Споменик Дражи у Београду

ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Genocida nije bilo,postojanje agresije na neku zemlju je nešto što može da konstatuje samo SB UN a što nije učinio.Došlo je do protivpravnog napada na SRJ od strane nato pakta.Rekao sam ti koje je njihovo objašnjenje- vraćanje na stanje stvari pre Miloševića tj na Titov ustav i granice.

pojedinac zločinac može biti kriv za genocid čak i ako ubije samo jednu osobu, sve dok zna da učestvuje u VELIKOM PLANU za uništenje grupe.

Pravi naziv je agresija, a ne genocid, jer genocid se drugacije definise.

Da bi se neka radnja podvela pod pojam genocida, nije dovoljno utvrditi da se radnja (recimo ubistvo, pa i masovno) dogodilo. Definicija genocida (kao i svakog drugog kaznenog dela) podrazumeva dokazivanje namere (mens rea) koja u slučaju genocida ima posebnu kvalifikaciju.

masovnost zločinačkih postupaka obično se podrazumeva kao snažan argument.

Poslednja izmena:
Četnici su zločinci koji naravno, ne mogu ni da prismrde onome što su radile ustaše... I ne kapiram što bi se nekom četniku podizao spomenik?

ti si neshto avaj pomeshala
komunisti su zlochinci slichni ko ustashe,tachnije isti samo uspeshniji u ostvarivanju istog cilja
chetnici sa druge strane su osvedocheni antifashistichki pokret,hvaljen i slavljen shirom zapada

Ima raznih među njihovim pristalicama, pa i budaletina (tu se slažem). Plus, potomci ne ostaju obavezno dosledni idealima svojih roditelja... Milanne, primera radi - stalno se kune u partizane i pljuje po četnicima... a "vojvoda" Šešelj mu je omiljeni političar. S druge strane, meni, kao potomku Ravnogorca, više odgovaraju levičarske ideje.

Tako da ne treba generalizovati... Oba pokreta su bila prilično šarena a konto ideologije.

Mi ne genralizujemo,samo pričamo onako kako jeste....

Ali ipak stavljati Dražu kao nekakvog srpskog junaka i oreola otpora fašizmu,mislim da je sve to tragikomično...

komunisti su zlochinci slichni ko ustashe,tachnije isti samo uspeshniji u ostvarivanju istog cilja
chetnici sa druge strane su osvedocheni antifashistichki pokret, hvaljen i slavljen shirom zapada

A od kad je to dobro?:cepanje:

chetnici sa druge strane su osvedocheni antifashistichki pokret

:cepanje:

Chetniks_with_German_soldiers.jpg

chetnici sa druge strane su osvedocheni antifashistichki pokret,hvaljen i slavljen shirom zapada

Biće da si ti nešto pomešao...komunisti nisu bili zločinci, tačnije bili su osvedočeni antifašistički pokret, hvaljen i slavljen širom zapada.....četnici nisu bili hvaljeni i upravo zbog svoje saradnje sa fašistima nisu dobili pomoć zapada posle rata...sve si pomešao...

Back