Žene u policiji testovi i obuka...

Muškarac da bi postao policajac mora imati skok u dalj sa mjesta 197 cm i pretrčati 2400 metara za 12 minuta i 49 sekunde. Žena da bi postala policajka mora imati skok u dalj sa mjesta 160 cm i pretrčati 2400 metara za 15 minuta i 58 sekundi. Vjerojatno su u ostalim disciplinama tipa sklekovi i zgibovi žene također privilegirane u odnosnu na muškarce. Po meni to blago rečeno nije normalno jer ako se zalažemo za ravnopravnost i jednakost onda bi trebali biti isti kriteriji za sve a ne pod svaku cijenu gurati jedan spol u neki posao samo da bi taj spol bio zadovoljan. Šta kada dođu intervencije i kada se bude moralo boriti protiv kriminalaca? tko će odgovarati kada žene "policajke" zbog loše obuke i zbog bioloških ograničenja ne budu mogle savladati te kriminalce i kada budu samo smetale muškim kolegama policajcima? tko će biti kriv kada kriminalci pobjegnu
Diskriminacija muskaraca na svakom cosku,dokle vise.

Чекај, је л' ти хоћеш жене на мушким радним местима или не? Нисам разумео.
Ако смо једнаки да. Рударкиња, асфалтерка, мацоларка, цементарка, кроварица, мешалицинка, копачица, Г
гробарица итд, још све са родним наставцима, кад може дрка и дркица.
:mrgreen:

Ако смо једнаки да. Рударкиња, асфалтерка, мацоларка, цементарка, кроварица, мешалицинка, копачица, Г
гробарица итд, још све са родним наставцима, кад може дрка и дркица.
:mrgreen:
Dakle, moze i zena policajac, sto je ovde tema.

Kad ste mogle i pre prvog svetskog rata,mozete i sad.
Danas vam je sve tesko,razmazene
Ne znam zasto mijesate drustvenu jednakost sa bioloskom.
Bioloski zene i muskarci nisu jednaki,niti mogu biti.
Tako npr.muskarci su fizicki jaci od zena ili zene radjaju djecu,muskarci ne.
Ali kao osobe u drustvu su potrebni i jedni i drugi i trebaju biti ravnopravni u tom istom drustvu.
Dakle,ona zena koja moze i hoce,treba biti i policajac ili bilo koje drugo zanimanje.
S tim sto mislim da muskarci ipak treba da zadrze to neko dzentlmensko ponasanje pa da zeni pomognu u nekim situacijama u kojim do izrazaja dolazi fizicka snaga,a ne da se ponasaju ko p.i cekaju da zena pomjeri ormar jer eto,trazila ravnopravnost.Kao sto bi se ponasao ovaj lik iz uvodnog posta.
S druge strane te zene kuvaju kafu i peru soljice za njima i svi to smatraju normalnim.
Niko tu ne trazi suvu jednakost.🙂
Karikiram,ali nadam se sa shvatate...svi treba da budu ravnopravni,ali da se ne tjera mak na konac.
Uvijek u poslu treba pomoci onom drugom...naravno ne mislim da se to zloupotrebljava...
Zato ponesite koleginici paket papira ako vidite da se kilavi i da ne moze...vama je to nista,a njoj zahtijeva znatan fizicki napor.
Sugurno ce i vama biti uzvraceno na neki nacin u nekom drugom momentu.🙂
Nista gore od muskarca koji dopusta da zena u njegovom drustvu(bila to majka,sestra,zena,koleginica) radi neki fizicki posao,a on gleda i ne zeli da pomogne,iako to za njega ne predstavlja veci teret.

Ne znam zasto mijesate drustvenu jednakost sa bioloskom.
Bioloski zene i muskarci nisu jednaki,niti mogu biti.
Tako npr.muskarci su fizicki jaci od zena ili zene radjaju djecu,muskarci ne.
Ali kao osobe u drustvu su potrebni i jedni i drugi i trebaju biti ravnopravni u tom istom drustvu.
Dakle,ona zena koja moze i hoce,treba biti i policajac ili bilo koje drugo zanimanje.
S tim sto mislim da muskarci ipak treba da zadrze to neko dzentlmensko ponasanje pa da zeni pomognu u nekim situacijama u kojim do izrazaja dolazi fizicka snaga,a ne da se ponasaju ko p.i cekaju da zena pomjeri ormar jer eto,trazila ravnopravnost.Kao sto bi se ponasao ovaj lik iz uvodnog posta.
S druge strane te zene kuvaju kafu i peru soljice za njima i svi to smatraju normalnim.
Niko tu ne trazi suvu jednakost.🙂
Karikiram,ali nadam se sa shvatate...svi treba da budu ravnopravni,ali da se ne tjera mak na konac.
Uvijek u poslu treba pomoci onom drugom...naravno ne mislim da se to zloupotrebljava...
Zato ponesite koleginici paket papira ako vidite da se kilavi i da ne moze...vama je to nista,a njoj zahtijeva znatan fizicki napor.
Sugurno ce i vama biti uzvraceno na neki nacin u nekom drugom momentu.🙂
Nista gore od muskarca koji dopusta da zena u njegovom drustvu(bila to majka,sestra,zena,koleginica) radi neki fizicki posao,a on gleda i ne zeli da pomogne,iako to za njega ne predstavlja veci teret.
Ovo je tacno

Tako je..Vecina teških poslova nije za ženu ..nije biološki, prirodno ali ima žena drvoseca na primer koje rade po šumama Amazonije barabar sa muškarcima
A što se tice prava i ravnopravnosti , stalno to mešate sa poslovima..Ravnopravnost nije da muskarci i žene rade iste poslove vec je ravnopravnost za položaj žena u svetu, pocevši od prava glasa koje žene nisu imale skoro do 20.veka, nisu imale još sijaset prava..da se bave politikom na primer ..Za žene je bilo kuca i deca i muž i dalje ni makac
Ok

ZA ovaj posao nisu. Cast retkim izuzecima, malo muskobanjastim.
Kada su se pojavile u sluzbi posle 2000 ih (pre su bile retko) zvali smo ih "lavlja kandza"...
Kad sa njom u patroli primis poziv za intervenciju, pri dolasku na lice mesta muškarac pođe na intervenciju a nju ostavi da čuva auto...

U suprotnom pored svojih moras da cuvas i njena leđa...

Uglavnom su po kancelarijama ili dezurni operater za telefonom u stanici i tako to...

Back