Sminka i sminkanje

evo na ovo :)

spa1475.th.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ово је баш фино.
Није напдано, истакнуте очи...свиђа ми се. :)

...Kako sminka najbolje izgleda na zdravoj i negovanoj kozi, opsta preporuka je redovna nega prilagodjena individualnim potrebama koze, sa akcentom na zastitu od UVA/B zracenja (fotoostecenja spadaju u vodeci dermatoloski i kozmetoloski problem poslednjih decenija, a ujedno su i osnovni uzrocnik preranog starenja koze)...Kada je preparativna kozmetika u pitanju, sklona sam jednostavnoj, ali redovnoj nezi, proizvodima koji sadrze minimum stetnih aditiva, uz redovne, jednomesecne profesionalne tretmane razlicitim preparatima i neinvazivnim metodama...
...Dekorativna kozmetika koju rado biram poslednjih godina (40+) uglavnom ima iluminativna svojstva, odnosno sadrzi cestice koje dobro reflektuju i prelamaju svetlost dajuci kozi svez, odmoran izgled bez obzira na osvetljenje...Volim monohromatske, neutralne palete (tone in tone) kojima se postize prirodan, svez i negovan izgled (water&soap/natural make up)...
...Trik koji koristim za postizanje utiska svezine lica (uz preparate koji reflektuju svetlost/light diffusers i imaju diskretan sjaj/shimmer) jeste nanosenje iluminatora/highlighter-a na odredjene tacke lica u tankom sloju: na arkade (ispod i iznad luka obrva), iznad jagodicne kosti (tacnije- na njen gornji rub, ispod kapka), u unutrasnjem uglu oka i oko nozdrva...Ruzicastim iluminatorom u tankom sloju zavrsavam nanosenje make up-a (brada, jagodice)...Radije koristim tecne ruzeve ili kombinaciju hranljivog ruza u tankom sloju i sjaja...Kada je dnevna sminka u pitanju, najcesce upotrebljavam samo rumenilo kojim sencim jagodice i kapke, uz zavrsnicu iluminatorom na pomenutim mestima...Uglavnom koristim kombinaciju primer-a i mineralnog pudera u prahu ili u compact verziji, dok u zimskim mesecima i uvece koristim tecni puder...Maskara i olovka za oci se podrazumevaju, iako se cesto dogodi da olovka izostane kod dnevnog make up-a...Tokom leta stitim lice sesirima i naocarima, ne izlazem se suncu bez zastite ni pre 18h i koristim samo sjajeve za usne na prirodnoj bazi...Vecernji make up, pa i dnevni u posebnim prilikama, najcesce je kombinacija smokey eyes&barely there lips make up-a...
...Imam 43 godine, normalnu/osetljivu kozu i pripadam tkzv. hladnoj paleti odnosno prolecnom tipu (pepeljasto plava kosa i sivo-plave oci)...

...Bez obzira na budzet, mozete pronaci adekvatne proizvode koji ce odgovarati vasim potrebama - cena proizvoda ili brand koji stoji iza njega nisu garancija kompatibilnosti sa vasom kozom i njenim potrebama...Za svaki high end (department store) proizvod postoji adekvatna alterantiva (preciznije - vise njih) u low end (drugstore) ponudi koja moze vise ili podjednako odgovarati vasoj kozi...

Одлично описано.

Само бих да додам да је за кожу, једном недељно, неопходан пилинг.
То је важно и због споријег старења коже, али и због лакшег наношења шминке.
Јер ако не скидамо те мртве слојеве лако се деси да се на одређеним зонама ''скупља'' шминка- рецимо, стављамо пудер, па где је кожа храпавија не може лепо да се размаже па настане флека. :)

dobro si našminkana kad ti kažu "što dobro izgledaš danas"
loše si našminkana kad ti kažu "jao, što si se lepo našminkala"
ovo je u stili "kefalice"...

