Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ti fotke sa EU reciklažnih otpada odakle nabavljate repromaterijal:

Screenshot_2025-01-15-13-05-24-340-edit_com.kupujemprodajem.android.jpg

U srbiji se ne uvozi nijedan auto ispod pola miliona kilometara što znači pakao u najavi. Nijedan auto iz uvoza ne sastavi duže od dve godine pa na otpad. Bačen novac. :kafa:
Хајде што си пристрасан, на то смо навикли.
Али обуздај мало машту. Испуцаваш изјаве на покретној траци а нико не памти да си пружио икакав доказ.

Само ме занима, тих твојих "пола милиона", ако се увезе ауто стар три године... Није стајао?:roll::roll::roll:

Tri godine nemaš ispod pola miliona kilometara ako je vlasnik vozila taxi firma koja radi 0-24h i vozači se samo smenjuju. Sad se masovno rešavaju tih krševa u eu jer svi prelaze na hibride. Zar je toliko teško uključiti zdrav razum? Jel stvarno mislite da ih tamo kupe nove, čuvaju u garaži i čekaju da ih neki srbin kupi?!??

Ako je običan privatnik taksista onda je oko 300+ kkm

Ili je udaran ozbiljno pa stajao negde na placu servisa pa dovučen i sklepan kod nas.

Inače preko niko ne prodaje dobar auto.

Poslednja izmena:
Evo majstore sad cu ti poslati sliku kamiona sto je dosao u Srbiju prosle nedelje pa nam ti nadji te sto se krpe od 3 kako ti lupetas.
Niko maltene vise nece da uzme kola da ostecenjem jer su limari i farbari postali teski luksuz. Nekad se radio deo za 40-50€ a danas opusteno ide od 100 do 150.
Tri dela da ofarbas i ako ima i limar da radi ode 500€ i gde je zarada?
IMG-20241225-WA0000.jpg
IMG-20241225-WA0001.jpg

To neki finiji OTPAD! :lol:

Pogledajte prilog 1672139
Ovo ja stalno viđam na graničnom prelazu. Ima ih i potpuno smrskanih

Ja ovde moram da se slozim sa profesor/doktor/pilot @mario80, ovakvi automobili ne bi trebalo biti dozvoljeni da se uvoze, bilo za sopstvenu upotrebu ili za prodaju.

Ovaj svajcarac je maltene sigurno proglasen finansijski neisplativim za popravku (od strane osiguranja) i prakticno je za otpad.

Naravno da u tamo nekoj Srbiji neko to moze za mnogo jeftinije da popravi nego u Svajcarskoj, ali problem je transparentnost, tj sledeci vlasnik gotovo nikad ne sazna sta je kupio.

Amerikanci su to lepo resili...automobili sa nikakvom ili minimalnom stetom (zamenjen far, branik ili tako nesto) imaju tzv Clean Title - ili po srpskom nesto kao "neudaran status". U slucaju neke vece popravke, ali gde osiguranje proceni da je vrednost auta veca od stete i da se isplati poporavka, auto ima Rebuilt Title, ili po srpskom "popravljan status". I treca kategorija (koja po meni je ovaj auto sa slike) je Salvage Title, iliti po srpskom "auto za otpad". U vecini slucajeva automobili za otpad su i dalje sposobni za popravku i dalju upotrebu, ali im je vrednost popravke veca nego vrednost auta, i onda osiguranje isplati totalnu stetu i auto se reciklira.

E sad najbitnije u celoj prici je da prilikom kupovine automobila, kupac vidi "status" automobila i zna u sta se upusta. Zbog toga, ovde vise prodavci i ne pokusavaju da skrivaju podatke, tipa samo je malo udaren u krilo...nego se naglasi status automobila, pa je shodno tome i cena automobila razlicita za clean i rebuilt title.

Na kraju i jedan i drugi nadju kupca, ali je kupac bar informisan sta kupuje.

