Случај Милоша Милојевића

Sve je ovo tako jadno da jadnije ne može biti.

Milojević je bio njeki opskurni fantast koji ne bi ni u kojoj iole normalnoj zemlji zavrjeđivao ni kolumnu u zatvorskim novinama.

U okviru zapadne civilizacije, u 19. st.napisana su monumentalna, epohalna djela na tri jezika - njemačkom, francuskom, engleskom.

To su djela nepremašene umjetničke vrijednosti, znanstvene akribije, eruditskoga vatrometa, dubokih misli... U tom 19. st. isto drugi narodi, kao Rusi, Talijani, i dio hispanofonih pokušavaju, i uspijevaju nešto u dosta manjoj manjoj mjeri.

No, ako se samo uzme djelo patricija Henrya Adamsa, najvažnijega nefikcionalnoga američkoga pisca 19-20. st., i njegovo monumentalno djelo o povijesti SAD u doba vlada Jeffersona i Madisona, goleme sinteze na oko 3000 stranice skupa- čovjek ostake zapanjen.

https://archive.org/search.php?query=henry adams history united states

https://en.wikipedia.org/wiki/The_History_of_the_United_States_of_America_1801–1817

The History of the United States of America 1801 – 1817, also known as The History of the United States During the Administrations of Thomas Jefferson and James Madison, is a 9-volume history written by American intellectual Henry Adams, and first published between 1889 and 1891. The entire work has been reprinted many times, most often in a 2-volume format. Historian Garry Wills has described it as "the greatest prose masterpiece of non-fiction in America in the 19th century.

Dakle-skoro 3000 stranica veliko znanstveno i stučno djelo, u doba kad su se ovi jadni narodi još borili za neki prozni izraz i nisu znali ni elementarije.
I onda se kompleks inferiornosti pokušava nadoknaditi raznim tlapnjama...

ad1.png

ad2.png

Izvoli obraditi sva ta Milojevićeva božanstva, pa da čujemo gde se sve javljaju, itd...čudo da neka čak ni Sreten Petrović, izuzetno otvoren inače prema „alternativcima”, nije obradio. Zašto si Desanku Maksimović spomenula, nisam baš shvatio.
Па то су опште ствари, та поменута божанства у цитату, нећу да губим време да теби доказујем Перуна или Сварога.
Што се тиче Сретена Петровића , грешиш јер не познајеш његово дело.Не само да све три Милојевићеве збирке песама има у списку литературе него често цитира покоји стих.
Досади ми се да стално објашњавам најједноставније ствари, али, ајде..:Десанка је поменута само као неко ко зна само неколико имена словенских Богова, а како рекох , то је више него Марамбо, судећи по оном цитату само. Десанка је сам песникиња, Душа..а Марамбо је теоретичар књижевности, мново виша инстанца.
Ironija je koliko se neke stvari okrenu za 180 stepeni. Marambo, koji zaista jeste bio zabranjen, kod nekih ljudi ustupa mesto Milojeviću, koji da je bio makar 5% nalik Marambou bi imao neprocenjivog značaja za srpsku kulturnu baštinu (bila bi, nesumnjivo, značajno veća i znatno više priznata). :(
Хронолошки, прво је Милојевић забрањен, И оклеветан. Види уназад на теми како ти сам прижељкујеш да неко докаже да је Милојевић био луд, не би ли га избацили и из сећања.
А ако упоређујемо, Марамбо није имао такав табор непријатеља као Милојевић (Руварац+Ковачевић+Новаковић+Радоњић), од којих су неки имали улогу притајених стратега(Новаковић напр) не би ли задржали академски имиџ, а неки били пијачарски букачи, као злогласни монах Руварац.

Poslednja izmena od moderatora:
Jedinu uznemirenost koju ja primećujem jeste kod tebe, inače ne bi bila inspirisana da pišeš ovakve stvari, ili još gore nešto što si malopre napisala na jednoj susednoj temi. Meni je stvarno dojadio ovaj krug u kojem ti stalno bacaš neke provokacije, pa onda ja da objašnjavam najjednostavnije stvari. Font je takve veličine zato što se radi o citatu, kako redovno na forum i postavljam kada se o tome radi, da se slučajno ne bi zadesilo da neko pomeša moje reči sa citiranim (čak i pored toga, i to se zna ponekad desiti, no to je već izvan moje moći). To je nešto što bi tebi trebalo da bude vrlo dobro poznato, jer sam taj način citiranja koristio i u diskusijama u kojim si ti učestvovala.

