Споменик Дражи у Београду

ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Desna ruka Draže Mihailovića:

nikola-kalabic.jpg

v41o38.jpg

file0018eu4.jpg

Наравно да дира. :) А сепаратисте ћемо или о бандере, или уз тарабу. ;)

ti se izdvajas iz ovog mora.
Jos u tebi gori stari Vojvodjanski plam.
Imas kod mene veliki Plus..iako ne verujem da ti to nesto znaci...

I moram na kraju......rec"...........najvise mi se svidja ovo ..."tamo daleko....."
izvuceno iz konteksta ...ali lepo zvuci......je li tako ....Vojvodjanine ?

Desna ruka Draže Mihailovića:

[
file0018eu4.jpg

I kakve veze imaju neko samozvane cetnicke jedinice po Bosni i Hrvatskoj sa DRAZINOM JVuO!!! Evo sa kim se Draza Mihailovic sastajao i druzio samo sa ZAPADNIM anti-fasistima. Kako to da nema niti jedne -jedine slike Draze sa NEMACKIM NACISTIMA, nego samo sa ZAPADNIM anti-fasistma??!!
heheh..BRITANSKI SOE oficir u Drazinom stabu!!!!

draza_saveznici.jpg

Opet AMERIKANCI u SUMADIJI sa Drazom sredinom '44??!!!
http://www.teslasociety.com/arthur_photos.htm

I kakve veze imaju neko samozvane cetnicke jedinice po Bosni i Hrvatskoj sa DRAZINOM JVuO!!! Evo sa kim se Draza Mihailovic sastajao i druzio samo sa ZAPADNIM anti-fasistima. Kako to da nema niti jedne -jedine slike Draze sa NEMACKIM NACISTIMA, nego samo sa ZAPADNIM anti-fasistma??!!
heheh..BRITANSKI SOE oficir u Drazinom stabu!!!!

draza_saveznici.jpg

Opet AMERIKANCI u SUMADIJI sa Drazom sredinom '44??!!!
http://www.teslasociety.com/arthur_photos.htm

Jel ti što podržavaš Dražu,
Dal i ti misliš da NATO nije izvršio agresiju i genocid nad Srbijom i Srbima od 1991- na dalje?

Nisam se upisala u anketu, jer je pitanje : Da li treba Drazi podici spomenik na mestu gde je streljan?

Ja zelim da vidim njegov spomenik u centru grada, na kljucnom mestu , a ne da bude podignut samo da bi umirio Drzanine postovaoce, a u stvari zabacen od pogleda javnosti .

A ja, vidis, necu da ga vidim NI NA SLICI, a kamoli da necijoj ludoj glavi padne na pamet da ga stvarno pravi... Mislim, da li smo mi Srbi toliki VOLOVI??!!

Nisam se upisala u anketu, jer je pitanje : Da li treba Drazi podici spomenik na mestu gde je streljan?

Ja zelim da vidim njegov spomenik u centru grada, na kljucnom mestu , a ne da bude podignut samo da bi umirio Drazine postovaoce, a u stvari zabacen od pogleda javnosti .

izuzetno pametno razmisljanje i skromna zelja j..
Pa zasto joj ne ispuniti zelju ?
o zasto ?
zasto da bude tuzna i razocarana ...a potrebno je samo malo.....dobre volje ..
O surovi svete !!!

Mozda se i meni ne dopada ta crvena petokraka na tvom avataru koja me po difoltu podseca na krv, progone i propale diktatorske rezime sirom sveta ...

Hm, hm, pa ni meni se ne dopada ova nebulozna ideja, znas. A ovo za kv i ostalo, samo da znas, nije krv NIJEDNOG komuniste i pravog borca za pravdu uzalud prolivena, pocev od samog Chea. Razmisli o tome.......

Hm, hm, pa ni meni se ne dopada ova nebulozna ideja, znas. A ovo za kv i ostalo, samo da znas, nije krv NIJEDNOG komuniste i pravog borca za pravdu uzalud prolivena, pocev od samog Chea. Razmisli o tome.......

Ma i meni je Che simpa, deluje kao glavni lik u nekom avanturistickom filmu..malo smekerskog sarma i lude akcije.

Ali, Staljinove cistke i na desetine miliona ubijenih, Tito sa Golim otokom, Causesku...razni rezimi po dalekom istoku. Glavni komunisticki zanr je ipak horor .

Ma i meni je Che simpa, deluje kao glavni lik u nekom avanturistickom filmu..malo smekerskog sarma i lude akcije.

Ali, Staljinove cistke i na desetine miliona ubijenih, Tito sa Golim otokom, Causesku...razni rezimi po dalkeom istoku. Glavni komunisticki zanr je ipak horor .

