SITNI KOLAČI

Zove se torta ali se seče i služi kao sitan kolač, pa stavljam ovde sličicu.
Rozen torta sa makom i glazurom od bele čokolade:

picture.php

Prvo pozdrav svima, odavno Vas posmatram sta pisete ali nikako da se ukljucim u razgovor. Obozavam kolacice i to vise da ih pravim nego da konzumiram, posto me ukrasavanje opusta cak sam u razmisljanju da se bavim time ali imam problem oko prodaje tj gde plasirati? Imate li neki savet kako zapoceti i pronaci kupca?

Inace da li mogu dobiti neki recept korpica sa vocem, videla sam ih na netu negde i danima mislim na njih. Ne kazu dzabe da se trudnoj zeni jede svasta :)
Pozdrav i svi ste sjajni!

Prvo pozdrav svima, odavno Vas posmatram sta pisete ali nikako da se ukljucim u razgovor. Obozavam kolacice i to vise da ih pravim nego da konzumiram, posto me ukrasavanje opusta cak sam u razmisljanju da se bavim time ali imam problem oko prodaje tj gde plasirati? Imate li neki savet kako zapoceti i pronaci kupca?

Inace da li mogu dobiti neki recept korpica sa vocem, videla sam ih na netu negde i danima mislim na njih. Ne kazu dzabe da se trudnoj zeni jede svasta :)
Pozdrav i svi ste sjajni!

:super: za novog clana, ali zar nisi zelela prvo da se pojavis na kutku za trudnice da sa nama malo procaskas :zper: ?
Bice nam zadovoljstvo, odavno nema novih stomacica na nasoj temi...

Evo recepta za MOCART KUGLE
200gr marcipana
100gr mlevenih pistaća(NESLANIH)(ja sam stavila manje mozda oko 80gr),
120gr secera u prahu(nisam stavljala uopste)
1 kasika nekog alkohola (i to nisam stavljala)
umesiti
Fil-150gr.nugata iseckati na kockice pa oblikovati kuglicu,koju obloziti sa smesom od marcipana i pisaca.Glazirati sa cokoladom i ukrasiti po zelji,ja sam u belu cokoladu stavila malo roza boje...Evo zadnje 4 kuglice sam uspela da poslikam.....Nisam bas ljubitelj marcipana,al ove kuglice su mnogoooo dobre....
dsc02904.jpg

Ostale recepte pisem sutra.....

Poslednja izmena od moderatora:
KUGLICE OD SOJE (ZA 25- 30 KUGLICA)

POTREBNO JE:

- 250 g KUVANE MLEVENE SOJE,
- 100 g MLEVENIH ORAHA,
- 30 g MASLACA,
- 50 g FRUKTOZE ILI ŠEĆERA,
- 1 SUPENA KAŠIKA RUMA,
- 1 VANILIN ŠEĆER,
- 1 ŠTANGLA STRUGANE ČOKOLADE.

PRIPREMA:

MASLAC OMEKŠATI NA SOBNOJ TEMPERATURI,PA POMEŠATI SA MLEVENOM SOJOM, ORASIMA, RUMOM, FRUKTOZOM I VANILIN ŠEĆEROM. DOBRO UMUTITI U KOMPAKTNU MASU. PO JEDNU KAŠIČICU MASE OBLIKUJTE U KUGLICU I UVALJAJTE U MLEVENI ORAH. (OSTAVITE MALO OD NAVEDENE KOLIČINE) UMESTO ORASA KUGLICE MOŽETE UVALJATI I U STRUGANU ČOKOLADU. STAVITE U PAPIRNE KORPICE I OSTAVITE U FRIŽIDER DA SE STEGNU DO SLUŽENJA.

Evo recepta za MOCART KUGLE
200gr marcipana
100gr mlevenih pistaća(NESLANIH)(ja sam stavila manje mozda oko 80gr),
120gr secera u prahu(nisam stavljala uopste)
1 kasika nekog alkohola (i to nisam stavljala)
umesiti
Fil-150gr.nugata iseckati na kockice pa oblikovati kuglicu,koju obloziti sa smesom od marcipana i pisaca.Glazirati sa cokoladom i ukrasiti po zelji,ja sam u belu cokoladu stavila malo roza boje...Evo zadnje 4 kuglice sam uspela da poslikam.....Nisam bas ljubitelj marcipana,al ove kuglice su mnogoooo dobre....
dsc02904.jpg

Ostale recepte pisem sutra.....

MOze li samo malo detaljnije za nas pocetnike?
Ovaj deo ne razumem: "Fil-159gr.nugata iseckati na kockice pa oblikovati kuglicu"...

Poslednja izmena od moderatora:
joj ja mislim da ne postoji taj nugat kod nas..ne znam mozda Puratos ima, neko ko je bio mozda zna..secam se da je na jednom kulinarskom sajtu decko iz Nisa pravio mozart kugle i neke stvarcice sa nugatom ali to njemu sestra salje iz inostranstva taj cvrsti nugat

Da to je kupovni nugat,e stvarno neznam jel ima kod vas....Ja mislim da kao zamena moze da posluzi nutela,al tako da stoji malo u frizideru,da bi mogla kuglica da se oblikuje,jer i nugat se topi u dodiru sa rukom....

Moze i to, samo prvo u frizider, sto rece vec kity :))

Pozz narode umetnosti i fantazije u kulinarstvu!!! Mislim da bi i slavni Kinezi, Japanci zavideli ovde idejama i izgledu sitnih kolaca koje nashe slavne umetnice prikazuju!

Svaka cast! Moj naklon!

(pitanjce: taj domaci marcipan kako se pravi..ili moze i kupovni...sa tim josh nisam imala iskustva..hvala..ukoliko vec je negde objashnjeno-samo ostavite link) :cmok2:

ja pravim ovaj nego je to dao na forumu recept neznam ko ali je odlican 300badema,300grsecera u prahu,jedno belance,malo probariti bademe oljustiti pustiti da se osusi samleti na mlinu za kafu pa onda ponovo sa secerom jos jednom samleti dodati belance umesiti super je

Super izgleda a verujem i da je ukus dobar! Moracu ovo da isprobam odmah ostalo mi malo kora i maka :)

Ali prvo da ostavis recept :)))))

Evo recepta za Rozen tortu sa makom i glazurom od bele čokolade:

Sastojci :

1 pakovanje kora za rozen tortu

500 gr.maka

500 gr.secera

300 ml mleka ( može i vode ako želite posno)

250 gr margarina

za kvašenje kora:
Malo limunade od isceđenog limuna ili multivite

za glazuru:
Oko 120 gr bele čokolade
2 – 3 kašike ulja

Postupak:
Šećer I mleko staviti da provri I dodati mak, malo ga prokuvati uz stalno mešanje. Dodati margarin I sačekati mao da se prohladi. Ako je masa suviše tečna može se dodati malo mlevenog keksa da se dobije željena gustina.
Svaku koru poprstakti toplom limunadom I filovati toplim filom I malo pritisnut. Poslednju koru ne treba filovati već je pritisnuti nekom predmetom, napr. daskom za seskanje, I sačekati da se fil sasvim ohladi. Najbolje je staviti u frižider da prenoći I sutradan napraviti glazuru od čokolade.Seći dok se čokolada ne stvrdve sasvim jer ne puca. Torta je lepša kad odstoji koji dan (ako to možete da izvedete), jer se korice potpuno ovlaže.

Back