Evo imaš čak i temu posvećenu tome: https://forum.krstarica.com/threads...arakondzula-drevna-slovenska-religija.895647/ Izvoli obraditi sva ta Milojevićeva božanstva, pa da čujemo gde se sve javljaju, itd...čudo da neka čak ni Sreten Petrović, izuzetno otvoren inače prema „alternativcima”, nije obradio. Zašto si Desanku Maksimović spomenula, nisam baš shvatio.

Vrlo je interesantno kako neki preko noći postaje nepoželjni faktor (očekujem da vrlo brzo, nakon što se pristalice novoromantičarskih interpretacija bliže upoznaju sa likom i delom Milana Budimira, i on postane strani plaćenik i izdajnik). Da skrenem pažnju još i na to da si i ti znala pominjati Maramboa u pozitivnom kontekstu; pretpostavljam da je sada tome, nažalost, došao kraj, kao i svaki put kada neko bocne u dogmu (u ovom slučaju, onu Milojevićevih idolopoklonika). :kafa:

Što se tiče udobne fotelje, pretpostavljam da pišeš ovakve stvari jer ne poznaješ njegov lik i delo. Možda bi KRCUN trebalo da te informiše, jer se ovde predstavio kao njegov veliki poznavalac...Ne znaš koliko je on radio, marljivo, od strane do strane, želeć da obuhvati čitavi korpus srpskog nacionalnog blaga (otud i te zasluge vezano za Drugi svetski rat) i kolike silne probleme je on uopšte imao zbog svog rada. Neki rukopisi su ostali i dan danas neobjavljeni...zbog toga što su njegovi radovi smatrani previše provokativnim, godine 1959. smenjen je sa položaja predsednika Odbora za izdavanje narodnih pesama, a (in)diskretno je usmeravan da odustane od svog rada, usmeravan negde drugde, zbog čega i danas ima (posle toliko godina) još uvek nešto neobjavljeno.

Ironija je koliko se neke stvari okrenu za 180 stepeni. Marambo, koji zaista jeste bio zabranjen, kod nekih ljudi ustupa mesto Milojeviću, koji da je bio makar 5% nalik Marambou bi imao neprocenjivog značaja za srpsku kulturnu baštinu (bila bi, nesumnjivo, značajno veća i znatno više priznata). :(

Да, јесам добар познаваоц др. Јовановића, али не изузетним каквим ме ''доживљаваш''. Марамбо је био врхунски АРХИВИСТА, један од најкомплетнијих научника по питању архивистике. Међутим, претпостављам да не знаш да је био притиснут из одређених ''кругова'' не само титоистичке власти него и из неких страних центара. Неки страни центри су државни, а неки приватни, јер се у приватним колекцијама широм света и дан данас налазе гомиле артефаката које је Марамбо лоцирао, артефакти који ''немају'' цену, и код Марамба се воде под ознаком ''0''.

Друга ствар која је овде уствари прва, Марамбо се није никада требао упуштати у Руварчев историјски критицизам, то му је само нанело штете као врхунском научнику на пољу архивистике.Написах ти већ једном, Марамбо је пронашао око 550 различитих плагијата код многих писаца, и песника, пронашао га је код Његоша, Нушића, Домановића и код многих других, зашто потенцираш, и зашто се толико потенцира плагијање Милоша С. Милојевића!?

Ко је критиковао Милојевићеве Путописе, па Јастребов, већину артефаката које је навео Милојевић, Јастребов је у својој Критици демантовао да уопште постоје, док је исте Милојевићеве артефакте др. Јовановић навео у својим Зборницима да се налазе у државном архиву Аустрије, ко уствари ту покушава да сакрије истину, па наравно највећи присталица и ученик Илариона Руварца главом и брадом Стојан Новаковић.

Остави се Милана Будимира, нико га никада неће прогласити како си га назвао ''плаћеником'' и ''издајником''. Очигледно да немаш ментални склоп склон да путује кроз време, и сагледава неке ствари из другачијег угла, јер ти никако не одговара да се ''новоромантичари'' како их зовеш служе у контра нападу управо Руварчевизмом, начином којим се ти служиш у суштини у нападу на аутохтонисте.

