Frontiersman
Aktivan član
- Poruka
- 1.469
Za razliku od koga?a kako su za razliku od vas imali izlaz na more
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za razliku od koga?a kako su za razliku od vas imali izlaz na more
Ti ne znaš ko je Dubrovčanima prodao Pelješac?
Isprike ako jeste, al ne minja da su ovi imali snažniju trgovačku flotu i da su one povelje(bar šta sam dosad pogleda) napisane radi međudržavnih odnosa.Za razliku od koga?
Znam, al kakve to veze ima s mojim zaključkom da su veze između tadašnje Srbije i Dub. republike bile diplomatskog puta?Ti ne znaš ko je Dubrovčanima prodao Pelješac?
Skoro nikakve.Znam, al kakve to veze ima s mojim zaključkom da su veze između tadašnje Srbije i Dub. republike bile diplomatskog puta?
U politici 2 i 2 nisu 4. Dušan je tada regionalna sila za razliku od Tvrdka II i imao je tržišno pravo da ceni i prodaje svoj uticaj i dobru volju.Тај дио је ионако узео Стјепан II Котроманић. Душан је продао изгубљену територију.
U politici 2 i 2 nisu 4. Dušan je tada regionalna sila za razliku od Tvrdka II i imao je tržišno pravo da ceni prodaje svoj uticaj i dobru volju.
Lapsus. Stefan ii Kotromanić.
Dusan je ostavio trupe u Zadru, dakle pohod nije bio aplauz. Drugo Dusanov velikas Vukasin bio je iz zapadne BosneТа мапа је из Душановог похода у Босну 1351. и те границе су трајале колико и аплауз. А и ту се види да Пељешац није у саставу његове државе.
Dusan je ostavio trupe u Zadru, dakle pohod nije bio aplauz. Drugo Dusanov velikas Vukasin bio je iz zapadne Bosne
Samim tim sto bosanska vojska dolazi na Kosovo na Kosovsku bitku, jasno je znak da je Bosna deo Srpskog carstvaНиси испратио. Мркаљ и ја причамо о Душановим стонским повељама са почетка четврте деценије 14. вијека.
То што ти оричаш су каснине дешавања.
Стјепан II Котроманић је убрзо повратио све те територије.
Samim tim sto bosanska vojska dolazi na Kosovo na Kosovsku bitku, jasno je znak da je Bosna deo Srpskog carstva
Kavlobag-Kavlovac...
Video sam ovo, ne znam sta da mislim.
Ako je ostavio trupe u Zadru, znaci da nije bilo kratkoVideo sam ovo, ne znam sta da mislim.
Mada, ono sto mene budi kod ovih titoistickih mapa koje su usvojene jeste to da bi Dusan morao da poseeuje vise teritorije u Dalmaciji, kao i Soli( Tuzlu i okolinu).
Barem sam tako zaključio na osnovu izvora, što direktnih, što "sporednih" unakrsnih.
Gotovo je izvesno da je Soli bila pod Dušanom.
Al' ne mogu baš da tvrdim, morao bih da vrtim ponovo sve izvore..
Trebalo bi ponovo pregledati sve izvore, verovatno bi neko morao samo time da se bavi da bi se doslo do nekih novih zaključaka, saznanja, forumski, vrlo je teško upuštati se u to.Ako je ostavio trupe u Zadru, znaci da nije bilo kratko
kolika se smatrala Dalmacija u njegovo vreme ?
Очигледно доња јер су набројани Дукља , Хум ,Зета, Травунија и Далмација.kolika se smatrala Dalmacija u njegovo vreme ?