Smrt

JA KOJI JESAM:
Nema zanemarljivog otkrića.

DRAGOLJUB:
Ima...Sve što su ljudi "otkrili" kad nestane ljudska vrsta..

Ljudska vrsta, pre nego nestane, uivek otkrije kako da putem sexa produži ljudsku vrstu.

Sve što postoji, pre nego nestane, otkrije kako da sebe oplodi da kasnije ponovo postane.

Ovo i magarci na kraju uvek otkriju i rade. Samo poneki magarac to nikad ne uspe da otkrije.
Jer nema čime. Rodi se bez onih "7".:dash:

Večito ritmično ponavljanje svega je TRODELNO. To su TRI faze ili stanja postojanja ("jaje-pile-koka"). Sve tri faze ili stanja vremenski traju približno isto. Na primer, kad pluća dišu, radnje uzdisaja, izdisaja i mala pauza između udisaja i izdisaja, vremeniski traju isto. Tako radi i srce u grudima.

Srčani ciklus nema tri, već osam faza... Pa čak i da svedemo ciklus na sistolu i dijastolu, i na pauzu između njih, te faze ne traju ni približno isto, vremenski.
Mala pauza između udisaja i izdisaja, dokaz ti je da ta faza odmora traje kraće. :D

Oba ciklusa prestaju onog trenutka, kad nakon izdaha ne usledi udah, i kad nakon dijastole ne usledi sistola.
Džabe što je bilo odmora između.

Nisi me ubedio.

A ritmično ponavljanje ciklusa jaje-pile- koka, začas će poremetiti jedan petlić.

Trebaju mi bolji primeri. Ovi primeri nisu nikakvi primeri večnog trajanja, ni neuništivog života. Naprotiv, svedok si mnoštva malih smrti, na svakom koraku.

Poslednja izmena:
Srčani ciklus nema tri, već osam faza... Pa čak i da svedemo ciklus na sistolu i dijastolu, i na pauzu između njih, te faze ne traju ni približno isto, vremenski.
Mala pauza između udisaja i izdisaja, dokaz ti je da ta faza odmora traje kraće. :D

Oba ciklusa prestaju onog trenutka, kad nakon izdaha ne usledi udah, i kad nakon dijastole ne usledi sistola.
Džabe što je bilo odmora između.

Nisi me ubedio.

A ritmično ponavljanje ciklusa jaje-pile- koka, začas će poremetiti jedan petlić.

Trebaju mi bolji primeri. Ovi primeri nisu nikakvi primeri večnog trajanja, ni neuništivog života. Naprotiv, svedok si mnoštva malih smrti, na svakom koraku.

A osim tog mu teoriju isključuju entropija i sintropija...A o slabim i jakim silama kvarkokova da ne pričamo...:manikir:

DRAGOLJUB:

A osim tog mu teoriju isključuju entropija i sintropija...A o slabim i jakim silama kvarkokova da ne pričamo...
Kako da ne? Duduk koji pojma nema šta su sintropija i entroppija misli da tim svojim neznanjem može da ospori "Zakon 7".

Sve što čulno i eksperimentalno može da se dokaže da postoji je KRETANJE. Kad kertanje prestane, ostaje prazan prostor, bez materije i materijalnih formi. Dakle, ostaje samo ono nematerijalno, svesno, koje je imalo sposobnost da se napreže i kereće, koje je svojim naprezanjem i kretanjem poprimalo energetska i materijalna svojstva. Sva moguća naprezanja i kretanja u svemiru počinju iz mirovanja i završavaju u mirovanju i mirovanje je jedna od moguće tri faze postojanja. Druge dve faze su kretanje, od kojih je jedna uvek naprežuća, dižuća, šireća i razvojna, zvana "sintropija", a druga opuštajuća, padajuća, raspadajuća, skupljajuća i umiruća, zvana "entropija"". Sve što postoji, postoji na taj način što se beskonačno u prošlost i budućnost pretače kroz svoja tri prirodna stanja i faze. Razlog tome je nužnost odmaranja zbog umaranja tokom naprezanja i kretanja, kao i nužnost kretanja i umaranja posle svakog odmaranja. Ove nužnosti se u svesnom subjektu koji se kreće uvek subjektivno manifestu kao osećanja dobra i zla. Uvek ponovno kretanje i umaranje i zaustavljanje kretannja radi odmaranja se u svesnom subjektu kao kretaču manifestuje kao osećanje dobra i zla, pa je večito ponavljanje kretanja i prestanka kretanja način na koji se večito uvek iznova ostvaruje dobro, a izbegava zlo. I to je ono što ima značenje večitog nagona za samoodržanjem.

