Sminka i sminkanje

gost 151384

Elita
Poruka
22.756
Dakle ovako.....saveti za sminkanje
saveti za sminku
Preporuke za kozmetiku
Kako usne ucini lepsim
kako sa malo sminke istaci oci
kako se sminkati...moze i fotke kako se sminkate...ako ima tema ondaK joj...
nesto ne znam da se sminkam u poslednje vreme...sve nesto zabrljacim.....ko ce prvi:D

Ja licno volim i koristim rumenilo (boje kajsije ili neko multicolor, "roskaste" nijanse), maskaru i labelo i/ili sjaj...ili mat ruz boje mesa...malo korektora gdje treba i mineralni puder...kad izgledam kao da sam grobaru sa lopate pobjegla, ova kombinacija me "osvjezi" i ucini pristojnom da ne plasim ljude. :mrgreen: To je dnevna varijanta...za nocnu dodam sjenu za oci u nekoj bez nijansi i sasvim malo bijele u kut oka i direktno ispod obrva...i sve skupa izgleda kao i da nisam nesto nasminkana...
Inace na umorno lice sminka mi stoji kao dio pozorisnog outfita za neku dramu/tragediju...zato osim ovoga izbjegavam sminkanje, izuzev nekih posebnih prilika, tad sebi dam oduska...ono sto ne znam, a pokusavam i voljela bih da znam-izvuci liniju eyeliner-om, onako u retro stilu...

....preko dana "dobelim" lice kremom i obavezno stavim crvenkasto labello...preko dana sa nekim do koga mi je stalo - olovka za usne u boji koze preko koje nanesem neutralan karmin, odnosno sjaj ili labello + maskara, ukoliko sam ekstra inspirisana dodajem ledeno sivu olovku za oci kojom izvlacim tzv. "mackast" oblik...

...za vece volim jacu sminku - bordo ili krv crveni karmin ili zadimljene oci raznim nijansama sive odnosno cokoladne senke, u poslednje vreme poprilicno volim ljubicastu senku...planiram da uzmem i neke u maslinastim tonovima...jedino ne koristim crnu olovku za oci, olovka je uvek u sivoj, smedjoj, ljubicastoj ili maslinastoj boji...planiram da predjem i na braon maskaru...

....preko dana "dobelim" lice kremom i obavezno stavim crvenkasto labello...preko dana sa nekim do koga mi je stalo - olovka za usne u boji koze preko koje nanesem neutralan karmin, odnosno sjaj ili labello + maskara, ukoliko sam ekstra inspirisana dodajem ledeno sivu olovku za oci kojom izvlacim tzv. "mackast" oblik...

...za vece volim jacu sminku - bordo ili krv crveni karmin ili zadimljene oci raznim nijansama sive odnosno cokoladne senke, u poslednje vreme poprilicno volim ljubicastu senku...planiram da uzmem i neke u maslinastim tonovima...jedino ne koristim crnu olovku za oci, olovka je uvek u sivoj, smedjoj, ljubicastoj ili maslinastoj boji...planiram da predjem i na braon maskaru...

pinkpanther2feature.jpg

Retko se sminkam (desava mi se da po par meseci ni maskaru ne stavim, a kamoli nesto 2go :rumenko:)...a kad se uzelim, onda bas navalim sa eksperimentisanjem..:roll: sminkanje, odevanje sve mi zavisi od raspolozenja,,
Inace koristim maskaru, senke kad mi dune (leti ih bas volim i to one drecave- posebno uz leprsave haljine, za vecernje izlaske mejkap je intenzivniji, raznih boja u zavisnosti od odevne kombinacije), ponekad tecni liner, rumenilo...
Imam raznih paleta, sminki od mnogih proizvodjaca...preferiram mineralnu kozmetiku u svim bojama...

Ova paleta mi je omiljena i super se moze kombinovati sa ostalim mat senkama....ovako sam se mackala dok sam jos bila nespretna...sad mi treba manje od 5 min za bolji mejkap....
U zadnje vreme sam se bas prezasitila svega..pun mi orman, moracu napraviti cistku..

