Sminka i sminkanje

meni sminkanje traje 5 sekundi...ako stavljam sjaj...a ako ne stavljam..onda ne traje :) ni toliko....al sam odlucila da pocnem malo vise da se sminkam....
ostatak do sat vremena spremanja uglavnom potrosim na trazenje tasne kljuceva, cigareta upaljaca.......i ostalih neophodnih sitnica :)

meni sminkanje traje 5 sekundi...ako stavljam sjaj...a ako ne stavljam..onda ne traje :) ni toliko....al sam odlucila da pocnem malo vise da se sminkam....
ostatak do sat vremena spremanja uglavnom potrosim na trazenje tasne kljuceva, cigareta upaljaca.......i ostalih neophodnih sitnica :)

E ja merila pre nekoliko sati kad sam bila u frci, a morala sam da se nasminkam sa ovom novom tamnom kosom. Rekord mi je bio minut za obrve maskaru i karmin. I onda sam se zapitala, kad je vec tako malo, zasto ujutru kad sam u zurbi imam utisak da ce mi sminkanje oduzeti ko zna koliko vremena pa samo izjurim iz kuce sva bezbojna.

Dakle ovako.....saveti za sminkanje
saveti za sminku
Preporuke za kozmetiku
Kako usne ucini lepsim
kako sa malo sminke istaci oci
kako se sminkati...moze i fotke kako se sminkate...ako ima tema ondaK joj...
nesto ne znam da se sminkam u poslednje vreme...sve nesto zabrljacim.....ko ce prvi:D

Ja stavim obavezno maskaru, pa onda puder i malo samo malo rumenila :P

....preko dana "dobelim" lice kremom i obavezno stavim crvenkasto labello...preko dana sa nekim do koga mi je stalo - olovka za usne u boji koze preko koje nanesem neutralan karmin, odnosno sjaj ili labello + maskara, ukoliko sam ekstra inspirisana dodajem ledeno sivu olovku za oci kojom izvlacim tzv. "mackast" oblik...

...za vece volim jacu sminku - bordo ili krv crveni karmin ili zadimljene oci raznim nijansama sive odnosno cokoladne senke, u poslednje vreme poprilicno volim ljubicastu senku...planiram da uzmem i neke u maslinastim tonovima...jedino ne koristim crnu olovku za oci, olovka je uvek u sivoj, smedjoj, ljubicastoj ili maslinastoj boji...planiram da predjem i na braon maskaru...

Ako nije tajna kojom kremom (marka)? I koja joj je jos funkcija na kozi osim sto "bijeli"? I za koji tip koze lica smije?
Nisam nikad koristila, nesto sam sturo citala, a voljela bih da cujem iz prve ruke...

Ako nije tajna kojom kremom (marka)? I koja joj je jos funkcija na kozi osim sto "bijeli"? I za koji tip koze lica smije?
Nisam nikad koristila, nesto sam sturo citala, a voljela bih da cujem iz prve ruke...

Ih tajna:lol:, u pitanju je firma Avène , mineralna krema za hiperosetljivu kozu sa UV zastitom 50...nemasna, gusta i rozikasta pa kada se nanese izbeli ten za nijansu, cini mi se i da ujednaci boju koze. Ja bez nje ne sastavljam ni dan vec, evo, tri godine...:)

...he, imam google, cesto zaboravim...:evil:

NorX88KZhHIIAhRQXyy-QALzggvVyVIJ8Lscb-5wotbina8D39SDQSKmyQw1PYC24f8fVt-RTpNRIO0z0RNtk8Zc7J9OgBsu3g8vzqQSmXeX53UHDCS2YZqePJu-DyQn0McOO832ytriD1oJvOb8WXnJpPhkgG-R_DrEsLgTu-rWodw3msDvH5LmjIC0zVX6QLs