I sve to uz pomoć "7". Potpunoo nebitno da li te tri faze i stanja postojanja vremenski traju isto ili ne.

BREINE:

Počinješ da budeš kao Dragoljub. Upotrebi malo mozak - ne može sve da se nacrta. Imaš moj i video i knjigu, pa malo razmišljaj. Ne može sve ni da se izrekne, ni razume sa jednom rečenicom. Kad bi smrt bilo ono iz čega nastaje život, tada života nikad ne bi ni bilo, već bi sve bila smrt. Mrtvo ne može da postoji, već samo živo i samo iz života može da nastane život. Samo ono koje raspolaže sa sposobnostgima naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljen ja i razumevanja, može da postoji, a to nije smrt, već život. Sve što postoji raspolaže sa stih sedam sposobnostio, pa prema tome sve je život. Nastajanje i nestajanje materijalnih formi, koje su samo organizacije harmoničnog kretanja i rada života, nisu prelasci života u neživot, već prelasci života u život.

Babić (endonuclease) je započeo temu na pdf Prirodne nauke o hidrofobicnosti masti čime je htio dokazati spontano samoorganizovanje DNK spirale. Mislim da je to njegova zadnja tema na Forumu. Ostala je nezavrsena jer je napustio Forum.

Trudim se da ne mislim o ovome. Cim pomislim da me jednog dans nece biti uhvati me jezaa. Pre neki dan u komsiluku umro decko 2006 god. Ljudi moji ...

BREINE:

Počinješ da budeš kao Dragoljub. Upotrebi malo mozak - ne može sve da se nacrta. Imaš moj i video i knjigu, pa malo razmišljaj. Ne može sve ni da se izrekne, ni razume sa jednom rečenicom. Kad bi smrt bilo ono iz čega nastaje život, tada života nikad ne bi ni bilo, već bi sve bila smrt. Mrtvo ne može da postoji, već samo živo i samo iz života može da nastane život. Samo ono koje raspolaže sa sposobnostgima naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljen ja i razumevanja, može da postoji, a to nije smrt, već život. Sve što postoji raspolaže sa stih sedam sposobnostio, pa prema tome sve je život. Nastajanje i nestajanje materijalnih formi, koje su samo organizacije harmoničnog kretanja i rada života, nisu prelasci života u neživot, već prelasci života u život.

Kako to da stena nema život,vazduh nije živ,Mesec ceo mrtav i siv...?Po svemu sudeći i Mars je ceo mrutav,ao Saturnima i Jupiterima da ne pričamo...
Sad...možda kruženje ili kretanje nazoveš životom,ali onda i ja mogu smrću i život da nazovem,jer i inače ne znaš šta je...:manikir:

Trudim se da ne mislim o ovome. Cim pomislim da me jednog dans nece biti uhvati me jezaa. Pre neki dan u komsiluku umro decko 2006 god. Ljudi moji ...

Pokušaj da misliš da je smrt sastavni deo života-životnog procesa...A i deo ljudskog (i ne samo ljudskog!)koji nazivamo životnost,
"nadživljuje" smrt-kolaps organizma...Produžava za meni nepoznato "vreme" (izmene pozicija molekula)...Vantelesna iskustva kliničke smrti govore o tom,
a takođe šamani latinske Amerike...Sećanja od pre rođenja ,takođe govore tom u prilog,a i brojne religije koje nisu isisane iz malog prsta-njihovo izvorište
je autentićno,samo što su ih brojne zloupotrebe sveštenstva (za pridobijanje koristi i moći!) uz reči koje krive pojmove-izkarikirali!
Upravo sam pisao na pdf religija kako je staroslovenski eshaton bogova lep i nadasve iskren te po mnogo čemu prirodan i dobrim delom,najverovatnije autentićan.
Sve ovo ne treba da uliva lažnu nadu ,jer je i to ograničenog dometa zbog nepoznavanja daljeg razvoja onog što zovemo "duša" ,a što nadživljava smrt organizma.
Pitanje je ,zaista-dokle!A i kako!
Lično sam ubeđen da u tome nauka još nije izrekla poslednju reč...

Да. Наука је компетентна да да одговор на то питање а не тамо некаква филозофија? Јел тако?

