Smrt

OZIMAN:

Дакле, уместо паламуђења по форуму о светлосним бићима пружите свету конкретан приказ једног светлосног бића.

Evo ti dokaz postojanja "svetlosnog bića". Kamera uhvatila svetlosno biće kako pravi krugove na žitnom polju. Šta je poenta ovog dokaza? Poenta je da se shvati da inteligencija, znanje, svesnost i život nemaju nikakve veze sa ljudskim telom, čulima i mozgom, već sa onom jedino postojećom tvari od koje je ceo svemir napravljen, a to je nematerijalna SVEST, koju opažamo kao energiju, odnosno materiju tek kad se napregne i pokrene. Nije ovo samo moja tvrdnja, već i mnogih i malo ozbiljnijih naučnika, od kojih izdvajam Teslu, koji kaže da je sve energija, da je sve elektricitet i da i elektron ima svest. Što znači da ono što uistinu jeste inteligencija, svest i život, fizički, objektivno se uvek manifestuje kao elektromagnetno polje. Dakle, konačan zaključak u vezi večite dileme "život/smrt", uvek će da glasi da je sve život i da je smrt uvek i samo prelazak života iz jednog oblika u drugi. Da bi ovo razumeo, Ozimane, moraš da budeš inteligentan. To ne može da se vidi već samo razume. Ako nisi inteligentan i ništa ne razumeš - a to stalno na ovom forumu i dokazuješ svojim glupim primedbama - čak i da neko uspe da dovede "svetlosno biće" pred novinare i kamere, ti bi samo buljio u to ko tele u šarena vrata i opet ne bi razumeo ništa. Filozija je SPOSOBNOST RAZUMEVANJA, a ne bubanje na pamet Šopenhauerovih bezvrednih citata koji ne objašnjavaju apsolutno ništa.

Међутим, ви не нудите веру. Ето, Љуба нуду проверљиву науку! И у чему је препрека да се светлосно биће као аутор те науке појави поред вас као на овом снимку?

Kad bi ja stao pred vola sa Zakonom postojanja i "svetlosnim bićem" kao autorom, da li bi za vola prisustvo "svetlosnog bića" bio dokaz da je Zakon postojanja valjan? Ne bi! Zato što se valjanost i istinitost neke tvrdnje proverava sposobnosšću razumevanja kojim vo ne raspolaže, a ne autoritetom onoga ko tvrdnju izriče. Zato Zakon postojanja i nije namenjen volovima, već samo onima koji su inteligentni, tj. sposobni da Zakon postojanja provere i razumeju, bez prisustva "svetlosnog bića" kao autora. Svet može da spasi samo Zakon postojanja i oni inteligentni koji ga razumeju, a ne volovi koji ga ne razumeju, niti "svetlosno biće" kao njegov autor. Čak i nebitno ko je autor, da li svetlosno biće ili čak i neki inteligentni vo. VIdeli smo ranije snimke inteligentnih slonova kako crtaju svoje portrete i potpisuju se ispod njih. Na ovom video snimku dole vidimo malu ribicu kako pravi fantastično precizne krugove i ornamente u pesku. Takođe i grudvu "bele svetlosti" kao iz visine deluje na klasje žita i crta krugove na žitnom polju. A o inteligenciji jednog DNK koji je sposoban da sagradi ljudski organizam da i ne govorimo. Što je dokaz da inteligencija nije privilkegija čoveka, već one žive i svesne tvari od koje je ceo univerzum sagrađen, bez obzira u kom obliku se ona u određenom trenutku nalazi..

Какво је ваше оправдање? Зашто ћете сутра и даље паламудити овде по форуму уместо да се на начин који сам описао објавите свету?

Objasnio sam, prisustvom "svetlosnog bića" se ne može dokazati valjanost Zakona popstojanja, već samo inteligencijom onoga kome se Zakon postojanja nudi, a to je nešto što ti ne znaš ni šta je.

BREINE:

Naravno da se ništa ne menja, ako uspeš da se vratiš.
Kad više ne budeš mogao da se vratiš, onda će nestati i svetlosna bića.

A to, što mrtvi mogu pričati sa mrtvima, i nije neka prednost smrti. Ni živi neće da pričaju sa živima... U tom smislu bi trebalo raditi na svesti. Dok si živ.
Posle, mrka kapa....

