NEREJ
Aktivan član
- Poruka
- 1.735
Sve u mom malom zivotu je posveceno borbi protiv servum arbitrium zbog liberum arbitrium. Neko ovo zadnje nije shvatio. Bas !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pijan treznog ne samo da ne razume več I NE ČUJE!!!Sve u mom malom zivotu je posveceno borbi protiv servum arbitrium zbog liberum arbitrium. Neko ovo zadnje nije shvatio. Bas !

Ja ne čitam misli već slova. Bolje pročitaj ono što si sam napisao pa vidi šta može da se zaključi (ako izuzmemo da onaj što čita zna šta ti misliš).Čak sam bio i preopširan...Izgleda si se toliko introvertovao da ne shvataš da kucaš na otvorena vrata...Nemam ništa protiv idejnog shvatanja,ako nije kočnica i ne vodi u zatuljenost...Pročitaj post ponovo-lepo piše...To što se to tebi ne sviđa,e to su več problemi,gde i sam kažeš da stvari dobro poznajem-u psihologiji.Međutim,moj pozitivistički stav(koji ne otpisuje metafizičke ideje prerano!),je ravnopravna filozofska doktrina sa svakom filozofijom ideja...Ovakav stav imaju največi svetski autoriteti i nije mi svejedno kakav stav imaju-nisam sigurno najumniji mislilac...Jer to i nisam u praksi-književnost mi je mnogo bliža a u novije vreme čak i neki eksperimenti multimedijalnih mogućnosti.Nema takvog foruma,a šteta...
I nek su čeljad živa i zdrava.Jesi,svaka čast.Tako treba i sricati...Ma zafrkavam se...
Sve je u redu,samo što u vezi mene situacija nije baš takva...
Naime,ja mislima obuhvatam reflekse mojih senzacija o vašim opservacijama i svakog trena sam toga svestan i vi ne spadate ni u kakve stvari po sebi jer imam neprekinute nizove senzitivnih potvrda o vama -subjektima koje valja poštovati i respektovati i životno skoro do ideala zacrtanih od Onog čiji dan pogibije danas beležimo(inače mi 2 milenijuma dalek rođak...).Začudo nekima,nisam vernik,ali,hvala Bogu-ni ateista...
To što nekad izgleda da sam krajnji realista-prilična je varka,ali moje shvatanje senki i svetla su daleko van one pečine...To svetlo gledam često širom otvorenih "očiju"od čega tuguje duša baš kao i faraona,ali još tu nekih kojima imaginacija nije samo puka mašta...
No,ovo mi malo i smeta-nisam zaljubljen u sebe več u sve ispred mene...
Onaj koji posmatra i mrave i ponekad se igra s njima,pomaže im krčeći im puteljke.I ne samo s mravima -s mnogima iz flore i faune,pa i s ljudima...ponekad.Zaljubljenik u život sam ja i to "do ušiju"-ako več hočeš iskren odgovor...I nek su čeljad živa i zdrava.
AMIN
Al kad smo već kod tebe, šta si to ti?
Ali šta si TI u suštini? Šta je to što posmatra mrave, krči im puteljke i zaljubljeno je u život?Onaj koji posmatra i mrave i ponekad se igra s njima,pomaže im krčeći im puteljke.I ne samo s mravima -s mnogima iz flore i faune,pa i s ljudima...ponekad.Zaljubljenik u život sam ja i to "do ušiju"-ako več hočeš iskren odgovor...
A ako si mislio na moje poreklo...Nije to ništa spektakularno...I s tobom sam rod,ali i sa svim živim stvorenjcima (po babine lenije...)u daljem srodstvu...Kao i svi...
Šta ti znači reč "suština"?U pitanju je konvencija za šta?Valja znati šta pita pitanje...Ali šta si TI u suštini? Šta je to što posmatra mrave, krči im puteljke i zaljubljeno je u život?
Verovatno ti nije ni bitno. Ali onda tako reci (ako imaš neku reku u blizini).
Pitam kako ti shvataš sopstvenu suštinu. Šta si ti? Ruka, noga, glava, odelo... Svakako si misaono biće. Ali tvoje misli zavise od čega (što te čini različitim od drugih). Tvoje misli su procesi zavisni od čega? Da li su misaoni procesi (kao i svi procesi podložni kauzlitetu (ili su haotični). Gde si tu ti? Jer kažeš da ti percipiraš. Šta je to percepcija? Odkud znaš da ne haluciniraš? Šta god da radiš sigurno je da misliš i živiš svoj svet a ja sam, kao i drugi, možda samo tvoj san. Možda ničega više i nema sem tebe. Ali šta si to ti?Šta ti znači reč "suština"?U pitanju je konvencija za šta?Valja znati šta pita pitanje...
Je li se ti to svađaš sam sa sobom?A šta ako ti haluciniraš da ja haluciniram?!Pitam kako ti shvataš sopstvenu suštinu. Šta si ti? Ruka, noga, glava, odelo... Svakako si misaono biće. Ali tvoje misli zavise od čega (što te čini različitim od drugih). Tvoje misli su procesi zavisni od čega? Da li su misaoni procesi (kao i svi procesi podložni kauzlitetu (ili su haotični). Gde si tu ti? Jer kažeš da ti percipiraš. Šta je to percepcija? Odkud znaš da ne haluciniraš? Šta god da radiš sigurno je da misliš i živiš svoj svet a ja sam, kao i drugi, možda samo tvoj san. Možda ničega više i nema sem tebe. Ali šta si to ti?

