Foggo ovog puta te ne mogu podrzati jer nisi u pravu.
Donekle jesi ali to se odnosi na ljude koji kupuju nova kola.
Npr ovo se moglo desiti na aitu koji je star mesec dana. Nista neubicajeno.
Presao auto par hiljada km a ti ga zoves krsem?
Sve sto se zameni je bez nabavivanja gita i bukvalno je na srafove. Eventualno se ofarba i apsolutno je u funkciji. Kad se sve odradi kako treba auto izgleda i funkcionise kao sto je to bilo i pre ostecenja.
Vec napisah da je rodjak imao stetu od 2600€ i da ga auto sluzi perfektno 8 godina i nema nameru da ga proda a njegovo je ostecenje bilo daleko ozbiljnije od ovog sto je mario okacio. On je menjao i air bag-ove i centralu air bag-ova,kokpit tablu jer je ispucao bag,haubu,prednja ob blatobrana,hladnjale,vezni lim,farbao gepek vrata i zadnji desni blatobran.
Da li bi ti onda nazvao svoj auto koji je bio odlican krsem da ti je ostecen kao ovaj sa slike?
A vidis sta je rodjak sve uradio i ulozio i opet ga sluzi perfektno.
Ako dozvoljavaš da odgovorim u dva dela…
Prvo, svakako da postoje oštećeni automobili koji mogu uspešno popraviti, a bez kompromisa za sigurnost vozila i kao da je finansijska konstrukcija isplativa.
Kada se reč automobilima sa totalnom štetom, situacija se nešto menja. Osiguravajuća kuća kad vrsi procenu, osim vrednosti popravke, uzima se u obzir rizik sigurnosti vozila, koje sutra ta kuća mora opet da osigura. U zemlji gde ja živim, osiguravajuća kuća neće uopšte ili će osigurati samo najosnovnije osiguranje za takva vozila. (Salvage title).
Sto se tiče tvog rodjaka i njegove popravke, zastrašujuće je samo i citati šta je sve bilo oštećeno na tom auto, a kamoli ideja da sve to popravlja. Zato i postoje osiguranja automobila, uzmeš novac i kupis drugi.
U krajnjem slučaju morao bi neko da ima mnogo finansijskih problema u životu, pa da mu pada na pamet da to popravlja i stavlja sebe i svoju porodicu u rizik. To sto je on uspeo da to odradi bez posledica i vozi auto dugi niz gostima ne znaci ama bas ništa, jer sigurno postoje sa druge strane ljudi koji nisu bili te sreće, i takav pokušaj im se obio o glavu.
Drugo, diskutujemo auto sa slike. Nema ovde nikakvih “samo na srafove” promenim vrata i malo ofarbam.. očigledno mu je pomerena geometrija. Auto sa slike ima nešto godina, i po mojim standardima je krš, i treba da ostane na otpadu, a ne na prikolici za sredjivanje i preprodaju nekim nesrećnicima koji jedva skupe kintu za auto.
Trece, sto se tiče novog auta, da li treb da se popravlja…jel i to krš…ja nemam ništa protiv niti polovnih, niti udarenih automobila….sve dok kupac ima predstavu šta kupuje.
Kao sto rekoh, kategorizacija automobila u saobraćajno sugeriše njegovu istoriju, i auto sa Clean i Rebuilt titles nikad nemaju istu cenu, ali oba nadju kupca.
Četvrto, ti se baviš uvozom automobila? Objasni mi molim te, kako neko uspe da uveze ovakav auto, ako je tačno ( google podatak) da auto ne sme da bude oštećen više od 5% i u voznom stanju?
I na kraju, ja ovde iznosim svoje mišljenje, ja ni na koji način ne sugerisem da možda ti, drugi drug forumas, ili bilo ko ovde… radi nesto sto ne treba, ili preispitujem je li to ispravno.
Svi mi imamo svoje moralne norme po kojima živimo, i na kraju sa posledicama istih se kasnije nosimo u životu.
Moj zaključak bi bio, da je ovo moj auto, uzeo bi pare od osiguranja, dao za depozit za drugi auto…i život ide dalje…