Случај Милоша Милојевића

2.jpg

1.jpg

To je ustaski kanal za zaglupljivanje Srba.

Scott Isle, šta bi rekao ako bi video Šargića kao člana Glavnog odbora Liberalno demokratske partije i LDP-ovog PR menadžera u Kruševcu; šefa programsko-političkog tima koji kritikuje opsednutost velikim nacionalnim temama koje su višestoletni teret na plećima Srpstva, koju po njegovom mišljenju deli velika većina srpske političke elite?

Aleksandar Šargić:
LDP ne zaluđuje ljude velikim nacionalnim temama zbog kojih patimo vekovima.

http://localpress.org.rs/projektnevesti/nisu-dovoljne-samo-kozmeticke-promene/

:mrgreen:

Sargic.jpg

Nije ustaški kanal, nego je metodistika koju koriste za dokazivanje istorijskih cinjenica nesavršena, nepotpuna,... i zaključci se izvode prebrzo katkad sa poluistinama, mada tu i tamo pogode nešto. E sad problem je sto neke teme koje obradjuju umesto da se drze otvorene, oni ih odmah krste kao da su srpske 100%

Ne зна се од кога је већа штета, од АВНОЈ-евских научника, који тврде да је КАПАК турска реч, или од ових који тврде да су Срби овде од млађег каменог доба, заправо, ако Влахе рачунамо у пуноправне Србе, онда и јесу.
Потпуно иста слика као и на политичкој сцени, 2 колоне наизглед супростављене, а ОБЕ имају исти циљ, у овом случају, сакривање ПРАВЕ ИСТИНЕ.
...
Шта се заправо крије иза целе ове аутохтонистичке приче?
Масони, и остали владари света, јако болују од УГОВОРА, којим те преваре, и онда мрцваре, све по Закону Свемира, по Правди, што би рекли.
Наиме, Илири, су имали читав низ уговора, којима су признавали ВРХОВНУ ВЛАСТ Рима, практично признајући робски положај.
АКО би ми прихватили да смо Илири, прихватили би и да смо робови, по тим уговорима од пре 2000 година, који за њих важе и сада.
И Ватикан/НАТО/ЕУ, би имао законско покриће за читав след радњи, којим би нас по Правди мучио и даље.
У склопу тога је и одвајање Срба са леве и десне стране Дрине, то јест гурања србске културе у Косовско-Шопски Мелос, а брисање свега западно већ од Рудника.
...
Већини је ово или смешно или глупо, ал зато и јесте већина, да је просветљена, била би мањина.

Scott Isle, šta bi rekao ako bi video Šargića kao člana Glavnog odbora Liberalno demokratske partije i LDP-ovog PR menadžera u Kruševcu; šefa programsko-političkog tima koji kritikuje opsednutost velikim nacionalnim temama koje su višestoletni teret na plećima Srpstva, koju po njegovom mišljenju deli velika većina srpske političke elite?
http://localpress.org.rs/projektnevesti/nisu-dovoljne-samo-kozmeticke-promene/
Pogledajte prilog 619476

Не знам Скат шта би реко, код мене би се коцкице сложиле само тако, не-срећа је што УДБА има ограничен број сарадника, па са ЛГБТ странке, истог човека баце на србско родољубље. Да ли то намерно раде да покажу људима колико је часова, или су заиста тупави?
СЛАВЕНЕ СВАКА ЧАСТ НА ОБАВЕШТАЈНОМ РАДУ И ПРИКУПЉАЊУ ПОДАТАКА!!!!
ПОШТОВАЊЕ!!!

Samo zlonamerni lazov i oni koji vode rat i propagandu protiv Srba mogu da lupaju da Srbi nisu starosedeoci.
To nije stvar misljenja i zelja nekog, to je nauka genetika potvrdjena i priznata u svetu.
Vazna je istina, i istina mora da se zna, bez obzira kakva je, svaki narod koji ceni sebe i zeli da ima buducnost mora da zna istinu o svom poreklu.
Danas zlikovci medijima ubijaju svim narodima svest istinu, zele da svedu sve narode ljude na obespravljenu mutavu stoku.

Мало је глупо (можда је ово мало сувишно) на пдф историја у посту доставити само видео-клип без макар пар реченица која је сврха поста и шта се жели пренијети реченим у видео-клипу. На пдф политика ајд некако али пдф историја и не иде.
А још отворити тему видео-клипом без макар пар реченица гдје ће постављач објаснити са којом сврхом отвара тему, је и крајње неозбиљно и својствено форумашима који пишу прве постове.