Je li se ti to svađaš sam sa sobom?A šta ako ti haluciniraš da ja haluciniram?!
Kako uopšte na tvoj način razmišljanja možeš i da me kontaktiraš?!
Pa ja ,po tebi,spadam u stvari po sebi...![]()
Samo Vas gledam gospodo s ovog brda fruškogorskog...Ponekad mi pada teško da odgovorim po ko zna koji put...Nije moja namera da bilo kome budem sudija,naročito jer bih bio veoma strog! I neću-jer to vam se ne mili da čujete od mene.A istine baš i ne prijaju svima...Naročito ne prijaju onima koji žive u iluzijama da nešto znaju...
Nije dovoljno visoko...jer šta bi bilo kad bi shvatio koliko visoki su Himalaji, da li bi se još uvijek osjećao tako 'uzvišenim'?
reci nam to. Nije nam potreban sudija. Neboj se SUDA, takođe. Čovječanstvu je potrebno da onaj koji nešto ZNA, i koji je Svjestan tog Znanja, PODIJELI to Znanje sa drugima. To je suština našeg shvatanja Sebe kao individue i Sebe kao kolektiva. Ako u svoj toj predaji (razmjeni) Znanja Biće kao individua u tom Znanju pronađe nešto što mu je 'POZNATO odnegdje', nastat' će otvaranje (otkravljenje) njegovog razuma (prema Sebi-suštini-Svijesti), što i jeste stvarna svrha prenošenja ili otkrivanja ovih ZNANJA. Samo takvim otvaranjima Svjesnost individue a samim tim i Svjesnost kolektiva, može se uzdići na viši nivo. Ja i ne tvrdim da haluciniraš. To sam izneo kao mogućnost.Je li se ti to svađaš sam sa sobom?A šta ako ti haluciniraš da ja haluciniram?!
Kako uopšte na tvoj način razmišljanja možeš i da me kontaktiraš?!
Pa ja ,po tebi,spadam u stvari po sebi...![]()

De obavesti me molim te šta se novo u ovome shvatanju izmenilo.Nemoj se mučiti...
Vrlo dobro kapiram šta i kako se dešava...mada je stvarno problem izvorište svega.A te fazone s refleksijom smo učili u srednjoj-pre stopedesetšest godina...
Naukica malkice napredovala,a ti si prespavao u hibernaciji?
Pa jeste Srbija bila 20 godina u nekovrsnoj hibernaciji...OSTALA JEDINA BANANA REPUBLIKA!!!
.Da li mi treba prosvetljenje, nove informacije ili ne, ali očigledno nisi taj koji to može da mi da.Pa dobro KROMPIR REPUBLIKA...Recimo s brendom Mede in Ivanjica...
Šta će ti prosvetlenje-misliš da je to neka lepota?Ama znaš ti da to i nije nešto.

Evo vratismo se na temu.Pokazujem slobodu moje volje...
A ti fasciniran Arturom ( kao i Ozi),možeš samo da ponavljaš te njegove pesimističke isprazne fraze.Kao što sam rekao:loša odela reflektovanih misli...
Koji je motiv jedne majke da obavlja svoju dužnost? Zašto ću ja zagrliti svoju sestru, koji je moj motiv?