Ahil sa srpskim ocilima?

195817vikingagejeweller.jpg

Vikinzi i krstovi sa cetiri C.

Krst sa cetiri C ili cetiri ognjila bozanski je znak potomaka Nojevih sinova Sema, Hama i Jafeta, dakle mu je porijeklo predpotopsko i preko Noja u kontinuitetu veze vjersku simboliku ovog svijeta sa vjerskom simbolikom pretpotopskog svijeta. To je na svijetu najstariji vjerski simbol, koji je kao bozanski simbol svjetlosti (Sunca) prorocanski najavljivao ocekivanog Spasitelja svijeta, Sunce Pravde, Isusa Hrista. To je Njegov znak.
Potomci Semovi i potomci Hamovi nisu dugo uspjeli ocuvati ovaj znak, dok su potomci Jafetovi uspjeli da ga sacuvaju do danas.
2387z.jpg
2387z.jpg

Svjetski mocnici, sve sami pripadnici misticno-ezoterijskih organizacija pocinju Srbima da zabranjuju upotrebu ovog Hristovog znaka. Tako je Republika Srbska ostala bez svog grba, a u planu je i nova promjena grba Srbije. Ako se i to desi, krst sa cetiri C postace samo istorija.

sundiskirska2000bc.jpg

Zlatnik muzeja u Dablinu, 2000 st. ere. Isti ovakav krst je na plastenici manastira Hilandar, vez monahinje Jefimije, udovice despota Ugljese Mrnjavcevica.*

mr622021.jpg

Jefimijin vez na plastenici Hilandara, 14. vijek (Izvor: http://scc.digital.nb.rs/collection/hilandar-album )

mr622022.jpg

Hilandarska plastenica sa likom Isusa Hrista. Na odezdi su krstovi sa cetiri C (Izvor: http://scc.digital.nb.rs/collection/hilandar-album )

Poslednja izmena:
Srbski predhriscanski solarni simbol C (S) nastavio je svoje znacenje i u srbskoj hriscanskoj vjeri:

184dh.jpg

001ern.jpg

184dh.jpg

Bros iz rimskog vremena nadjen u danasnjoj Germaniji sa solarnim simbolima Sunca* (drevni germani su sarmatsko pleme, tj. slovensko, tj srbsko. Dvanaest cvjetova oko izlazeceg Sunca je dvanaest mjeseci godine ( sest mjeseci proljeca i ljeta iznad linije ekvatora i sest mjeseci jeseni i zime ispod linije nebeskog ekvatora. Na brosu se jasno vide cirilicna slova п, prvo slovo imena boga Peruna.

001ern.jpg

nbmz.jpg
nbmz.jpg

Evo tog znaka na hrastovom liscu, suncanom drvetu boga Peruna i nasem badnjaku (arheologija Panonije).

------------------------------------
* Nemzeti Museum, Hungary

Poslednja izmena:
2ndto3rdcenturyad.jpg
2ndto3rdcenturyad.jpg

Srbski solarni simbol u obliku cirilicnog slova C (S) oko sunca, simboli Svetog (Bijelog) Vida, slovenskog Svetovida, 2-3 vijek n. ere.

8622430cartoonsunsymbol.jpg
8622430cartoonsunsymbol.jpg

koreasillacheonmado01.jpg
koreasillacheonmado01.jpg

Srbski solarni simboli oko nebeskog Vidovog konja (Cheonmado, Heavenly Horse, the only surviving Silla painting made in the 6th century. It was excavated from Cheonmachong tomb

Vojevao Beli Vide, koledo!
Tri godine s kleti Turci,
A četiri s crni Ugri.
Kad Vide s vojske dođe,
Sede Vide da večera.
Stade gromot, stade tropot
Oko dvora Vidojeva.

Al' govori beli Vide:
- Iziđ', ljubo, te pogledaj
Šta je gromot, šta je tropot
Oko dvora Vidojeva! -
Kad iziđe verna ljuba:

Konji mu se kopitaju,
Raduju se gospodaru
Da je skoro s vojske doš'o

I golubi kril'ma biju,
Raduju se gospodaru
Da je skoro s vojske doš'o.

-Psi laju, karavana prolazi. :super:

planetarioscomswasticay.jpg

Solarni simboli srbskog paganskog bozanstva Sunca Belog Vida, Svetovida.

thebroochesfrommoesia23.jpg

plnen02.jpg
thebroochesfrommoesia23.jpg

plnen02.jpg

Simboli Svetog Vida (br. 11, 12, 13) nalaze se i danas na srbskom grbu (rimska pokrajina Moesija, 2. vijek n. ere).