Meni je drugar svojevremeno ponudio auto od direktora firme gde je radio a koji je bio star 4 godine i bio kao ovaj sa slike cuknut u oboje vrata.
Ja dobio odlicnu cenu a auto je presao svega 50k km i bio je u voznom stanju. Odradio sam sve maksimalno kod limara i farbara stavljajuci druga vrata i na kraju je ta strana bila tacnija u odnosu na drugu koja je bila fabricka. Tacno su se videli prcizniji zazori jer sam posteno platio.
I prodao sam auto bez problema i covek se slatko navozao.
To je jedan jedini put da sam uzeo takav auto tj sa takvom stetom da su se morali menjati delovi ali cena je bila bas dobra i bilo je lufta za ulaganje.
Ali kad se plati posteno to se odradi da bukvalno niko ne moze da vidi da je radjeno bilo sta.
Zato i kazem iz iskustva a ne da lupetam kao mario da je to za otpad kad nije.
Moj rodjak je udario tako auto da bi svako rekao da je za otpad ali sam ga pregledao i video da je osnova netaknuta i jeste on ulozio 2600€ u popravku na autu koji je platio 7000 ali evo ima 8 godina kako ga vozi bez i jednog jedinog problema ali su ga uradili majstori a ne neki slepci koji misle da su majstori.

Nije uopste problem sto udaren auto moze da se sredi kod ovlascenog/kvalitetnog majstora i da taj auto nikad ne pravi probleme u kasnijoj ekspolataciji...
Problem je sto kupac nije potpuno obavesten o tome, a vrlo cesto nije uopste upoznat da je auto bio udaren.

Iako je auto bio u dobrom stanju, malo km..sta god, ipak je udaren i postoji rizik da ce to ostaviti posledice..stoga se ne moze prodati po istoj ceni kao i ne-udaran auto.
Zato postoje te nacionalne baze, gde se lepo vidi kada je auto kupljen, kada i gde servisiran, da li je steta bila prijavljena sa opisom i iznosom stete, kao i ko je popravio...I na kraju na osnovu "statusa" automobila, kupac moze da pravilno odluci da li je taj auto za njega.
A porvh toga, sudsli sitemi su znacajno efikasniji, pa ako neko slaze a to prouzrokuje neke znacajne posledice (materijalne ili fizicke), tuzba sleduje i ogromno skidanje gaca sleduje...

Znas kako nama kad kupujemo kola preko prijavljuju da li je lupan ili ne? 😂🤣😂🤣
Bolje da ti ne kazem.
Otvoris oci i gledas.
Pa ko zna sta da gleda videce a ko ne nece.
I tako je u svim drzavama Evrope odakle sam imao kola.
A ono sto je cinjenica je da 95% automobila ima farbarije na sebi.
Kasko osigurana prvih godina i tu se mahom pred istek registracije farbaju delovi koji imaju manja ili veca ostecenja.

Ja ovde moram da se slozim sa profesor/doktor/pilot @mario80, ovakvi automobili ne bi trebalo biti dozvoljeni da se uvoze, bilo za sopstvenu upotrebu ili za prodaju.

Ovaj svajcarac je maltene sigurno proglasen finansijski neisplativim za popravku (od strane osiguranja) i prakticno je za otpad.

Naravno da u tamo nekoj Srbiji neko to moze za mnogo jeftinije da popravi nego u Svajcarskoj, ali problem je transparentnost, tj sledeci vlasnik gotovo nikad ne sazna sta je kupio.

Amerikanci su to lepo resili...automobili sa nikakvom ili minimalnom stetom (zamenjen far, branik ili tako nesto) imaju tzv Clean Title - ili po srpskom nesto kao "neudaran status". U slucaju neke vece popravke, ali gde osiguranje proceni da je vrednost auta veca od stete i da se isplati poporavka, auto ima Rebuilt Title, ili po srpskom "popravljan status". I treca kategorija (koja po meni je ovaj auto sa slike) je Salvage Title, iliti po srpskom "auto za otpad". U vecini slucajeva automobili za otpad su i dalje sposobni za popravku i dalju upotrebu, ali im je vrednost popravke veca nego vrednost auta, i onda osiguranje isplati totalnu stetu i auto se reciklira.

