BAJADERA
400 gr secera preliti sa 10 supenih kasika vode i to kuvati da se sav secer istopi(znaci kristal secer).
Zatim dodati 1 margarin i smanjiti sto manje vatru dok se ne istopi taj margarin(mesati kasikom,brze se topi ili ga iseci na komadice).
U tako vrelo dodati 150gr mlevene plazme pomesane sa 150 gr sitno mlevenih oraha.
Podeliti tako vrucu masu na dva dela i u jedan deo staviti 100 gr cokolade za kolace i mesati da se istopi cokolada.
Spremiti tacnu na kojoj se stavi folija(ja imam jednu tacnu onako pravougaonu koja je namenjena za rolate, sirine je nekih 12-13cm).
Izliti prvo cokoladni fil, a preko njega svetli fil.
Odmah zatim spremiti preliv od cokolade, 100 gr cokolade , 50gr margarina i 2 kasike ulja, ja sve strpam u mikrotalasnu i na najslabije 2-3 minuta, promesati i preliti preko bajadere.
Kada se ohladi izvadim je iz tacne, skinem foliju i isecem na male pravougaonike sirine 1cm, duzine 4-5 cm. Najbolje je da se napravi danas, a sutra da se sece.Nikako nemojte stavljati na jako nisku temperaturu npr zamrzivac ili napolju ako je veliki minus,jer se onda razdvajaju mase.Pa ja ovo malo opsirno, ali kad vec dajem recept ja volim da sam detaljna da svako moze da napravi kad procita.