SITNI KOLAČI

Cure, hvala na reputacijama. Evo recepata (mislim, ako se to tako može nazvati jer ja većinu stvari modifikujem kako bih izbacila keks pa tu nastaju najrazličitije kombinacije...Sorry

Mrsni

Mixkolaa-1.jpg

Odozgo na dole

Reform torta u štanglicama
Rozen
Korpice sa marcipanom i višnjom (umesi se marcipan sa slatkim od višanja, prave se loptice i stavljaju u svaku korpicu- prelivaju se gorkom čokoladom i puterom)
Greta torta u štanglicama
Snikers torta u štanglicama
(ovu kombinaciju je tražila mušterija)

sitni7-1.jpg

Greta

sitni9-1.jpg

Snikers

sitni11-1.jpg

Romanov kuglice ali kao praline- ustvari, punjenje je ganaž od gorke čokolade sa pečenim bademom i malinama

sitnigrupno2-1.jpg

U gornjem levom uglu- crno-bela bajadera (dodat badem u beli fil)
U sredini salamica od žumanaca na pari, putera, čokolade i lešnika (ja sam to od oka pravila- od 7 žumanaca, 1 putera, 200 gr čokolade i lešnika da bude čvršće)

sitnigrupno-1.jpg

Sve isto samo okrenuto

sitni4-1.jpg

Rozen

sitni5-1.jpg

Rafaelo sa seckanom kajsijom i bademom- u običan rafaelo sam dodala sitno seckanu kajsiju i u sredinu svakog po jedan blanširani badem- preliveno belom čokoladom

Posni

DSCI1945Small-1.jpg

Sa crvenom ružicom- posna reforma, Potom snikers (umesto kikirikija badem, umesto keksa mleveni orah), Bele kuglice su voćne bombonice- po 200 gr kajsija, urme, šljiva, smokve i suvog grožđa- umesi se sa 400 gr oraha- ja sam dodala i kandiranu koru narandže- preliveno fndanom; Crna kugla sa žutim- rum minjoni- 200 gr margarina, 200 gr čokolade (topljene) izgnječiti rukom, dodati 100 gr šećera u prahu, 100 gr suvog grožđa natopljenog u rumu, 200 gr oraha i to umesiti. Ostaviti da se ohladi i praviti kugle.; Punjena urma- Pravila sam otprilike- oko 200 gr mlevenih oraha, par kašika špinovanog šećera, kockica margarina, 100 gr čokolade i kandirana kora narandže; Srca- punjena kremom od margarina, gorke čokolade, badema i malina; Korpice-zlatne- po 200 gr oraha, lešnika i pečenog badema se doda u 250 gr otopljene čokolade sa 150 gr margarina i 100 gr šećera u prahu. Puniti korpice; rozen

DSCI1952Small-1.jpg

Složen tanjir

DSCI1947Small-1.jpg

Voćne bombonice, posna reform torta, Praline sa kremom od mleka od kokosa, lešnika i rendane čokolade (skuvala sam krem od mleka od kokosa i gustina, dodala pečeni lešnik i rendanu čokoladu a unutra sam stavljala čokoladirani pečeni lešnik); srca sa malinom, rum minjoni; Korpice sa marcipanom i višnjom, punjena urma i zvezdice od oraha, badema i lešnika koji su umešeni sa špinovanim šećerom i šećerom u prahu)

Ako nekog interesuje šta je šta napisaću...ovako me mrzi :mrgreen:

Majo mene interesuju bele bombice, kod posnih je glazura prelepa, od cega je, jer bela cokolada nema taj srebrenkasti sjaj.Oduvek sam se odusevljavala tvojoj beloj glazuri i nikako da te pitam.
Inace svi, ama bas svi kolacici su prelepi.Bravo Majo!

Hvala Vera :)

Mrsne su sa belom čokoladom a posne sa fondanom. Fnodan sam ove godine sama pravila i oduševljena sam (šećer u prahu, ključala voda, ulje i limoniv sok- do željene gustine (opet nemam recpet) a onda je odozgo nanet sedefasti sjaj.

Ja pravim krofne po receptu moje mame,samo sam njen fil izbacila,ne volim tolika jaja pa pravim sa filom od pudinga.Ako zelis mogu i njega da ti napisem.A krofne mi uspeju uvek,stvarno je super recept

Krofne
150ml ulja i 500ml vode staviti da provri.Cim provri sipati 300 g ostrog brasna i mesati kasikom da se masa lepo sjedini.Ostaviti da se ohladi.U ohladjeno dodati 7 jaja jedno po jedno sve vreme muteci mikserom dok masa ne postane glatka.Kasicicom vaditi testo i stavljati u podmazan pleh.Peci na jakoj vatri dok ne porumeni sa svih strana oko 25-30 min.NE OTVARATI RERNU ZA VREME PECENJA.