Претворили сте филозофију у филозофију језика а уздигли науку на пиједстал. Па мислите да у научном методу требамо тражити одговоре на суштинска питања. Као да су сви препарирани декадинецијом овог доба и његових вредности.

Ево ти опет теби и другима овај Шопенхауров цитат о вашој науци.

"Takvi gospodari lonaca i retorti moraju da nauče da hemija čini sposobnim za apotekara, ali ne za filozofa; isto kao što se ne manji broj izvesnih drugih, njihovom duhu sličnih istraživača prirode, mora naučiti da čovek moze biti savršen zoolog i u prste znati svih šezdeset vrsta majmuna, a da ipak, ako sem toga nije naučio ništa do možda još katehizam, u celini uzevši bude neznalica, čovek koji se ubraja u narod. A ovo je danas čest slučaj. Kao tumači sveta nameću se Ijudi koji su naučili svoju hemiju ili fiziku, iIi mineralogiju, iIi zoologiju, iIi fiziologiju, ali ništa više na svetu, i koji uz to svoje jedino, smeštaju ono svoje drugo znanje: naime ono što im je još ostalo od katehizma iz školskih dana, pa kad im se onda ta dva komada baš ne uklope, postanu podrugljivci religije i ubrzo neukusni plitki materijalisti.

Da je postojao jedan Platon iIi Aristotel, Lok, a pogotovu jedan Kant, mozda su nekada čuli u školi, ali te Ijude pošto ovi niti su vladali loncem za topljenje i retortom, niti su punili majmune, nisu smatrali vrednim upoznavanja, vec, bacajuci olako kroz prozor misaoni rad dve hiIjade godina, filosofiraju nešto pred publikom iz sopstvenih bogatih duševnih sredstava, na osnovu katehizma, sa jedne strane, i lonca i retorte, ili registra sa majmunima, sa druge.

Oni zaslužuju da budu bezobzirno poučeni, kao ignoranti koji imaju još mnogo toga da nauče, pre nego budu mogli da ucestvuju u razgovoru. I uopšte svako ko sa dečje naivnim realizmom, tek onako nasumce, dogmatizira o duši, Bogu, nastanku sveta, atomima i slicnome, kao da je Kritika čistog uma napisana na Mesecu i ni jedan njen primerak nije dospeo na Zemlju, spada upravo u narod: pošaljite ga u sobu za sluzinčad, neka tamo predaje svoju mudrost."

Шопенхауер

А што се тиче смрти. Све сам рекао о томе на овој теми.

Наравно, све то се и разбило ко јаје о зид.

Тако је како је свако утувио. И нема те чињенице, тог аргумента, који ће нечије утувљено мишљење изменити.

А што се тиче смрти. Све сам рекао о томе на овој теми.

Наравно, све то се и разбило ко јаје о зид.

Тако је како је свако утувио. И нема те чињенице, тог аргумента, који ће нечије утувљено мишљење изменити.

Bez obzira da li si sve rekao onako kako jeste, da si rekao apsolutnu istinu o smrti, nisi li sa zadnjom rečenicom pobio sve to što si do tad rekao?
A da li si ti, takođe, sebi tako utuvio u glavu?
Da li ti sebe možda izdvajaš iz pojma 'svako'?
Očito, inače ne bi tako komentarisao.
Vidiš li zabludu?

Mogao si bar reći: "Neki su utuvili u glavu"... tad bi to značilo da postoje i neki koji to nisu učinili, a među tim nekima koji to nisu učinili jesi i ti.
Ovako, zaključujući da je 'svako' utuvio u glavu i sebe s tim uključuješ.

Kada kazes da su svi u pravu, tada tvrdis da su i oni koji suprotno misle takodje u pravu.
Kada kazes da svi nisu u pravu, tada i sam nisi u pravu.

Meni je prvi stav blizi.

Poslednja izmena:
Jeste beže i nema veće istine nego da popovi hodaju nogama po nebu ,a glava im u visini naših glava ,samo naopačke...:tease:
I da je Zemlja ravna ploča i da je svet samo naša predstava i da van nje nema ničeg (osim stvaripojebi :mrgreen:) i da žirafa se zove jer jede puno
žira i da ne pričam ostale istine kao onu ciganjsku da se mesečina maže na lebac i sl...:lol:

- - - - - - - - - -

Msm...U solipsizmu su svi u pravu,ali mi za njihove misli i ne možemo znati...:sad2:

DRAGOLJUB:

Kako to da stena nema život,vazduh nije živ,Mesec ceo mrtav i siv...?Po svemu sudeći i Mars je ceo mrutav,ao Saturnima i Jupiterima da ne pričamo...

