SITNI KOLAČI

sa desne strane pri vrhu imas opciju pretrazite ovu temu.ukucaj toblerona ili cokoladna toblerona i izacice recept...:).
ako ne uspes da nadjes kazi pa da pomognemo, prosto da ne kopiramo iste recepte sa teme na vise str.

.................
I Smeh,ne bih da te obeshrabrim,ali to što su sada uspele savršeno nije nikakva garancija da će tako biti i svaki sledeći put.Bar kod mene je bio takav slučaj.

Da su lepe za jelo i kada su nikakve na oko - jesu.Da su mi pokidale dooosta živaca - jesu.I zato,dok neko ne uspe da ih napravi uspešno deset puta za redom,pa mi onda da recept,ja ih više ne pravim!!!

Evo ga!
kinder-1.jpg

Nisam tačno brojala, ovo je između 12-15 puta... :D
Recept je na strani 19, pisala jelenaana pod nazivom "kinder štanglice".

PS Imam i Jacu za svedoka kako su izgledale.

Poslednja izmena:
Mama išla na kontrolu, pa sam pravila za doktorku i osoblje (naravno rečeno mi veče pre odlaska na kontrolu :roll:)

kutija "s vrha"
kutija-1.jpg

(ispod su bili oraščići, kinder štanglice i kokos rolat)

Ovo su Unine "pomorandžine kuglice" samo u malo drugačijem obliku... i umesto pomorandže sam koristila kandirano voće (oko 100g), pa sam malo smanjila i šećer

paketici2-1.jpg

Ovo su praline od marcipana

pralinice-1.jpg

Bilo je još "šeri kuglica" (u obliku školjkica) i to je to.

Poslednja izmena:
i moj doprinos temi(malo se omakla ruka pa se vide strudle u pozadini)
picture.php

ovo su trebale biti kokos kifle(po tom receptu radjeno)ali meni nikad ne budu iste velicine,pa je ovo jednostavnija varijanta

e bas mi je drago da ti se svidjaju.meni je to odlican recept jer ne ide mnogo secera kao u vecinu bajadera - (zato ih nikada nisam ni volela, gde god bih probala bile bi prejake :( )i tako se lepo osete bademi, lesnici i cokolada..mmm:D

tips and tricks: da bi glazura bila glatka... uzmi neku spatulicu ili nesto sl i prelazi preko gornjeg sloja bajadere dok ne zagladis dobro. ja to najcesce radim onim plasticnim, za glacanje slaga - ima da se kupi po marketima. 3 su u pakovanju 2 bele i jedna crna nazubljena.e sa tim super uglacam taj gornji sloj i onda ti i glazura bude idealno ravna :)
moze i sa glacalom za fondan ako imas ili bilo sta tog tipa:D

Back