Потрага за украденом историјом_001.png

Poslednja izmena:
Па то су опште ствари, та поменута божанства у цитату, нећу да губим време да теби доказујем Перуна или Сварога.
Што се тиче Сретена Петровића , грешиш јер не познајеш његово дело.Не само да све три Милојевићеве збирке песама има у списку литературе него често цитира покоји стих.
Досади ми се да стално објашњавам најједноставније ствари, али, ајде..:Десанка је поменута само као неко ко зна само неколико имена словенских Богова, а како рекох , то је више него Марамбо, судећи по оном цитату само. Десанка је сам песникиња, Душа..а Марамбо је теоретичар књижевности, мново виша инстанца.

Da li citira Milojevićeve zbirke ili ne, potpuno je nebitno, jer to nema veze sa onim što sam napisao. Da li kod Sretena Perovića postoji Živbož? Da li ih sve pominje Desanka Maksimović i u kakvom kontekstu? Pesnik treba da bude veći poznavalac od naučnika?!

Хронолошки, прво је Милојевић забрањен, И оклеветан. Види уназад на теми како ти сам прижељкујеш (бугарофилски) да неко докаже да је Милојевић био луд, не би ли га избацили и из сећања.
А ако упоређујемо, Марамбо није имао такав табор непријатеља као Милојевић (Руварац+Ковачевић+Новаковић+Радоњић), од којих су неки имали улогу притајених стратега(Новаковић напр) не би ли задржали академски имиџ, а неки били пијачарски букачи, као злогласни монах Руварац.

Ova diskusija na nivou kafanskog prepucavanja me ne iznenađuje; dobrim delom sam navikao na takvo ponašanje od tebe. Međutim, ono što je zaista velika sramota jeste što posle toliko mnogo vremena na ovom forumu ti i dalje nisi naučila da se ponašaš odgovorno, kako je dostojno jednom moderatoru. Da ne bude da pričam sad bezveze...podsetiću te da si ti prva počela da skrećeš diskusiju sa više tema (ovde, kao i tamo gde sam postavio objavu o tzv. Margumskom natpisu) na mene. Ovu uvredu sam prijavio moderaciji i nadam se da ćeš više prestati tako da se ponašaš, jer konstantno prelaziš preko granice ukusa. Ovo te sad najdirektnije molim, da ne bih morao da sad uvlačim Lekizana i cronnina da te upozoravaju, mole ili šta god...dakle ako te nešto živcira, uzmi kesu i izderi se u nju; nemoj se istresati na meni; ja ti nisam vreća za udaranje.

Što se mene tiče, oduvek mi je delovalo da je Milojević imao neku psihijatrijsku dijagnozu, da. O tome sam više puta i pisao. Neki izvor koji bi tako nešto potvrdio bio bi vrlo dragocen, kao što je to tačno i za apsolutno svaki drugi slučaj tvrdnje koja biva potkrepljena nekim istorijskim izvorom. Da li će to izbaciti Milojevića iz sećanja ili ne; irelevantno je, zato što to nije pitanje klevete, već utvrđivanja istorijskih činjenica. A ako se neko boji istine i radije bi je zakopao nego otkopao...e, to je već drugo pitanje. :kafa:

Da li citira Milojevićeve zbirke ili ne, potpuno je nebitno, jer to nema veze sa onim što sam napisa..!
Славене, не пратиш самог себе:
Izvoli obraditi sva ta Milojevićeva božanstva, pa da čujemo gde se sve javljaju, itd...čudo da neka čak ni Sreten Petrović, izuzetno otvoren inače prema „alternativcima”, nije obradio. Zašto si Desanku Maksimović spomenula, nisam baš shvatio.

. Da ne bude da pričam sad bezveze...podsetiću te da si ti prva počela da skrećeš diskusiju sa više tema (ovde, kao i tamo gde sam postavio objavu o tzv. Margumskom natpisu) na mene. Ovu uvredu sam prijavio moderaciji i nadam se da ćeš više prestati tako da se ponašaš, jer konstantno prelaziš preko granice ukusa.
Само ти, синко, ради свој посао.

Što se mene tiče, oduvek mi je delovalo da je Milojević imao neku psihijatrijsku dijagnozu, da.
Исто си и за Олгу инсинуирао.