Како год, Милош Милојевић, а ваљда на тог Милојевића мисли постављач теме, је на другој теми изложен рафалној паљби, пуца се из свег расположивог оружја и оруђа, дошло ми да напишем, попустите мало дјечаци.

Морам признати и да избјегавам расправе када је "старија" српска историја у питању, а није да не волим, ту сам се "опекао" небројено пута, превише ту емотивно прилазим, не могу се олако помирити са много чиме, пристрасност ми замагљује расуђивање и некад напишем нешто што нисам требао, приложим цитат или документ који нисам требао.

Што се тиче приложене у видео-клипу емисије, колико год је добро да се о историји збори, па и о оној алтернативној, супротној од прихваћене историографије, овдје се у емисији тог типа подоста тога своди на јефтини популизам гдје је селективан приступ обавезан. А често је ту историја само средство преко којег би они који (ре)афирмишу неку "теорију" добили медијску пажњу и остварили неке амбиције. Ту је историја увијек на губитку..
А ако је неко члан ЛДП-а или макар само симпатизер тај у старту има одбојност и код мене и код многих нормалних Срба. Сам је бирао.

Са друге стране, како примијети DELI RADIVOJE, ако антисрпски портали скрве на Милојевића и ако разне Дубравке и слични смутљивци потпишу петицију са наумом новог моделирања историје, није то за одацити, па таман и да је Милојевић све наопако писао. Није лоше некад погледати и шта се иза бријега ваља.

Можете глумити моралне чистунце, можете и исправно мислити, али опет, није исто исправно мислити и исправно радити.

Istina je da ti vrsis propagandu.
Srbi su stari evropljani, a ne jevreji.
Biblija i jevrejske tvrdnje su komletna laz.
Genetika se gleda iskljucivo autosomalno prvo, pa onda mitohondrijalne hg, pa onda y hromozom hg.
Ashkenazi Jevreji imaju oko 32% K mtDNA hg (a oni su se mesali sa evropljankama, npr. Iracki jevreji imaju vecu frekvenciju mtdna hg K), to je semitska genetika.
Srbi i svi evropljani (osim par izuzetaka) imaju najvecu mtDNA H hg, koja je kromanjonska, beli evropljani.
tkz "Pleme Dan" su stari evropljani (Srbi, Danci... y-hg I, mtdna H) sa poreklom u evropi (sirom cele evrope) i nemaju veze s bliskim istokom, jevrejski spisi su falsifikat.
judeo-hriscanstvo je laz.
Po vedskom znanju ovo je kali juga (kaljuga) mracno doba, doba zla neznanja i lazi.

Ako misliš na današnje Izraelce, to pored Abrama prošlo nije.... Izraelci su raspršeni pre 2700 godina....

СЛАВЕНЕ СВАКА ЧАСТ НА ОБАВЕШТАЈНОМ РАДУ И ПРИКУПЉАЊУ ПОДАТАКА!!!!
ПОШТОВАЊЕ!!!
Slaven je obaveštajno obradio još šestoricu čije je kopije izveštaja podneo ovde na Forumu. Verovatno je vidno avanzovao zbog marljivosti i predanosti službi.

Мало је глупо (можда је ово мало сувишно) на пдф историја у посту доставити само видео-клип без макар пар реченица која је сврха поста и шта се жели пренијети реченим у видео-клипу. На пдф политика ајд некако али пдф историја и не иде.
To nije, ustvari, uvodni post teme. Uvodni je onaj Slavenov sa BBvsNR pa sam mislio da se to sve prebaci ovde jer priča ima potencijal razvoja.

А још отворити тему видео-клипом без макар пар реченица гдје ће постављач објаснити са којом сврхом отвара тему, је и крајње неозбиљно и својствено форумашима који пишу прве постове.

Како год, Милош Милојевић, а ваљда на тог Милојевића мисли постављач теме, је на другој теми изложен рафалној паљби, пуца се из свег расположивог оружја и оруђа, дошло ми да напишем, попустите мало дјечаци.

