Jaca023
Elita
- Poruka
- 15.519
Ovo ne spada u recepte, izbrisace nam postove tete moderatori

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mirko, evo shaljem ti recept za dzem-slatko od jagoda, vrlo je jednostavan.
Jagode se operu iz 5-6 voda, bilo bi dobro i pod mlazom vode, zatim se skidaju peteljke, ne pre pranja. Na 1 kg jagoda stavljam 800 gr shecera, kuvam na jakoj temperaturi i skidam onu penu koja se pojavljuje. Danas sam skuvala dzem od 5 kg jagoda.Kuvala sam na jakoj vatri oko 20 minuta od pocetka vrenja , zatim sam smanjila temperaturu i kuvala josh 10-tak minuta. Dodala sam 1 konzervans.
Uvek izvadim kashiku dve u neki tanjiric da se brze hladi i onda vidim gustinu, ako mi se cini da je josh tecno dokuvam josh malo.Sipam u tegle kada se ohladi i zatvorim celofanom i poklopcem.
P.S. Uvek moram po koju teglu da strpam tamo negde iza da se ne vidi inace nestaje, isparava...![]()

Ovo ne spada u recepte, izbrisace nam postove tete moderatori![]()

Nisu ni moji bolji, a i ja ga volimAko moze da traje mesec dana to je dovoljno,sta je to 5kg jagoda i 4kg secera,to ce da se obrise,(imam opasnu ekipu),za manje od mesec dana.![]()
, znash shta Mirko, nisam ni ja stavila konzervans jer ce brzo da ode, uvek malkice i podelim,jedna teglica svekrvi, jedna zaovi,jedna snajki, a ostalo se pojede shto kazesh brzo.Na vecu kolicinu bi morao konzervans.Pozdrav

Jedna teglica stigla i do meneNisu ni moji bolji, a i ja ga volim, znash shta Mirko, nisam ni ja stavila konzervans jer ce brzo da ode, uvek malkice i podelim,jedna teglica svekrvi, jedna zaovi,jedna snajki, a ostalo se pojede shto kazesh brzo.Na vecu kolicinu bi morao konzervans.Pozdrav
![]()

Srecom da ovde jagoda ima preko cele godine i da je recepr krajnje jednostavan.Mozes da pogresis jedino ako se uspavas pored sporeta.Svi majstorski recepti su takvi,da pokudim Jacu.

Evo ja se naljutih za to tvoje kudjenje, e pa necu ti vishe davati recepte, mislim samo na licetu mesta ubuduce
, mozda i vidim malkice sveta

Pazi ga sad,broj poruka 777,oprez
)A evo i nekoliko tegli (mojih) višanja
Do sada sam ih stavljala samo u zamrzivač. Ali i to dosadilo. Sada bih prvi put stavila višnje u tegle, sve sam spremila, i višnje i tegle, a onda sam se setila da ne znam kako se to radi. Zato Vas molim za recept, koliko šećera, da li se pasterizuju, kuvaju, šta već ...?
Unapred hvala.
), ali višnje obožavam pa sam se svojevremeno raspitivala. Pošto se ispostavilo da su mi za kolače, pa i za jelo tokom zime, ipak, nejlepše one iz zamrzivača (ne volim mnogo slatko, tako da ih uopšte ne šećerim, što je nemoguća misija kad se stavljaju u teglu), i ono što sam znala (i probala pre neku godinu) - zaboravila sam 

Ovo je strava recept za strucnjake kao sto sam ja.Samo ko da cisti tolike visnje,UF.
![]()
Najlakši recept na svetu:Do sada sam ih stavljala samo u zamrzivač. Ali i to dosadilo. Sada bih prvi put stavila višnje u tegle, sve sam spremila, i višnje i tegle, a onda sam se setila da ne znam kako se to radi. Zato Vas molim za recept, koliko šećera, da li se pasterizuju, kuvaju, šta već ...?
Unapred hvala.
Pa ja sam svojevremeno temu koju si ti otvorila spojila sa već postojećom za spremanje zimnice.

njam ,mljac,uh

pa vi vidite sa pecenim mesom