fakulteta na engleskom ili mora nemacki prevod? Koja opcija je najjeftinija za prevodjenje? Svaka informacija o procesu dobijanja aprobacije preko Gutachtera je pozeljna :) :)
Hvala unapred!

Okej . Termin u ambasadi Bg je dobijen. Prilikom odlaska na termin traze dokumentaciju.
Sta znaci onaj listing iz penzijskog i invalinskog osigutanja, gde se to vadi i da li se to prevodi?
Takodje, na koja se sva dokumetna stavlja apostil? Diploma?Licenca? Drzavni ipit?
Da li se apostil stavlja na kopije ili original?
Hvala

Okej . Termin u ambasadi Bg je dobijen. Prilikom odlaska na termin traze dokumentaciju.
Sta znaci onaj listing iz penzijskog i invalinskog osigutanja, gde se to vadi i da li se to prevodi?
Takodje, na koja se sva dokumetna stavlja apostil? Diploma?Licenca? Drzavni ipit?
Da li se apostil stavlja na kopije ili original?
Hvala

Taj listing ti ne treba. Stavlja se apostil na originale- diplomu, dodatak diplomi, drzavni ispit pa se tek tako prevodi sa sve apostil pecatom jer se i apostil u sustini prevodi kod ovlascenog prevodilaca.

Taj listing ti ne treba. Stavlja se apostil na originale- diplomu, dodatak diplomi, drzavni ispit pa se tek tako prevodi sa sve apostil pecatom jer se i apostil u sustini prevodi kod ovlascenog prevodilaca.

Apostil se ne mora prevoditi prema pravilu Haske konvencije o prevodjenju. To je jedino sto se moze izostaviti. Pa nemojte placati nepotrebno ako prevoditelji traze. Recite slobodno da ne zelite da se apostil prevede.

Apostil se ne mora prevoditi prema pravilu Haske konvencije o prevodjenju. To je jedino sto se moze izostaviti. Pa nemojte placati nepotrebno ako prevoditelji traze. Recite slobodno da ne zelite da se apostil prevede.

Prevod dokumenta bez apostil pecata je meni konkretno bio 1500din a sa apostil pecatom 1700din..Zasto bi neko rizikovao za tako smesnu razliku u ceni..

Prevod dokumenta bez apostil pecata je meni konkretno bio 1500din a sa apostil pecatom 1700din..Zasto bi neko rizikovao za tako smesnu razliku u ceni..

Nije rizik, jer se jednostavno zakonski ne mora prevesti. Ako mozete platiti u redu. Pricam za Austriju najvise, jer naplacuju neki i 10€ za apostil. Kad se skupi vise dokumenata s apostilom ispadne ipak malo veca suma novca... No svatko nek radi kako zeli. Samo dajem savjet iz iskustva posto sam i sama prevoditeljica ;)

Jedno pitanje za Vas koji ste u Bayernu.
Kada se se predaju dokumenta (posalo bih postom) za aprobaciju na koji nacin se izjasnjavate da ne zelite vestacenje vec polaganje ispita?

Na zahtjevu (negdje pri samom kraju) kojeg skinete sa stranice Regierunga von OB, imate dvije opcije da izaberete, vjestacenje ili ne. A dodatno mozete napisati par recenica da zelite polagati ispit, bez vjestacenja.

Poslednja izmena:
Zdravo svima, nova sam na forumu, citala sam razne forume ovog tipa pa sam skoz zbinjena.. Ako bi neko ko ima vremena zeleo da me uputi u sve, veoma bih mu bila zahvalna.
Naime, moja prica je ova. Trebalo bi da zavrsim uskoro fakultet u Bg(redovno sam upisala 2012.godine(tzv. Bolonja :S), sada sam na b2/2, mislila sam do septembra, oktobra da pokusam da polozim c1,(ako ne onda b2). E sada, pitanje moje je, da li bi ja trebalo da placam prevodjenje plana nastave, sto sam videla da kosta i do 1000e ili ne? Da li mogu da podnesem zahtev za aprobaciju odmah nakon hospitacije, dakle pre nego sto pronadjem posao u Nemackoj ? (gledala sam dosta oglasa i u vecini traze polozenu aporobaciju) Mnogo hvala, unapred :)

Pozdrav Kolege,da li neko priprema FSP za Februar u Beogradu?Da li postoje pripreme,rado bih se prikljucila?Ili je mozda neko ko zivi u Beogradu ili okolini zainteresovan za iste?Hvala....

Raspitivala sam se direktno kod njih za ispit u Novom Sadu. Pripremaju se ljudi individualni casovi za udaljene putem skajpa. Uplacuje se po 3-5 casova (cas od 60min 20e) individualno koliko se sprema ispit. Prijava za Novi sad traje do kraja decembra i smatrate se prijavljenim u koliko ste uplaili iznos od 60 000.

Sto se tice pokraine SH gledala sam na sajtu njihove komore da za trajnu BE ili Approbation ti treba c1 medicin. Za Aprob. ti treba takodje i polozen Kenntnisprüfung ako sam dobro napisala. Nista nije spomenuto za rivremen BE. Predposavljam iz toga da dobijas BE samo sa B2. Takodje i za Saarland je ista situacija ali nisam 100% sigurna. Hessen priznaje TELC c1 Medizin ali to je neophodno tek za Approbaciju

Back