SITNI KOLAČI

Sinoc sam zaboravila da postavim i ove kolacice,pa me Iva kritikovala.To su ona i Lara pravile i ukrasavale:)
dsc02750.jpg

vanilice su u pitanju:)
Slike od medenjaka ovih dana postavljam

veoma jednostavan recept a kuglice su extra

4jajeta penasto umutiti sa 10kasika secera,kuvati na pari uz stalno mesanje.Kad se masa zgusne dodati 200gr narendane cokolade i 200gr margarina.Kada se masa malo prohladi dodati 300gr kokosa dobro izmesati i ostaviti da se masa malo stegne u frizideru.Praviti kuglice i svaku valjati u kokos!!!

Bela pita
testo/100gr. margarina, 130gr. prah secera, 1 jaje, 1 kisela pavlaka, 1 prasak za pecivo i 400 do 500gr brasna. Umesiti testo i podeliti na cetiri jednaka dela i na prevrnuti pleh dimenzija 27/37 razvuci korice koje vise susim kao vanilice samo krace.
fil/1 litar mleka, 1 margarin, malo manje od 200gr gustina, 18 kasika secera, klasican fil kao puding sa dodatkom vanil secera. Kad se fil skoro ohladi u njega se sipa 100gr slaga i dobro umuti.Filuje se normalno i ukrasava po zelji. Mozda izgleda komplikovano ali je vrlo jednostana i izdasna pita! Varijacije su da se testo oboji kakaom i u fil kapucino!

Paki prelepi kolači.Glazura i ovi zlatni detalji su ti baš extra.
Ja danas našla neki recept za Romanov kugle, ali nije kako mamamajin.Probala da vidim kakav je.Nisam stigla da ih glaziram, jer su se klinci i mm vratili iz šetnje pre vremena.Ako koja kuglica pretekne, sutra ću ih čokoladirati.

Back