I ti, čini se, kao i Oziman, bi da veruješ samo u ono što vidiš. Ne može sve da se vidi. Ono što je najglavnije može samo da se razume.

Oziman:

Дакле, пустимо вас просветљене одабране месије. Направите конференцију за штампу за нас остале. Јер је јасно да сви могу видети светлосно биће на снимку

Ozi pridruzujem se.

У чему је онда проблем? Шта вас спречава да ето одмах сутра организујете такву конфернцију за штампу уместо што ћете сутра оепт паламудити овде на форуму где вас нико не зарезује два посто?

Pojava 'svjetlosnog bića' na konfereciji za štampu bi negativno uticala na evoluciju tvoje svjesnosti. To bi se kosilo sa slobodom izbora i evolucijom svjesnosti. Ti bi ostao zakovan u nivou sjesnosti vjernika na kojem si i sada. Samo tada više ne bi vjerovao Šopenhaueru već bi vjerovao Ljubi, jer eto, Ljubo bi ti tad dokazao da ta 'bića' uistinu postoje a s tim bi mu povjerovao da i 'Zakon Postojanja' uistinu ima uporište u 'Višoj realnosti'. Ostao bi na nivou svjesnosti vjernika jer nisi odradio pripremu za prelazak na viši nivo, nisi se uzdigao na nivo koji je neophodan da se takve informacije prihvate i shvate kao prirodan nastavak evolucije tvoje svjesnosti. Poenta odnosa sa takvim 'bićem' stoga trebala bi da bude da se u svjesnost čovjeka unesu informacije koje do tada nisu bile poznate i viđene na taj način, na račun kojih će se ostvariti shvatanje koje je prirodni nastavak na pripremni rad koji je taj 'čovjek' već odradio za sebe. Poenta odnosa sa takvim višim nivoom svjesnosti jeste da se u postojeću svjesnot čovjeka, na postojeća shvatanja unesu drugačija znanja, na svjesnosnoj ljestvici naprednija znanja koja čovjek mora da prihvati i shvati da bi prevazišao nivo svjesnosti vjernika, pa tek onda nivo svjesnosti skeptika. (Svjesnosni nivo skeptika je iznad svjesnosnog nivoa vjernika). Samo onaj koji je dovoljno radio na sebi, dakle koji je sebe pripremio za takav nivo informacija koje tek treba da prihvati, taj će biti u mogućnosti da ih prihvati i da ih shvati. Ti nisi na tom nivou. Nema izvinjenja za to. To je činjenica. To je i taj 'problem' o kojem govoriš u svom pitanju.

Poslednja izmena:
Pojava 'svjetlosnog bića' na konfereciji za štampu bi negativno uticala na evoluciju tvoje svjesnosti. To bi se kosilo sa slobodom izbora i evolucijom svjesnosti. Ti bi ostao zakovan u nivou sjesnosti vjernika na kojem si i sada. Samo tada više ne bi vjerovao Šopenhaueru već bi vjerovao Ljubi, jer eto, Ljubo bi ti tad dokazao da ta 'bića' uistinu postoje a s tim bi mu povjerovao da i 'Zakon Postojanja' uistinu ima uporište u 'Višoj realnosti'. Ostao bi na nivou svjesnosti vjernika jer nisi odradio pripremu za prelazak na viši nivo, nisi se uzdigao na nivo koji je neophodan da se takve informacije prihvate i shvate kao prirodan nastavak evolucije tvoje svjesnosti. Poenta odnosa sa takvim 'bićem' stoga trebala bi da bude da se u svjesnost čovjeka unesu informacije koje do tada nisu bile poznate i viđene na taj način, na račun kojih će se ostvariti shvatanje koje je prirodni nastavak na pripremni rad koji je taj 'čovjek' već odradio za sebe. Poenta odnosa sa takvim višim nivoom svjesnosti jeste da se u postojeću svjesnot čovjeka, na postojeća shvatanja unesu drugačija znanja, na svjesnosnoj ljestvici naprednija znanja koja čovjek mora da prihvati i shvati da bi prevazišao nivo svjesnosti vjernika, pa tek onda nivo svjesnosti skeptika. (Svjesnosni nivo skeptika je iznad svjesnosnog nivoa vjernika). Samo onaj koji je dovoljno radio na sebi, dakle koji je sebe pripremio za takav nivo informacija koje tek treba da prihvati, taj će biti u mogućnosti da ih prihvati i da ih shvati. Ti nisi na tom nivou. Nema izvinjenja za to. To je činjenica. To je i taj 'problem' o kojem govoriš u svom pitanju.