Ondje gdje su ljudi, tu je vjera, a gdje je vjera tu simboli ostavljaju istorijske tragove.

Teritorijalno je Srbija bila dio Moesije, tj. Donja Moesija, zar ne?

Poslednja izmena:
tumblrlf37onlbbr1qas6d1.jpg

Inke
184dh.jpg

Srmatski (slovenski) znak iz germanije (2-3 vijek)

Da je radio jedan covjek, vjerovatno bi bilo isto. Motiv je isti, simbolika ista: izlazece Sunce.

fig148.jpg

Inke, solarni simbol

imagesdfr.jpg

Solarni simboli Maja

imagesbhnj.jpg

tumi3.jpg

imagesghj.jpg

Inke

wh137plate04.gif

Solarni simboli drevne Indije

101125_p16_silla2.jpg

Drevna Koreja

bi29.jpg

bi20.jpg

Drevna Kina

lursculture.jpg

Persija

yazilikayasharruma.gif

Hetiti

enki.jpg

Sumerci: C oko izvora zivota

Svugdje isti znak: C, potonje cirilicno slovo C = СHAMAСH (asirski) - CУPИJA (sanskrit) = CO (sarmatski) = CУНЦE

Zurvan = Surban

Sur = Sunce

ban = gospodar,

Zurban = Surban = Serban = Zorban = Bog Svjetlosti, Bog Sunca

Surbani = Serbani = Sorbani = Srbi = Sluzitelji Boga Sunca i Svjetlosti

grb013ispravljen1.jpg

Grb srbskog Boga Svjetlosti Zurbana (Serbana, Sorbana, Surbana, Surbela, Belovida, Bijelog Vida, Svetovida, Isusa Hrista). Ovo je znak koji ce se pojaviti na istocnom nebu u sudnji dan i vidjece ga svi narodi na zemlji.

Isus Hrist: "Ja sam svjetlost svijetu."

umjeticki oblikovani znak isti kod mnogih naroda sirom svijeta i uvijek oznacava Sunce, solano bozanstvo Sunca i svjetlosti.
est20.jpg

newlukasaranyfekete.jpg

rodneyk.jpg
urartian7centbc.jpg

newgoldblackkorongearri.jpg

bronzehookanddiskorname.jpg

tolimafigure55x3cm.jpg

2ndto3rdcenturyad.jpg

101125p16silla2.jpg
celticcalendar.jpg

lt188480470bcmesalijagr.jpg

1831u.jpg
preslavic5etrurci.gif

0206z.jpg

000rr.jpg

choudynastiet1122770fkr.jpg
est20.jpg

newlukasaranyfekete.jpg

rodneyk.jpg
urartian7centbc.jpg

newgoldblackkorongearri.jpg

bronzehookanddiskorname.jpg

tolimafigure55x3cm.jpg

2ndto3rdcenturyad.jpg

101125p16silla2.jpg
celticcalendar.jpg

lt188480470bcmesalijagr.jpg

1831u.jpg
preslavic5etrurci.gif

0206z.jpg

000rr.jpg

choudynastiet1122770fkr.jpg

CССС = CВETO CЛOBO CУHЦEM CИJA

Varijacija na ovu temu sa znacenjem solarnog simbola C ima nekoliko.
Ko moze da razvrsta ove simbole i da kaze ciji je koji? A ima ih od Skotske pa preko Evrope i Azije do Juzne Amerike.

Poslednja izmena:
mandalawebbig.jpg
mandalawebbig.jpg

Kuzebarska mandala sa solarnim simbolima medju kojima mozemo vidjeti i solarni simbol C

"Old Siberian tales say that long time ago near the Sayan-mountains there existed a civilisation which was the birth place of the present South Siberian ethnic groups. This early civilisation was given the name "Ancient Kuzhebar", because the first artefacts were found in the Siberian village Nizhny Kuzhebar (Krassnoyarsk region)."

Izvor:
http://nadishana.com/Rus/AncientKuzhebarEngFL.htm

Julia SURBA je Khuzebar: http://pyrography-design.com/BioEng.htm

creation2.jpg

Predmet jeste savremen, ali je motiv na predmetu iz starine ovog sibirskog naroda i kazu da je to simbol stvaranja svijeta.

