Споменик Дражи у Београду

ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Svi smo mi na ovaj ili onaj način žrtve nekih savremenih Gebelsa ali se bojim da si ti jedna od retkih žrtva onog pravog, Jozefa. I to u XXI veku.

Već zločine od Nemaca nad Srbima u WW2 počinili su samo komunisti. To što se o tome ne govori javno može se zahvaliti unučadi egzekutora koja su danas na vlasti. Ponajviše njima danas ne odgovara da se ta pitanja otvaraju ali i ti vrlo dobro znaš kao i većina da je oslobođenje donelo smrt desetinama i stotinama ljudi po selima a po gradovima mnogo više. Samo podaci za beograd govore o desetinama hiljada.

Pomnoži to sa brojem gradova, sela, varoši i doćićeš do zaključka koje su razmere komunističkog zločina bile nakon 1944.

Sve ovo što se danas dešava Srbiji dobrim je delom posledica komunističke vladavine. Ne kažem da nije bilo časnih komunista, bilo je i mnogo onih koji su se naknadno opametili s obzirom da su u vreme kraja rata bili uglavnom krvoločni balavci ali veruj mi, Draža je za njih bio mala maca.

Gluposti i baljezganje o Gebelsu i slično, slobodno zadrži za sebe.

Šta god da su komunisti radili kad su došli na vlast, to nikako ne može oprati četnike.

Da su četnici dobili rat, ne verujem da bi bilo mnogo manje streljanja (ustvari klanja,
jer njihove žrtve nisu imale tu "sreću" da poginu od metka), samo što bi oni ubijali
neke druge ljude.

Što se tiče komunističkih zločina, nemoj biti tako skroman sa ciframa.

Nekoliko desetina hiljada samo u Beogradu? Možda nekoliko stotina hiljada? Ili
miliona?

Vidim da iz dana u dan povećavate cifre bez ikakvih validnih istraživanja.
Do juče su bili odmah iza Nemaca, danas su već ubili više ljudi od Nemaca.
Možda ćete sutra Banjicu i Sajmište proglasiti za komunističke logore, jer je ovde
sve moguće.

Da se razumemo, komunisti jesu streljali i nevine ljude, samo mislim da neočetnički
istoričari namerno preuveličavaju broj stradalih ljudi. Ali možda grešim...

Bilo kako bilo, sve to bi trebalo da istraži neko neutralan.

A što se tiče ovih komunjarskih unuka na vlasti, zanima me, kako to da su takve
komunjare rehabilitovale četnički pokret? Nešto tu ne štima.:think:

Ma da...ali i da je tako ipak su uspeli da povedu za sobom ogroman broj budaletina ovde u Srbiji....

Ima raznih među njihovim pristalicama, pa i budaletina (tu se slažem). Plus, potomci ne ostaju obavezno dosledni idealima svojih roditelja... Milanne, primera radi - stalno se kune u partizane i pljuje po četnicima... a "vojvoda" Šešelj mu je omiljeni političar. S druge strane, meni, kao potomku Ravnogorca, više odgovaraju levičarske ideje.

Tako da ne treba generalizovati... Oba pokreta su bila prilično šarena a konto ideologije.

@NEBAC

Vec 70 godina NIKO nije utvrdio da je streljan bilo ko KO NIJE SARADJIVAO sa okupatorom.....

Pokusavaju sa masovnim grobnicama, pokusavaju sa svacim, ali - DOKAZA NEMA!

Sve je samo rekla-kazala.....

Pre nekog vremena je ovde bila nekakva karta gde su navodno te "masovne grobnice".

Jedna je NAVODNO i u mestu gde sam ja rodjen i gde poznajem malte ne celo stanovnistvo....

I tamo NIKO NIJE BIO STRELJAN posle rata....Potpuno siguran podatak...

Eto, TAKO se dokazuje kako su partizani "streljali"...

Ne tvrdim da niko nije bio streljan, bili su streljani neprijatelji i saradnici neprijatelja, ali NIKADA MASOVNO i u jednom neuporedivo manjem broju nego sto se danas zeli da prikaze.

Ima raznih među njihovim pristalicama, pa i budaletina (tu se slažem). Plus, potomci ne ostaju obavezno dosledni idealima svojih roditelja... Milanne, primera radi - stalno se kune u partizane i pljuje po četnicima... a "vojvoda" Šešelj mu je omiljeni političar. S druge strane, meni, kao potomku Ravnogorca, više odgovaraju levičarske ideje.

Tako da ne treba generalizovati... Oba pokreta su bila prilično šarena a konto ideologije .

Ne, već su im potomci prilično "šareni"...z:mrgreen:

Nato bi odgovorio da su oni oslobodili Kosovo koje je po ustavu SFRJ bilo izjednačeno sa Srbijom i drugim republikama a Srbija je po njihovom mišljenju ta koja je okupirala Kosovo 1989 godine.Tako to izgleda iz njihove perspektive.