Ма да. Оправдање религије. Када људи лепо питају поповштину зашто се милостиви бог не оглашава. Зашто је мутав? Зашто се не објави свету? Објашњење је па, па.. искушава веру, бла, бла.

Исто тако, и ви заглибљни у мегаломанске делузије нудите слична оправдања пред јасним питањима.

Каква свесност, каква вера?

Љуба је рекао да светлосна бића преко његовог "вечитог јеванђеља" , нуде човечаству науку а не веру. И зато нема никаквог проблема да се аутори те науке "светлосна бића "појаве поред Љубе. Просто зато да би скренули пажњу светске јавности на ту њихову објаву.
Скретање пажње је ту циљ, јер појава светлосног бића на конфернцији за штампу привукла би пажњу. Као што рекох, то би био шта више, највећи догађај у историји човечанства. Сусрет треће врсте.

И зашто вас двојица месија онда то не организујете уместо што паламудите овде на форуму. Какву пажњу овде добијате? Постове чита у најбољем случају можда двадесетак људи, а и они вас не фермају два посто. Јел то метод објаве који су смислила ваша светлосна бића у мисији преноса њихове поруке човечанству.
Јел та ванземељска интелигенција није умела смислити никакав бољи начин своје промоције?

Ne nadaj se, tebi ce suditi neki osakaceni som na dnu dunava.

Boleće me i to...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Citiram automatski-znam da je lupetanje koje ne moram da čitam...:manikir:

- - - - - - - - - -

И зашто вас двојица месија онда то не организујете уместо што паламудите овде на форуму. Какву пажњу овде добијате? Постове чита у најбољем случају можда двадесетак људи, а и они вас не фермају два посто. Јел то метод објаве који су смислила ваша светлосна бића у мисији преноса њихове поруке човечанству.
Јел та ванземељска интелигенција није умела смислити никакав бољи начин своје промоције?
Glupi svici...:hahaha::rotf:

Evo upravo sada dok ovo čitaš svetlosna bića stoje kraj tebe i čekaju da na trenutak skloniš i pogled i misli sa Bergsona, sa onog citata gde subjekat stvara svoju stvarnost.
Ne vidiš ih? Bergson kaže da to što ne vidiš nije do njih nego je do tebe.

Kada uspraviš pogled učini to i sa mislima.

Љуба је рекао да светлосна бића преко његовог "вечитог јеванђеља" , нуде човечаству науку а не веру. И зато нема никаквог проблема да се аутори те науке "светлосна бића "појаве поред Љубе.

Pa pitaj Ljubu nek ti organizuje konferenciju za štampu i omogući susret sa tim 'bićima' (napomena: ne zaboravi ponijeti i Šopenhauerove knjige sa sobom da možeš citirati isječke, pasuse kad ih budeš ubjeđivao kako je Šopenhauer znao sve).

Ja se ne srećem sa tim 'bićima'. Ja uvijek govorim da postoji jedno Biće koje mi jesmo, a to je apsolut. 'Svjetlosna bića' ne postoje ali za sigurno postoje 'svjetlosna stvorenja'. Isto tako i ti nemaš Svest ali imaš Svesnost. Apsolut ne možeš sresti. Apsolut samo možeš biti a dok ne budeš... ostaje ti da sumnjaš ili da vjeruješ u njegovo postojanje. Kad budeš apsolut (kad budeš imao Svest da si apsolut) onda će i sumnja i vjera da nestanu iz tvog duha a zamijenit' će ih čisto znanje. Znanje ti za sad nedostaje.

Zamisli sad da je situacija drugačija, da naša (Ljubina i moja) pisanja čitaju svi koji su na forumu, a da je prosječni nivo svjesnosti ovakav kakav jeste???
To bi samo značilo da zaista pišemo gluposti.
Ovako bar postoji jasno objašnjenje zašto je nivo svjesnosti nizak stoga postoji i velika vjerovatnoća da mi ipak nešto znamo što drugi ne znaju.
Razlog zašto nas veoma mali broj ljudi čita i uopšte razumije jeste: veoma mali broj svjesnih ljudi je prisutno na ovom forumu.
Ti nisi jedan od tih svjesnih.
To je svima svjesnima jasno kao dan.