Poslednja izmena od moderatora:
Da li citira Milojevićeve zbirke ili ne, potpuno je nebitno, jer to nema veze sa onim što sam napisao. Da li kod Sretena Perovića postoji Živbož? Da li ih sve pominje Desanka Maksimović i u kakvom kontekstu? Pesnik treba da bude veći poznavalac od naučnika?!

Ova diskusija na nivou kafanskog prepucavanja me ne iznenađuje; dobrim delom sam navikao na takvo ponašanje od tebe. Međutim, ono što je zaista velika sramota jeste što posle toliko mnogo vremena na ovom forumu ti i dalje nisi naučila da se ponašaš odgovorno, kako je dostojno jednom moderatoru. Da ne bude da pričam sad bezveze...podsetiću te da si ti prva počela da skrećeš diskusiju sa više tema (ovde, kao i tamo gde sam postavio objavu o tzv. Margumskom natpisu) na mene. Ovu uvredu sam prijavio moderaciji i nadam se da ćeš više prestati tako da se ponašaš, jer konstantno prelaziš preko granice ukusa. Ovo te sad najdirektnije molim, da ne bih morao da sad uvlačim Lekizana i cronnina da te upozoravaju, mole ili šta god...dakle ako te nešto živcira, uzmi kesu i izderi se u nju; nemoj se istresati na meni; ja ti nisam vreća za udaranje.

Što se mene tiče, oduvek mi je delovalo da je Milojević imao neku psihijatrijsku dijagnozu, da. O tome sam više puta i pisao. Neki izvor koji bi tako nešto potvrdio bio bi vrlo dragocen, kao što je to tačno i za apsolutno svaki drugi slučaj tvrdnje koja biva potkrepljena nekim istorijskim izvorom. Da li će to izbaciti Milojevića iz sećanja ili ne; irelevantno je, zato što to nije pitanje klevete, već utvrđivanja istorijskih činjenica. A ako se neko boji istine i radije bi je zakopao nego otkopao...e, to je već drugo pitanje. :kafa:

Др. Радослав Грујић никада не би нашао гроб Цара Душана да је веровао или мислио да Милош С. Милојевић има неку психијатријску дијагнозу. Др. Грујић се повео за повељом Цара Душана, главне географско-физичке ознаке, дакле место гроба нашао је код Милојевића. Јастребов се подсмевао Милојевићу у његовој Критици како Милојевић лута Призреном машући револвером у потрази за Душановим гробом, то се налази на последње две стране Критике, прочитај и увери се сам.

Ово је само једна од чињеница за коју су говорили да је код Милојевића плагијат, дакле идемо даље у доказивању, мани се пљувачине као самозвани ''докторант'' Дејан Ристић.

Славене, не пратиш самог себе

Da, tačno to sam hteo da kažem. Jesam li negde možda pogrešio? :dontunderstand:

Da li kod Sretena Petrovića postoji glava o Živbožu?

Исто си и за Олгу инсинуирао. као своју жељу, наравно.

Da, jesam; mislim da je to prilično evidentno svakome ko je pročitao šta piše, a rekli su mi to i ljudi koji su je lično poznavali.

Da li je za tebe nekakva novina da, jednostavno, postoje ljudi koji su malo udareni u glavu?

Poslednja izmena:
Da li je za tebe nekakva novina da, jednostavno, postoje ljudi koji su malo udareni u glavu?
Генији, да.
У свакодневном животу свки немаштовит и непредузимљив и неспособан човек ће најкраће а одреди способног, предузимљивог и маштовитог као "мало удареног" .

Да прескочим сада Олгу јер је тема о Милојевићу- то што је он написао ка подсетник (Одломци историје) је већ довољ но генијално. Да ли је стигао да прошири и напиши детаљније све што је у "Одломцима" набацано као у сваком подсетнику, ја не знам. Тајна тих 17 сандука рукописа је још увек Велика тајна.

Генији, да.
У свакодневном животу свки немаштовит и непредузимљив и неспособан човек ће најкраће а одреди способног, предузимљивог и маштовитог као "мало удареног" .

Да прескочим сада Олгу јер је тема о Милојевићу- то што је он написао ка подсетник (Одломци историје) је већ довољ но генијално. Да ли је стигао да прошири и напиши детаљније све што је у "Одломцима" набацано као у сваком подсетнику, ја не знам. Тајна тих 17 сандука рукописа је још увек Велика тајна.