...Kako sminka najbolje izgleda na zdravoj i negovanoj kozi, opsta preporuka je redovna nega prilagodjena individualnim potrebama koze, sa akcentom na zastitu od UVA/B zracenja (fotoostecenja spadaju u vodeci dermatoloski i kozmetoloski problem poslednjih decenija, a ujedno su i osnovni uzrocnik preranog starenja koze)...Kada je preparativna kozmetika u pitanju, sklona sam jednostavnoj, ali redovnoj nezi, proizvodima koji sadrze minimum stetnih aditiva, uz redovne, jednomesecne profesionalne tretmane razlicitim preparatima i neinvazivnim metodama...
...Dekorativna kozmetika koju rado biram poslednjih godina (40+) uglavnom ima iluminativna svojstva, odnosno sadrzi cestice koje dobro reflektuju i prelamaju svetlost dajuci kozi svez, odmoran izgled bez obzira na osvetljenje...Volim monohromatske, neutralne palete (tone in tone) kojima se postize prirodan, svez i negovan izgled (water&soap/natural make up)...
...Trik koji koristim za postizanje utiska svezine lica (uz preparate koji reflektuju svetlost/light diffusers i imaju diskretan sjaj/shimmer) jeste nanosenje iluminatora/highlighter-a na odredjene tacke lica u tankom sloju: na arkade (ispod i iznad luka obrva), iznad jagodicne kosti (tacnije- na njen gornji rub, ispod kapka), u unutrasnjem uglu oka i oko nozdrva...Ruzicastim iluminatorom u tankom sloju zavrsavam nanosenje make up-a (brada, jagodice)...Radije koristim tecne ruzeve ili kombinaciju hranljivog ruza u tankom sloju i sjaja...Kada je dnevna sminka u pitanju, najcesce upotrebljavam samo rumenilo kojim sencim jagodice i kapke, uz zavrsnicu iluminatorom na pomenutim mestima...Uglavnom koristim kombinaciju primer-a i mineralnog pudera u prahu ili u compact verziji, dok u zimskim mesecima i uvece koristim tecni puder...Maskara i olovka za oci se podrazumevaju, iako se cesto dogodi da olovka izostane kod dnevnog make up-a...Tokom leta stitim lice sesirima i naocarima, ne izlazem se suncu bez zastite ni pre 18h i koristim samo sjajeve za usne na prirodnoj bazi...Vecernji make up, pa i dnevni u posebnim prilikama, najcesce je kombinacija smokey eyes&barely there lips make up-a...
...Imam 43 godine, normalnu/osetljivu kozu i pripadam tkzv. hladnoj paleti odnosno prolecnom tipu (pepeljasto plava kosa i sivo-plave oci)...

...Bez obzira na budzet, mozete pronaci adekvatne proizvode koji ce odgovarati vasim potrebama - cena proizvoda ili brand koji stoji iza njega nisu garancija kompatibilnosti sa vasom kozom i njenim potrebama...Za svaki high end (department store) proizvod postoji adekvatna alterantiva (preciznije - vise njih) u low end (drugstore) ponudi koja moze vise ili podjednako odgovarati vasoj kozi...

...Omiljeni proizvodi kada je dekorativna kozmetika u pitanju:

* La Prairie Skin Caviar Concealer • Foundation SPF 15
* Guerlain Meteorites Perles Base Perfectrice Anti-Terne (Light-Diffusing Perfecting Primer)
* Lancome Oscillation Power Foundation (Micro-Vibrating Polishing, Mineral Make-up. SPF 21)
* Guerlain, Meteorites Pearls (Illuminating, Light Diffusing Powder Pearls)
* Dior Lace-Face Highlighter
* Chanel Les Naturels de Chanel (Summer Collection 2009)
* YSL Touche Eclat (Radiant Touch Concealer)
* Chanel Inimitable Mascara

Picture-2.png
Geurlain_GL_27March2009_PR_bjpg373686_La-1.jpg
lancome-oscillation-foundat.jpg
METEORITES-1.jpg
dior-lace-face-highlighter.jpg
les-naturels-de-chanel-top-final-1.jpg
chanel-summer-2009.jpg
ysl_touche_eclat.jpg
Chanel20Inimitable20Mascara_thumb5B65D-1.jpg