ja sam pre neki dan dobila kompliment - kako si se prolepsala, sta ti se desilo? od jedne zenske osobe
nista specijalno, stavila karmin i malo bele senke

kako ti je lepo lice, koji ti je to puder ? ona pita
jnemam puder, ne korstim ga
stvarno? kako ti je lepa koza

tajna je bila u boji karmina koji ide uz moj ten

Poslednja izmena:
dakle, za uspesan efekat mejk apa treba prvo odrediti prema tenu, boji kose, obrvama i boji ociju
dakle prvo se odredjuje boja ruza i olovke
zatim boja senki i na kraju boja maskare, ali crma maskara ide uz sve
nakon toga ako se koristi puder treba izabrati nijansu za ton tamniju od tena, ne vise
ja imam srecu da mi puder i ne treba i da mi to mnogo pomaze jer sam nasminkama dovoljno samo sa karminom i senkom, cak i bez maskare

takodje zavisno od crta lica treba odrediti sta se i koliko istice, velika usta zahtevaju sjaj, mala usta odredjene nijanse koje daju punocu i pazljivo pravljenje kontura usana

Kako se snalazite sa rumenilom i kako ga koristite. Pre neki dan sam videla jednu ženu koja je po ovoj vrućini na veoma svetao ten stavila veoma jako rumenilo i to dva jasno oivičena kruga, to mi se nikako nije dopalo. Imate li neki savet oko nanošenja rumenila, ono da ga ponekad stavim u večernjim prilikama?

sve zavisi kakav ti je ten,svetlom tenu pristaju roze boje,tamnijem smedje ,broznane
ja koristim dva nacina
jedan zovem sveza seljancica,nasmesim se ali prenaglaseno,i na jagodice stavim roze rumenilo,to sam videla od keri u satc,deluje tako sveze i mladalacki
ovaj drugi fazon mi je vise prefinjen,gospodja u 30im bi mogao da se zove
tu stavljam ukoso ispod jagodica pa prema napolje,a na jagodice luminajzer,kako se to vec zove (rec sam izmislila ovog moemnta,na fr se kaze illuminateur) deluje onako prefinjeno,npr ceca koristi taj fazon da naglasi oblik jagodica
ne vredi ovo mnogo bez fotki

ja imam samo jedno rumenilo, i to kuglice kupljene u oriflejmu
kombinacija roze i braon, pri čemu se te braonkaste brzo raspadnu, a roze ostanu postojane u kuglici i više vuče na braonkasto
prvo stavim sve od šminke šta mislim da stavljam, osim labela ili sjaja na isne, pa onda rumenilo pufnastom četkom nanesem ispod jagodice, to mi dodatno uvuče obraze, a ja mnogo volim izgled ispijenih obraza, malo stavim i na slepoočnice
to baš ne pazim, nego par puta povučem četkom, i samo vodim računa da ne stavim previše, da se ne vidi nigdje jasan prelaz
na jagodice, na gornji dio, stavim malo sjaja... imam neko sestrino rumenilo u sjaju, a imam i neku sjenku za oči koja ostavlja samo sjaj i nikakvu spec boju, pa to improvizujem: )
i tog sjaja malo stavim i na dekolte: )
super je, osim ako je vruće, tada može dati utisak oznojenosti: )

meni su uši i nos uvijek crveni, a i lice mi vuče na crvenkasto i svako malo se zarumenim, tako da nisam sigurna ni kakve boje kose meni odgovaraju, kao ni šminka

Gledala sam juče dio epizode o onoj plejboj ribi, kendri. Šminker je pripremao za neki događaj i na crvenom tepihu joj lice izgleda predivno, blistavo, mlado i svježe
Ali dok ju je šminkao, tip je promijenio nekoliko pudera, rumenila, korektora, i ne znam šta sve ne, ali za takav prirodan i svjež efekat lice bude potpuno zamazano.

Meni je zanimljivo sjenčenje, to sam gledala kod Opre: )
to čuda čini sa licem

pa da,to ovde francuskinje vole,taj natural look,ali to uopste ne znaci da ne stavis nista,nego da stavis znalacki
ja sam nasla svoj tecni puder,u pitanju je matirajuci fond de teint od la roche posay,to se kupuje u apoteci i za osetljivu kozu je,ali ja ga kupujem iskljucivo zbog efekta,probala sam ga kod dermatologa i bilo mi je super kao kamuflira sitne nedostatke a kad ga stavis super prirodno
najvazniji je ten,ako ti je koza lica savrsena onda ti sminka skoro da nije potrebna
za svaki dan sminkam ten,i dodam maskaru i labelo,crni kreon ili ne,tanku liniju lajnera ili ne
uglavnom ten obavezno

Линда, гледала сам пре неки дан један туторијал ''летња шминка'' и буљила у жену све време трипујући да си то ти ! :eek:

Или мени много личите или јеси ти! :lol:

Hmh, preko dana od šminke stavljam rumenilo samo, i to zimi i tako još ponekad kad sam kao zombi.
I obavezno nekim onim korektorima, tj. tim istim al' za podočnjake, moram ad ih prekrečim pošto ih imam od rođenja, nekada su samo možda malo manje izraženi.
I, opet, zbog njih, uvek, makar bilo i podne, stavim trunčicu bež senke u ugao oka i ispod arkade, da bi mi otvorilo oko.