Ja se ne srećem sa tim 'bićima'. Ja uvijek govorim da postoji jedno Biće koje mi jesmo, a to je apsolut. 'Svjetlosna bića' ne postoje ali za sigurno postoje 'svjetlosna stvorenja'. Isto tako i ti nemaš Svest ali imaš Svesnost. Apsolut ne možeš sresti. Apsolut samo možeš biti a dok ne budeš... ostaje ti da sumnjaš ili da vjeruješ u njegovo postojanje. Kad budeš apsolut (kad budeš imao Svest da si apsolut) onda će i sumnja i vjera da nestanu iz tvog duha a zamijenit' će ih čisto znanje. Znanje ti za sad nedostaje.

Sa koje pozicije ti sad govoriš? Sa pozicije Svesti?
Da li ti sebe zaista smatraš apsolutom koji ima pravo da procenjuje nečije znanje?
Jedno je biti sarkastičan, drugo je biti maliciozan.

Nije u redu ovo, Ti koji jesi/nisi ! Zato i ne napreduje naša Svest...
Ovako nećeš nikoga ubediti, a tvoje "znanje" o apsolutu, nestaće sa tobom, u trenutku tvoje smrti... Ko god ti bio, i kakvo god si znanje i saznanje stekao.

Da li ti sebe zaista smatraš apsolutom koji ima pravo da procenjuje nečije znanje?

Nije u redu ovo, Ti koji jesi/nisi ! Zato i ne napreduje naša Svest...
Ovako nećeš nikoga ubediti, a tvoje "znanje" o apsolutu, nestaće sa tobom, u trenutku tvoje smrti... Ko god ti bio, i kakvo god si znanje i saznanje stekao.

Moja uloga ovdje nije da nekoga ubijedim ni u šta.
Ja rekoh činjenicu a do tebe da je tu činjenicu uzmeš kako ti nivo svjesnosti dozvoljava.
Nisam rekao da je oziman glup, već sam rekao da nema to znanje kojim može da sudi o znanju onih koji ga imaju.
'Naša Svest' nije naša već je to nivo Svjesnosti svake jedinke ponaosob. Nekakav prosjek se uzima između svake pojedinačnosti i iz toga se izvodi zaključak.

Moje znanje je namijenjeno meni -apsolutu u ovom subjektivnom iskustvu. Ja ga izlažem jer ga znam, jer mi je dostupno i povjereno i jer znam takođe da će nekome negdje koristiti. To ne moraš biti ti. To i nisi ti u ovom vremenu i ovoj situacji.
Mnogi drugi (subjekti očito) su i rođeni i živjeli i znali sebe apsolutom i čak zbog toga bili spaljivani na lomačama, pa ništa. Apsolut koji jesam ne umire. Ja ne umirem. Umire tijelo i nestaje tjelesna svjesnost i ništa drugo.
Prilikom ove tjelesne svjesnosti ovo je što je, neko zna neko ne zna. To niti je dobro niti loše, tako je kako je. O tome ja i govorim. Međutim, naša Svjesnost evoluira i duša se pomijera sa jedne na drugu-višu stepenicu svjesnosne hijerarhije. Svako od nas ima svoju ulogu u tom lancu. Moja uloga je da izlažem svoja znanja i da ne milujem tvoj ili ozimanov, niti pak ičiji ego. Svoj ego sami morate da prevaziđete. Vašu sujetu sami morate da odbacite i prevaziđete. I ja naravno ima udio u svemu, nudim vam ono špto nudim a do vas je da uzimate ili pak odbacujete. Ne zahtijevam čak niti da pročitaš ovaj komentar. ne mijenja ama baš ništa.
Činjnice ostaju činjenice, bilo da ih prihvatimo onakvim kakve jesu ili da stvaramo iluzije da one kao takve ne postoje za nas.
.
..

Zašto je tako strašno reći da ti recimo nemaš pojma o čemu je govorim, kad je činjenica nemaš pojma? Zašto je jednom programeru kompjutera recimo strašno reći laiku da on treba da nauči prve stvari o komjuteru i programima da bi mogao o komjuteru i programiranju da priča kao poznavalac? Ovdje svi priučeni misle da su popili svo znanje svijeta. Istina oslobađa one koji je znaju i prihvataju, ali istina i boli one koji je naslućuju ili je ne žele prihvatiti.

