probajte sa trapistom, mnogo se sporije topi
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Daaaaaaaaa, a autorka teme nam se nešto ulenjila. Da nije zaljubljena?:shock:smeh:Da još jedna sjajna tema ne bude daleko od očiju...
A bilo je reči o nekom siru nedavno...
Zelim da se zahvalim na receptu, napravila sam duplu masu i skoro je sve nestalo istog dana!! Vrlo ukusno i lako za spremanje!!!www mira:KUGLICE OD SIRA
Potrebno je: 500 gr. starijeg kravljeg sira,( da ne bude preslan i kiseo), 50 gr. ispecenog susama, 100 gr. sitno seckane šunke.Zamesiti,praviti kuglice i svaku uvaljati u rendan kackavalj a može i bez kao na slici.
*misutka*:Uf, sinoć sam probala taj posni 'kačkavalj'. Vizuelno podseća na kačkavalj, ali ima ukus kao stvrdnuti margarin, namirisan dimljenim kačkavaljem. Malo je bljak, ali pošto trenutno imam kijavicu, pa mi je nos zatvoren, može da prodje
Ovo ti je najbolji odgovor od svih,isprobano mnogo puta u mnogo godina unazad.Moze i u dubljem tiganju, bitno je dosta ulja kao kad se pece pomrit.Odlicno se sluzi sa prelivom od majoneza i pavlake.PrijatnoSlusaj savet kuvara:Sir moras ici u BRASNO pa u jaja pa onda u prezlu.To ponovis jos jedanput,sir oblikujes rukom da slucajno ne bi imao rupice od prstiju prilikom paniranja jer zbog toga sir hoce da iscuri.I na kraju ga ne peces u tuganju nego u mnogo dubljem ulju(friteza),mada mozes i inprovizovati.
Koliko sam uspela da vidim ove teme nema a interesuje me vase misljenje o sirevima koji se mogu naci kod nas u prodaji, i koji je najbolji sir koji ste probali.
Moje neko misljenje je da od sireva koji se kod nas mogu naci u prodaji najbolji je domaci beli sir koji se prodaje na mlecnim pijacama kao i kajmak. Ja licno obozavam mocarelu i grcku fetu, ali ih ne kupujem kod nas. Mocarela koja je kod nas u prodaji mi je nekako losa kopija koja nije ni nalik originalnoj. Fetu sam jela u Grckoj i od tada ovu nasu retko kupujem jer zapravo to nije to.
Mora da sam previdela u zurbi .Koliko vidim ljubitelja sireva ima pa nije na odmet da se ucvrsti gradivo . Ja upravo spremam kalcone punjene sirom pa ko voli nek navrati