E sad najbitnije u celoj prici je da prilikom kupovine automobila, kupac vidi "status" automobila i zna u sta se upusta. Zbog toga, ovde vise prodavci i ne pokusavaju da skrivaju podatke, tipa samo je malo udaren u krilo...nego se naglasi status automobila, pa je shodno tome i cena automobila razlicita za clean i rebuilt title.

Na kraju i jedan i drugi nadju kupca, ali je kupac bar informisan sta kupuje.
Naravno da je proglašen neisplativim jer cena ove popravke u VW u Svici je min 5-6k € i to ako prag nije povukao ako je prag povukao i mora da se menja onda 9-10k€ . Ali to da ti uzmes sebi i da nemaš dve leve ruke zamenis 2x vrata po 300€ ako nađeš u istoj boji to je to ako ne imas jos lakirera 250€ i kao da se nista nije desilo ...Vama dvojici izgleda koje jasno da su na zapadu najskuplje ruke tj znanje

Poslednja izmena:
Naravno da je proglašen neisplativim jer cena ove popravke u VW servisu je 5-6k € i to ako prag nije povukao ako je prag povukao i mora da se menja onda 9-10k€ . Ali to da ti uzmes sebi i da nemaš dve leve ruke zamenis 2x vrata po 300€ ako nađeš u istoj boji to je to ako ne imas jos lakirera 250€ i kao da se nista nije desilo ...Vama dvojici izgleda koje jasno da su na zapadu najskuplje ruke tj znanje
Ja vidiš imam drugu logiku…Umesto da nalazim majstora i da razmišljam da li je povukao prag, a danas/sutra treba da vozim svoju porodicu i sebe u tome….ja lepo radim ono sto znam ili ono za sta sam se skolovao…i kupim auto srazmerno svojim primanjima

Jasno mi je da svi ne mogu da priuste taj stav, i da ljudi gledaju kako da ustede, ali postajuci stariji i iskusniji…jasno mi je da usteda na sigurnosti je potpuno neprihvatljiva odluka.

Ja vidiš imam drugu logiku…Umesto da nalazim majstora i da razmišljam da li je povukao prag, a danas/sutra treba da vozim scoju porodicu i sebe u tome….ja lepo radim ono sto znam ili ono za sta sam se skolovao…i kupim auto srazmerno svojim primanjima

Jasno mi je da svi ne mogu da priuste taj stav, i da ljudi gledaju kako da ustede, ali postajuci stariji i iskusniji…jasno mi je da usteda na sigurnosti je potpuno neprihvatljiva odluka.
Nema nikakve uštede na sigurnosti u ovom slucaju.Vrata se menjaju a prag ako je povukao vidi se iz aviona Razlika je ta da ga ja mogu kupiti i ovako i onako ali pošto znam da vas ima dovoljno koji bi mi masno platili da ga provozam do dva mesta da se to zavrsi onda bi uvek izabrao ovako ..Vidis ja cu tu razliku baciti na neko dobro ski ferie koje mi neko kao ti plati ..Potrošačka radnička priča

Poslednja izmena:
Nema nikakve uštede na sigurnosti u ovom slucaju.Vrata se menjaju a prag ako je povukao vidi se iz aviona Razlika je ta da ga ja mogu kupiti i ovako i onako ali pošto znam da vas ima dovoljno koji bi mi masno platili da ga provozam do dva mesta da se to zavrsi onda bi uvek izabrao ovako ..Vidis ja cu tu razliku baciti na neko dobro ski ferie koje mi neko kao ti plati ..Potrošačka priča
Perspektiva nam je drugačija, tebi je primarno da uštediš, meni nije.
Ja udaran auto nikad ne bi kupio, ako mi finansijske prilike to dozvoljavaju.
Inače kupovina auta je na zapadu postala relativno mala finansijska stavka u odnosu na recimo kupovinu stana, ili recimo plaćanja deci fakultet, tako da mi ne pada na pamet da posle toliko godina rada i truda rizikujem za uštedu od nekoliko hiljada…

A da se vratimo na poentu sa slike, ja nemam ništa protiv da ti masno zaradiš, dokle god tvoj kupac zna u kakvom je stanju auto bio pre popravke.

Back