Srednjovekovna Hrvatska

I, gde to piše na ovom linku?

https://forum.krstarica.com/threads/srednjovekovna-hrvatska.949627/post-44635173

Pa ako toga ima koliko hoću, pretpostavljam da bi bilo prilično lako pronaći barem nekoliko primera?

Imaš u objavi samo dve reacije. Jedan ti se smeje zbog gluposti koju si napisao, a drugi ti je Kole11. Iskreno, ne znam šta je gore od ta dva, ako ti to računaš pod, citiram te, „svima“. :D

Pogledajte prilog 1651769

Zašto si uopšte to ovde napisao, ako nisi spreman da na ikoji način to potkrepiš? Mislim...ako se sećaš, ti si mnogo puta meni stavljao tuđe reči u usta. I ovo bi mogao biti primer istog. I uvek se vrtimo oko istog i završi se da su ti samo nešto pobrkao (različite objave, forumaše, teme, vremena, suštine,..) i sam sebi uneo zabunu.

Svestan si koliko se ti baš često loše sećaš i konfalubišeš stvari? I ovo je primer tvog iskvarenog sećanja, u kojem se referišeš na nešto što se uopšte nikada nije ni dogodilo (ukoliko nije primer čiste pakosti sa tvoje strane, naravno; hoću reći, ukoliko nisi izmislio namerno sa ciljem provokacije i pokušaja prouzrokovanja svađe...kako ja u principu zauzimam dobru volju, dajem prednost ipak zabuni sa tvoje strane)?

I, šta će biti da je slučaj? Jesi li kada si netačno preneo moje reči, pobrkao, ili si slagao?
Не цитираш само себе јер се то не броји можеш један али вредан али сигурно би на овај пост убројали пола форума.

Screenshot_2024_1203_142622_com.krstarica.krstarica.png

Да је дан дан а ноћ ноћ нећу се мучити да доказујем.

Не цитираш само себе јер се то не броји можеш један али вредан али сигурно би на овај пост убројали пола форума.

Pogledajte prilog 1651845

Čoveče, kakav spin. To doslovno uopšte nije ta poruka. :D

Да је дан дан а ноћ ноћ нећу се мучити да доказујем.

Nećeš se mučiti da dokazuješ išta, ali da provociraš, stalno pokušavaš da prouzrokuješ svađe i da lažeš o drugim forumašima, to ti nije muka, zato što ti je jako zabavno? :lol:

Kako bi se ti poneo ako bih neko drugi krenuo krenuo da listom izmišlja i na po 50 tema pripisujem tebi sve listom stvari koje ti nikada nisi izjavio? Je li bi to smatrao da je u redu, nešto sasvim normalno? Npr. da neko napiše kako ti tvrdiš da je Srbija bila do Nemanje u sastavu Hrvatske i potom Stefan Nemanja istočnu Hrvatsku otcepio i od nje napravio Srbiju i da možemo svi da te tako normalno napadamo zbog stvari koje nigde nikad nisi izjavio?

Poslednja izmena:
Čoveče, kakav spin. To doslovno uopšte nije ta poruka. :D

Nećeš se mučiti da dokazuješ išta, ali da provociraš, stalno pokušavaš da prouzrokuješ svađe i da lažeš o drugim forumašima, to ti nije muka, zato što ti je jako zabavno? :lol:

Kako bi se ti poneo ako bih neko drugi krenuo krenuo da listom izmišlja i na po 50 tema pripisujem tebi sve listom stvari koje ti nikada nisi izjavio? Je li bi to smatrao da je u redu, nešto sasvim normalno? Npr. da neko napiše kako ti tvrdiš da je Srbija bila do Nemanje u sastavu Hrvatske i potom Stefan Nemanja istočnu Hrvatsku otcepio i od nje napravio Srbiju i da možemo svi da te tako normalno napadamo zbog stvari koje nigde nikad nisi izjavio?
Није могуће сем код тебе јер се као таква не помиње у византијским изворима.
Нити се у Бодиновом печату помиње Хрватска а портрет неког Војислављевића је у Стону.
Дакле управо због таквих конструкција које си распиривао и подржавао си сам себе довео у ту позицију.
Дакле Хрватска је под влашћу Мађара од 1102. негде мало након Бодинове смрти.
Да је неко развлачио тај појам попут Мађара и ширио ту територију опет не бисмо могли то прихватитити јер су територије Зете биле под духовном влашћу Сплита.
Ок Сплит је под духовном влашћу папе?
Хрватска као држава нестаје 1102. ту је крај свакој причи о Хрватској.
Да није владала Бодином и Михајлом? Није!
Да је нема на Бодиновом печату нити византијском изворима савременим НЕМА!

Није могуће сем код тебе јер се као таква не помиње у византијским изворима.
Нити се у Бодиновом печату помиње Хрватска а портрет неког Војислављевића је у Стону.
Дакле управо због таквих конструкција које си распиривао и подржавао си сам себе довео у ту позицију.
Дакле Хрватска је под влашћу Мађара од 1102. негде мало након Бодинове смрти.
Да је неко развлачио тај појам попут Мађара и ширио ту територију опет не бисмо могли то прихватитити јер су територије Зете биле под духовном влашћу Сплита.
Ок Сплит је под духовном влашћу папе?
Хрватска као држава нестаје 1102. ту је крај свакој причи о Хрватској.
Да није владала Бодином и Михајлом? Није!
Да је нема на Бодиновом печату нити византијском изворима савременим НЕМА!

Šta?

Otkud sad Hrvatska na Bodinovom pečatu?