Ne možeš da tvrdiš da stena, vazduh, Mesec, Mars i Jupiter nisu živi, ako ne znaš - a ne znaš - šta je život? Na osnovu čega zaključuješ da je život samo ono što se rađa, razmnožava i vrši izmenu materije i energije? Da li si se ikada upitao kako je moguće - a to je masovna i svakodnevna pojava - da sve ono što ti smatraš živim, nastaje iz zemlje, vazduha, vode, tj. iz onoga što smatraš neživim? Da li si se ikada upitako kako je moguće da svakodnevno i na svakom mestu iz mrtvog nastaje živo, koje se nakon nekog vremena ponovo pretvara u mrtvo? Isto tako, ako tvrdiš da je živo ono što je svesno, a mrtvo ono što je nesvesno, šta misliš kako je moguće da iz mrtvog i nesvesnog svakodnevno nastaje živo i svesno?

Da i malo umeš logički da misliš, lako bi došao do zaključka da sa tvojom podelom stvari i pojava na mrtve i žive nešto ne štima, tj. da se mrtve i žive stvari i pojave, zbog same njihove sposobnosti i mogućnosti masovnog uzajamnog pretakanja jedinih u druge, te stvari i pojave ne mogu deliti na mrtve i žive, već ili da su sve mtrve ili sve žive. Pa bi onda, ako ih sve smatramo mrtvim, sasvim logično bilo da iz mrtvih i nesvesnih stvari i pojava mogu nastati samo mrtve i nesvesne, a nikako žive i svesne. A ako bi ih sve smatrali živim, sasvim logično bi bilo da iz živih stvari i pojava mogu da nastanu samo žive stvari i pojave, a nikako mrtve.

Sve ove nelogičnosti i dileme se veoma lako rešavaju kad se otkrije suština sposobnosti i mogućnosti pomoću kojih se sa lakoćom i mrtve stvari pretaču u žive i žive u mrtve. Ta suština i mrtvih i živih su, naravno, njihovih "7", koje se nikada ne gube, bez obzira da li je reč o pretakanju mrtvih stvari i pojava u žive ili živih u mrtve.

I tek kada smo otkrili da i mrtve i žive stvari raspolažu sa "7", stvorili smo sebi mogućnost da razumemo šta pojmovi "mrtvo" i "živo" treba da podrazumevaju. Pa tako, ono što bi uistinu trebalo da podrazumevamo pod pojmom "mrtvo", bilo bi sve ono koje ne raspolaže sa onih "7", tj. ono koje ne može ni da se napreže, ni kreće, ni opaža, oseća, pamti, misli i razume. A pod pojmom "živo" bi trebalo da podrazumemevamo sve ono koje sa tih "7" raspolaže.

A s obzirom da mi danas znamo da sve što postoji raspolaže sa tih "7", na osnovu tog znanja lako zaključujemo da je sve živo i da onoga koje bi bilo mrtvo i nema, niti mrtvo, tj. ono koje ne može da se napregne, pokrene, opazi, oseti, zapamti, misli i razume , uopšte ne može ni da postoji.

Iz čega na kraju sledi zaključak da naša dosadašnja podela prirode na mrtvu i živu nije ni logički ispravna ni istinita i da se priroda ne može deliti na mrtvu i živu, već samo na makro organsku živu u koju bi spadali makro živi organizmi, poput nebeskih tela i njihovih sistema kretanja i rada i mikro živu organsku, poput tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi koji su takođe sistemi kretanja i rada.

Odnosno iz svega sledi zaključak da ne postoje ni makroživi, ni mikro živi organizmi, već samo ona živa i svesna tvar koja raspolaže sa "7" sposobnosti, koja i postoji pomoću tih "7" sposobnosti i putem samoorganizovanja svojih čestica, ponovo uz pomoćć tih "7" sposobnosti, gradi i makro žive i mikro žive organizme, kao sisteme i oblike svog kretanja i rada.

I naravno, bez problema, uz pomoć tih svojih "7" se večito pretače iz jednog živog oblika u drugi.

Sad...možda kruženje ili kretanje nazoveš životom,ali onda i ja mogu smrću i život da nazovem,jer i inače ne znaš šta je...