Kakve veze sad sve ovo ima sa srbskim grbom? Ima iz dva razloga: prvi razlog jesu tradicionalni solarni simboli domorodaca i drugi razlog je sto su tu otkriveni grobovi (tumuli) Skita: http://www.werelate.org/wiki/Place:Krasnoyarsk,_Sibirsky,_Russia

Krst sa cetiri C (ognjila, ocila)

Puskama i pistoljima mozda bi se i moglo braniti u tom smislu, ali prije hriscanske ere i do pojave baruta...ne vidim bilo kakvu vezu tog nacina branjenja.

5565etruscanjewelryfob1.jpg

orestia123124.jpg

16714614.jpg

03050368.jpg
5565etruscanjewelryfob1.jpg

03050368.jpg

Etrurski ukras, 6-5 vijek stare ere: solarni simboli C (S)

16714614.jpg

orestia123124.jpg

Tracanski solarni simbol C (S)

Znak C (S) je uvijek uz sunce ili uz suncani krst, a primanjem hriscanstva taj znak se sa Sunca materijalnog prenosi na Sunce duhovno, na Hrista.

Srpski grb sa ocilima

093430188p00.jpg

Bozanski znak oblika cirilicnog slova C na glavi Sunca Pravde, Isusa Hrista

142891040814s1ig.jpg

stonikrstic8.jpg
vbfd.jpg
808srpskipravoslavnikrs.jpg

093430188p00.jpg

142891040814s1ig.jpg

stonikrstic8.jpg

vbfd.jpg

808srpskipravoslavnikrs.jpg

pazyrikhorseman.jpg

pazyrykfelt2.jpg

pazyrikhorseman.jpg

pazyrykfelt2.jpg

Skitski solarni krst

"U početku beše Slovo, i Slovo beše u Boga, i Slovo beše Bog." (Jn. 1,1).

C = CЛOBO = CУHЦE

"A vama koji se bojite imena Mojega, granuce SUNCE PRAVDE, i isceljenje ce biti na zracima Njegovim"
(iz knjige Sv. proroka Malahije).

CССС = CВETO CЛOBO CУHЦEM CИJA

-----------------------------------------------

montredepocheacaciaor.jpg
montredepocheacaciaor.jpg

Pocket watch with gold acacia sprig
Acacia
Solar symbol of rebirth and immortality...
Case is Swiss made...assembly is made in France.
1 year guarantee.
http://freemasonjewels.com/fiche2593_pocket-watch-with-gold-acacia-sprig_maconnic.html

heeugalz078cm.jpg
heeugalz080se.jpg

odugalz024jn.jpg
fluerphotos012.jpg

heeugalz078cm.jpg
heeugalz080se.jpg

odugalz024jn.jpg

fluerphotos012.jpg

Ako iko zna tajna znacenja simbola, onda su to masoni.Evo sta oni kazu: solarni simbol C (S) je simbol ponovnog radjanja i besmrtnosti.

grb013ispravljen1k.jpg

Poslednja izmena:
Procitah od pocetka do kraja, ostadoh bez reci. Uvek sam vise osecala, nego sto sam znala, da se nesto krije i da nije sve receno. Istorija nas je ucila o dolasku Slovena u VI, VII veku, ali nigde nisu pominjali starosedeoce ovih prostora.
Kako sam naivno poverovala kad sam negde procitala da ocila treba okrenuti unutra, to bi kao donelo slogu Srbima, a ovako ih udaljava i razjedinjuje. Znaci i to je neko hteo da nam promeni, oduzme. Zasto?
Hvala Vam svima, covek se uci dok je ziv.

da je srbija slozna verovatno bi se zvala ... shvedska? de je ono da su srbi venijaminovo pleme : )))))))
sta su onda hrvati npr... a oni su persijanci
a troja beshe na jadranskom moru... a beograd je jerusalim
to sam negde chitala neke od tih teorija :IIIII ako nekog zanima de nek pita jedan na mail
mislim smeshno je ipak narocito ako se neko nekriticki prima...

da je srbija slozna verovatno bi se zvala ... shvedska? de je ono da su srbi venijaminovo pleme : )))))))
sta su onda hrvati npr... a oni su persijanci
a troja beshe na jadranskom moru... a beograd je jerusalim
to sam negde chitala neke od tih teorija :IIIII ako nekog zanima de nek pita jedan na mail
mislim smeshno je ipak narocito ako se neko nekriticki prima...

Znao sam ja jos u onom tvom prvom postu da ti karikiras stvari, ali dobila si reputaciju, jer si rekla ono sto sam ja odavno znao.

