Ljubo2
Iskusan
- Poruka
- 5.698
JOHNNY AZRA:
N E M A !
Čitam postove i ništa ne razumijem...Ima li smrti ili nema???
N E M A !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čitam postove i ništa ne razumijem...Ima li smrti ili nema???
A ti sam možeš da buljiš u svojih sedam na jućube...
JA KOJI JESAM:
Nema zanemarljivog otkrića.
DRAGOLJUB:
Ima...Sve što su ljudi "otkrili" kad nestane ljudska vrsta..
Večito ritmično ponavljanje svega je TRODELNO. To su TRI faze ili stanja postojanja ("jaje-pile-koka"). Sve tri faze ili stanja vremenski traju približno isto. Na primer, kad pluća dišu, radnje uzdisaja, izdisaja i mala pauza između udisaja i izdisaja, vremeniski traju isto. Tako radi i srce u grudima.
Srčani ciklus nema tri, već osam faza... Pa čak i da svedemo ciklus na sistolu i dijastolu, i na pauzu između njih, te faze ne traju ni približno isto, vremenski.
Mala pauza između udisaja i izdisaja, dokaz ti je da ta faza odmora traje kraće.![]()
Oba ciklusa prestaju onog trenutka, kad nakon izdaha ne usledi udah, i kad nakon dijastole ne usledi sistola.
Džabe što je bilo odmora između.
Nisi me ubedio.
A ritmično ponavljanje ciklusa jaje-pile- koka, začas će poremetiti jedan petlić.
Trebaju mi bolji primeri. Ovi primeri nisu nikakvi primeri večnog trajanja, ni neuništivog života. Naprotiv, svedok si mnoštva malih smrti, na svakom koraku.
Kako da ne? Duduk koji pojma nema šta su sintropija i entroppija misli da tim svojim neznanjem može da ospori "Zakon 7".A osim tog mu teoriju isključuju entropija i sintropija...A o slabim i jakim silama kvarkokova da ne pričamo...
Trebaju mi bolji primeri. Ovi primeri nisu nikakvi primeri večnog trajanja, ni neuništivog života. Naprotiv, svedok si mnoštva malih smrti, na svakom koraku.
BREINE:
Počinješ da budeš kao Dragoljub. Upotrebi malo mozak - ne može sve da se nacrta. Imaš moj i video i knjigu, pa malo razmišljaj. Ne može sve ni da se izrekne, ni razume sa jednom rečenicom. Kad bi smrt bilo ono iz čega nastaje život, tada života nikad ne bi ni bilo, već bi sve bila smrt. Mrtvo ne može da postoji, već samo živo i samo iz života može da nastane život. Samo ono koje raspolaže sa sposobnostgima naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljen ja i razumevanja, može da postoji, a to nije smrt, već život. Sve što postoji raspolaže sa stih sedam sposobnostio, pa prema tome sve je život. Nastajanje i nestajanje materijalnih formi, koje su samo organizacije harmoničnog kretanja i rada života, nisu prelasci života u neživot, već prelasci života u život.
Trudim se da ne mislim o ovome. Cim pomislim da me jednog dans nece biti uhvati me jezaa. Pre neki dan u komsiluku umro decko 2006 god. Ljudi moji ...
Lično sam ubeđen da u tome nauka još nije izrekla poslednju reč...
"Takvi gospodari lonaca i retorti moraju da nauče da hemija čini sposobnim za apotekara, ali ne za filozofa; isto kao što se ne manji broj izvesnih drugih, njihovom duhu sličnih istraživača prirode, mora naučiti da čovek moze biti savršen zoolog i u prste znati svih šezdeset vrsta majmuna, a da ipak, ako sem toga nije naučio ništa do možda još katehizam, u celini uzevši bude neznalica, čovek koji se ubraja u narod. A ovo je danas čest slučaj. Kao tumači sveta nameću se Ijudi koji su naučili svoju hemiju ili fiziku, iIi mineralogiju, iIi zoologiju, iIi fiziologiju, ali ništa više na svetu, i koji uz to svoje jedino, smeštaju ono svoje drugo znanje: naime ono što im je još ostalo od katehizma iz školskih dana, pa kad im se onda ta dva komada baš ne uklope, postanu podrugljivci religije i ubrzo neukusni plitki materijalisti.
Da je postojao jedan Platon iIi Aristotel, Lok, a pogotovu jedan Kant, mozda su nekada čuli u školi, ali te Ijude pošto ovi niti su vladali loncem za topljenje i retortom, niti su punili majmune, nisu smatrali vrednim upoznavanja, vec, bacajuci olako kroz prozor misaoni rad dve hiIjade godina, filosofiraju nešto pred publikom iz sopstvenih bogatih duševnih sredstava, na osnovu katehizma, sa jedne strane, i lonca i retorte, ili registra sa majmunima, sa druge.
Oni zaslužuju da budu bezobzirno poučeni, kao ignoranti koji imaju još mnogo toga da nauče, pre nego budu mogli da ucestvuju u razgovoru. I uopšte svako ko sa dečje naivnim realizmom, tek onako nasumce, dogmatizira o duši, Bogu, nastanku sveta, atomima i slicnome, kao da je Kritika čistog uma napisana na Mesecu i ni jedan njen primerak nije dospeo na Zemlju, spada upravo u narod: pošaljite ga u sobu za sluzinčad, neka tamo predaje svoju mudrost."
Шопенхауер
А што се тиче смрти. Све сам рекао о томе на овој теми.
Наравно, све то се и разбило ко јаје о зид.
Тако је како је свако утувио. И нема те чињенице, тог аргумента, који ће нечије утувљено мишљење изменити.
Kako to da stena nema život,vazduh nije živ,Mesec ceo mrtav i siv...?Po svemu sudeći i Mars je ceo mrutav,ao Saturnima i Jupiterima da ne pričamo...
Sad...možda kruženje ili kretanje nazoveš životom,ali onda i ja mogu smrću i život da nazovem,jer i inače ne znaš šta je...
Ево ти опет теби и другима овај Шопенхауров цитат о вашој науци.
Sve ovo ne treba da uliva lažnu nadu ,jer je i to ograničenog dometa zbog nepoznavanja daljeg razvoja onog što zovemo "duša" ,a što nadživljava smrt organizma.
Pitanje je ,zaista-dokle!A i kako!
Lično sam ubeđen da u tome nauka još nije izrekla poslednju reč...
Svaka ćelija u telu čoveka je posebno živo biće koje ima svoju individualnu svest, koja kao takva može da se presadi i živi i u nekom drugom ljudskom telu. I čovekova svest je jedno posebno elektromagnetno polje čije telo je napravljeno od ćelija. I svi ljudi sveta, kad se putem samoorganizovanja razviju do potrebnog nivooa, će da budu obuhvaćeni i prožeti jednim posebnim svesnim elektomagnetnim poljem planetarnih razmera. Pa ćemo mi ljudi tada da vršimo ulogu tela tog svesnog polja, a to polje će da bude naša zajedničaka, kolektivna svest, koja će informatički da poveže sve ljude sveta i sva druga živa bića u jedno celovito živo i svesno biće. Koa što ljudska svest informatički i telepatski povezuje sve ćelije i organe ljudskog tela u celovito , živo i svesno biće.
Šta imamo od toga?
I tada ćemo biti smrtni.
Bolje organizovani, ali smrtni.
Ljubo,opiši nam kako je biti svetlosno biće...