Menopauza bez tabua: Vaša iskustva, simptomi i rešenja

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.683
Menopauza je prirodan deo života, ali često i neprijatna tabu tema. Za mnoge žene ona ne znači samo kraj menstrualnog ciklusa, već i početak izazova poput valunga, nesanice, promena raspoloženja, debljanja, suve kože, problema sa koncentracijom i smanjenog libida.

Kako ste prepoznale prve znake menopauze? Koji simptomi su vas najviše mučili i šta vam je ZAISTA pomoglo? Da li ste probale hormonsku terapiju?

Copilot_20250620_130315.png

Mislim da nisam primetila ništa posebno osim što jesam malo više sklona da direktno i bez dlake na jeziku svima odbrusim. Pre sam bila nešto smirenja po tom pitanju. Imala sam par meseci povremeno te napade vrućine, ciklus sasvim neuredan ali ništa osim toga. Sada imam 53 godine, ali rekli su mi da ovo može potrajati i par godina dok se sasvim ne smiri sve. Ja, kao,strpljivo čekam :mrgreen: I protivnik sam korišćenja bilo koje hormonske terapije.

Mislim da nisam primetila ništa posebno osim što jesam malo više sklona da direktno i bez dlake na jeziku svima odbrusim. Pre sam bila nešto smirenja po tom pitanju. Imala sam par meseci povremeno te napade vrućine, ciklus sasvim neuredan ali ništa osim toga. Sada imam 53 godine, ali rekli su mi da ovo može potrajati i par godina dok se sasvim ne smiri sve. Ja, kao,strpljivo čekam :mrgreen: I protivnik sam korišćenja bilo koje hormonske terapije.

I ovako nešto kad pročitam sve mi se pomuti u glavi

:lol:

Menopauza je prirodan deo života, ali često i neprijatna tabu tema. Za mnoge žene ona ne znači samo kraj menstrualnog ciklusa, već i početak izazova poput valunga, nesanice, promena raspoloženja, debljanja, suve kože, problema sa koncentracijom i smanjenog libida.

Kako ste prepoznale prve znake menopauze? Koji simptomi su vas najviše mučili i šta vam je ZAISTA pomoglo? Da li ste probale hormonsku terapiju?

Pogledajte prilog 1745072
valunzi
valunzi
valunzi
nesanica
grčevi po nogama u sred noći
počelo je sve da me boli, svaki zglob, čitavo telo
emocije na 10*
kilogrami su se lepili kao ludi
plakala sam kao kiša
nisam plakala - ridala sam, reku suza sam isplakala

spasila me vragana :heart: - zlatna maka je zakon!
valunge i višak kilograma mi je rešila proteinska mediteranska ishrana
bolove u zglobovima je rešila hidratacija
grčeve magnezijum i slana limunada
sad sam odlično, ništa me ne boli, prepuna energije, libido prisutan
nisu više prisutni nikakvi simptomi menopauze
moja tajna je u tome što sam reagovala na adekvatan način na svaku promenu koja se dešavala u telu, a nisam ignorisala i čekala da ‚‚prođe‚‚

valunzi
valunzi
valunzi
nesanica
grčevi po nogama u sred noći
počelo je sve da me boli, svaki zglob, čitavo telo
emocije na 10*
kilogrami su se lepili kao ludi
plakala sam kao kiša
nisam plakala - ridala sam, reku suza sam isplakala

spasila me vragana :heart: - zlatna maka je zakon!
valunge i višak kilograma mi je rešila proteinska mediteranska ishrana
bolove u zglobovima je rešila hidratacija
grčeve magnezijum i slana limunada
sad sam odlično, ništa me ne boli, prepuna energije, libido prisutan
nisu više prisutni nikakvi simptomi menopauze
moja tajna je u tome što sam reagovala na adekvatan način na svaku promenu koja se dešavala u telu, a nisam ignorisala i čekala da ‚‚prođe‚‚

Hvala na ovako divno i iskrenom komentaru

❤️🌸

Žena menopauzi je nagazna mina
Verujem da je ukućanima teže podneti cinjenicu da se supruga/majka menja, ne svojom voljom vec je to tok prirode

Ima žena koje nemaju problema isto tako ih ima kojima je hormonske terapije jedini spas a izmedju ta dva primjera plutaju ove koji se nose sa simptomima tražeći alternativno olakšanje ili savjet kako se što bolje moguće provući kroz sve to

Back