mamamaja2003
Zainteresovan član
- Poruka
- 298
Cure, hvala na reputacijama. Evo recepata (mislim, ako se to tako može nazvati jer ja većinu stvari modifikujem kako bih izbacila keks pa tu nastaju najrazličitije kombinacije...Sorry
Mrsni
![]()
Odozgo na dole
Reform torta u štanglicama
Rozen
Korpice sa marcipanom i višnjom (umesi se marcipan sa slatkim od višanja, prave se loptice i stavljaju u svaku korpicu- prelivaju se gorkom čokoladom i puterom)
Greta torta u štanglicama
Snikers torta u štanglicama
(ovu kombinaciju je tražila mušterija)
![]()
Greta
![]()
Snikers
![]()
Romanov kuglice ali kao praline- ustvari, punjenje je ganaž od gorke čokolade sa pečenim bademom i malinama
![]()
U gornjem levom uglu- crno-bela bajadera (dodat badem u beli fil)
U sredini salamica od žumanaca na pari, putera, čokolade i lešnika (ja sam to od oka pravila- od 7 žumanaca, 1 putera, 200 gr čokolade i lešnika da bude čvršće)
![]()
Sve isto samo okrenuto
![]()
Rozen
![]()
Rafaelo sa seckanom kajsijom i bademom- u običan rafaelo sam dodala sitno seckanu kajsiju i u sredinu svakog po jedan blanširani badem- preliveno belom čokoladom
Posni
![]()
Sa crvenom ružicom- posna reforma, Potom snikers (umesto kikirikija badem, umesto keksa mleveni orah), Bele kuglice su voćne bombonice- po 200 gr kajsija, urme, šljiva, smokve i suvog grožđa- umesi se sa 400 gr oraha- ja sam dodala i kandiranu koru narandže- preliveno fndanom; Crna kugla sa žutim- rum minjoni- 200 gr margarina, 200 gr čokolade (topljene) izgnječiti rukom, dodati 100 gr šećera u prahu, 100 gr suvog grožđa natopljenog u rumu, 200 gr oraha i to umesiti. Ostaviti da se ohladi i praviti kugle.; Punjena urma- Pravila sam otprilike- oko 200 gr mlevenih oraha, par kašika špinovanog šećera, kockica margarina, 100 gr čokolade i kandirana kora narandže; Srca- punjena kremom od margarina, gorke čokolade, badema i malina; Korpice-zlatne- po 200 gr oraha, lešnika i pečenog badema se doda u 250 gr otopljene čokolade sa 150 gr margarina i 100 gr šećera u prahu. Puniti korpice; rozen
![]()
Složen tanjir
![]()
Voćne bombonice, posna reform torta, Praline sa kremom od mleka od kokosa, lešnika i rendane čokolade (skuvala sam krem od mleka od kokosa i gustina, dodala pečeni lešnik i rendanu čokoladu a unutra sam stavljala čokoladirani pečeni lešnik); srca sa malinom, rum minjoni; Korpice sa marcipanom i višnjom, punjena urma i zvezdice od oraha, badema i lešnika koji su umešeni sa špinovanim šećerom i šećerom u prahu)
Ako nekog interesuje šta je šta napisaću...ovako me mrzi![]()