Fil
1l mleka,3 pudinga od vanile,3-4 kasike ostrog brasna,20 ravnih kasika secera.Pola kolicine secera sipati u mleko i staviti da provri,a drugu polovinu razmutiti sa pudingom,brasnom i malo mleka i zakuvati.Kad se ohladi dodati penasto umucen 1 margarin i 1 maslac.Ja ponekad stavim u vrelu masu pa je posle mutim fdugo,i tako mi je skroz ok

Za kolicinu krofni koja ispadne treba jedna ipo mera fila tj od 1,5l mleka

evo nasla i sliku od pre par meseci

11uw5rd.jpg

Poslednja izmena:
Moje princ krofne su skoro identicne kao sanjine samo u testo ja stavim 250 ml ulja i kad se testo ohladi dodajem jaja i plus 1 pecivo.
Fil za ovu kolicinu pravim od 2 l mleka, 30 kasika secera, 20 kasika gustina, 3 jaja, 5 vanila i 1 margarin.
Ne volim toliko secera u fili jer se princ krofne posipaju secerom u prahu pa budu dodatno slatke.
Ako te ne mrzi da trazis, vec smo pisali recepte za princ krofne i ima dosta varijacija na temu fil, ali oko testa smo se uglavnom slozile, skoro su identicna.:zpozdrav:

Recepti su na temi:Kolaci na str. 14

Poslednja izmena:
Neella oprosti sto kasno pisem recept ali nikako nisam mogla da pronadjem gde sam zapisala.

BELA TOBLERONA
300 gr. secera i 1 dl vode da se otopi na ringli i da kuva 5 min.Dodaje se 250 gr. margarina i 200 gr. bele cokolade.Mesas dok se ne otopi.Skloni se sa vatre i dodaje se 300 gr. mleka u prahu (muti se mikserom) i 200 gr. seckanih lesnika.

Ako se pravi u obliku salame, pravi se odmah kad se malo prohladi, a ako pravis bombice ili druge oblike sacekaj da se dobro ohladi jer inace gubi oblik.

Majo, svaka cast :) Prava si umetnica : )

Kada uhvatis malo vremana napisi tvoje recepte za Greta tortu i Snikers tortu, vidim da lepo mogu da prodju i kao sitni kolaci.

Probala sam dva nova recepta i iskreno sa ovim kuglicama sa odusevljana.
Ako vec postoje ovi recepti ovde ( nisam ih uspela naci na trazilici) neka ih modetaror obrise.

Mozzart kugle
( kod mene u svesci jos pise Teta Bebine kugle-od nje sam dobila recept)

Istopiti 200g cokolade sa 70% kakaa i dodati 4 kasike pekmeza od kajsija. Sve ovo lepo sjediniti viljuskom. Dodati 200g sitno mlevenih badema (blansiranih i pecenih), 150g prah secera, 2 kasike kakaa i ampulu arome ruma dr Qetker. Masu dobro ujednaciti. Od ove mase praviti kuglice i u sredinu svake staviti po jednu visnju iz alkohola. Meni su ispale 63 kuglice. Ove kuglice su zahvalne za glasiranje, ejr im je povrsina ravna. Mogu se i uvaljati i u mlevene bademe, ali cim se formiraju, jer im se povrsina brzo osusi.
Posle nekih kolaca sa suvim sljivama, ovo je ukus koji me je odusevio u zadnje vreme ( mozda se nekom nece svidjati, sve je stvar ko sta voli).

Kosnice (recept dobijen uz modlice)

Svetli deo:
umutiti 2 belanca sa 400g prah secera, dodati 250g mlevenih oraha i 1 kasiku prezli ili mlevenog keksa i sve dobro sjediniti i ostaviti da odstoji sat vremena.

Tamni deo:
2 zumanceta, 1 celo jaje i 6 kasika secera umutiti na pari. Kada se ohladi sjediniti sa 200g margarina umucenog sa 150g prah secera. Ovoj masi dodati jos 100g otopljene cokolade. Ostaviti smesu malo da odstoji.

Uzimati po jedan komad svetle mase i njime obloziti kalup, prstom napraviti udubljenje i u njega staviti tamni fil. Kalupom iseci od lista oblande kruzice i time zatvoriti svaku kosnicu.
Pre stavljanja svetle mase u kalup, kalup pouljiti i obilato posuti prah secerom.
Ispalo mi je 60 kosnica, sa ovim kalupom.

Verka bela bajadera gotova, bas se brzo pravi, od onoga sto mi nije stalo u trouglasti pleh izlila u papirne korpice, sin probao kaze bas su dobre i da, stavila sam badem umesto lesnika, pravicu ih za bozic da mogu da ih probam, nisam stavila biljno mleko u prahu vec ovo obicno...hvala za brz i divan kolac

Evo od mene samo 2 slikice(za sada,ove sam uspela da smanjim...)Ima toga josz;)
Ove godine kolači su rađeni po fazamaz:hm:
dsc03539.jpg

ferero roche,korpice punjene sa cokoladom,kesten bajadera(moj favorit),jafa oblanda,i rolatic sa bananicama,kod nas nista neprolazi bez njega:)

dsc03584.jpg

evo jedna od verzije sa coolinarike,ferero roche,ovi su sa mlevenim lesnicima,a pravila sam i sa seckanim i celim lesnikom u sredini,ti su extra...i otisli u dimu,nisam ni slikalaz:(

Poslednja izmena:

Back