Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Rita

250px-Rita_TV_Show_Poster.jpg

Danska serija o kompetentnoj učiteljici koja je buntovna i malo na svoju ruku, ali super prema deci. Ništa posebno, OK za gledanje.

Star Trek: Picard

Imdb ocena 7,7
Glumci: Kirsten Beyer, Michael Chabon, Akiva Goldsman

Serija Picard nastavlja priču Jean-Luca 15 godina nakon što je doživeo neuspeh u vodjenju Zvezdane flote u pokušaju spašavanja ugroženih Romulanaca, najstarijih neprijatelje Federacije. Došlo je do tragedije, uništavanju spasilačke Zvezdane flote, nakon cega je Federacija odustala
od planova za spašavanje Romulanaca, nakon cega je usledila Picardova ostavka u znak protesta.Svoje penzionerske dane provodi u Francuskj u svojm vinogadu , kada ponovo krece u spasavanje sinta koji u svom dnk ima gen poginulago prijatelja Date.

Imdb ocena 7,7

Serija Picard nastavlja priču Jean-Luca 15 godina nakon što je doživeo neuspeh u vodjenju Zvezdane flote u pokušaju spašavanja ugroženih Romulanaca, najstarijih neprijatelje Federacije. Došlo je do tragedije, uništavanju spasilačke Zvezdane flote, nakon cega je Federacija odustala
od planova za spašavanje Romulanaca, nakon cega je usledila Picardova ostavka u znak protesta.Svoje penzionerske dane provodi u Francuskj u svojm vinogadu , kada ponovo krece u spasavanje sinta koji u svom dnk ima gen poginulago prijatelja Date.

Pa dobro mani nas opisa nego daj nam neke tvoje licne utiske, podeli malo utiske sa nama da li ti se svidja serija, sta konkretno a sta mozda ne , daj nam neki tvoj subjektivni dozivljaj ;)

Pa dobro mani nas opisa nego daj nam neke tvoje licne utiske, podeli malo utiske sa nama da li ti se svidja serija, sta konkretno a sta mozda ne , daj nam neki tvoj subjektivni dozivljaj ;)
Dovoljno je sto sam gledala..od takve serije ne mozes da ocekujes previse od onog sto je vec bilo..znaci ako volis Zvezdane staze ti gledaj ako ne ..zna se :lol:

ZeroZeroZero odlicna serija
radio je autor GOMORE

I od mene preporuka za ovu seriju koja prati pošiljku kokaina iz Meksika u Italiju, a u koju je uključena kalabrijska mafija, meksički karteli, korumpirani policajci, kao i posrednici iz SAD, koji u svemu ovome vide priliku za profit.

Kao i u Gomorri, i ovde sve vrvi od nasilja, izdaje, neočekivanih obrta, uz moralno ambivalentne likove.

Produkcija je na visokom nivou, kao i režija, gluma malo "škripi" kod pojedinih likova, ali u suštini jedna jako dobra serija.

Poslednja izmena:
Zeznuto je naći prave titlove jer ima dve verzije serije - španska, gde epizode traju oko 70 minuta i Netflixova gde su epiziode 40 minuta ... U Španiji je serija prikazana iz cuga dok ihje Netflix podelio na dve sezone ...

Ja sam gledao na Netflixu, registrovao se jer je prvi mesec besplatan, odgledao seriju sa engleskim titlom i ugasio nalog ... Najlakše ti je tako ...
Zeznuto je naći prave titlove jer ima dve verzije serije - španska, gde epizode traju oko 70 minuta i Netflixova gde su epiziode 40 minuta ... U Španiji je serija prikazana iz cuga dok ihje Netflix podelio na dve sezone ...

Ja sam gledao na Netflixu, registrovao se jer je prvi mesec besplatan, odgledao seriju sa engleskim titlom i ugasio nalog ... Najlakše ti je tako ...