Део ''тајни'' налази се у Зборницима др. Војислава Јовановића Марамба. Налазе се деловодни бројеви и објашњења откуд извор за артефактом, Марамбо наводи Милојевића. Међутим, ја лично још нисам имао прилике да видим те Милојевићеве никад објављене свеске, али постоје ''индиције'' да су још увек у подруму САНУ. Откуд би Марамбо знао за поједине апокрифе (неканонске књиге) и артефакте ако лично није имао увид у Свеске Милојевића!? Доста тога је сам Марамбо имао у својој личној библиотеци, и то је једна од могућности, међутим у његовом тестаменту сем оригинала Путописа, нема тога много више од Милојевића.

Део ''тајни'' налази се у Зборницима др. Војислава Јовановића Марамба. Налазе се деловодни бројеви и објашњења откуд извор за артефактом, Марамбо наводи Милојевића. Међутим, ја лично још нисам имао прилике да видим те Милојевићеве никад објављене свеске, али постоје ''индиције'' да су још увек у подруму САНУ. Откуд би Марамбо знао за поједине апокрифе (неканонске књиге) и артефакте ако лично није имао увид у Свеске Милојевића!? Доста тога је сам Марамбо имао у својој личној библиотеци, и то је једна од могућности, међутим у његовом тестаменту сем оригинала Путописа, нема тога много више од Милојевића.

Postavio sam šta Marambo kaže o Milojeviću: https://forum.krstarica.com/threads/slucaj-milosa-milojevica.898433/post-39142344 Vrlo je jasno; jedini drugi kontekst u kom on pominje Milojevića jeste da dočara kada se radi o falsifikovanju ili lupetanju gluposti; da podvuče da je nešto toliko užasno jer čak ni Milojeviću ne bi palo na pamet.

Poslednja izmena:
зашто се толико потенцира плагијање Милоша С. Милојевића!?

Možda zato što je ovo tema posvećena Milošu S. Milojeviću?

slucaj.JPG

Генији, да.

Moje je pitanje bilo:

Da li si ti htela da kažeš da su svi ljudi koji su ikada mentalno oboleli (bez obzira na uzroke; da li je genetsko ili ne, je li se radi o staračkoj demenciji ili nečem drugom), značajno natprosečno inteligentni?

Poslednja izmena:
Postavio sam šta Marambo kaže o Milojeviću: https://forum.krstarica.com/threads/slucaj-milosa-milojevica.898433/post-39142344 Vrlo je jasno; jedini drugi kontekst u kom on pominje Milojevića jeste da dočara kada se radi o falsifikovanju ili lupetanju gluposti; u kontekstu da je nešto toliko užasno jer čak ni Milojević ne bi učinio.
Сада си на правом ''трагу'' што се оно каже народски, одвајаш пшеницу од кукоља. Да, поједине песме Милојевића су за критику и то стоји, то је чињеница, међутим, приметио си да се Марамбо одредио управо према песмама Милоша Милојевића, и такозваној ''Словенској Митологији'' а не о Милојевићевом писању без икаквог нагађања, а то се у две трећине које налазимо, и које је налазио сам Милојевић код других историчара, англосаксонских, германских, који су се трагом својих извора наслањали на античкке ромејске и римске писце.

Што се тиче Момсена, и ту је Марамбо био одређен. Момсен је био у ''рату'' са Луј Лежеом због његове ''Словенске Митологије''. Како данас Германи посматрају рецимо чешку, пољску, балтичку идеју ''Словенске Митологије'', наравно из угла прихватања. XVIII и XIX су били векови борбе око историјског примата шта год и ко год, и који год да је народ био у питању. Данас неће нико споменути Момсена у светлу борбе противу ''Словенске Митологије'' већ по његовим заиста великим достигнућима у науци. Момсен је био веома киван на Милојевића јер је због тамошњих ''утицаја'' морао повући своју усхићеност словенским боговима.

Да ли је Милојевић измислио Перуна, Световида и друге или их је пронашао код неких других писаца, то је питање које има веома лаган одговор, нашао их је код Хелмолда из Босауа римокатоличког свештеника који је писао о Световиду и боговима са Арконе, такође и код пољског бискупа Stanisława Jan Siestrzeńcewicza Bohusza!?