Prilozi

• DSCN2181.JPG
    DSCN2181.JPG
    106 KB · Pregleda: 21
Nedoljiva, jel to Costal Scents paleta? I ako jeste, koja je?

Ja obozavam sminku i sminkanje. Umem lepo da sminkam druge, sebi oci nikad ne umem tako lepo da nasminkam...
Obavezno za dnevnu varijantu mi je - tecni puder, korektor, maskara, rozikasto rumenilo i neki karmin, sjaj...

CS je, Shimmer paleta...:)

Dobra je i mat paleta (ista kao i shimmer samo mat), warm, kombinovana (senke, rumenila)...

coastal-scents-88-warm-palette.jpg

http://4.***************/_xXXRYKHGx6c/SII31NvbjJI/AAAAAAAAANo/oqRMWSN0Uww/s320/Tablet78_300.jpg
Sweetscents takodje ima dobre senke, divnih boja....

Chameleon je bas posebna boja, menja se u zavisnosti od svetlosti..

dsc04385.jpg

Ova je :worth:
281009SSRoyalPeacock1-1.jpg

Ovu bas volem...nisam mogla da nadjem fotku na netu, zaboravih kako se zove, pa uslikah na brzaka..uz malo vode bude to drecava zelena..:zaljubljena:

dscn2208.jpg

dscn2203.jpg

Pa Tangerine, Burgundy, Purple Twilight.......pa ove:

tmm2-1.jpg

Bolje da stanem, posto mogu ovako do jutra...:prstic: :lol:

Sve su im dobre palete, ne znam koju bih izabrala...Ova warm si se svidja, mislim da bih najvise je najvise koristila od svih iz ponude.
Kakav je kvalitet?
Mnogo volim te velike palete, nekako dobijem inspiraciju od njih. Onako kad nekog treba da sminkam, pa otvorim i kao sta cemo sad:lol: Imam, za sada, jednu iz Oriflama i dobra je...
Al uzecu i jednu od ovih Costal, bas izgledaju primaljivo:)

A ti volis te pigmente? Kako ih nanosis? Ja imam jednu paletu, al nesto ne koristim jer kad ih nanosim prstom ne moze lepo, uredno da bude. A sa cetkom mi se rasprse po celom licu...

Poslednja izmena:
obozavam da se sminkam ali samo na posao ili kad izlazim.....tecni puder mesam od dve nijanse i nanosim sa vodom da bude jedva vidljiv....obavezno koretkor, senkice u braon, bez ili zelenim tonovima....nekad i boje kajsije i roza jer imam lesnik boju ociju....braon olovka i maskara....rumenilo je bronzer ili neko boje jagode....i obavezno sjaj u boji mesa ili bronz....

Ne slazem se. Sminka je oblacenje face i kvarna zenska lazh ako se bilo sta njom sakriva, a umetnost je samo ako se diskretno istakne ono sto je lepo.

Slazem se delimicno, umetnost je da se istakne ono sto je lepo - dakle ''baci'' u prvi plan, a samim tim nedostaci idu u drugi.

Ne vidim nista lose u tome ako se oci ili usne malo vizuelno povecaju..time sto znas sta bi a sta ne bi trebalo da nanosis.

Sto se mene tice - moja sminka je diskretna - puder, maskara, rumenilo...ponekad sjaj ili balsam za usne..

uvece senke..i to je to..

obozavam da se sminkam ali samo na posao ili kad izlazim.....tecni puder mesam od dve nijanse i nanosim sa vodom da bude jedva vidljiv....obavezno koretkor, senkice u braon, bez ili zelenim tonovima....nekad i boje kajsije i roza jer imam lesnik boju ociju....braon olovka i maskara....rumenilo je bronzer ili neko boje jagode....i obavezno sjaj u boji mesa ili bronz....

kolko ti to vreme visiš pred ogledalo leba ti...? :sad2:

Back