SITNI KOLAČI

Dobar dan svima, ja vec neko vreme pratim ovaj forum, i to ne samo na ovoj temi, citam, divim se i trudim se da naucim makar i najmanji deo jer vidim da imam od koga. NIkada se ne bih usudila da Vam pariram:rumenko: ali sam iskreno zadivljena umecem, vestinom, sposobnoscu a i preduzetnickim duhom mnogih od Vas. Kolaci su Vam predivni. Puno pozdrava i moje divljenje za unchi, verumk, Tiki5, Mnikolicu, Zadovoljnu domacicu, dacu011.... izvinite ako sam nekog zaboravila :cmok2:

Ivanam 24, dobrodosla na forum, makar da ti pozelim dobrodoslicu
mada sam i ja nova ovde :bye:

attachment.php

Devojke svaka vam cast, kolaci su vam prva liga....ja razmisljam da pocnem i sa kolacima jer me vec mnogo njih pitalo....
ono sto mene muci je sta kad vam neko naruci samo jedan ili dva kg, kako onda pravite, uvek ide vise vrsta, sta sa viskom?
i koje kolace najcesce pravite, koliko vrsta otprilike na kg ? Ja sam mislila da probam sa bajaderom, nekom lepom oblatnom, neki rolat, kuglice, mozda ono sa smokvom, mozda bela ili medena pita....

ono sto mene muci je sta kad vam neko naruci samo jedan ili dva kg, kako onda pravite, uvek ide vise vrsta, sta sa viskom?
...

Ovo je osnovni razlog što sam ja posle 5 godina prestala da pravim sitne kolače. Zato što su počeli da naručuju max 2kg, a hoće sto vrsta u 2kg. :evil: I bez obzira, koliko god da sam pravila, uvek sam imala viška, koji stavim u zamrzivač, pa onda mi pojedemo, jer neću da ih prodajem iz zamrzivača. Bez obzira što mi u tom zamrzivaču stoji samo meso i orasi i ne prime miris ni od čega, nisam ih nikada iz zamrzivača prodavala. I kako ne mogu adekvatno da ih naplatim, a potrošim materijal, do kraja se svelo da samo pravim da bih nešto radila. I presekla sam, i rekla dosta. U prodavnici su smrznuti 550 din/kg, jedna žena ih pravi po 600, ja u to ne mogu da se uklopim, i ćao zdravo.

Ivanam24 hvala na komentaru.

Ja radim i sitne kolace i do sada mi se samo jedna zena javila da u 1kg hoce 100 vrsta ja joj objasnila da mi se to ne isplati i nikada se vise nije javila :bye: Sto rece ZD da ih zamrzavam pa prodajem takve nemam nameru. Kod mene kada krene sezona to je bar 5kg jer se uvek javi jos neko tako da sto ostane pojedu deca i muz... Mada i kada ostane to je nesto sitno.
Ako imas volje kreni da pravis kolace jer, po meni, na vise se fino isplati. A ostace ti i za vas.

kod mene u kg ima oko 5 vrsti. mada to nekada bude i 7-8 kada imam vise kg.
Ja pravim madjaricu, zerbo kocke, grilijas oblatne, rafaelo kuglice, neke kremaste sa makom, belu piti... i ove zene sto uzimaju jako su zadovoljne jer su im dosadili kolaci iz marketa koji se ne peku, koji imaju isti ukus...

ima li neko recept za rozen kolac ali posno?

Ivanam24 hvala na komentaru.

Ja radim i sitne kolace i do sada mi se samo jedna zena javila da u 1kg hoce 100 vrsta ja joj objasnila da mi se to ne isplati i nikada se vise nije javila :bye: Sto rece ZD da ih zamrzavam pa prodajem takve nemam nameru. Kod mene kada krene sezona to je bar 5kg jer se uvek javi jos neko tako da sto ostane pojedu deca i muz... Mada i kada ostane to je nesto sitno.
Ako imas volje kreni da pravis kolace jer, po meni, na vise se fino isplati. A ostace ti i za vas.

kod mene u kg ima oko 5 vrsti. mada to nekada bude i 7-8 kada imam vise kg.
Ja pravim madjaricu, zerbo kocke, grilijas oblatne, rafaelo kuglice, neke kremaste sa makom, belu piti... i ove zene sto uzimaju jako su zadovoljne jer su im dosadili kolaci iz marketa koji se ne peku, koji imaju isti ukus...

ima li neko recept za rozen kolac ali posno?

A koje vrste najcesce pravis kad su posni kolaci u pitanju? Najteze mi je da se odlucim koje da pravim...

Ono sto sam ja nasla zanimljivo za praviti od posnih kolaca na ovoj temi, a stigla sam do 43 str, su coko stangle str4, sarene oblatne str7, snikers kocke str 22...
bajadere su posne, bar ja imam takav recept :) rolat od bananica....

posne oblatne sa smokvama
jedna casa vode i 250 gr secera da provri 2-3 min, dodati 250 gr orasa i 250 gr smokava, nafilovati izmedju dve oblatne.
brzo, lepo i ukusno ko voli smokve.....
ja nemam vise ideja :)

Poslednja izmena:

Back