Ово за лаку ноћ предлажем модераторима да распусте форум јер сам чуо да су овде сви ментално оболели рекао ми један пријатеља , дакле аргументација типа чуо сам од некога да је неко луд?!

Шта би са доказима? Који је то потупак на форуму историја осим бруталне клевете чуо сам да је неко луд?!

Јел се ово ДУКЉАНИН вратио са доказима?

Možda zato što je ovo tema posvećena Milošu S. Milojeviću?

Pogledajte prilog 633839

Moje je pitanje bilo:

Da li si ti htela da kažeš da su svi ljudi koji su ikada mentalno oboleli (bez obzira na uzroke; da li je genetsko ili ne, je li se radi o staračkoj demenciji ili nečem drugom), značajno natprosečno inteligentni?

Славене, па онај самозвани ''докторант'' Дејан Ристић је мало дете за тебе, како умеш да не одговориш на написано (школарац Мање Вукотића и Крадивоја Крадића), чак вређаш, да ли се ти то правиш глуп или јеси заиста глуп, ако напишем десетак смислених редова, зашто смислено не одговориш на њих, него ми ту лепиш којекакве снимке да ми даш до знања да смо на теми Случај Милоша Милојевића, као да то не знам, или ја то можда скрећем са теме!?

Славене, па онај самозвани ''докторант'' Дејан Ристић је мало дете за тебе, како умеш да не одговориш на написано (школарац Мање Вукотића и Крадивоја Крадића), чак вређаш, да ли се ти то правиш глуп или јеси заиста глуп, ако напишем десетак смислених редова, зашто смислено не одговориш на њих, него ми ту лепиш којекакве снимке да ми даш до знања да смо на теми Случај Милоша Милојевића, као да то не знам, или ја то можда скрећем са теме!?

Odgovorio sam ti na pitanje; čemu. Ovo je tema o Milošu S. Milojeviću; ako hoćeš da pričaš o drugim istorijskim ličnostima, imaš druge teme.

Na šta ne umem da odgovorim? Na primedbu da nemam mentalni sklop da putujem kroz vreme. OK...hvala? Zadovoljan?

Ко је критиковао Милојевићеве Путописе, па Јастребов, већину артефаката које је навео Милојевић, Јастребов је у својој Критици демантовао да уопште постоје, док је исте Милојевићеве артефакте др. Јовановић навео у својим Зборницима да се налазе у државном архиву Аустрије, ко уствари ту покушава да сакрије истину, па наравно највећи присталица и ученик Илариона Руварца главом и брадом Стојан Новаковић.

Hajde navedi; precizno. Šta to ti tvrdiš da je Marambo pronašao, a što je Jastrebov negirao? O kom je artefaktu reč (molim citate od Milojevića i Jastrebova); gde si ti to čuo, gde to piše tačno Marambo, pod kojim se artiklom čuva u austrijskom arhivu...neki osnovni deskriptivni detalji?

Poslednja izmena:
Odgovorio sam ti na pitanje; čemu. Ovo je tema o Milošu S. Milojeviću; ako hoćeš da pričaš o drugim istorijskim ličnostima, imaš druge teme.

Na šta ne umem da odgovorim? Na primedbu da nemam mentalni sklop da putujem kroz vreme. OK...hvala? Zadovoljan?

Hajde navedi; precizno. Šta to ti tvrdiš da je Marambo pronašao, a što je Jastrebov negirao? O kom je artefaktu reč (molim citate od Milojevića i Jastrebova); gde si ti to čuo, gde to piše tačno Marambo, pod kojim se artiklom čuva u austrijskom arhivu...neki osnovni deskriptivni detalji?

Само ти нареди, ја нисам стојао мирно пред мојим оцем, а не пред тобом..., (пишеш, и понашаш се као неки пандур из краја).

Прочитај Јастребова, онда Милојевића, потом истражи Јовановића. Ако тих књига немаш (књиге и документа постоје у појединим библиотекама потруди се и нађи их), узми Кујунџића и Новаковића, и све оно што су та двојица проданих сплеткароша попљували код Милојевића расчланићеш сам, сигуран сам, шта је Милојевић објективно пронашао и записао, а налази се по белосветским музејима, библиотекама и приватним збиркама, такође и архивистичке нумере код др. Јовановића.

