Ovi jedan
Ističe se
- Poruka
- 2.669
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako te nije sramota da postavljaš tone slika iz 21. veka na temu o srednjem veku, a onda mene da prozivaš zbog jedne od pre 90 godina koja prikazuje hrvatski povijesni grad Novi Vinodol o kojem se upravo vodi rasprava?Ne spamaj jer tema je srednji vijek, a ne 20.st.![]()
Kako te nije sramota da postavljaš tone slika iz 21. veka na temu o srednjem veku, a onda mene da prozivaš zbog jedne od pre 90 godina koja prikazuje hrvatski povijesni grad Novi Vinodol o kojem se upravo vodi rasprava?
Toma nije napisao da je Stefan vladao od godine 988, to je izmisljotina mitomana, pokazi citat.... 2Sam Toma kaže da je Stjepan Držislav bio prvi hrvatski kralj (od 988. godine), te Tomislava naziva izričito knezom.
Nevjerovatno nešto koje usporedbe ti daješKako te nije sramota da postavljaš tone slika iz 21. veka na temu o srednjem veku, a onda mene da prozivaš zbog jedne od pre 90 godina koja prikazuje hrvatski povijesni grad Novi Vinodol o kojem se upravo vodi rasprava?
Koji deo ti nije jasan?Jesi li ozbiljan?![]()
Koja je ovde tema?
Srpska dalmatinska kulturna bastinaKoja je ovde tema?
Tomislav je postao neprijatelj Simeona nakon što je Bugarska napala Hrvatsku.Ma kakvi. Ne bi imalo to doslovno nikakvog smisla. Tomislav je neprijatelj Simeona; Hrvati su neprijatelji Bugara, a ne njihovi saveznici, dam im sada isporučuje lica koja oni traže.
Osim toga, kao što rekoh, ne bi tako stajalo. Pisalo bi mletačke granice. Tekst znači da poslanstvo nije uopšte ni ušlo u Hrvatsku, nikada.
Riječ je o vlasti hrvatske kraljevske loze nad navedenim teritorijem.Osim toga, pročitaj ti u celosti šta to Toma Arhiđakon tu, tačno piše. On je koristio jednu konstrukciju koja se javlja u pojedinim darovnicama.
Reč je tu vrlo evidentno o crkvenoj provinciji. Nedavno sam čitao i jedan rad na datu temu; mislim da je od Ivana Basića. Postaviću kad se prisetim. To je splitska crkvena provincija. Sam Toma kaže da je Stjepan Držislav bio prvi hrvatski kralj (od 988. godine), te Tomislava naziva izričito knezom.
Utvrda Fortica na Pagu, a kroz ove otvore na zidovima se gađalo neprijatelja u slučaju napada. Mislim da je to više nego očito, a graditelji utvrde zasigurno nisu mogli znat da će neko par stotina godina nakon nasuprot njih sagradit most i da će otvori gledat baš na njega. A ni taj kadar i otvor nisu izuzeci jer ima još varijacija na tu temu:Koja je ovde tema?
Da ima krečnjaka-vapnenca u Dolomitima ne bi se zvali Dolomiti. Krečnjak je podatan za meka dleta zato su kolonijalne ekspoziture langobardskih kamenorezaca bile u Dalmaciji.Ulomak ciborija uzidan u kuću Vidas
![]()
Ulomak luka oltarne pregrade, Zbirka „Stomorica“ u Novalji
![]()
Ulomak ciborija s križem i ostacima natpisa
Сада не постоји тада је постојао, ето и његове крстионице.За хрватског кнеза Вишеслава не знамо зато тако да.....Nije. Srpski knez Višeslav ne postoji
To je pisao Lučić, kod Tome drugačije stojiTomislav je postao neprijatelj Simeona nakon što je Bugarska napala Hrvatsku.
Riječ je o vlasti hrvatske kraljevske loze nad navedenim teritorijem.
Pogledajte prilog 1754032
Mogu pleteri bit i od Marsovaca, al mi ih na ovim prostorima pronalazimo samo u kontekstu Hr. vladara i Hr. naroda, a to je ono šta je najbitnije.Da ima krečnjaka-vapnenca u Dolomitima ne bi se zvali Dolomiti. Krečnjak je podatan za meka dleta zato su kolonijalne ekspoziture langobardskih kamenorezaca bile u Dalmaciji.
https://essd.copernicus.org/articles/14/4129/2022/essd-14-4129-2022-f05-web.png
![]()
Ono što su Hrvati proglasili "svojim kamenjem" uglavnom su već bili u procesu prvobitne obrade oštećeni i zato odbačeni komadi.
To je pisao Lučić, kod Tome drugačije stoji
Pa jučer mi rečeno kako srpski vladari nemaju svoju ostavštinu u kamenu jer su koristili samo papir. Moguće da si i ti bia taj koji je to napisaСада не постоји тада је постојао, ето и његове крстионице.За хрватског кнеза Вишеслава не знамо зато тако да.....
Mogu pleteri bit i od Marsovaca, al mi ih na ovim prostorima pronalazimo samo u kontekstu Hr. vladara i Hr. naroda, a to je ono šta je najbitnije.
To je bio ironičan odgovor.Pa jučer mi rečeno kako srpski vladari nemaju svoju ostavštinu u kamenu jer su koristili samo papir. Moguće da si i ti bia taj koji je to napisa![]()
Pa šta imate od vaših vladara da je zapisano u kamenu između 7.-11.st.?To je bio ironičan odgovor.
Objasni otkud onda toliko ostataka u pleteru koji se pronalaze isključivo po lokacijama di su obitavali Hrvati, naši vladari, di su bile naše crkve, grobovi i slično? Zašto se pleterni ostaci ne pronalaze u Šumadiji, Kosovu i Raškoj?
Upravo suprotno, ti si bolesno opsednut destinama ljudi kojima pljujes u zivot zato sto su posteno pisali istoriju.Imaš krajnje bolesnu opsesiju jednim čovekom, kojeg uopšte nikada nisi ni pročitao.