Tačno. Eto i u tebi se pokaza zrno pameti. Upravo sam ti sve to sada napred gore i ispričao. Upravo zato što i organska i nerganska priroda raspolaže sa "7", moguće je i neorgansku prirodu smatrati živom, kao i organsku mrtvom. A do nas je da se opredelimo. Naravno, da se opredelimo da i neorgansku i organsku prirodu smatramo živom, jer ne može da bude mrtvo ono što večito raspolaže sa "7". Jer kad ono što je živo ne bi raspolagalo sa "7", ne bi ga ni bilo. Pa će onaj konačan zaključak uvek da glasi da mrtvo i nesvesno ne može da postoji, već samo živo i svesno. I to bez početka i kraja, iz razloga što živo i svesno ne može da nastane iz mrtvog iz nesvesnog, već samo iz živog i svesnog. Odnosno iz razloga što Nešto ne može nastati iz Ništa, već samo iz Nešto. Odnosno, iz razloga što samo ono koje raspolaže sa "7" može da bude živo i svesno i bude Nešto. U protivnom biće Ništa.

Kako god okreneš, ma koliko se ti rugao onim mojim "7", dok god njih ne uzmemo u obzir i ubacimo ih u našu sposobnost i proces mišljenja i razumevanja sveukupnog postojanja, nikad nam do kraja ništa neće da bude jasno. Nikada nam neće buti jasno šta je ni život, ni smrt.

OZIMAN:

Ево ти опет теби и другима овај Шопенхауров цитат о вашој науци.

Obesi ti tog svog Šopenhauera i sve njegove citate mačku o rep. Nauka danas već zna da samo materija postoji i da raspolaže sa "7" sposobnosti. Što je ključ pomoću kojega se lako rešavaju sve tajne života, smrti i sveukupnog postojanja. Posle ovog otkrića Šopenhauer i njegovo "Svet je moja predstava" više nema nikakvu vrednost i može da ide u koš.

DRAGOLJUB:

Sve ovo ne treba da uliva lažnu nadu ,jer je i to ograničenog dometa zbog nepoznavanja daljeg razvoja onog što zovemo "duša" ,a što nadživljava smrt organizma.
Pitanje je ,zaista-dokle!A i kako!

Jeste, nauka je u vezi pojma "duša" izrekla poslednju reč. Pogledaj moj video od 1.06:16 minute. To nije nikakva bezvezarija, već čista nauka. Tu sam dao prikaz modela organizacije prirode, koji važi i kao prikaz modela organizacije ljudskog organizma. Naime, jasno je da se ono što zovemo imenom "materija", od koje je sve napravljeno, uvek manifestuje kao svetlost, kao energija i kao elektromagnetno polje. Ovo tvrdim pozivajući se na Teslu. Takođe je jasno da su materijalne forme od kojih je svemir sagrađen, što važi i za ljudski organizam, hijerarhijski posložena mala i velika elektromagnetna polja jedna unutar drugih, po sistemu "ruske lutke" - elementarne čestice u atomma, atomi u ćelijama, ćelije u ljudskom telu itd. Gde ulogu ljudske duše, kao kolektivne svesti svih ćelija, igra ono najšire elektromagnetno svesno polje koje obavija i prožima ceo ljudski organizam, pomoću koje radi ljudski mozak, čula i nervni sistem. Sva ta elektromagntna polja od kojih je građen ljudski organizam, su nestvoriva i neuništiva i sva ona preživljavaju smrt i raspad ljudskog organizma. što važi i za ono najšire elektromagnetno polje koje igra ulogu ljudske svesti i duše u telu čoveka.

Svaka ćelija u telu čoveka je posebno živo biće koje ima svoju individualnu svest, koja kao takva može da se presadi i živi i u nekom drugom ljudskom telu. I čovekova svest je jedno posebno elektromagnetno polje čije telo je napravljeno od ćelija. I svi ljudi sveta, kad se putem samoorganizovanja razviju do potrebnog nivooa, će da budu obuhvaćeni i prožeti jednim posebnim svesnim elektomagnetnim poljem planetarnih razmera. Pa ćemo mi ljudi tada da vršimo ulogu tela tog svesnog polja, a to polje će da bude naša zajedničaka, kolektivna svest, koja će informatički da poveže sve ljude sveta i sva druga živa bića u jedno celovito živo i svesno biće. Koa što ljudska svest informatički i telepatski povezuje sve ćelije i organe ljudskog tela u celovito , živo i svesno biće.