Ако се будеш потрудио, наћи ћеш одговоре, али не сумњам да ће ти од њих бити добро..., (један мој добри пријатељ када је тражио један ''микрофилмовани'' документ о Анту Старчевићу где Анте сам потписује да је Србин (тај деловодни број можеш наћи у фусноти код Радоша Љушића ако те занима), у једној познатој београдској библиотеци, морао је јадник да матору бакуту - библиотекарку води у ноћни провод по Београду. Само, ти буди опрезан у трагању, можда ти не будеш имао ''толико'' среће као мој пријатељ, па налетиш на библиотекара).

Немој ми рећи да ниси знао ко је први Милојевића назвао ''лудаком'', а сам би волео да је био (а јесте био; био је врхунски патриота и Србин, мени да неко каже да сам нормалан ја бих се увредио), тако закључујем из твог писања!?

Само ти нареди, ја нисам стојао мирно пред мојим оцем, а не пред тобом..., (пишеш, и понашаш се као неки пандур из краја).

Прочитај Јастребова, онда Милојевића, потом истражи Јовановића. Ако тих књига немаш (књиге и документа постоје у појединим библиотекама потруди се и нађи их), узми Кујунџића и Новаковића, и све оно што су та двојица проданих сплеткароша попљували код Милојевића расчланићеш сам, сигуран сам, шта је Милојевић објективно пронашао и записао, а налази се по белосветским музејима, библиотекама и приватним збиркама, такође и архивистичке нумере код др. Јовановића.

Ако се будеш потрудио, наћи ћеш одговоре, али не сумњам да ће ти од њих бити добро..., (један мој добри пријатељ када је тражио један ''микрофилмовани'' документ о Анту Старчевићу где Анте сам потписује да је Србин (тај деловодни број можеш наћи у фусноти код Радоша Љушића ако те занима), у једној познатој београдској библиотеци, морао је јадник да матору бакуту - библиотекарку води у ноћни провод по Београду. Само, ти буди опрезан у трагању, можда ти не будеш имао ''толико'' среће као мој пријатељ, па налетиш на библиотекара).

Немој ми рећи да ниси знао ко је први Милојевића назвао ''лудаком'', а сам би волео да је био (а јесте био; био је врхунски патриота и Србин, мени да неко каже да сам нормалан ја бих се увредио), тако закључујем из твог писања!?

Zašto šalješ druge na istraživanje i da se neko potrudi da dokaže tvoje tvrdnje? Ne razumem; ako stojiš iza onog što si napisao, šta je teško reći konkretno?

Ako imaš podatke o ovome, zašto ih ne podeliš?

Ако си ти прочитао 2 листа Миолоша Милојевића и ако без речника читаш архаично српски без фељтона и колумна ја идем с места да се бацим равно у Саву...из Загреба...

Miloš Milojević je tutun, truba i tupadžija. Tu se nema što reći, to je materijal za tupamarose.

https://archive.org/details/putopisdelaprav00milogoog

Putopis dela prave (stare) Srbije

https://archive.org/details/odlomciistorije00milogoog/page/n2

Odlomci Istorije Srba i srpskih jugoslavenskih zemalja u Turskoj i Austriji

http://www.svevlad.org.rs/povesnica/milojevic_istorijasrba.html

http://www.dzambas.ch/dzblog/archives/954

Милош С. Милојевић – Историја Срба (Одломци) / Miloš S. Milojević – Istorija Srba (Odlomci) / Милош С. Милојевић – История сербы (Выдержки) / Милош С. Милојевић – History of the serbs (excerpts)

Idealan materijal za pretvaranje mozga u kašu.

Miloš Milojević je tutun, truba i tupadžija. Tu se nema što reći, to je materijal za tupamarose.

Милош С. Милојевић – Историја Срба (Одломци) / Miloš S. Milojević – Istorija Srba (Odlomci) / Милош С. Милојевић – История сербы (Выдержки) / Милош С. Милојевић – History of the serbs (excerpts)

Iskreno zavidim vam što Hrvati nisu toliko prolupali. Dakako i kod vas ima svakakvih brljotina , ostrašćenosti , nacionalnog pregalaštva, svega i svačeg počev od tvoje Vikipedije ali ovolika ludnica, pa to je čista patologija.

Заиста Урбан Хробатосе(Хробатос, Хрбатна, по Максу Васмеру = ОВАН)!?

У ниједној књизи,(а у живим књигама постоји) - (док у твојим наведеним ни у једној не постоји библиографија) да ли си се запитао зашто (а, Хрбатна)!?