Pazi ovako, Causesku je, az mene, od svih komunistickih lidera bio NAJGORI, pre svega zbog one lujkare od zene mu sto se slepala i odvela ga na krivi put. Ali Staljin i Tile... pa mislim, to su bile FACE! Rodjeni pobednici, u licu im se videlo!!!

Pazi ovako, Causesku je, az mene, od svih komunistickih lidera bio NAJGORI, pre svega zbog one lujkare od zene mu sto se slepala i odvela ga na krivi put. Ali Staljin i Tile... pa mislim, to su bile FACE! Rodjeni pobednici, u licu im se videlo!!!

Otkud ti to da je Čaušesku pogrešio.Nije ništa pogrešio i Elena je bila super lik.Ubiše je dušmani na pravdi boga inače bi sad Rumunija bila ispred Evrope jedno 100 godina.

50514_127955230085_4128573_n.jpg

Name:Komadant Gorske Kraljeve Garde-Vojvoda Nikola KalabićCategory:Common Interest - HistoryDescription:
Nikola Kalabić rođen je u Podnovlju kod Dervente, 20. XII 1906. god. od oca Milana i majke Joke. Nikolin otac bio je dobrovoljac srpske vojske u balkanskim i u I-om svjetskom ratu. Stekao je 13 odlikovanja i čin kapetana. Posto se razveo od Nikoline majke i posto je sluzbovao po mnogim mjestima Kraljevine, Milan je sa sobom vodio svog sina Nikolu, tako da je u vise mjesta zavrsio 6 razreda gimnazije, po cemu je upisao geodetski fakultet u Beogradu. Tamo je upoznao godinu dana mladju koleginicu Borku, koju je oženio 1929. Kalabić je prije rata radio u katastarskoj upravi za Valjevo.Paralelno sa školom i poslom polagao je vojne ispite i prije rata stekao čin rez. inž. poručnika.
Prvi dan rata Nikolu je zatekao u krevetu, sa nogom u gipsu zbog povrede u saobraćajnoj nesreći. Skinuo je gips i otišao u Šabac, gdje mu je bio ratni raspored.Vratio se poslje 20-tak dana sa pričom o rasulu Jugoslovenske vojske. Uskoro je stupio u četničku organizaciju Koste Pećanca, ali je ubrzo napušta zbog Pećančevog sastanka sa Njemcima i Milanom Nedićem.
Po povratku kući do Nikole stižu vijesti da pukovnik Mihailović okuplja vojsku na Ravnoj Gori s namjerom da nastavi borbu protiv njemačke vojske. Tako, ljeta 1941. Kalabić odlazi na Ravnu Goru i postaje komandant čete Gorske Kraljeve Garde Njegovog Veličanstva Petra II. Po slomu ustanka, decembra 1941. Nikola se nalazi u Dražinoj pratnji i putovanju za Crnu Goru. Na novu dužnost general ga šalje septembra 1942. nazad u Srbiju da pomogne oživljavanje Valjevskog korpusa i daoformi elitnu jedinicu Gorske Kraljeve Garde. Oktobra i Decembra Njemci i Ljotićevci vrše jake potjere za Nikolom Klabićem, ali on svaki put uspjeva da im umakne. Poslje ovog perioda dobija čin kapetana.
Kako nisu mogli da uhvate Nikolu, okupatori sprovode represalije nad njegovom porodicom, pa tako, od novembra 1942. Nikolina žena i djeca bivaju odvedeni u logor na Banjici. Decembra 1942. Njemci strijeljaju i Nikolinog oca, koji se inače kao pukovnik nalazio u Nedićevoj službi, ali je potajno radio za četnike, dostavljajući im važne informacije i pomažući četnicima, tako što im je dostavljao oružje,sanitet i tako što je u kritičnim momentima legalizovao neke četničke jedinice (saznavši za ovo, Njemci ga hapse, a potom strijeljaju).
Proljeća 1943. počinje formiranje elitne jedinice da bi u proljeća naredne godine Kalabić raspolagao najboljom četničkom jedinicom od 2500-3000 judi svrstanih u 3 korpusa i jednom pratećom brigadom. U ovom periodu Garda vodi borbe s Njemcima u više navrata; ljeta 1943. napada i oslobađa Stragare, dok dalje vodi borbe niskog inteziteta u vidu sitnih napada i sabotaža, dok marta 1944. Njemci ne pokrenu najveću akciju protiv Gorske Kraljeve Garde, operaciju "Hajka".
Aprila i maja 1944. pristupa se formiranju Grupa jurišnih korpusa, a Klabić od svojih najboljih jedinica formira drugi jurišni korpus koji ulazi u sastav Četvrte grupe jurišnih korpusa, pod komandom potpukovnika Dragoslava Račića.
Tada se vode najžešće borbe sa komunistima, protiv kojih je Garda to tada vršila samo terenska čišćenja. Poslije žestokih borbi na Kopaoniku i u jugozapadnom dijelu Srbije, komunisti su još jednom spriječeni da upadnu u Šumadiju.
Avgusta mjeseca, Garda odigrava značajnu ulogu u spašavanju američkih pilota oborenih iznad Srbije. Poslije mobilizacije od 1-og septembra i pokretanja nove velike ofanzive na Sile Osovine, jedni djelovi Garde bivaju raspoređeni za napade na Njemce, dok drugi djelovi štite leđa od napada komunista. Po ulasku Crvene armije u Srbiju, vrhovna komanda donosi odluku da se sva vojska privremeno prebaci u Bosnu. Kroz tešku bosansku zinu 1944-45. i kroz svakodnevne borbe sa ustašama i komunistima jedinice počinju da se osipaju. Uoči pokreta prama Srbiji, Nikola dobija čin majora i biva postavljen za komandanta srednje četničke kolone. Po žalosnom krahu JVuO, 13. maja na Zelengori, komunisti ubijaju Nikolinog sina Milana, a Nikola se prebacuje u Srbiju gdje počinje sa ilegalnim radom i pripremanjem ustanka. Po smrti pukovnika Račića, Kalabić biva unapređen u čin potpukovnika i postaje novi komandant Srbije. Januara 1946. Nikola Kalabić gine u valjevskoj klisuri od zasjede koju su mu postavili komunisti.
Njihovi lažovi i špekulanti kasnije su izmislili priču da je Nikola izdao Generala Dražu Mihailovića, ali knjiga "Istina o Kalabiću" - Miloslava Samardžića pobija sve komunističke tvrdnje i navode.
Nikola Kalabić bio je jedan od najboljih četničkih komandanata, pa je 1942, po nalogu Ilije Trifunovića Birčanina, a na predlog Draže Mihailovića proizveden u čin četničkog vojvode.
NEKA TI JE VJEČNA SLAVA I OD SRPSKOG RODA HVALA! (read less)
Privacy Type:Open: All content is public.

