Српски грб - слова или оцила?

Кроз читаву историју цивилизације сви су народи следили разна кретања те цивилизације у многим трендовима, као и данас. То не можете тумачити да су сви Срби, јер би то онда и Хрвати и Шиптари и Енглези и Немци могли тврдити исто за себе, као што неки и тврде. Зар не видите ту главну грешку коју правите користећи се том логиком?

Svi su Skito-Sarmati, a mnogi anticki i rimski istoricari zvali su ih Srbima ili po imenima teritorija na kojima su zivjeli. I svi su jafetovci.Cudi me da ti kao crkvenjak to ne znas.

pa dobo rekao sam na drugi način ali se radi o istom. :)
A šar u lijevoj ruci joj je uvalila crkva jer se zapravo radi o znaku vladanja crkve nad cijelim svijetom. Čisti imperijalizam. ;)

И овде мало мешаш појмове самосталности енглеске краљице и појма римокатоличке цркве. Краљица у левој руци држи њезину самосталност, јер је она глава англиканске цркве а не Папа.

И овде мало мешаш појмове самосталности енглеске краљице и појма римокатоличке цркве. Краљица у левој руци држи њезину самосталност, јер је она глава англиканске цркве а не Папа.

Pa to jeste želja hrišćanstva da vlada svijetom. Hrišćanstvo i danas, Ne samo hrišćanstvo nego svaka religija) imatu imperijalnu težnju vladabjua nad cijelim svijetom i istiskivanja drugih religija.To nema veze sa Bogom nego čisto ljudskom želom i samoljubljem.

Pa to jeste želja hrišćanstva da vlada svijetom. Hrišćanstvo i danas, Ne samo hrišćanstvo nego svaka religija) imatu imperijalnu težnju vladabjua nad cijelim svijetom i istiskivanja drugih religija.To nema veze sa Bogom nego čisto ljudskom želom i samoljubljem.

Тако гледано можеш тумачити Ватиканско хришћанство, које се одвојило од изворног хришћанства у 11-ом веку,и пре, али оно у левој руци енглеске краљице значи одвајање од тог ватиканског хришћанства и њезину самосталност, што је случај и са православним и протестантима. Није тема, ипак треба одвојити ствари које не значе и не престављају исто.

Мало смо скренули са теме. Ево ти име фамилије које је повезано са оцилима. Он је ковао свој новац који је био коришћен у Византији и околним крајевима као и у Италији. Он је по угледу ондашњих источних краљевина Ђорђије, Арменије, Трезибонда, Византије, Грчке и Крсташких поседа по Византији, ударао тетраграме на свој новац и тако су тај новац звали оцили по његовом имену јер је био добро познат као трговац тога времена и простора.

Acciaiuoli

Poslednja izmena:
Cetiri Slova
Srbinova, takozvana Ocila (VASILEUS, VASILEON, VASILEION, VASILEUSIN!
Kralj Kraljeva Kraljuje Kraljevima - Car nad Carevima, - Gospod Isus
Hristos),
Nemojte da filozofirate, ta ceti ocila smo uzeli od Vizantijskog carstava,tj bili naslednici velikog carstava u 13-14 veka!
ZNAM TO DA 90% SRBA NE ZNA STA ZNACI!

Mozda ih je uzeo tvoj djed za svoj (vas) grb, a Srbi nisu uzeli od Vizantijaca jer su ih oduvijek imali!

Ovoliko arogancije nije zdrava, Gospodine Hrastovnice :D ... Vi ste se ubili od pisanja i prikazivanja dokaza da srpski grb nije vizantijski ali dzabe to kada je neki genije smislio VASILEUS, VASILEON, VASILEION, VASILEUSIN VAZELIN :lol:

74209398011487grbmrnj.gif
nemanjic002.jpg

tkep53.jpg

tkep46.jpg

005ds.jpg
Na srbskim grbovima i nisu ognjila u bukvalnom smislu, nego stilizovana cirilicna slova C (S). Dvije predzadnje slike su crtezi solarnih bozanskih simbola po arfifaktima iz sarmatskih grobnica. Isti takvi simboli su po najstarijim srbskim manastirima (zadnja slika). Kakvi Vizantijci i ..rac vazelinski!

2vijekpanonija.jpg
Ovo je nadjeno u Panonskoj niziji i pripada 2. vijeku n. ere. Eto bozanskih suncanih simbola C.

Poslednja izmena:
74209398011487grbmrnj.gif
nemanjic002.jpg

tkep53.jpg

tkep46.jpg

005ds.jpg
Na srbskim grbovima i nisu ognjila u bukvalnom smislu, nego stilizovana cirilicna slova C (S). Dvije predzadnje slike su crtezi solarnih bozanskih simbola po arfifaktima iz sarmatskih grobnica. Isti takvi simboli su po najstarijim srbskim manastirima (zadnja slika). Kakvi Vizantijci i ..rac vazelinski!

2vijekpanonija.jpg
Ovo je nadjeno u Panonskoj niziji i pripada 2. vijeku n. ere. Eto bozanskih suncanih simbola C.

Све је то добро, али никако да објасниш зашто су само на српском грбу од целог осталог света, а нашао си их код свих народа. Шта значе и зашто су око Христовог Крста?.

Све је то добро, али никако да објасниш зашто су само на српском грбу од целог осталог света, а нашао си их код свих народа. Шта значе и зашто су око Христовог Крста?.