Хрбатна да ли знаш да је твој хрбатни Ватрослав Јагић, Лучић, па и Константин Јиречек, до њега и Франц Миклошић, и многи други да их не наводим, да су користили 80% извора које је користио и сам Милош. С. Милојевић!? Да можда нису користили Бесонова, Черткова, Еузебија, Плутарха, Лејта Бјорнса, Вебера, Ксенофонта, све од реда из 23 свеске ромејских писаца "Corpus scriptorum historiae byzantinae"!? Нису користили руске изворе које је користио Милојевић, а који су такође, већином, изворе тражили на ''западу'', грдно се вараш ако мислиш да нису!?

Да ли је неко рекао за ове набројане, да њихова дела претварају људски мозак у кашу, наравно да није, или ти можда сметају дела написана на ћирилици, да ли ти то боде очи!?

Изгледа да твој мозак ово (узгред, твој се не може претворити у кашу, јер се нема шта претворити у исту) не може прихватити, а уме блатити ''туђе'', боље се загледај у сопствено двориште, види колико тамо код тебе има таквих, како ти кажеш да читањем њих и њихових такозваних дела претвара људски мозак у ''кашу''.

Zašto šalješ druge na istraživanje i da se neko potrudi da dokaže tvoje tvrdnje? Ne razumem; ako stojiš iza onog što si napisao, šta je teško reći konkretno?

Ako imaš podatke o ovome, zašto ih ne podeliš?

Имам и објавићу, али када будем видео и осетио да требам објавити.Толико тога нисам објавио до сада на интернету да је то ''чудо''! Чекам и мудро ћутим, чекам да се ствари ''искристалишу''. За сада је довољна вербална дискусија и комуникација, са дозом дијалектичке културе, времена за ''шамарањем'' документима имамо на претек.

Пре тога, сачекаћу да своје љубљене преваранте, покварењаке и шпијунчине Кујунџића, Новаковића, Илариона Руварца ставиш у исти кош са Милошем. С. Милојевићем, и да кренемо у ''борбу'' са истих позиција. Није просто у реду да се неко пљује и омаловажава, од стране оних који пљују, а исти су итекако за пљување, не за пљување већ за ноторну пљувачину по њима.

Имам и објавићу, али када будем видео и осетио да требам објавити.Толико тога нисам објавио до сада на интернету да је то ''чудо''! Чекам и мудро ћутим, чекам да се ствари ''искристалишу''. За сада је довољна вербална дискусија и комуникација, са дозом дијалектичке културе, времена за ''шамарањем'' документима имамо на претек.

Пре тога, сачекаћу да своје љубљене преваранте, покварењаке и шпијунчине Кујунџића, Новаковића, Илариона Руварца ставиш у исти кош са Милошем. С. Милојевићем, и да кренемо у ''борбу'' са истих позиција. Није просто у реду да се неко пљује и омаловажава, од стране оних који пљују, а исти су итекако за пљување, не за пљување већ за ноторну пљувачину по њима.

Interesantno. :)

Ništa; do tada — o tom potom — čekamo i čujemo se. Srećni prznici, Krcune.

Iskreno zavidim vam što Hrvati nisu toliko prolupali. Dakako i kod vas ima svakakvih brljotina , ostrašćenosti , nacionalnog pregalaštva, svega i svačeg počev od tvoje Vikipedije ali ovolika ludnica, pa to je čista patologija.
Ni Dubravka se ne bi lepše učepila.

Cela hrvatska istoriografija dan danas je romantičarska. Oni nisu imali Ruvarca. Imali su Sakcinskog, Račkog, Truhelku, Klaića, Horvata kao očeve istoriografije koja ima 150 godina kontnuiteta.

Interesantno. :)

Ništa; do tada — o tom potom — čekamo i čujemo se. Srećni prznici, Krcune.

Хвала такође!

Обратио си пажњу на први део мог писања, док други део ноншалантно ''одбијаш'' да признаш да сам уопште написао. Начекаћеш се објавама мојих докумената, јер неће их бити док не признаш да свог љубљеног Стојана Новаковића и Илариона Ру(о)варца не ставиш у исти кош са Милошем С. Милојевићем. Да кренемо у ''рат'' са истих позиција, па ком обојци том опанци.

До тада, поздрав...

Back