Bodinov pečat dokazuje da je Hrvatska u vreme Austrougarske bila nezavisna država? Jedva čekam da čujem to obrazloženje. :hahaha:

Poslednja izmena:
Šta?

Otkud sad Hrvatska na Bodinovom pečatu?

Bodinov pečat dokazuje da je Hrvatska u vreme Austrougarske bila nezavisna država? Jedva čekam da čujem to obrazloženje. :hahaha:
ТИ СИ ИЛИ НЕПИСМЕН ИЛИ ГЛУП ИЛИ БЕЗОБРАЗАН!
Сандуче пвт ће ти бити блокирано много је на ову муку слушати и туђу.

Брате ја ти нисам контакт за рехабилитацију.

Ma da li si ti ozbiljan?

Kao dokaz da sam tvrdio da je Hrvatska bila praktično celu svoju istoriju nezavisna država navodiš pečat kralja Konstantina Bodina?

312421_pecat-konstantina-bodina_ff.jpg

Imamo na Krstarici i temu o tome, otvorio ju je Statler.

Титула Константина Бодина

I sam sam pisao o pečatu višestruko više od tebe.

[Κ(ύρι) ε βοήθ]ει Kωνσ[ταντ]ίνφ [(πρωτο)]σεβαστφ καὶ ἐζουσιαστ(η) Διοκλίας (καὶ) Σερβ(ίας)

I sad dođosmo do toga da ovo dokazuje da je neko ovde pročitao Hrvatsku? :hahaha: I onda još pričaš i o rehabilitacijama. :lol:

To možda jedino Kole11, po njemu je ova Srbija (Raška i Bosna) zapravo Hrvatska.

Ma da li si ti ozbiljan?

Kao dokaz da sam tvrdio da je Hrvatska bila praktično celu svoju istoriju nezavisna država navodiš pečat kralja Konstantina Bodina?

[Κ(ύρι) ε βοήθ]ει Kωνσ[ταντ]ίνφ [(πρωτο)]σεβαστφ καὶ ἐζουσιαστ(η) Διοκλίας (καὶ) Σερβ(ίας)

I sad dođosmo do toga da ovo dokazuje da je neko ovde pročitao Hrvatsku? :hahaha: I onda još pričaš i o rehabilitacijama. :lol:

To možda jedino Kole11, po njemu je ova Srbija (Raška i Bosna) zapravo Hrvatska.
Па зар није било на предходним страницама кад су Хрвати тумачили Скичичине наставњаче да је Михајло ,Бодин Хрват да води Хрвате што је уједно не само њима већ и Нади Клаић био лукав аргумен за Дукљанина "Могли би Дукљанина посматрати као списак лепих жеља да се ту неки Хрвати не помињу у Дикљи"

Ове одавде да не помињем.
Не разумем то први пут видиш чујеш?
Тако су тумачили Хрвати којима си делио кафу и рахатлук и још их учио историју?!

Па зар није било на предходним страницама кад су Хрвати тумачили Скичичине наставњаче да је Михајло ,Бодин Хрват да води Хрвате што је уједно не само њима већ и Нади Клаић био лукав аргумен за Дукљанина "Могли би Дукљанина посматрати као списак лепих жеља да се ту неки Хрвати не помињу у Дикљи"

Ове одавде да не помињем.
Не разумем то први пут видиш чујеш?
Тако су тумачили Хрвати којима си делио кафу и рахатлук и још их учио историју?!

Bodin Hrvat... :hahaha: joj, šta toliko više izmišljaš?

Ma gde sam to napisao? :lol:

Од 1102-1996 Хрватска као држава не постоји
Од 1459. до 1804. Србија као држава не постоји.
Од 1918.- 2003- 2006 Србија као држава не постоји.
Pa, dobro, kako očekuješ da ti se ljudi ne smeju u lice na ovakve izjave? :hahaha:
Da si barem dodao izraze "nezavisna" i "suverena", pa da te razume čovek.

Читај поруке нисам рекао да си ти!

Pa tim gore po tebe, onda.

Dakle, ovde zapravo uopšte ni ne pričamo o tome da li sam ja izjavljivao da je Hrvatska bila nezavisna država od Ugarskog kaljevstva i kasnije Austrije i Austrougarske, ti si počeo da pričaš o tome šta tamo neko drugi tvrdi?

I kakve ja veze imam sa tim tvojim Hrvatskima po Bodinovim pečatima, Mihailom Hrvatom i slično? :lol:

Pa tim gore po tebe, onda.

Dakle, ovde zapravo uopšte ni ne pričamo o tome da li sam ja izjavljivao da je Hrvatska bila nezavisna država od Ugarskog kaljevstva i kasnije Austrije i Austrougarske, ti si počeo da pričaš o tome šta tamo neko drugi tvrdi?

I kakve ja veze imam sa tim tvojim Hrvatskima po Bodinovim pečatima, Mihailom Hrvatom i slično? :lol:
Како теби није добро.

Како теби није добро.

Čoveče, prvo si napisao da sam ja tvrdio da je Hrvatska bila nezavisna država prema Ugarskoj, Austriji i Austrougarskoj, a onda si počeo da pišeš kako je dokaz za to, to što Hrvatske nema na Bodinovom pečatu, a posle toga i to što je tamo neko pisao da je Mihailo Vojislavljević Hrvat.

Koliko tebi to zvuči normalno, budi iskren? :D

Ma da li si ti ozbiljan?

Nije trole, objasnjeno mnogo puta, na tom pecatu su vizantijska utvrdjenja Dioklea I Srbija, kojima upravlja Bodin

Back