Софија
Legenda
- Poruka
- 54.575
Ово је баш фино.
Није напдано, истакнуте очи...свиђа ми се.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...Kako sminka najbolje izgleda na zdravoj i negovanoj kozi, opsta preporuka je redovna nega prilagodjena individualnim potrebama koze, sa akcentom na zastitu od UVA/B zracenja (fotoostecenja spadaju u vodeci dermatoloski i kozmetoloski problem poslednjih decenija, a ujedno su i osnovni uzrocnik preranog starenja koze)...Kada je preparativna kozmetika u pitanju, sklona sam jednostavnoj, ali redovnoj nezi, proizvodima koji sadrze minimum stetnih aditiva, uz redovne, jednomesecne profesionalne tretmane razlicitim preparatima i neinvazivnim metodama...
...Dekorativna kozmetika koju rado biram poslednjih godina (40+) uglavnom ima iluminativna svojstva, odnosno sadrzi cestice koje dobro reflektuju i prelamaju svetlost dajuci kozi svez, odmoran izgled bez obzira na osvetljenje...Volim monohromatske, neutralne palete (tone in tone) kojima se postize prirodan, svez i negovan izgled (water&soap/natural make up)...
...Trik koji koristim za postizanje utiska svezine lica (uz preparate koji reflektuju svetlost/light diffusers i imaju diskretan sjaj/shimmer) jeste nanosenje iluminatora/highlighter-a na odredjene tacke lica u tankom sloju: na arkade (ispod i iznad luka obrva), iznad jagodicne kosti (tacnije- na njen gornji rub, ispod kapka), u unutrasnjem uglu oka i oko nozdrva...Ruzicastim iluminatorom u tankom sloju zavrsavam nanosenje make up-a (brada, jagodice)...Radije koristim tecne ruzeve ili kombinaciju hranljivog ruza u tankom sloju i sjaja...Kada je dnevna sminka u pitanju, najcesce upotrebljavam samo rumenilo kojim sencim jagodice i kapke, uz zavrsnicu iluminatorom na pomenutim mestima...Uglavnom koristim kombinaciju primer-a i mineralnog pudera u prahu ili u compact verziji, dok u zimskim mesecima i uvece koristim tecni puder...Maskara i olovka za oci se podrazumevaju, iako se cesto dogodi da olovka izostane kod dnevnog make up-a...Tokom leta stitim lice sesirima i naocarima, ne izlazem se suncu bez zastite ni pre 18h i koristim samo sjajeve za usne na prirodnoj bazi...Vecernji make up, pa i dnevni u posebnim prilikama, najcesce je kombinacija smokey eyes&barely there lips make up-a...
...Imam 43 godine, normalnu/osetljivu kozu i pripadam tkzv. hladnoj paleti odnosno prolecnom tipu (pepeljasto plava kosa i sivo-plave oci)...
...Bez obzira na budzet, mozete pronaci adekvatne proizvode koji ce odgovarati vasim potrebama - cena proizvoda ili brand koji stoji iza njega nisu garancija kompatibilnosti sa vasom kozom i njenim potrebama...Za svaki high end (department store) proizvod postoji adekvatna alterantiva (preciznije - vise njih) u low end (drugstore) ponudi koja moze vise ili podjednako odgovarati vasoj kozi...
dobro si našminkana kad ti kažu "što dobro izgledaš danas"
loše si našminkana kad ti kažu "jao, što si se lepo našminkala"
ovo je u stili "kefalice"...
Линда, гледала сам пре неки дан један туторијал ''летња шминка'' и буљила у жену све време трипујући да си то ти !
Или мени много личите или јеси ти!![]()
Hmh, preko dana od šminke stavljam rumenilo samo, i to zimi i tako još ponekad kad sam kao zombi.
I obavezno nekim onim korektorima, tj. tim istim al' za podočnjake, moram ad ih prekrečim pošto ih imam od rođenja, nekada su samo možda malo manje izraženi.
I, opet, zbog njih, uvek, makar bilo i podne, stavim trunčicu bež senke u ugao oka i ispod arkade, da bi mi otvorilo oko.
E sad, nekad stavim olovku za oči: ljubičastu, braon, sivu ili izuzetno retko crnu (to samo uveče baš za izlazak).
Ranije sam koristila neku senku iz avona koja se divno presijavala i savršeno je pristajala mojoj koži (maslinasta) i očima (koje su šućmurasto-sivo-maslinasto zelene sa žutim tufnama) pa sam to doživljavala kao apsolutnu propast i užas zato što nisam imala neke vau oči i bila sam presrećna kad sam pronašla tu jednu senku koja mi odgovara.
Vremenom sam shvatila da je to, u stvari, baš kul i da mogu spram očiju i tena kombinovati mnoge nijanse, zavisno od situacije.
Otkrila sam zlatne i braonkaste, maslinaste i glinene tonove , kao i bež, i oduševljena sam i baš sam i počela sve više da se šminkam.
Onako malo al' zabavno.
I da, jedino mi je žao, maskaru ne smem da koristim, imala sam neku povredu oka pre nekoliko godina i od tada koju god maskaru da sam probala - oko bi mi se zatvorilo od nje. Ako ne dok je na očima a ono bar posle skidanja.
Puder koristim izuzetno retko, samo zimi, pošto se znojim po licu dosta čim ga zatvorim bilo čim.
I da, nikakve posebne kreme ni preparate ne koristim.
Samo antirid kremu oko očiju i na lice i vrat pantenol gel pošto super prija mojoj koži.