Морам признати и да избјегавам расправе када је "старија" српска историја у питању, а није да не волим, ту сам се "опекао" небројено пута, превише ту емотивно прилазим, не могу се олако помирити са много чиме, пристрасност ми замагљује расуђивање и некад напишем нешто што нисам требао, приложим цитат или документ који нисам требао.

Што се тиче приложене у видео-клипу емисије, колико год је добро да се о историји збори, па и о оној алтернативној, супротној од прихваћене историографије, овдје се у емисији тог типа подоста тога своди на јефтини популизам гдје је селективан приступ обавезан. А често је ту историја само средство преко којег би они који (ре)афирмишу неку "теорију" добили медијску пажњу и остварили неке амбиције. Ту је историја увијек на губитку..
А ако је неко члан ЛДП-а или макар само симпатизер тај у старту има одбојност и код мене и код многих нормалних Срба. Сам је бирао.

Са друге стране, како примијети DELI RADIVOJE, ако антисрпски портали скрве на Милојевића и ако разне Дубравке и слични смутљивци потпишу петицију са наумом новог моделирања историје, није то за одацити, па таман и да је Милојевић све наопако писао. Није лоше некад погледати и шта се иза бријега ваља.

Можете глумити моралне чистунце, можете и исправно мислити, али опет, није исто исправно мислити и исправно радити.

Originalna namera dokumenta bila je da bude jedna lična deklaracija četvorice medievista; doktora istorijskih nauka. Dejan Ristić je možda i najviše uticaja imao na to da se koncepcijski promeni i prosledi jednom broju ljudi da potpišu i tako da ju izvesnu snagu, da Radić (koji već i svakako ima metu nacrtanu) i trojica kolega ne dobiju mete kao da su izolovani.

No, u suštini, taj je Apel za Ristića još jedan vid (mada indirektno) promocije knjige o srpskim mitovima, vezano za koju je iskoristio sva dosadašnja zamisliva sredstva promocije. On nije neki posebni istraživač srednjeg veka niti doktor nauka, ali Apel je način da se njegovo ime nađe na tom dokumentu i još malčice stvari provuku, posebno u kontekstu popularizacije njegove knjige.

mitovi-srpske-istorije.jpg

..na Studiju B:

..na RTS:

..i još nebrojeno skupova, ne računajući ni one koji nisu snimani; obišao je celu zemlju uzduž i popreko, koristeći svaku najmanju priliku.

Čovek bi pomislio da se pojavila neka epohalna studija koja iz korena menja srpsku istoriografiju, a radi se zapravo o jednoj popularnoj istoriji i jednoj sistematskoj kampanji njene promocije na sve strane, čega je ovaj Apel (jednim delom, dakle indirektni) nusprodukt.

Reko bi, zaista vam kazem, lakse je kamili proci kroz iglene usi nego demokrati prici carstvu nebemskom.

Даме и господо,
браћо и сестре,
другови и другарице,
врли саборци,
праштајте ми на томе што сам принуђен да се баш у овој нашој групи посебно захвалим покојном Милошу С. Милојевићу, реинкарнираном у личности пензионисаног водника Предрага Ђурића, који је пожртвованим, самопрегорним и упорним негативним радом против ове књиге суштински допринео да она за свега три месеца буде штампана у тиражу од 5.000 примерака.
Како ме је врли покојник, отелотворен у воднику, још пре више од три месеца превентивно блокнуо на својој ФБ страници, не преостаје ми ништа друго до да своју искрену захвалност њему изразим управо овде будући да је, под псеудонимом, члан ове наше веселе историчарске дружине 😊
Дакле, драги водниче, од срца хвала 😊
Поуздајем се у Ваш даљи труд па да, боже здравља, Ви и ја ускоро стигнемо и до 10.000 примерака ове књиге 😊😊😊
Just keep up with a good work 😊

Dejan Ristić

rasprodaja.jpg

No, u suštini, taj je Apel za Ristića još jedan vid (mada indirektno) promocije knjige o srpskim mitovima, vezano za koju je iskoristio sva dosadašnja zamisliva sredstva promocije. On nije neki posebni istraživač srednjeg veka niti doktor nauka, ali Apel je način da se njegovo ime nađe na tom dokumentu i još malčice stvari provuku, posebno u kontekstu popularizacije njegove knjige.
Врло добро.
Дејан Ристић, неуморни и истрајни ловац на митове, је искористио ТВ емисије које си приложио како би своју књигу промовисао и коју кинту зарадио.
Како си си и примијетио, у сврху те промоције је и овај апел против анамо неких злоћи, како би заинтригирао потенцијалне читаоце. Поштено, јес' да се коси са моралним скрупулама али поштено.