Nije samo kod nas, evo ih i kod Frizaca/Frizijanaca

afbeelding22.gif

Danasnje zastave Frizije
ts

736px-Frisian_flag.svg.png

Mnogo su stariji simbol od hrišćanskog krsta.

Ustvari uopšte nije u pitanju nikakav hrišćanski simbol nego simbol Kupala

Ovo je slika koju je dao korisnik master. na temi Ahil sa srpskim ocilima na podforumu NPIM , uz ovaj komentar.

Sinoc u mojoj ulici deca su palila lile. Na drveni stap se zakuca osusena tresnjina kora.
Ta baklja ili lila kako je negde zovu izgleda ovako.

2ebe4nd.jpg

http://forum.krstarica.com/showthread.php/375482-Ahil-sa-srpskim-ocilima?p=18338428#post18338428

Шта значе и зашто су око Христовог Крста?.

Moja teorija je da ti simboli C ili ognjila predstavlaju takodje i peltanski tkz amazonski stit

http://en.wikipedia.org/wiki/Peltarion_(shield)

Carlton-Hobbs-serrepapiers1.jpg

Warrior depicted holding a pelta shield in a fresco. Museo Archeologico Nazionale, Naples.

I sekira nosi taj izgled.

erf_rp2423.jpg

Smyrna in Ionia, Emperor Gallienus
The amazon Smyrna, turreted and cuirassed, standing facing, head left, holding bipennis (double-bitted battle-axe) and pelta (shield) right.

11951973825kO445.jpg

polish_insignia_trans.gif

Poljski grb vojske

Ne samo to vec su se i ilirski brodovi gradili da bi tako izgledali (imali tu formu)
Daorson_Coin.jpg

Daorsi ancient bronze coin, found at Daorson site, Bosnia and Herzegovina.

shkodracoin-illyrian.jpg

Ancient coins of Skodra

---------------------------

Cetiri pelltanska stita oko ''krsta'' (Nije krst u pitanju vec podela rejona) predstavlja ujedinjeni grb plemena/naroda, najprostije objasnjenje :)

PS: Pelta stit je trakijskog porekla

http://2.***************/_-VVat4qLYMA/SJvBjW7zb2I/AAAAAAAAAD4/uc2iCLbMTFc/s400/20b_amazon.jpg
Antioch. Mosaic of Roman soldiers fighting Amazons. On the ground: a pelta shield with two double-headed axes.
Opet sekira i stit u formi C ili ognjila

Ovde mozemo ubaciti i Svagroga:
Svarog a Slavic solar deity. On the basis of this text, some researchers conclude that Svarog is the Slavic god of celestial fire and of blacksmithing.

"(Then) began his reign Feosta (Hephaestus), whom the Egyptians called Svarog … during his rule, from the heavens fell the smith’s prongs and weapons were forged for the first time; before that, (people) fought with clubs and stones. Feosta also commanded the women that they should have only a single husband… and that is why Egyptians called him Svarog… After him ruled his son, his name was the Sun, and they called him Dažbog… Sun tzar, son of Svarog, this is Dažbog."

Svo to oruzje je znaci ''maslo'' Svaroga i svo to oruzje je imalo njegov pecat (znak S/Ognjilo/Sekira/Stitovi/Macevi/Sablje/brodovi itd)

Sarmatski macevi
image006.jpg

Stitove, brodove i sekire sam vec pokazao...

Poslednja izmena:
Све о другима а никако о Србима. Зашто су у српском грбу и шта значе, ко их је поставио и када?

Vec sam Vam odgovorio ,,, ''Cetiri pelltanska stita oko ''krsta'' (Nije krst u pitanju vec podela rejona) predstavlja ujedinjeni grb plemena/naroda, najprostije objasnjenje''

Vec sam Vam odgovorio ,,, ''Cetiri pelltanska stita oko ''krsta'' (Nije krst u pitanju vec podela rejona) predstavlja ujedinjeni grb plemena/naroda, najprostije objasnjenje''

To su znaci pripadanja visem, bozanskom svijetu i i na grckim antickim vazama samo su ga imali bogovi (kao Zevs) i potomci bogova, polubogovi kao Ahilej.

Poslednja izmena:
Хвала. Сад знам и ја.

Da me ne shvatite pogresno (Kao uvreda ili tako nesto), hteo sam Vas postediti ''paganskog'' hokus pokusa (uvoda), cetiri amazonski stitovi na cetiri polja predstavljaju znak srpskog sloge i ujedinjenja (srpskih zemalja), tako da je na neki nacin tacna nasa izreka, samo sloga Srbina spasava. Taj znak je i S (cir C) i ogjnilo, sekira, znak zivota, plodnosti, predstavlja mesec (kada je zima) i sunce (kada je leto) itd :)

Da me ne shvatite pogresno (Kao uvreda ili tako nesto), hteo sam Vas postediti ''paganskog'' hokus pokusa (uvoda), cetiri amazonski stitovi na cetiri polja predstavljaju znak srpskog sloge i ujedinjenja (srpskih zemalja), tako da je na neki nacin tacna nasa izreka, samo sloga Srbina spasava. Taj znak je i S (cir C) i ogjnilo, sekira, znak zivota, plodnosti, predstavlja mesec (kada je zima) i sunce (kada je leto) itd :)

Znas njemacki, ali, junace, ovo ne znas!

Back