Šta imamo od toga?

I tada ćemo biti smrtni.
Bolje organizovani, ali smrtni.

BREINE:

Šta imamo od toga?

I tada ćemo biti smrtni.
Bolje organizovani, ali smrtni.

Pojam "životnost" je jednak pojmu "svesnost" i to se nikada ne gubi. Zato jer svesnost je ono što je jednako samom postojanju, koje je uslovljeno Jastvom pus njegovih "7". Dakle, "JA+7" je ono što ima značenje večitog, nestvorivog i neuništivog postojanja i večite i neuništive životnosti i svesnosti. I na to se misli kada se kaže da je život večan i da smrti nema.

A šta je onda smrt, odnosno, rađanje i umiranje?

Rađanje i umiranje je nastajanje i nestajanje složenih oblika organizovanog kretanja i rada života. To je nešto što se večito menja, što niti u jednoj sekundi nije isto. Ljudski organizam, na primer se svake sekunde ponovo rađa i umire, jer ljudski organizam je prolazna soba kroz koju život neprestano struji, tako što u tu sobu kao hrana, voda i vazduh stalno ulazi i iz nje izlazi. Za koje vreme od te hrane, vode i vazduha se uvek nove ćelije stvaraju i rađaju, a stare umiru i nestaju, tako da ljudski organizam nikada nije isti. Ovva živa i svesna materija koja u ovom trenutku, na primer, gradi moje telo, nije ona materija koja je gradila moje telo dok sam bio dete, Od trenutka začeća mog tela u majčinoj utrobi pa do danas, moje telo kao složena organizacioja kretanja i rada žive i svesne materije je bezbroj puta do danas umrlo i ponovo se rodilo, tj. promenilo se, ali moja svesno JA+7 je za svo to vreme ostalo nepovređeno i isto. Malopre gledam na facebook-u sliku jednog mog prijatelja kojeg nisam video tridesetak godina i nema šanse da ga prepoznam. To više uopšte nije onaj čovek kojeg sam poznavao pre trideset godina. Naravno, kako se telo tokom života menja, menja se i životno iskustvo, tj. predstava o svetu, a time ujedno i svesnost, ali JA za svo to vreme uvek bude i ostaje JA. Pa čak i kad potpuno izgubi telo, JA i dalje ostaje da živi i bude svesno sebe i bude i dalje JA. Ma koliko se oko nas ili u nama sve večito menjalo, JA+7 se nikada ne manja i to je ono što večito traje. To je ono što uistinu ima značenje postojanja, što zovemo imenom "bitak", "apsplut" ili "bog". Ono se uvek objektivno manifestuje kao energija, kao svetlost, kao elektromagnetno polje i kao svest. Njemu ne treba telo da bi moglo da koristi svojih sedam sposbnosti i pomoiću njih bude svesno. JA+7 su uslov i uzrok nastajanja bilo kakvog tela. Bez JA+7 ni jedno materijalno telo, kao sistem i organizacija kretanja i rada, ne bi moglo da nastane.

Sasvim druga stvar i drugo pitanje je kakav oblik i kvalitet života čoveka bude kad njegovo telo umre i raspadne se? Moje iskustvo u vezi toga, koje sam stekao prirlikom mojih mnogobrojnih svesnih "izlazaka iz tela", mi govori da se tom prilikom ništa mnogo ne menja. Čovek je svestan sebe i svoje okoline gotovo isto kao i kad ima telo. Može da vidi i oseća materijalni svet i druga bića oko sebe gotovo isto kao i pomoću tela i telesnih čula. Čak mu se otvaraju druge životne mogućnosti koje sa telom nije imao. Na primer, može da susreće svoje umrle rođake i prijatelje i sa njima razgovara. Može bez problema da prolazi kroz zidove. Može da leti i posmatra predele ispod sebe iz ptičije perspetive. Evo, otprilike ovako kao što se vidi na ovom snimku jednog od "svetlosnih bića" koje nema materijalno telo. Njegovo telo je samo elektromagnetn polje koje, menjajući svoju talasnu dužinu može bez problema da postane vidljivo i pojavi se u ovom našem zemaljskom mateijalnom svetu, tako što bez problema uđe kroz zid u neku prostoriju ili na isti način, mennjanjem talasne dužine, ponovo postane nevidlivo i izgubi se iz vidnog polja kamere i ponovo kroz zid izađe iz prostorije.