Ne zajhebi to.
Hoću od NeebacA69 DA DOBIJEM ODGOVOR DA LI JE nato KRIV ZA AGRESIJU I GENOCID NAD sRPSKIM NARODOM ILI NIJE!

Nato bi odgovorio da su oni oslobodili Kosovo koje je po ustavu SFRJ bilo izjednačeno sa Srbijom i drugim republikama a Srbija je po njihovom mišljenju ta koja je okupirala Kosovo 1989 godine.Tako to izgleda iz njihove perspektive.

VIDI MALOG! Kako on zna kako razaranje MOJE ZEMLJE I GENOCID NAD SRBIMA IZGLEDA IZ PERSPEKTIVE NATO PAKTA!

Šta me boli ***** njihova perspektiva!

OVAMO MI PODRŽAVAŠ NACISTE I NATO PAKT! DAKLE ODGOVORI DA LI JE NATO PAKT IZVRŠIO AGRESIJU I GENOCID NAD SRPSKIM NARODOM DA ILI NE!?

@NEBAC

Vec 70 godina NIKO nije utvrdio da je streljan bilo ko KO NIJE SARADJIVAO sa okupatorom.....

Pre nekog vremena je ovde bila nekakva karta gde su navodno te "masovne grobnice".

Jedna je NAVODNO i u mestu gde sam ja rodjen i gde poznajem malte ne celo stanovnistvo....

Ne tvrdim da niko nije bio streljan, bili su streljani neprijatelji i saradnici neprijatelja, ali NIKADA MASOVNO i u jednom neuporedivo manjem broju nego sto se danas zeli da prikaze.

Nema dokaza kažeš :cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

VIDI MALOG! Kako on zna kako razaranje MOJE ZEMLJE I GENOCID NAD SRBIMA IZGLEDA IZ PERSPEKTIVE NATO PAKTA!

Šta me boli ***** njihova perspektiva!

OVAMO MI PODRŽAVAŠ NACISTE I NATO PAKT! DAKLE ODGOVORI DA LI JE NATO PAKT IZVRŠIO AGRESIJU I GENOCID NAD SRPSKIM NARODOM DA ILI NE!?

Genocida nije bilo,postojanje agresije na neku zemlju je nešto što može da konstatuje samo SB UN a što nije učinio.Došlo je do protivpravnog napada na SRJ od strane nato pakta.Rekao sam ti koje je njihovo objašnjenje- vraćanje na stanje stvari pre Miloševića tj na Titov ustav i granice.

Genocida nije bilo,postojanje agresije na neku zemlju je nešto što može da konstatuje samo SB UN a što nije učinio.Došlo je do protivpravnog napada na SRJ od strane nato pakta.Rekao sam ti koje je njihovo objašnjenje- vraćanje na stanje stvari pre Miloševića tj na Titov ustav i granice.

Da li je NATO izvršio genocid i idalje vrši genocid nad Srpskim narodom!?
Da li je NATO pakt izvršio agresiju nad Srbijom!?

Znači NATO NIJE izvršio GENOCID nad Srbima, niti ga sada čini i nije počinio agresiju na Srbiju!?

Genocid i agresija su prilično jasno određeni pravni pojmovi.Genocid je istrebljenje jedne etničke grupe a agresija protivpravan oružani napad na suverenu zemlju.Velike sile su se samoproglasile za čuvare mira u svetu i one preko Saveta Bezbdenosti konsenzusom odlučuju kad je povređen međunarodni mir tj.kad je došlo do agresije.Po logici stvari velike sile sebe nikad ne proglašavaju za agresora.
Zapad se od 1991 angažovao da očuva poredak koji je stvorio josip broz tito tj.podelu Jugoslavije na 8 jedinica među kojima je i Kosovo.Tako je određeno ustavom SFRJ.

Genocid i agresija su prilično jasno određeni pravni pojmovi.Genocid je istrebljenje jedne etničke grupe a agresija protivpravan oružani napad na suverenu zemlju.Velike sile su se samoproglasile za čuvare mira u svetu i one preko Saveta Bezbdenosti konsenzusom odlučuju kad je povređen međunarodni mir tj.kad je došlo do agresije.Po logici stvari velike sile sebe nikad ne proglašavaju za agresora.
Zapad se od 1991 angažovao da očuva poredak koji je stvorio josip broz tito tj.podelu Jugoslavije na 8 jedinica među kojima je i Kosovo.Tako je određeno ustavom SFRJ.

ZNAČI NATO PAKT NIJE POČINIO GENOCID NAD SRBIMA NI AGRESIJU NA SRBIJU!?

@NEBAC

Сада си лупио за медаљу.
Судство је већ донело гомилу решања о рахабилитацији (и мој деда је рехабилитован) невин ђртава комунистичког терора.

Збијали свакога ко се није слагао са њиховом идеологијом или ко је имао нешто што је њима запело за око попут кућемог покојног деде.

Уозбиљи се и не причај свашта

Back