Procitaj ovu knjigu, ako znas engeski, pa razmisli o korijenima i istoriji svih Evropljana:

http://books.google.ca/books?id=qcJ...CDAQ6AEwAQ#v=onepage&q=lugiones Lugii&f=false

Procitah od pocetka do kraja, ostadoh bez reci. Uvek sam vise osecala, nego sto sam znala, da se nesto krije i da nije sve receno. Istorija nas je ucila o dolasku Slovena u VI, VII veku, ali nigde nisu pominjali starosedeoce ovih prostora.
Kako sam naivno poverovala kad sam negde procitala da ocila treba okrenuti unutra, to bi kao donelo slogu Srbima, a ovako ih udaljava i razjedinjuje. Znaci i to je neko hteo da nam promeni, oduzme. Zasto?
Hvala Vam svima, covek se uci dok je ziv.

Da nam nije interneta, gospoda drzavnici i gospoda bogomoljci i dalje bi nas pitali kasicicama laznog znanja. rece Gospod negdje u Pismu:

"Kazacu skriveno od pocetka svijeta."

Moze biti da je i ovo dio tog skrivenog od pocetka svijeta.

[/IMG]
[/IMG]

Solarni simboli C (ognjila) iz IV vijeka n. ere. Tu mozemo vidjeti skoro identicne simbole kao na decanskom polijeleju sto znaci da je decanski polijelej stariji od vremena Stefana Decanskog koji je tu podigao manastir, mozda je cak iz prvih vijekova nove ere kao i ovi simboli na gornjoj slici, mozda i stariji. Najvjerovatnije tu je bila crkva podignuta mnogo ranije, koja je srusena da bi se napravio manastir i sve crkvene stvari iz te crkve kao polijelej i sve kamene ornamente sa te crkve ugradili su i postavili u novo zdanje manastirske crkve. Nemojmo zaboraviti ni decanski oltarski krst koji je po svojim motivima predhriscanski sarmatski solarni krst, kao i mnogi motivi Decana koji su iz srbske predhriscanske religije.

Svi ovi simboli sa solarnim znakom C poticu jos iz pretpotopskog vremena, a Noje je taj znak ostavio svojim sinovima koji su ga ostavili svojim potomcima.Dakle je simbol prve crkve nakon potopa, od Melhisedeka, prvog svesteniku Boga Visnjega u Jerusalimu, koji je pred Avrama iznio hljeb i vino i blagoslovio Avrama, a Avram mu se poklonio i dao mu crkveni prilog u vidu desetine. Kod Kelta je sacuvano vjerovanje da je taj znak bio Melhisedekov skiptar koji je pripao Hristu kao svesteniku dovijeka po redu Melhisedekovu i to vjerovanje su ovjekovjecili na onom keltskom krstu.

Prva religija nakon potopa je skitizam, druga je helenizam, treca judaizam i cetvrta hriscanstvo. I jos nesto: tri mudraca koji su dosli na poklonjenje novorodjenom Mesiji u Vitlejemu bili su Skiti, skitski magi, svestenici skitizma.

Poslednja izmena:

Ime Slovena ne spominje niko od pisaca do rimskog pisca Jordanesa iz VI vijeka. Sve dotle poznati su samo Skiti i narodi (plemena) Skita:

booksrgaex.png

booksrgaex.png

Otkud ime Sloveni: "It is probably connected with the root slovo 'the word',..."

Slovo (jed.) = rijec = logos (gr.) = um, razum, znanje
Slovini, sloveni (mn.) = oni koji imaju rijeci, koji imaju um, razum, znanje

The Encyclopaedia Britannica: a dictionary of arts, sciences, and ..., Volume 22
By Thomas Spencer Baynes:

http://books.google.ca/books?id=UqI...&resnum=6&ved=0CD8Q6AEwBQ#v=onepage&q&f=false

Jordanes:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jordanes

Razgovor ugodni naroda
slovinskoga, Andrija Kačić Miošić:

http://www.antikvarne-knjige.com/elektronskeknjige/detail-item_id-28

lubolesnichenkoei197503.jpg

lubolesnichenkoei197503.jpg

Привозные зеркала Минусинской котловины.
К вопросу о внешних связях древнего населения Южной Сибири.Зеркало с цветочным орнаментом, Красноярский краевой краеведческий музей, №146-2. Белый патинированный металл. Период Тан (VIII-IX вв.). Д — 16,2 см. Место находки: дер. Сухая Тесь.

2330294.jpg

Kina, oko 300 st. ere

Poslednja izmena:

Back