Teta Ira
Domaćin
- Poruka
- 4.376
A meni obecani recept za "madjaricu"

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A meni obecani recept za "madjaricu"![]()
A meni obecani recept za "madjaricu"![]()
Imam negde...imam molbu za vas drage moje umetnice
skoro sam probala neke krem bananice iz kucne radionice. Znam da se prave sa zelatinom i to je to.
Mozda neka od vas zna recept
Ako se ono "iskusni majstori" odnosi (i) na mene, molim da me izbrišeš sa spiskaMMMMMMMMMMMMM
Obozavam da pravim cokoladne bananice
Neka ti iskusni majstori daju recept ja samo da sapnem da ti treba stvarno dobar mikser jer mora da se muti mikserom 20 minuta da bi se iz kuvanog secera i zelatina dobila bela penasta masa.
Iskreno meni je vec jedan kucni mikser crko bas zbog bananica, jedem ih na pleh. nista manje
![]()
imam molbu za vas drage moje umetnice
skoro sam probala neke krem bananice iz kucne radionice. Znam da se prave sa zelatinom i to je to.
Mozda neka od vas zna recept
MMMMMMMm, plazma torta!Za ovih 20-tak godina kako se pitam, ne računam rođendan bez duple mere plazme! A te bananice, tako, bez kalupa, mogu i da se iseku na kocke kad se ohlade pa da se tek onda svaka pojedinačno glazira čokladom ali onda treba valjda dupla mera te čokoladne glazure. (I još jedna mala napomena: čokolada se topi na pari ili u mikrotalasnoj, inače se zgrudva-tako kažu moja mama i Najdžela.)
posto ni ja vise ne pravim kolace,ali drugarstvo je drugarstvo,veceras sam drugarici napravila par vrsta posnih za slavu.Evo vam jedan interesantan,brz,jednostavan,lep koji verovatno nemate.
250 gr posnih medenjaka izrendati na rende na strani kojom se rendaju jabuke
250 gr menaz cokolade istopiti sa uljem i dodati izrendanim medenjacima
rum po ukusu
zamesiti i ostaviti malo da odstoji
praviti kuglice koje mozete a ne morate mociti u cokoladu.
Draga Slogi,Mimi´s mom ti je rekla osnovni recept,jedino sto je bitno je da kada se nafiluju patispanji treba ih pritisnuti necim teskim,da prenoci i sutradan seci oblike po zelji.Tada se lepse i lakse sece.Glazure se prave na vise nacina,ali pravi poslasticarski je secer u prahu,kap dve limunovog soka i sok od raznog voca.Negde mi je u racunaru,pa ako nije hitno kad nadjem ,postavim.