Колико сам схватио из прилога обрадио је 20 случајева, 16 случајева народног предања или боље рећи комотне интерпретације српске иторије развијеног средњег вијека и 4 случаја (наводних) урбаних легенди за које сам каже да их је сам разоткрио и детектовао праву истину. Честитамо.
Морам признати да нисам љубитељ таквог скоковитог и популистичког хода кроз историју, методом строге селекције су изабрани случајеви како би се "болдовала" слика како су Срби оптерећени митоманијом. Наравно подваљена перцепција, сви народи имају пара историју и народно предање и сви у некој мјери робују том народном предању. Један форумаш отворио је тему о краљу Артура (Ланселот, Персевал, свети грал, Мерлин, она риба што воли да шврља, те ствари и мање воше све фикција), таквих примјера имамо код свих народа колико ти душа жели.

Дејан Ристић се овдје фокусирао на комотнију интерпретацију наше историје. Те Немањићи нису јели златним виљушкама. Нису па? Те Стефан Првовенчани јесте ипак крунисан 1217-е а не 1221-е. Добро, па? Овдје ће се радо укључити и антисрпски портали, рецимо аутошовинистичко смеће Данас (овдје) и "поентирати" како Мехмед-паша Соколовић није обновио Пећку патријаршију 1557-е. Није, па? Те како Соколовићи нису били браћа, Нису, па? Бејаху рођаци, исти клинац.
Па ће нас просвијетлити како двије протуве крајем 1944-е нису претукли чувеног војсковођу Петра Бојовића у поодмаклим годинама живота већ су само банули и кућу, све поломили и опљачкали га. Много фин свијет те нове комунистичке власти.

Срби имају историју, која јесте обрађена али тражи још пуно напора и мукотрпног рада да се склопи, колико је то могуће наравно, бољи мозаик многих процеса. Ту темељитост и систематичност Тибора Живковића требају бити узор. Имају и народно предање, склони смо и "комотној" интерпретацији неких времена или догађаја, шта да се ради кад смо маштовит народ. Но опет, уз пуно уважавање Ристићевог рада, овако бирати догађаје, случајеве, само како би нахранили скарадно виђење неких који олако клизе ка аутошовинизму, није добар пут. Могло би се порадити да неки заметнути детаљи попут чињенице да је Стефан Немања зборио латинским више промовишу, тако би се афирмисала и наша историја.

Не сумњам да је Дејан Ристић исправно мислио, али понављам, исправно мислити и исправно радити није исто.

Врло добро.
Дејан Ристић, неуморни и истрајни ловац на митове, је искористио ТВ емисије које си приложио како би своју књигу промовисао и коју кинту зарадио.
Како си си и примијетио, у сврху те промоције је и овај апел против анамо неких злоћи, како би заинтригирао потенцијалне читаоце. Поштено, јес' да се коси са моралним скрупулама али поштено.

U tome je i suština.

Ja ću se ovde ustručiti da ne upotrebim neku grublju reč, koju svakako da pripadnici udruženja iz Crne Bare zaslužuju, ali oni su u ovim danima, zajedno sa Aleksandrom Šargićem i drugima, tačno odigrali sve karte onako kako je Ristić predvideo, zapravo im iz špila i podelio, od početka do kraja. Naravno, ograničena skupina ljudi koji su njhovi istomišljenici nikada uopšte nisu ni bili Ristićevo ciljano čitalačko telo, ali u tom smislu ovo što je poslednje napisao u potpunosti je tačno: upecali su se i naseli, još jednom dokazujući svoju neverovatnu naivnost.

Млађани Шаргић, ЛДП-овац, на делу! Некад делао за Чеду и ЛГБТ, а сада за србску скривену прошлост! Мислим да би био ред да и тему добије!
https://www.blic.rs/vesti/srbija/popravili-ulice-ali-nastavili-stranacko-zaposljavanje/wpqxv6l

Ладно и кошуљу носи исту, љубопичасту....

Pogledajte prilog 619477
Mlađani Čeda je u tim godinama bio u Srpskom četničkom pokretu. Svako ima pravo na grešku, ukoliko je posle toga ispravi.

Back