...Omiljeni tutorijal za brz, lak i efektan smokey eyes make up koji se moze nositi i u dnevnim prilikama:

Poslednja izmena:
Hvala Vazdusasta. :)
Bila sam kod X dermatologa, kozmeticarke da ne spominjem (sto iz licnog&slicnog iskustva), ali niko mi nije pomenuo ovu kremu... :)
Znam za onu od chanela, nisam probala i neke "znj" marke koje vidjeh u SA...ne znam koliko im je ista namjena? :think: Nesto sumnjam...
Avene je ipak provjereno...plus samo u apoteci, pa...

...imala sam Vichy kremu slicne namene ali ona je moju kozu neverovatno peckala...dok Eucerin koristim kao podlogu i tokom noci, i to onu najjednostavniju, bez dodataka, njom sam prezadovoljna...

...volela bih da pitam UGBR koja paleta se preporucuje devojkama cokoladne kose i cokoladnih ociju? Ja sam jedino uvidela da mi crna jako lose pristaje...ten je bled i zuckast, ne porumenim ni pri najvecoj sramoti:lol:...dok su usne prirodno tamne plus se smejem siroko i visoko pa se vide desni. Nekako mi se ne dopadaju karmini koji u osnovi imaju roze boju, cini mi se da mi vise lezi sve sto vuce na crveno i braon, jesam li ja tu u pravu?

...Da, u potpunosti...:)...Prirodna nijansa koju usne imaju na prelazu ka sluzokozi dobar je putokaz kada je izbor nijanse ruza/sjaja u pitanju...Takodje, nijansa koju obrazi/jagodice dobijaju prilikom uzbudjenja ili fizickog napora (stipkanje takodje spada u 'legitiman' metod :)) najbolja je preporuka prilikom izbora rumenila...U principu, berry tonovi i neutralne nijanse (medju kojima je i niz tonaliteta crvene, na primer) odlicno pristaju svim tipovima...Tople nijanse tena, kose i ociju upucuju na jesenji tip kojem odlicno pristaju upravo nijanse koje si opisala (odgovarajuca crvena - bez plavog undertone-a, pre neutralna ili sa smedje-oranz osnovom), kao i ruzevi/sjajevi i senke iz nude palete (zemljani, bez, bronzani tonovi, kao i ljubicasta, ali izbegavati plavi undertone - dusky purple bi bila nijansa koja moze odlicno da istakne cokoladne oci, posebno ukoliko se kombinuje sa cokoladno smedjom u smokey eyes tehnici)...

http://ih2.redbubble.net/work.2634137.8.flat,550x550,075,f.dusty-purple-rose.jpg

...Kombinacija smokey eyes (cokoladno/bronze/dusky purple) i nude lips - ukoliko je cilj istaci oci, ili nude eyes (neutralni bez i zemljani tonovi u tragovima) sa intenzivnim ruzem i daskom rumenila koje moze biti ili nude ili berry tonaliteta...Ukoliko su oci nenaglasene, a umesto ruza se koristi sjaj, za svez izgled pozeljno je koristiti intenzivnije rumenilo (diskretno naneto), kao i za vecernje izlaske...

...Anne Hathaway bi bila odlican primer slicnog kolorita :)...

Poslednja izmena:
Zahvaljujem...jos uvek sam nevesta i nesigurna u odabiru ne samo boja vec i same teksture, posebno ne umem da nanesem rumenilo jer su moje jagodice visoke a obrascici tik ispod ociju, probala sam sa svih strana i nekako ga uvek previse ima...ruzicastu bazu rumenila sam otpisala odavno, koristim zlatno-braonkasto samo ponekad jer se mahom ne slaze sa bojama mojih ruzeva...sutra cu vec poceti da tragam za kremastim rumenilom sa primesom ljubicaste...:)

...potpuno tacno, spadam u jesenji tip obzirom na cinjenicu da mahom razne nijanse braon, bordo, purpurne, sive i maslinaste cine dobar deo moje garderober...hvala puno na konkretnim savetima...:heart:

Zahvaljujem...jos uvek sam nevesta i nesigurna u odabiru ne samo boja vec i same teksture, posebno ne umem da nanesem rumenilo jer su moje jagodice visoke a obrascici tik ispod ociju, probala sam sa svih strana i nekako ga uvek previse ima...ruzicastu bazu rumenila sam otpisala odavno, koristim zlatno-braonkasto samo ponekad jer se mahom ne slaze sa bojama mojih ruzeva...sutra cu vec poceti da tragam za kremastim rumenilom sa primesom ljubicaste...:)

...potpuno tacno, spadam u jesenji tip obzirom na cinjenicu da mahom razne nijanse braon, bordo, purpurne, sive i maslinaste cine dobar deo moje garderober...hvala puno na konkretnim savetima...:heart:

...Nema na cemu...:zag:...Kremasta struktura rumenila je odlican izbor za sve koji nisu verzirani u njegovom nanosenju - odlicna alternativa krem rumenilu u slucaju potrebe ili nemogucnosti da se pronadje odgovarajuca nijansa je karmin...Ne preporucuje se jedino masnim i problematicnim tipovima koze...Cesto se (ne)opravdano izbegavaju intenzivne nijanse, upravo zbog grotesknih efekata kojima nevesto nanosenje moze da rezultira...Tajna je u izboru transparentnog (sheer) rumenila i nanosenju male kolicine, bogatom cetkom srednje velicine koja se prethodno otrese, ili se visak proizvoda oduva (ukoliko je rec o compact ili prah teksturi), lakim kruznim pokretima direktno na jagodicnu kost, odnosno najistaknutiji deo lica u predelu obraza i jagodica koji se formira nakon sto se napravi grimasa nalik blagom osmehu...Dakle, rumenilo uvek treba nanositi u maloj kolicini (dodavati postepeno po potrebi), na nasmeseno lice, kruznim pokretima, nikako malom ili pljosnatom cetkicom (kakve se neretko dobijaju u sklopu ambalaze) i nikako na lice koje nije prethodno pripremljeno za ovaj korak (masno lice, bez primer-a ili pudera)...U tom slucaju bolje je odluciti se za rumenilo u stick-u, odnosno krem ili gel varijantu...Ukoliko se koristi compact ili rumenilo u prahu (na lice koje je 'matirano', odnosno na koje je nanet puder ili primer), najprirodnij efekat se postize tako sto se uvek nakon nanosenja preko jagodica/obraza predje tankim slojem compact/prah pudera koji rumenilo fiksira i ublazi eventualne ostre ivice/nepravilnosti u nanosenju, poput viska proizvoda, odnosno prejake nijanse...Konacno - rumenilo, bez obzira na oblik lica, ne treba da prelazi prirodne okvire jagodica ili obraza, odnosno da bude naneto do linije kose (cesta greska u zelji da se lice vizuelno suzi - u tu svrhu se koristi puder razlicitih nijansi)...Ukoliko je lice umorno, moze se naneti neznatno blize nosu nego obicno - cime se postize utisak svezine i zdrav izgled...Krem/stick rumenilo ili ruz kao alternativa, nanosi se u vidu nekoliko manjih tacaka u predelu jagodica, koje se prstima, laganim kruznim pokretima sjedine i rasporede na zeljeni deo lica...

Poslednja izmena:
Devojke pomazite brzzzzooooo!
Za par dana trebam da postanem darker, tj. skroz u Goth fazonu.
Ne pitam vas za misljenje nego mi pomozite oko sledeceg brzzzooo!
Zelim da mi preporucite crni lak za nokte, crni karmin, crnu maskaru, i puder koji cini lice mnoooogo bledim, kao da sam vampir a da sve to izdrzava toplotu jer smo u vrelim danima(mislim na marku, znate..)
Brzo, brzo ocekujem sve gotovo za kratko vreme, plsssss.

Ni ja ne znam s rumenilom. Kupi kuglice, i uzivas. Ne moze da se masi :)

Back