Слажем се! Значи да треба срушити све споменике НОБ, јер су партизани у Другом с. рату били на високом другом месту по броју убијених Срба.

Јел тако?

mislis Cetnika, Nedicevaca, Ljoticevaca koji su klali Srbe i svoju omladinu sakupili, zatvorili i odveli ispred vodova za streljanje i ubijali.

Građani Užica su sami tražili da se vrate Nemci kad su videli šta znači crvena republika.
Normalno ovakva izjava je na nacelima istinitog Dogadjaja, zapisanog, i zavedenog u svim arhivama sveta a narocito Nemaca a i Cetnika. Izuzetnih dobrih prijatelja a dosta puta zajedno sa Ustasam pravili "Disco", znas ono Pucanje, paljevine kuca, silovanje, klanje, nabijanje na kolac, skidanje glava i tako te male igrice.
ma koliko da se trudite da Izvrnete istoriju, pa ne ide.
A da eto ovde u Mestu Vinona je Drazin Dom, njegov spomenik i vidis ti lepog Boga ovi novo dosli emigranti, Opalili Kozaracko kolo, pesme partizanske. jao sto li se onaj prevrto u grobu ako i ima groba.

Normalno ovakva izjava je na nacelima istinitog Dogadjaja, zapisanog, i zavedenog u svim arhivama sveta a narocito Nemaca a i Cetnika. Izuzetnih dobrih prijatelja a dosta puta zajedno sa Ustasam pravili "Disco", znas ono Pucanje, paljevine kuca, silovanje, klanje, nabijanje na kolac, skidanje glava i tako te male igrice.
ma koliko da se trudite da Izvrnete istoriju, pa ne ide.
A da eto ovde u Mestu Vinona je Drazin Dom, njegov spomenik i vidis ti lepog Boga ovi novo dosli emigranti, Opalili Kozaracko kolo, pesme partizanske. jao sto li se onaj prevrto u grobu ako i ima groba.
Ti novodošli emigranti su izbeglice iz Titove Hrvatske ,Titove BiH,Titovog Kosova....
Pošto si daleko od otadžbine,sigurno nisi upoznat da je ravnogorski ili u narodu poznatiji četnički pokret rehabilitovan od strane Narodne Skupštine Republike Srbije a država se maksimalno angažovala i na istraživanju komunističkih zločina posle wwii- otkrivanju masovnih grobnica nedužnih žrtava... Tako da ti ta tvoja "istorija" više ne važi.Idete na smetljište gde i pripadate.

Back