Prve dve sezone fantastične...treća...meeh.Već viđeno,čisto muženje prethodnog uspeha na silu. Nekad treba znati stati.
Slazem se. Ali to je nazalost problem kod svih serija, osim breaking bed-a, koja jedina je bila bolja iz sezone u sezonu.
Steta sto nisu stavili tacku posle druge sezone.

Imdb ocena 7,7

gde može da se pogleda serija?

Gledam Krunu, jedino sa tom serijom imam lep i normalan odnos, tj. pogledam jednu, najviše dve epizode nedeljno, lepo se provedem i ne treba mi više do sledeće prilike...zato što nije ni sapunica ni spekatkl, ne može da se gleda kad si umoran ili živčan jer je spora, a zahteva koncentraciju ako želiš da uživaš u sadržaju...Trenutno gledam treću sezonu, baš sam zadovoljna. Pomaže i glumačka ekipa :ok: solidnih 8,5

images

Poslednja izmena:
Opet došlo vreme za Years and Years. Izuzetno interesantna i dobro snimljena serija, ozbiljna preporuka :ok:
Snimljena kao priča o jednoj mančesterskoj porodici, a zapravo se bavi svim i svačim, od jačanja populizma i migrantske krize do modernih tehnologija i njihovog uticaja na ljudski psihu. Atipična serija, ne može da se uporedi sa drugom postojećom, ali recimo da je na momente sumorna kao kombinacija Black Mirror i Children of Men, a nekad smešna kao najbolje engleske komedije...

Years+and+Years+-+The+Lyons+family.jpg

Последње што сам гледала је "Државни службеник" и "Беса". Препоручујем обе, с тим што се мени лично "Службеник" више допао. Јужни ветар нисам гледала. Видим да има тема на форуму о серији, нешто ме не привлачи, ни филм ми се није допао, у ствари заборавила сам и о чему се ради. Сећам се само Биковића, он ми је неизмерно симпатичан, али та улога му не лежи, просто није за то, крими, мафија, ране и слично. Бјелогрлићеве серије сам покушала гледати, ал ми не иде. Посебно овог Тајкуна, то сам прекинула након 10 минута. Човек као да ради серије да би доделио самоме себи улоге и наватавао глумице које му се допадају и које су по правилу увек вишље од њега. Не видим други смисао тих његових улога, сем личне сатисфакције и самопромоције.

1130x635-Drzavni-sluzbenik-min.jpg

Poslednja izmena:
Последње што сам гледала је "Државни службеник" и "Беса". Препоручујем обе, с тим што се мени лично "Службеник" више допао. Јужни ветар нисам гледала. Видим да има тема на форуму о серији, нешто ме не привлачи, ни филм ми се није допао, у ствари заборавила сам и о чему се ради. Сећам се само Биковића, он ми је неизмерно симпатичан, али та улога му не лежи, просто није за то, крими, мафија, ране и слично. Бјелогрлићеве серије сам покушала гледати, ал ми не иде. Посебно овог Тајкуна, то сам прекинула након 10 минута. Човек као да ради серије да би доделио самоме себи улоге и наватавао глумице које му се допадају и које су по правилу увек вишље од њега. Не видим други смисао тих његових улога, сем личне сатисфакције и самопромоције.

1130x635-Drzavni-sluzbenik-min.jpg

Drzavni sluzbenik jeste dobra serija, a meni se Besa ne svidja...

Државни службеник је много боља, не могу се чак ни поредити те две приче, али мислим да и "Бесу" треба одгледати. Допада ми се како су глумци изнели своје улоге, сама прича додуше има шмек турско-шпанско-црногорских сапуница у неким деловима, али опет заплет је интересантан и глумци доста добри. Мени се допало. У почетку ми је Радоје Буквић деловао као неки лош избор за главну улогу, али нису погрешили, мислим да је урадио све исправно што се тиче његовог дела посла, ту сам изненађена. Тимотијевић је одличан. Чак и овај Албанац, де га нађоше, права спрчена фаца која добро осликава празну, усиљену главу једног мафијозе. Није то лоше. Али "Државни службеник" неупоредиво боље, ипак су то радили Димитрије Војнов и Предраг Антонијевић.

Back