Znači Vojvodina i Kosovo nisu bili dio Srbije za vrime SFRJ jer su na mapi tri razdvojene pokrajine s granicama, drugačije su označene i svaka je imala svoj glavni grad
Šta se tiče Konstantina, on u više navrata ističe isključivo Hrvate(uz neke druge Slavene) u borbi s Avarima i kako su zaposjeli zemlje koje su oslobodili od njih, a zatim ih naselili.
"
I tako su, po zapovijedi cara Iraklija, isti ovi Hrvati potukli i protjerali Avare iz tih zemalja, i s dozvolom cara Iraklija, oni su se naselili u toj istoj zemlji Avara, u kojoj sada stanuju."
"Ali, Hrvati su u to vrijeme živjeli iza Bagibareje, tamo gdje su sada Bjelohrvati (Belohrobatoi). Od njih se odijelio jedan rod od petoro braće, Kloukas i Lobelos i Koseniz i Mouhlo i Hrobatos i dvije sestre, Touga i Bouga,
i došli su sa svojim narodom u Dalmaciju i našli su Avare kao gospodare zemlje. Pošto su jedni s drugima ratovali nekoliko godina, Hrvati su nadvladali i pobili neke od Avara a ostale su prisilili na podložnost. I tako je od tog vremena ova zemlja zaposjednuta po Hrvatima, a u Hrvatskoj (Hrobatia) još postoje potomci Avara, i njih se prepoznaje kao Avare."
Obzirom da znamo koliko je bilo Avarsko carstvo po DAI-u i da je ondašnja Dalmacija bila samo jedan dio tog carstva za kojeg car nije nigdi točno odredia di smo sve naselili(za razliku od vas) dolazimo do zaključka da smo mi ti koji su naselili gotovo cilu ondašnju Dalmaciju, a ne vi. S druge strane za vas jasno govori koje su dijelove današnje Dalmacije nastanili potomci Srba koji se istima nisu smatrali jer su se drugačije nazivali od vas, a šta je potvrdia i sam Konstantin više puta u svom djelu.
I za kraj, jadno mi je stavljat ovaj citat jer ne mora značit ništa, al kad su neki od vas toliko bezobrazni i licemjerni moram im nabit na nos šta taj Konstantin, koji nas smatra "samo" plemenom jel, misli o tadašnjim Srbima:
"Srbi na jeziku Bizantinaca je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianous« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Bizantinaca."