DRAGOLJUB:

Ljubo,opiši nam kako je biti svetlosno biće...

Ja nisam svetlosno biće da bih to znao. Ja sam samo, prilikom mojih izlazaka iz tela, doživeo nekoliko direktnih susreta sa svetlosnim bićem kada sam mogao da ga vidim i razmenio nekoliko reči sa njim. Doživeo sam i mnogo više susreta, ali nisam uvek mogao da ga vidim, nego sam samo na neki način uvek bio svestan njegove prisutnosti i njegovih telepatskih sugestija. Neki put čak i tokom dana prilikom obavljanja kojekakvih običnih dnevnih poslova.

Izgled svetlosnog bića kojeg sam ja video je identičan kao na ovom video snimku gore - svetlosna lopta veličine oko jednog metra u čijem centru se nazire ljudski lik. O svetlosnim bićima znam da su sveznajuća i svemoćna. Njihova snaga nije fizička, već njihovo znanje koje telepatski mogu da prenesu na bilo koju materijalnu formu - organsku ili neorgansku - i navedu je da se ponaša u skladu sa primljenom informacijom. Na taj način što materijalna forma koja telepatski prima informaciju u obliku misli, nije svesna da ta misao nije njena vlastita misao, pa ona po toj misli i deluje kao po svojoj vlastitoj. Kao na primer, kad se klasje žita povija prilikom iscrtavanja onih krugova na žitnim poljima. To povijanje svaki klas žita učini sam svojom voljom i snagom, bez da se slomi, ali po sugestiji tj. po telepatski primljenoj informaciji od svetlosnog bića.

Ja sam u vremenu od 1980-1995 godine najmanje stotinak puta izlazio iz tela, uglavnom posle pola noći kad je svud unaokolo tišina. To izlaženje nije počinjalo iz sna, već iz potpuno budnog stanja koje se nije prekidalo tokom mog kretanja unaokolo bez tela, kao ni prilikom mog svojevoljnog vraćanja i zagnjurivanja u telo. Na primer, kad noću budan ležim u krevetu i svetlosno biće me dodirne, ja to osetim kao blagi udar električne energije koja prostruji kroz celo moje telo i ja tad znam da mogu da se odvojim i izađem od tela. To ustajanje iz tela i iz kreveta se gotovo ni malo nije razlikovalo od normalnog ustajanja iz kreveta sa telom, jer ja i dalje imam telo, iako, kada se okrenem i pogledam u krevet, vidim moje materijalno telo kako i dalje mirno leži u krevetu i moju suprugu pored njega. Čak sam mogao da osetim i miris tog mog tela u krevetu, kao miris nekog tuđeg tela. Ti moji izlasci iz tela su uvek izgledali kao svojevoljni, mada oni bez asistencije svetlosnog bića nisu mogući. Nebitno što u većini slučajeva nisam mogao da vidim svetlosno biće, ali bez obzira na to uvek sam bio svestan njegove prisutnosti jer sam uvek bio u telepatskoj vezi sa njim i ponašao sam se po njegovoj telepatskoj sugestiji. Naravno i telepatski razmenjivao razne informacije s njim tako što sam dobijao razna objašnjenja u vezi postojanja materije, života i prirode koja su me interesovala. Kad malo bolje razmislim ta manipulacija svetlosnog bića sa mnom kao i mnogim drugim ljudima, a da oni često o tome pojma nemaju, je nešto slično kao kad mi manipulišemo mišem po ekranu našeg kompjutera, a miš o tome pojma nema i misli da on sam po svojoj volji prebira po kompjuteru.

Ti moji susreti sa svetlosnim bićem, da li jednim ili naizmenično uvek nekim drugim svetlosnim bićem, to ne znam, nisu bili drugačiji od sureta koji su mnogi drugi ljudi tokom istorije imali sa svetlosnim bićima, nazivajući ih "susretima sa Bogom". To znam iz jednog od mojih direktnih susreta sa svetlosnim bićem, kada sam na moje pitanje "ko si ti" dobio odgovor "ja sam Bog". Zato sa 100% sigurnošću mogu da tvrdim da svi svetski proroci i prosvetljenici, sve svetske religije i sva religijska učenja imaju svoje poreklo upravo od svetlosnih bića. Takođe sa 100% sigurnošću mogu da tvrdim da i svi drugi svetski genijalci i njihova naučna i druga otkrića, kao i veliki filozofi ili umetnici, dobijali su telepatski inspiraciju za svoja dela upravo od svetlosnih bića, čak ako nisu bili ni svesni toga. Uvek volim da navodim primer Nikole Tesle koji je najvećim delom bio svetan toga i koji je čak javno i priznavao da njegovi izumi nisu njegovi, već da ih je on crpeo iz nekog njemu nepoznatog kosmičkog energetskog izvora informacija.