E sad, nekad stavim olovku za oči: ljubičastu, braon, sivu ili izuzetno retko crnu (to samo uveče baš za izlazak).
Ranije sam koristila neku senku iz avona koja se divno presijavala i savršeno je pristajala mojoj koži (maslinasta) i očima (koje su šućmurasto-sivo-maslinasto zelene sa žutim tufnama :neutral:) pa sam to doživljavala kao apsolutnu propast i užas zato što nisam imala neke vau oči i bila sam presrećna kad sam pronašla tu jednu senku koja mi odgovara.
Vremenom sam shvatila da je to, u stvari, baš kul i da mogu spram očiju i tena kombinovati mnoge nijanse, zavisno od situacije.
Otkrila sam zlatne i braonkaste, maslinaste i glinene tonove , kao i bež, i oduševljena sam i baš sam i počela sve više da se šminkam.
Onako malo al' zabavno.

I da, jedino mi je žao, maskaru ne smem da koristim, imala sam neku povredu oka pre nekoliko godina i od tada koju god maskaru da sam probala - oko bi mi se zatvorilo od nje. Ako ne dok je na očima a ono bar posle skidanja.
Puder koristim izuzetno retko, samo zimi, pošto se znojim po licu dosta čim ga zatvorim bilo čim.

I da, nikakve posebne kreme ni preparate ne koristim.
Samo antirid kremu oko očiju i na lice i vrat pantenol gel pošto super prija mojoj koži.

Hmh, preko dana od šminke stavljam rumenilo samo, i to zimi i tako još ponekad kad sam kao zombi.
I obavezno nekim onim korektorima, tj. tim istim al' za podočnjake, moram ad ih prekrečim pošto ih imam od rođenja, nekada su samo možda malo manje izraženi.
I, opet, zbog njih, uvek, makar bilo i podne, stavim trunčicu bež senke u ugao oka i ispod arkade, da bi mi otvorilo oko.

E sad, nekad stavim olovku za oči: ljubičastu, braon, sivu ili izuzetno retko crnu (to samo uveče baš za izlazak).
Ranije sam koristila neku senku iz avona koja se divno presijavala i savršeno je pristajala mojoj koži (maslinasta) i očima (koje su šućmurasto-sivo-maslinasto zelene sa žutim tufnama :neutral:) pa sam to doživljavala kao apsolutnu propast i užas zato što nisam imala neke vau oči i bila sam presrećna kad sam pronašla tu jednu senku koja mi odgovara.
Vremenom sam shvatila da je to, u stvari, baš kul i da mogu spram očiju i tena kombinovati mnoge nijanse, zavisno od situacije.
Otkrila sam zlatne i braonkaste, maslinaste i glinene tonove , kao i bež, i oduševljena sam i baš sam i počela sve više da se šminkam.
Onako malo al' zabavno.

I da, jedino mi je žao, maskaru ne smem da koristim, imala sam neku povredu oka pre nekoliko godina i od tada koju god maskaru da sam probala - oko bi mi se zatvorilo od nje. Ako ne dok je na očima a ono bar posle skidanja.
Puder koristim izuzetno retko, samo zimi, pošto se znojim po licu dosta čim ga zatvorim bilo čim.

I da, nikakve posebne kreme ni preparate ne koristim.
Samo antirid kremu oko očiju i na lice i vrat pantenol gel pošto super prija mojoj koži.

A da li si pokušala da uvijaš trepavice i da maskaru staviš samo na krajeve, da istakne one istančale jedva vidljive dijelove?
Nikako da ne dolaziš do korjena. Pri skidanju da koristiš vlažne maramice, samo stisneš trepuške, malo pustiš da odstoji i skineš, bez razmazivanja maskare.

Back