Ja-apsolut koji znam šta kao apsolut jesam i imam svo 'pravo' da procijenjujem šta jeste a šta nije istina o apsolutu, ko zna šta priča o tome a ko ne zna. Ta moja procjena je moja procjena i ti tu provcjemnu ne moraš da prihvatiš. Nema u tome nikakve malicioznosti. Zašto je maliciozno reći nekome da nije svjestan sebe apsoluta kad nije svjestan a na sva usta tvrdi da jeste? Zašto je maliciozno reći nekome da je njegov nivo svjesnosti kakav jeste? Nije maliciozno. Svako ima svoj nivo svjesnosti i svako ponaosob za sebe misli da je najsvjesnije biće koje postoji. Ali kad već pričamo o svjesnosti i ponašamo se kao što se oziman ponaša prema meni recimo, onda oziman zahtijeva da bude serviran mjerom kojom mjeri.

Kako neko može znati da neko drugi nešto nezna?
Jednostavno.
Ako bi ti recimo imala matricu ispred svojih širom otvorenih očiju koja kaže da je 2+2=4 i neko drugi ti kaže da je 2+2=3, da li bi mu rekla da on govori istinu? Bolje bi onda bilo ne pričati sa takvim čovjekom uopšte, i to je jedna validna opcija. Zašto je tebi recimo tako teško prihvatiti da si nesvjesna nečega ako si toga nesvjesna (ništa ne znaš o dimenzijama izvan ove recimo) a nije strašno biti tako samouvjeren pa kao oziman arogantno reći nekome kao meni i Ljubi recimo da smo umišljeni mesije???
S koje to tačke čovjek kao oziman, ili ti sad recimo, treba da pođe da bi osudio moje znanje?
Ko si ti da određuješ šta je u redu a šta nije?
Gdje si vidjela da ja tražim tvoju potvrdu mog znanja ili pak sledbenike?

Probudi se!

Poslednja izmena:
.
..

Zašto je tako strašno reći da ti recimo nemaš pojma o čemu je govorim, kad je činjenica nemaš pojma?

Ja-apsolut koji znam šta kao apsolut jesam i imam svo 'pravo' da procijenjujem šta jeste a šta nije istina o apsolutu, ko zna šta priča o tome a ko ne zna. Ta moja procjena je moja procjena i ti tu provcjemnu ne moraš da prihvatiš.

Nemam pojma o čemu govoriš, u pravu si.
Ja nisam filozof, ja sam prirodnjak. Ali bih volela da razumem o čemu govoriš. :)
Ako ne znam ništa o dimenzijama van ovih, a ti znaš, onda podeli svoje znanje.

Ne možeš samo tako odmahnuti rukom i reći da ja ne kapiram, da nisam na tom nivou, ili štajaznamveć.
Ne možeš tek onako reći da postoje dimenzije, meni neznane, a tebi znane, bez opisa tih dimenzija.
Takođe, ne možeš samo reći da činjnice ostaju činjenice, bilo da ih prihvatimo onakvim kakve jesu ili da stvaramo iluzije da one kao takve ne postoje za nas, ako su te činjenice samo proizvod tvog razmišljanja i nečeg drugog više. Ti razmišljaš, i to su isključivo tvoje misli. Nisi ti prazno nekakvo biće, u čije ime neko drugi misli. Sve o čemu ti misliš, je nešto što samo tebe čini takvim kakav jesi. Ako nemam dokaza da ideja o Svesti nije samo tvoja ideja, već činjenica, onda mi daj dokaze za tu činjenicu.

Ne možeš jednostavno reći da neko nije dostigao taj nivo, pa ne kapira. Zvuči uvredljivo.

Ja o tome govorim već od kad sam učlanjen na forumu... ako si htjela da znaš o čemu pričam trebala si proći kroz neke od mojih ranijih komentara. Našla bi mnoštvo objašnjenja pa bi možda mogla stvoriti sliku odakle moje znanje dolazi.

Zvuči uvredljivo onima koji su neinformisani. Uistinu je samo postavljanje činjeničnog stanja, bez umanjivanja ličnosti.

A i za tebe, beže, slično pitanje: šta je to bog u sebi?
Ima li to neke veze s onom rečenicom: ubili su boga u njemu? :D

Ima. Kada "ubiješ boga u nekome" on više ne želi, ne razmišlja, ne sumnja, ne voli. Ne stvara, čak ni ne pokušava, jer je stvaranje osobina boga.
Može se živeti i bez boga, ali samo kao sluga, vernik, vojnik... komunalni policajac, poreski inspektor... ali da li je to život?

