Najgori si sve dece. Nista ne mozes da zapamti, svaku informaciju moramo da ponovimo nekoliko puta.
U barskim analima je rex. Na crkvi u Solinu je rex. Dva dokaza imamo
Mihailo je
dux u Mletačkoj hronici, a ne
rex. Isto je
dux u pismu pape Jovana X i zaključcima Splitskog sabora iz 925. godine. U Spisu o narodima, on je samo arhont; ne nosi neku posebnu titulu kao što ju je poneo kasnije Konstantin Bodin, koji jeste bio kralj (
eksusijast). Ti ovde zapravo ponavljaš samo ono što si ranije već pisao; ne dodaješ tome ništa novo. I dalje selektivno pristupaš izvorima tako što uzimaš one koje ga slove kao
rex, u celosti ignorišući sve koje to ne čine.
Pa po izostanku odgovora, ja sam pretpostavio da si ti odustao od svoje prvobitne tvrdnje da su ta dva Mihaila jedna te ista osoba, uvidevši i sam da ne postoje dokazi za tako nešto.
I čekaj, šta, znači Mihailo Zahumski o kome ništa ne znamo nakon 926. godine, zapravo je vladao sve do 969. godine? Bio je na vlasti najmanje jedno 60-ak godina?
A ovaj sin što mu se pominje, to tvrdiš da je, zapravo, Stefan Vojislav? Dakle, kada je Vojislav vodio vojsku kod Bara da potuče Vizantince 1042. godine, bilo mu je oko 80-ak godina?
Između prvog pominjanja Mihaila 912. godine i njegovog (po tvojim tvrdnjama) sina 1042. godine, traje
ravno 130 godina.
Gde tu dođu Časlav Klonimirović ili Jovan Vladimir? Posle Jelene. očigledno, vladao je Stjepan, u čije ime je ona vladala. Nema nikakvog Vladimira tu.
Je li tebi tu u vezi toga što pričaš, iskreno te pitam,
išta u tome što pričaš zvuči smisleno ili povezano?

Zar nije mnogo jednostavniji i očigledniji odgovor da između
kralja Mihaila koji se pominje na natpisu kraljice Jelene 976. godine, i kneza Zahumlja s početka X stoleća, ne postoje nikakve veze i da se radi o dve različite osobe koje se zovu istim imenom?