Svrha mojih izlazaka iz tela i susreta sa svetlosnim bićima je takođe bila primanje novih informacija i znanja, koje sam objavio pod naslovom "Zakon postojanja". Zakon postojanja nije nikakvo proročanstvo, ni objava, ni proizvoljno apstrtaktno izmišljanje, ni lupetanje, već čista, iskustveno proverljiva i logički utemeljena nauka. To je potpuno nova nauka, - Nauka o Svesti, odnosno Nagonu samoodržanja, Nauka o "JA+7". U ovoj nauci nema ništa novo što do danas već nije poznato, sem to što sva ta već poznata znanja iz oblasti prirodnih nauka, psihologije i verskih nauka nisu bila logički povezana u jedinstvenu smislenu celinu i sistem, da može da se razume šta iz čega proizilazi, tj. šta u sveukupnom postojanju ima značenje uzroka, a šta posledice. Kao na primer, šta je kretač kao uzrok kretanja i kako on postoji, a šta je njegovo kretanje kao posledica? Ili šta je mislilac kao uzrok misli i kako on postoji a šta je njegovo mišljenje. Tako da se na kraju svo razumevanje postojanja celokupne materijalne stvarnosti i života svelo na razumevanje postojanja Svesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, sem kojih ničeg drugog nema ni da postoji, niti da se razume. Uz napomenu da Nauka o nagonu samoodržanja nije mogla da dođe pre nego su otkrivene i prikupljene sve činjenice u vezi materije i svesti u okviru prirodnih nauka i psihologije. Pa je Zakon postojanja došao samo kao rezultat kauzalnog povezivanja ove dve vrste činjenica, da može da se razume nedeljiva povezanost i uzajamna uslovljenost svega što je fizičko sa svim što je psihičko. Da može da se razume da fizičko i psihičko jedno bez drugog nisui mogući i da su to samo dva različita ugla viđenja jednog i istog - čulno i vančulno.

Moji izlasci iz tela i susreti sa svetlosnim bićima koji su počeli u januaru 1980, prestali su 25 maja 1995 godine. Na mesec dana unapred sam bio obavešten da će moj poslednji susret sa svetlosnim bićem da bude 25. maja 1995. Tog 25 maja svetlosno biće mi je reklo da je moje "školovanje" (tim rečima se izrazilo) završeno.

Naravno, to znam i to sam već i ranije na ovom forumu napisao, Zakon postojanja je najavljen u Bibliji u Jovanovom otkrivenju pod naslovom "Večito evanđelje". Kao što znam i to da po njemu u Srbiji treba da se začne, kako je to Tarabić objavio, pokret za ujedinjenje sveta i ravnopravan svetski društveni i ekonomski poredak, pod nazivom "Novi narod" ili po sv. Jovanu, "Narod u čistim belim haljinama". Da bi se taj pokret ubrzo kasnije proširio i na ceo svet. Koliko je meni "poznato" ili baem koliko ja "naslućujem" (verovatno opet po telepatski primljenoj informaciji), to bi trebalo da krene od Srpske i Ruske pravoslavne crkve. A ko će da bude inicijator tog pokreta to ne znam. Verovatno da Svetlosna bića nekoga za to već pripremaju. Moje je bilo da napišem, objasnim i objavim Zakon postojanja i ja sam to uradio. Takođe "naslućujem" da će svetlosna bića (BOG) da budu češći i javni gosti u direktnim susretima sa ljudima kada pokret Novi narod otpočne i da će susreti takve vrste nadalje da budu česta pojava..

Na ovom videu je svetlosno biće uhvaćeno kamerom kako pravi krugove na žitnom polju.

Možda toga ima po gradovima koji su i inače prerasli u bizarne košnice,ali na obalama Dunava i šumama uz reku caruju ptice,nešto divljih životinjki i mi ribolovci,lovci i šumari...
Nema tamo tih sranja...:manikir:

Back