Poslednja izmena:
Da li to tačno znači da ti raspolažeš istinom, i da ima svrhe čitati tvojih skoro 5000 postova?
Kako da ti verujem?
Zašto ne bih verovala Ozimanu?
Znatiželjnom misliocu?
Dragoljubu?
Bilo kome drugom?

Najozbiljnije te ovo pitam.

Svako od nas čuva i osvetljava deo istine. Zajedno imamo celu. Zato kažemo da je nedostižna.

Kao kada fenjerom osvetliš deo puta. Nije time osvetljen ceo put, ali svako osvetljava delove jednog istog puta.

Ima. Kada "ubiješ boga u nekome" on više ne želi, ne razmišlja, ne sumnja, ne voli. Ne stvara, čak ni ne pokušava, jer je stvaranje osobina boga.

Želja, razmišljanje, sumnja, ljubav i stvaralaštvo, osobine su svakog čoveka. U tom smislu, svako je bog.
Pa, ipak, svako traži svoga boga, van sebe.
Što to? :confused:

Breine, ja od tebe ne zahtijevam da mi vjeruješ. Ustvari od tebe ne zahtijevam ništa. Preporučujem ti da ne vjeruješ. Ni to ne moraš da proslijediš u praksi. Samo ti kažem ako počneš da vjeruješ (bilo kome) za toliko ćeš se udaljiti od mogućnosti da saznaš istinu.
Imati povjerenja u nekoga ili nešto he sasvim druga srvar. To zahtijeva nekakvo znanje.

Ja recimo ne vjerujem u Boga ali u Boga imam apsolutno povjerenje.

Poslednja izmena:
Želja, razmišljanje, sumnja, ljubav i stvaralaštvo, osobine su svakog čoveka. U tom smislu, svako je bog.
Pa, ipak, svako traži svoga boga, van sebe.
Što to? :confused:

Onaj ko nije "ubio u sebi" nabrojane božanske osobine jeste bog, ili deo njega.
Svaki deo traži drugi deo da bi bio ceo. To je nastavak stvaranja. Stvaranje je urođena potreba. Spajanje je uvek stvaranje.

- - - - - - - - - -

Osvetlila si deo puta, i svako od nas je osvetlio neki drugi deo puta. Istog puta. Zajedničkog.
Ne treba se raspravljati što je svako osvetlio različito, ravan deo puta, krivinu, džombu na putu, nego sagledati i spajati osvetljene tačke.

- - - - - - - - - -

Ti si, budući prirodnjak, osvetlila nešto što društvenjaku može izgledati pogrešno. Ne postoji pogrešno, samo nedovoljno razumljivo nekome ko drugačije vidi.

Put se nada svetlu. To je put kojim ćemo zajedno proći.

Poslednja izmena:
Breine, ja od tebe ne zahtijevam da mi vjeruješ. Ustvari od tebe ne zahtijevam ništa. Preporučujem ti da ne vjeruješ. Ni to ne moraš da proslijediš u praksi. Samo ti kažem ako počneš da vjeruješ (bilo kome) za toliko ćeš se udaljiti od mogućnosti da saznaš istinu.
Imati povjerenja u nekoga ili nešto he sasvim druga srvar. To zahtijeva nekakvo znanje.

Ja recimo ne vjerujem u Boga ali u Boga imam apsolutno povjerenje.

Šta tačno znači imati poverenje u Boga?

Bog = Apsolut (postojanje) + Svijest-o-Sebi-apsolutu.

Boga ne možemo ubiti u sebi ali znanje o sebi-apsolutu (Svijest) možemo potisnuti u zaborav. U zaboravu na mjesto tog znanja postavljamo Svjesnost (znanje-o-postajućem-sebi). Naša Svjesnost potiče iz odvojenosti od cjeline i navodi nas da tragamo za nečim što će nas vratiti našoj cjelovitosti.
Cjelovitost ćemo pronaći kad odbacimo Svjesnost, ne u njoj. Tad će se na njeno mjesto ponovo uzdići Svijest ili znanje-o-sebi-apsolutu... bit' ćemo Bog i to ćemo znati u sebi.

Back